Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Vindsjäl] Utvecklingslogg

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  [Vindsjäl] Utvecklingslogg

  Ambitionen med Vindsjäl är att skapa ett cinematiskt äventyrsrollspel i en färgstark fantasyvärld.

  Spelet har varit en avlägsen dröm under lång tid. Jag har kommit långt med såväl världen som regelsystemet, men jag har dragit mig för att dela med mig av dem ordentligt.

  Anledningen har varit att jag har haft en stark vision om världens ton – och jag har därför velat ackompanjera texterna med evokativa illustrationer. Jag har dock inte haft medel att anlita en illustratör för att framställa dessa bilder.

  Nu har jag dock äntligen hittat en lösning och landat i ett beslut. Jag siktar helt enkelt på att göra illustrationerna själv. Efter lite laborerande har jag hittat en stil som förmedlar ganska rätt känsla och som jag behärskar någorlunda – vilket gör att jag kan få praktiskt taget oändligt många illustrationer.

  I och med det kommer jag framöver att börja dela med mig av små munsbitar av Vindsjäl för de som är intresserade!


  #2


  I spelet gestaltar du en vindsjäl – en kringresande äventyrare i Agweon. Ordet vindsjäl är ett glåpord. Så kallar man de människor som driver runt i världen, utan några fasta punkter. De som saknar hem, familj och lojalitet till något annat än sig själva.

  Agweons äventyrare har dock anammat ordet och gjort det till sitt eget – åtminstone sinsemellan. Många bär gliringen med stoltet då de ser sig själva som friare och mer självständiga individer.

  Vindsjälar ses i allmänhet som egensinniga och opålitliga. De upplevs mestadels föra med sig besvär när de passerar genom samhällen. Samtidigt kan vindsjälar vara förkämpar för de svaga och utsatta – och de kan ofta ta sig an uppdrag som få andra ens skulle överväga. I tysthet finns det många som idealiserar livet som vindsjäl och drömmer om alla storslagna äventyr de skulle kunna få uppleva.

  Kommentera


   #3


   På Agweons himlavalv kretsar två månar: Owa och Yawa, vilket betyder ”Stormåne” och ”Lillmåne”.

   Owa påminner mycket om vår egen måne, medan Yawa är något mindre och ljussvagare. Tillsammans gör de dock att natthimlen inte är särskilt mörk – som mörkast ungefär som vår skymning.

   Månarna bidrar till enorma och nyckfulla tidvatten med väldiga tidvattenvågor, vilka eroderar kusterna till långa stränder och ibland skarpa klippor. Haven är därtill stormiga och extremt osäkra att resa på.

   Kommentera


    #4
    Snygga och stämningsskapande bilder!

    Kommentera


     #5
     Dina illustrationer är super snygga!

     Kommentera


      #6
      Ursprungligen skrivet av Dimfrost Visa inlägg
      Snygga och stämningsskapande bilder!
      Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
      Dina illustrationer är super snygga!
      Stort tack, fint av er! :D

      Kommentera


       #7


       Yeon betyder ”Mittnationen” och är beläget längs den centrala bergskedjan Gamaro. Merparten av Yeon utgörs av skyhöga berg beklädda med frodig vegetation, insvepta i dimma och moln.

       I dalarna mellan bergen finns bördiga höglandsplatåer och ringlande floder, strömma forsar och kvava djungler. Här och där finns även stillsamma sjöar och mäktiga vattenfall. Västsidan av bergen är dock avsevärt regnfattigare, kargare och ödsligare.

       Av Agweons regioner är Yeon den mest folktäta – med god marginal. Yeonerna har byggt samhällen intill regionens floder och sjöar, såväl på bergssidorna som på dalplatåerna. Det finns en handfull större städer, samt dussintals mindre samhällen och byar utspridda över bergen och höglanden. De befolkade områdena har terasskonstruktioner längs kuperingarna, där man bygger bostäder, har boskap och odlar grödor.

