Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Utgivningsplan för Soloäventyren

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av God45, 17 September 2018, 19.02
12 responses
479 visningar
6 gillar
0.113
av 0.113
 
Skapad av Henke, 22 September 2018, 15.51
41 responses
971 visningar
3 gillar
God45
av God45
 
Skapad av .113, Igår, 20.06
6 responses
94 visningar
0 gillar
0.113
av 0.113
 
Skapad av Svarte Faraonen, Idag, 00.41
1 response
15 visningar
1 gillar
God45
av God45
 
Skapad av krank, 17 September 2018, 18.25
19 responses
305 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Snow, 22 September 2018, 11.25
2 responses
104 visningar
0 gillar
Snow
av Snow
 
Skapad av Henke, Igår, 21.47
0 responses
24 visningar
1 gillar
Henke
av Henke
 
Skapad av ceruleanfive, Igår, 20.24
4 responses
72 visningar
2 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av Svarte Faraonen, Igår, 12.21
11 responses
150 visningar
2 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av wilper, 16 September 2018, 16.04
49 responses
1.268 visningar
1 gillar
Owlbearpig  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #31
  Bra att boken har kommit fram till slut.

  /Anders & Tove

  Kommentera


  • #32
   Bara för att jag fortfarande är nyfiken så försöker jag att fånga Anders och Toves uppmärksamhet igen. ;)

   Ursprungligen skrivet av InsertUsername Visa inlägg
   När jag ändå har er här (skyr Facebook likt pesten), kan ni höfta lite och kanske bjuda på preliminära releasemånader då vi kan förvänta oss att se soloäventyr under 2016? Bara något litet som man kan rikta kompassen mot? :)

   Kommentera


   • #33
    För att svara på min tidigare fråga × 2 här i tråden, om när kommande soloäventyr kan tänkas att släppas under 2016, så säger SF-Bokhandeln i skrivande stund att soloäventyr #5 "Skuggor i sanden" beräknas att släppas den 18:e mars, vilket är runt hörnet om det stämmer.

    Det känns för övrigt lättare att hålla koll på deras sajt än Ensamma Vargens hörna på detta forum eller den officiella hemsidan, som för övrigt inte ens har nämnt nyheten om att Domedagsklyftan är släppt sedan ett tag tillbaka!

    Kommentera


    • #34
     Skuggor i Sanden har anlänt från tryckeriet idag och kommer att skickas ut till de som förbeställt under fredagen den 18/3.

     /Anders & Tove

     Kommentera


     • #35
      Jag skulle väldig gärna vilja ha en liten uppdatering kring vilket soloäventyr som är näst ut att bli utgivet och när det beräknas att ges ut?

      Kommentera


      • #36
       Ursprungligen skrivet av InsertUsername2 Visa inlägg
       Jag skulle väldig gärna vilja ha en liten uppdatering kring vilket soloäventyr som är näst ut att bli utgivet och när det beräknas att ges ut?
       Finns det någon som sitter på mera information och kan dela med sig av den?

       Kommentera


       • #37
        Nästa soloäventyr är Skräckens Länder. Vi räknar med att skicka den på tryck under augusti med utgivning i september.

        /Anders & Tove

        Kommentera


        • #38
         Utmärkt! Jag ser fram emot det då det är ett av mina favoriter och det är väääääldigt länge sedan jag spelade det. Det känns kanonbra att det är på G inom en överskådlig framtid. Tack för att ni förser oss med dessa underbara soloäventyr. Det är en kulturgärning om något att ge ut dessa spel!

         Kommentera


         • #39
          Nu när Anders och Tove ändå frekventerar forumet så hoppas jag att ni tittar in här och svarar på följande.

          1) När kommer nästa soloäventyr ut? Jag trodde att det var ett sådant på gång till september, men tydligen inte.

          2) Blir det kommande soloäventyret, det sista för i år eller hinner ni att få ut något mer?

          3) Såg något i er shop (via hemsidan för EV) att Zimeon har gjort en nyöversättning av det första soloäventyret. Vad kan ni berätta mer om det?

          Tacksam för svar!

          Kommentera


          • #40
           Hej,
           Kul att du håller koll på vad vi gör med Ensamma Vargen!

           1) Skräckens Länder har landat hos vår distributör i veckan, som börjar med utskicken till alla er som förbeställt böckerna. Äventyret går också att beställa via vår webbutik, och bör nå butikerna i nästa vecka.

           2) Vi har inte gett upp hoppet om att få ut Slottet Död i år också, även om hösten rusar iväg snabbt som ett ånglok. Simon är dock i full färd med uppdraget, och vi vet att han till och med hade med sig äventyret när han åkte till Essen ...

           3) Vi har hela tiden varit måna om att ge nyöversättningarna en röst, så att även den svenska språkbilden går igen från en bok till en annan. Eftersom Simon Lundström tog över ansvaret för att översätta Joe Devers episka soloäventyrsserie från och med Kaltes Grottor kändes det bara naturligt att låta honom gå över det första äventyret från grunden igen, när de sålde slut i våras. Tyvärr missbedömde vi hur stor efterfrågan var då, vilket gjorde att den lätt reviderade utgåva som gavs ut då inte räckte tills den helt nya översättningen kom. Nu är det dock äntligen dags, för tryckpressarna rullar:-) Det innebär också att vi hoppas att vi hoppas att Simon kommer att ha tid att göra en ny översättning även av Eld över Vattnet, när denna titel börjar sina på lagerhyllorna.

           Vad innebär ny översättning i det här fallet? Att Simon Lundström tagit Joe Devers original av den utökade första boken i serien och gjort sin egen version, från grunden. Engelskan har varit utgångspunkt för allt hans arbete, inte några tidigare svenska översättningar. Små detaljer blir genast tydliga, som att titeln nu ändras till Flykt undan Mörkret. Eftersom Simon följt Ensamma Vargen sedan barnsben blir det dock tydligt att han inspirerats av Ylva Spångbergs tidigare så fina översättningar, Hennes språkbild har inte varit facit, men nog kan man höra dess ekon emellanåt;-)

           Simons har lagt tid på denna nya översättning och gjort den till sen egen. Samtidigt finns det förstås kopplingar till resten av Åskfågelns utgivning av Ensamma Vargen också. Därför har vi inte ändrat ortsnamn som finns med på Magnamunds Världskarta (som finns med som poster i rollspelsboxen), och Mörkerherrarna har blivit Mörkermästare för att nämna några exempel. Dimskoge By har däremot blivit Dimhult och Kau omnämns mest sin munkar eller krigare, snarare än "herrar" eller riddare, för att ta några exempel åt det andra hållet.

           För Sommerlund & Kai!

           Tove & Anders

           Kommentera


           • #41
            En senkommen fråga, har fått tag i flykt undan mörkret nu i dagarna (inbunden) och den skiljde sig en del kort sagt från mitt 80-tals ex av boken. Grymt bra ändå, känslan sitter där den ska. Hur är det med de andra böckerna i ny utgåvorna?

            Hört att det finns "nya" äventyr i böckerna, men hur är det med orginal äventyren? Är de utökade också med nya paragrafer (400 är väl böckerna i orginal, om jag inte missminner mig)

            Mvh Taogoli

            Kommentera

            Arbetar …
            X