Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

DnD5, återfå HD vid level 1

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Genesis, 18 June 2018, 18.30
62 responses
1.242 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av Mundo, 06 June 2018, 09.00
6 responses
242 visningar
1 gillar
God45
av God45
 
Skapad av ceruleanfive, Igår, 20.57
16 responses
375 visningar
6 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Krille, Idag, 00.40
1 response
141 visningar
11 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, 18 June 2018, 16.44
2 responses
80 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av phastari, Igår, 19.11
0 responses
61 visningar
1 gillar
phastari  
Skapad av krank, 18 June 2018, 17.00
3 responses
48 visningar
0 gillar
Tant Ragnar  
Skapad av Henke, 13 June 2018, 19.07
161 responses
5.771 visningar
0 gillar
Henke
av Henke
 
Skapad av Feuflux, 11 April 2018, 22.06
11 responses
306 visningar
2 gillar
Tant Ragnar  
Skapad av Papi, 13 June 2018, 23.01
8 responses
238 visningar
0 gillar
Nannevarot  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
  • Filtrera
  • Tidsrymd
  • Visa
Rensa All
nya inlägg

  • DnD5, återfå HD vid level 1

    I DnD5 Players Handbook står:
    Ursprungligen skrivet av PHB, p7
    Round Down
    ...round down if you end with a fraction, even if the fraction is one-half or greater.
    Ursprungligen skrivet av PHB, p186
    Long Rest
    ...The character also regains spent Hit Dice, up to a number of dice equal to half of the character's total number of them.
    Betyder detta att man inte får Hit Dice att spendera på short rest förrän vid level 2?

  • #2
    Hej Anth! Man börjar ju med 1 HD, som sen blir 2 vid level 2 osv. Man återfår 1 HD per natt på level 1, 2 och 3. På level 4 & 5 får man 2 per natt. På level 6-7 får man 3 per natt. Återkommer strax m regelhänvisning för detta men vet att det är så.

    Kommentera


    • #3
      http://dnd.wizards.com/products/tabl...rs-basic-rules
      Ursprungligen skrivet av Reglerna
      The character also regains spent Hit Dice, up to a number of dice equal to half of the character’s total number of them (minimum of one die). For example, if a character has eight Hit Dice, he or she can regain four spent Hit Dice upon finishing a long rest.
      Min emfas. Detta regelstycke är samma i PHB, Basic Rules, och, canonical för mig: Starter Set.

      Kommentera


      • #4
        Whaaat!?! Det står inte så i min tryckning av PHB!??! Resten av stycket är samma som Basic, som jag länkade till? WTF!?! Parentesen med "mininum" saknas. Ska nu kolla i min Starter Set med.

        Kommentera


        • #5
          Starter Set har samma elision. Shit, att jag aldrig märkt detta. Undrar hur jag kunde lära mig "rätt" för vi har alltid kört som ovan, vilket, enligt senaste PDF:en ju stämmer.

          Kommentera


          • #6
            1 som minimum är errata. Tillagt p.g.a. frågor som anths.

            Kommentera


            • #7
              Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
              http://dnd.wizards.com/products/tabl...rs-basic-rules

              Min emfas. Detta regelstycke är samma i PHB, Basic Rules, och, canonical för mig: Starter Set.
              Nope.
              Nu har jag kollat både PHB och Starter Set rulebook. I bägge står så som jag citerat i startinlägget.

              "(minimum of one die)" är alltså errata (och defacto så som vi alltid spelat).

              Jättetack för länken - jag tänkte inte på att kolla online.

              Kommentera


              • #8
                Innan jag fick mitt älskade Starter Set så fick jag Basic PDF:en. Och, jag har sparat gamla versioner av den. Tänkte att det kanske funnits redan i v 0.1 men det fanns varken i 0.1 el 0.2. Som du säger tillagt senare. Så... :/ jag undrar var i reglerna jag sett att det var minst en, att jag sett att det var en HD per natt på level 1, 2 och 3. Så skumt.

                Kommentera


                • #9
                  Ursprungligen skrivet av anth Visa inlägg
                  Nu har jag kollat både PHB och Starter Set rulebook. I bägge står så som jag citerat i startinlägget.
                  Vi postade nog på tvärs på varandra för jag kollade också (dumt nog efter att jag kaxigt skrivit att det är samma). Har bara sånt himla starkt minne av att ha sett i nån officiell hörna redan från allra allra början att man får minst en tärning. Men hittar inte var det kan ha varit. Spelar kanske ingen roll nu när erratan lagt in det i kapitel 8.

                  Kommentera


                  • #10
                    Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg

                    Vi postade nog på tvärs på varandra för jag kollade också (dumt nog efter att jag kaxigt skrivit att det är samma). Har bara sånt himla starkt minne av att ha sett i nån officiell hörna redan från allra allra början att man får minst en tärning. Men hittar inte var det kan ha varit. Spelar kanske ingen roll nu när erratan lagt in det i kapitel 8.
                    Jag har för mig att det var en av de första sakerna folk frågade Mearls och Crawford om när de kunde lägga vantarna på PHBn och/eller Basic Rules: hur får man tillbaka HD på level 1.

                    Min tanke är att de förmodligen helt missade det, för man tar aldrig en long rest på level 1. När du väl äventyrat tillräckligt länge för att vara mogen för en long rest så har du fått tillräckligt med XP för level 2.

                    Kommentera


                    • #11
                      Men jag minns så tydligt att jag berättade för spelarna att man får en HD på level 1 2 och 3. Men visst. Alla kan ju minnas lite konstigt ibland och/eller missuppfatta saker.

                      Kommentera


                      • #12
                        Ursprungligen skrivet av Bolongo Visa inlägg
                        1 som minimum är errata. Tillagt p.g.a. frågor som anths.
                        Detta.

                        Kommentera

                        Arbetar …
                        X