       Yeonerna sägs vara ett disciplinerat och flitigt folk, men många kan även uppfatta dem som stela och högdragna. Inom kulturen värdesätts kollektivet i allmänhet högre än individen. Det är nobelt att göra uppoffringar för gemenskapens bästa och man ser ned på de som sätter sina personliga drömmar före sin plikt.

       Kommentera


        #8


        Asai betyder ”Röda sanden” och är beläget i västra Agweon. Det är en bred och lång ökendal med vidsträckta röda sanddyner och majestätiska klippformationer.

        Regionen är omgiven av bergskedjor i väst och öst, som går ihop i norr. En stor flod – Roawe – löper genom större delen av Asai från norr till söder.

        Samhällen har främst uppkommit längs floden. Där ligger de stora städerna och ett antal mindre samhällen, men det finns även bebyggelse vid öknens oaser. Mer avlägset kan man finna små gruvsamhällen där man lever av djupa brunnar. För att ta sig dit krävs ökenvandringar, vilka vanligtvis sker i karavaner med bärdjur.

        Asaier har ett rykte om sig att vara ämabla visionärer, men somliga anser dem snarare vara giriga opportunister. De fäster i regel stort värde vid lojalitet – särskilt till den egna släkten. Familjen och släktens anseende bör alltid stå i det främsta rummet.

        Kommentera


         #9


         Gaon betyder ”Dalande landet”. Det är ett höglandsområde mellan Yeon, Asai och Taego, med vidsträckta dalar och steniga heder. I väst ligger Mogwaris djungler, i öster löper bergskedjan Gamaro och bortom den slutar landet i höga, skarpa kuster.

         Från bergen flödar svala floder som här och där formar stora sjöar. På de öppna vidderna växer gräs, buskar och knotiga träd. På sina ställen växer även skogar med mäktiga tjockstammade barrträd.

         Invånarna har permanenta samhällen vid floder och vattendrag där delar av befolkningen lever året om, på jordbruk och lokal jakt. Stora delar av gaonerna lever dock som nomader under sommarhalvåret, då de driver väldiga boskapshjordar i jakt på färska betesmarker.

         Gaoner är kända som ett rakryggat och ståndaktigt folk, men de uppfattas ofta som barska och råa. De lever för sin hord och har även ett starkt band till sina boskapshjordar, men de är desto mer reserverade gentemot utbölingar och främlingar.

         Kommentera

         Senaste inlägg

         Minimera

         Diskussioner Statistik Senaste inlägg
         Started by God45, Igår, 20.27
         7 responses
         167 visningar
         4 gillar
         Senaste inlägg Leon
         av Leon
          
         Started by Matolo, Igår, 21.04
         2 responses
         64 visningar
         2 gillar
         Senaste inlägg Matolo
         av Matolo
          
         Started by Dr_Dängrot, 18 August 2019, 15.48
         26 responses
         921 visningar
         1 gillar
         Senaste inlägg Cybot
         av Cybot
          
         Started by Dr_Dängrot, 07 August 2019, 15.56
         85 responses
         3.291 visningar
         4 gillar
         Senaste inlägg Matolo
         av Matolo
          
         Started by Nässe, 17 August 2019, 09.46
         32 responses
         658 visningar
         7 gillar
         Senaste inlägg lilonjo
         av lilonjo
          
         Started by Khan, Igår, 22.14
         0 responses
         27 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Khan
         av Khan
          
         Started by Cyberhest, 19 August 2019, 14.58
         20 responses
         520 visningar
         10 gillar
         Senaste inlägg Cyberhest  
         Started by crilloan, Igår, 09.32
         3 responses
         125 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg illuzive  
         Started by Sodivra, Igår, 09.20
         0 responses
         60 visningar
         2 gillar
         Senaste inlägg Sodivra
         av Sodivra
          
         Started by Gurgeh, 20 August 2019, 20.19
         12 responses
         239 visningar
         3 gillar
         Senaste inlägg Wyldstorm  
         Arbetar …
         X