Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Åskfågeln ger ut Freeway Warrior

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
101 responses
3.247 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Opoopo, 15 August 2018, 20.35
12 responses
541 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
5 responses
179 visningar
0 gillar
Voldstagg13  
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
24 responses
814 visningar
12 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av Bifur, 09 January 2019, 19.51
58 responses
1.374 visningar
1 gillar
P.eLL.e
av P.eLL.e
 
Skapad av lofty, 16 January 2019, 14.35
3 responses
117 visningar
1 gillar
lofty
av lofty
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
4 responses
188 visningar
1 gillar
Zyx Zoismos  
Skapad av RedMoon, 18 January 2019, 13.54
1 response
101 visningar
4 gillar
clarence redd  
Skapad av RasmusL, 14 January 2019, 18.50
7 responses
206 visningar
0 gillar
Cyberhest  
Skapad av RedMoon, 16 January 2019, 14.01
2 responses
135 visningar
7 gillar
Evokee
av Evokee
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Åskfågeln ger ut Freeway Warrior  Fram till den 7 juli 2016 kan du delta i Åskfågelns stora Kickstarter för att ge ut Freeway Warrior, både på svenska och engelska. Redan nu är det klart att vi ger ut alla de fyra soloäventyren, både på svenska och engelska. Går sedan Kickstartern tillräckligt bra gör vi även ett rollspel baserat på denna postapokalyptiska soloäventyrsserie.

  Varför två språk?
  Vi tror att spelare och läsare över hela världen uppskattar Joe Devers Freeway Warrior, men eftersom vi är ett svenskt spelförlag började vår vilja med att ge ut Freeway Warrior på svenska igen. Samtidigt arbetar vi nära Joe Dever när vi ger ut Ensamma Vargen och kommer att göra det vad gäller Freeway Warrior också. Det innebär att vi redan tar fram och visar allt material för Joe på engelska, så redan när vi gör den svenska utgåvan har vi lagt ner det mesta av jobbet på en engelsk utgåva också.

  Om Joe Devers Freeway Warrior
  Joe Devers Freeway Warrior är en serie om fyra postapokalyptiska soloäventyr, där stämningen är en blandning av Mad Max och Vredens Druvor av John Steinbeck. Du spelar Cal Phoenix, och under äventyrens gång tar du på dig uppgiften att hjälpa en liten skara överlevare från hungersnödens Texas till Kalifornien, som sägs ha klarat kärnvapenvintern bättre Men det finns många hinder på vägen, inte minst marodörklaner från samma terroristnätverk som utlöste kärnvapenkriget. Den lilla kolonin måste resa västerut för att överleva, rakt igenom postapokalypsens kaos och laglöshet.

  Böckerna skrevs i slutet av 80-talet, men inför den svenska nyutgivningen har Joe Dever gått igenom framför allt tidslinjen och ändrat Cal Phoenix bakgrundshistoria för att bättre passa in idag. Böckerna utspelar sig i en nära framtid (2033) i nyutgivningen.

  Om projektet blir finansierat kommer vi på Åskfågeln att ge ut alla de fyra böckerna i serien, med start påsken 2017 – med lansering på spelkonventet GothCon i Göteborg.

  När vi började fundera på att ge ut fler soloäventyr, vid sidan av Ensamma Vargen, insåg vi att Freeway Warrior hör hemma bland våra övriga titlar. Böckerna är skrivna av Joe Dever, vars böcker om Ensamma Vargen vi redan ger ut. Dessutom utspelar sig hela bokserien sig i klassiska västernmiljöer – inklusive en uppgörelse i Tombstone, och där en del av konflikterna har drag av västern! Extra skoj, eftersom vi själva tagit fram och gett ut rollspelet Western När huvudpersonen sedan heter Cal Phoenix var saken klar – eftersom vår tredje produktlinje är speltidningen Fenix.

  Du hittar vår Kickstarter på

  https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior


  För Cal & DC1!


  Tove & Anders

 • #2
  Kommer att backas så snart jag lyckas övertala kickstarter att acceptera mitt visakort... Får bara ett meddelande om att mitt kort blivit nekat... Fungerar dock i andra Butiker? Har kontaktat min bank för att se om det är ett problem på deras sida.

  Kommentera


  • #3
   Vi håller tummarna för att det löser sig.

   /Anders & Tove

   Kommentera


   • #4
    Glömde uppdatera: Det visade sig vara Nordea som krånglade (som vanligt) men nu är man backad och klar. Ser fram emot detta och hoppas innerligt på att vi når fram till rollspelet!

    Kommentera


    • #5
     Ballt.

     Kommentera


     • #6
      Wohoo det blir ett rollspel! Underbara nyheter! Hade lite problem med att förstå hur man uppdaterade sin backning, men jag ökade min backning med 1075 riksdaler för en samlarversion av rollspelet plus rollformulär, hoppas det blev rätt.

      Ännu en gång: Wohoo!

      Kommentera


      • #7
       Det ska bli jättekul att göra ett rollspel på Freeway Warrior baserat på Western regelsystem. Du har uppfattat det hela korrekt en ökning av din pledge med 1075 SEK innebär att du för rollspelet i Collector's Edition och ett rollformulärsblock.

       Om vi även kommer upp i en svensk utgåva (delmål 150 000 SEK) kommer du kunna att välja vilket språk du vill ha spelet på i den survey som skickas ut efter att kampanjen avslutats. Just nu ser det ut som en svensk utgåva snart är inom räckhåll. Vi har 10 dagar kvar att uppnå det målet. Det är på tiden att det finns ett postapokalyptisk rollspel på svenska igen.

       Anders & Tove

       Kommentera


       • #8
        Och där låstes en kampanjbok upp som addon, jaha det är väl bara att öppna plusken igen då. Snart får jag sätta er på autogiro :)

        Kommentera


        • #9
         Med lite tur blir det en spelledarskärm också:-)

         /Anders & Tove

         Kommentera


         • #10
          Vilken vecka vi haft för Freeway Warrior! Vi har precis passerat ett nytt delmål och känner oss glada, omtumlade och ödmjuka på en gång. Tack för att ni hjälpt oss göra detta projekt möjligt, och dessutom trott tillräckligt mycket på möjligheterna för att vi skall kunna göra det så bra som vi vill!

          Det nya delmålet innebär att vi lägger till en Spelledarskärm som en add on till kampanjen, och den är din för 225 SEK inklusive frakt. Utöver stämningsfulla illustrationer och tabeller tänkte vi fylla den med lite spelledargodis, men exakt vad har vi inte skrivit i sten ännu.
          Samtidigt kan vi inte låta bli att snegla ännu lite framåt. Nästa delmål är ett bonusäventyr till alla som stöttat denna Kickstarter. Det är ett rollspelsäventyr, men inte samma som i Specialutgåvan av rollspelet utan ett helt eget.

          Om du fortfarande tror att det finns någon postapokalyptiskt intresserad som inte har hört talas om Freeway Warrior så sprid gärna länken innan kampanjen är slut – de hittar oss på

          https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior

          För Cal & DC1!

          Tove & Anders

          Kommentera

          Arbetar …
          X