Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Utvecklingen av Kopparhavets hjältar

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Utvecklingen av Kopparhavets hjältar

  Det har varit tyst från oss sedan vi gick iland med vår Kickstarter. Det innebär inte att vi suttit och latat oss! Även om sommar och semester av förklarliga skäl bidrar med såväl avkoppling och strandliv så har vi fått oerhört mycket gjort.

  En kort summering:
  • 9 kapitel (av 14) är i princip färdiga. De befinner sig i olika stadier av korr men vi adderar inte längre text såvida vi inte hittar någon hänvisning som inte längre stämmer.
  • Vi har ändrat nomenklaturen en aning och bytt ut en del termer när det gäller erfarenhet och rollpersonsskapande.
  • Kapitlet om sjöfart har fått en rejäl uppdatering och går nu in i hård speltest fas. Vi känner att vi har landat bra här.
  • Kapitlet om magi har länge släpat efter men har nu äntligen börjat få sin fast form och kommer färdigställas inom kort.
  • Det har även dykt upp ett nytt intressant ämne så kapitlet om äventyrsskapande, i synnerhet kopplat till profetior, tecken och spådomar, har växt en hel del. Just den här biten är vi extra lyriska över!
  • Det första av två introäventyr har skrivits klart och speltestats (med stor framgång!). Kartor och handouts har färdigställts.
  • Vi har arbetat vidare på vår fantastiska världskarta och den kommer framöver skickas vidare till vår kartograf Tobias Tranell (som hunnit med att vinna en ENnnie Award under sommaren! Stort grattis!) för några sista läckra detaljer.
  • Utöver allt detta har vi småpysslat med en mängd saker - rollformuläret har fått lite mer kärlek, det kommande äventyret Sirenens klagan har vi jobbat vidare med (eller ffa författaren Vije), Athos metafysik har fått fastare ramar, Krilloan har börjat få kött på benen o.s.v.
  • Idag kommer vi fortsätta vårt speltest - Pirater, raugoner, örlogskaptener, uråldriga hemligheter, förbannelser och stormiga hav står på menyn!

  Vi ser fram emot att kunna visa er allt detta!!

  #2
  Speltest i grova drag:

  Allt började, som det så ofta gör, i piratstaden Montarkun. Bland trånga gränder, skränande kapare, under gasande sol och med kanske någon mugg palmsprit för mycket innanför brynjan. En trollkarl, en ädling och en anka gick in på en bar, och kom ut med en vägbeskrivning till ökända piraters hemliga lya. Efter en kort seglats anlände de vid skymning. Vad som följde var en natt i skräckens tecken som med gudarnas goda bistånd ändå slutade väl. Med en ny mystisk resekamrat. Och med plundergods som gjorde fortsatt färd trivsam. Men de fann också spår som pekade mot uråldiga hemligheter, gudomliga maktkamper och skatter. Munnarna vattnades på våra hjältar, av såväl kunskapstörst som guldvittring.

  Färden fortsatte och de lämnade Andragossahavet bakom sig och anlände till den karga ögruppen Bahayral och den stolta staden Fano. Väl där kunde gruppen pusta ut och dinera med herrefolket. Men någon är dem på spåren. Mystiska mördare ruvar i skoggorna och det förflutna hinner ikapp dem.

  Vad är det för soppa de har hamnat i?


  Ja, jag hade gärna varit lite tydligare men kan ju inte sitta här och spoila. Mest vill jag säga att vi har sanslöst kul och trots att flera av spelarna är helt nya på settingen så är den både intressant och begriplig för dem. Det krävs absolut inte några förkunskaper för att dyka ner i Kopparhavets sälta! Och glädjande nog håller våra äventyrsalster. Personligen tycker jag att det är svårt att skriva introäventyr. De blir korta och därför riskerar att bli grunda. Men vi balanserar väl tycker jag, om jag får slå oss för bröstet lite :)

  Nu ska vi vrida lite på grejer som dykt upp i spel, och inte minst verkar vi bli tvungna att skriva klart de där handelsreglerna som vi inte riktigt hunnit till än. Det är fördelen med att speltesta. Det driver utvecklingen, och ibland på oanade sätt!

  Kommentera

  Senaste inlägg

  Minimera

  Diskussioner Statistik Senaste inlägg
  Started by God45, Igår, 20.27
  6 responses
  162 visningar
  4 gillar
  Senaste inlägg Mekanurg  
  Started by Matolo, Igår, 21.04
  2 responses
  60 visningar
  2 gillar
  Senaste inlägg Matolo
  av Matolo
   
  Started by Dr_Dängrot, 18 August 2019, 15.48
  26 responses
  918 visningar
  1 gillar
  Senaste inlägg Cybot
  av Cybot
   
  Started by Dr_Dängrot, 07 August 2019, 15.56
  85 responses
  3.289 visningar
  4 gillar
  Senaste inlägg Matolo
  av Matolo
   
  Started by Nässe, 17 August 2019, 09.46
  32 responses
  658 visningar
  7 gillar
  Senaste inlägg lilonjo
  av lilonjo
   
  Started by Khan, Igår, 22.14
  0 responses
  27 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Khan
  av Khan
   
  Started by Cyberhest, 19 August 2019, 14.58
  20 responses
  520 visningar
  10 gillar
  Senaste inlägg Cyberhest  
  Started by crilloan, Igår, 09.32
  3 responses
  125 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg illuzive  
  Started by Sodivra, Igår, 09.20
  0 responses
  60 visningar
  2 gillar
  Senaste inlägg Sodivra
  av Sodivra
   
  Started by Gurgeh, 20 August 2019, 20.19
  12 responses
  239 visningar
  3 gillar
  Senaste inlägg Wyldstorm  
  Arbetar …
  X