Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Inblick i Kopparhavets hjältar: Värv

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Inblick i Kopparhavets hjältar: Värv

  I Kopparhavets hjältar väljer du ett värv för din rollperson, precis som i Hjältarnas tid. Ett värv är något som din rollperson är tränad i och har erfarenhet av. Värv ger dig både tillgång till färdigheter och möjlighet att välja en av tre värvsförmågor. Vissa av värven i Kopparhavets hjältar kommer du att känna igen från Hjältarnas tid - Krigare, Tjuv, Stigfinnare.

  De nya värv vi presenterar speglar våra huvudteman:

  Sjöfarare är det perfekta valet för den som vill spela pirat, smugglare eller sjökapten. En av Sjöfararens värsfömågor är Hamnråtta:
  • Hamnråtta: Du vet hur man tar sig runt en hamn, och kan hitta rätt person att fråga om råd och hjälp. Exempelvis kan du få tag på 3T6 dagsransoner proviant, tak över huvudet, läkarvård eller ge information om hur man hittar något eller någon. Du kan använda förmågan en gång per dag så länge du befinner dig i en hamnstad. Slag för handel öppnas två snäpp i hamnstäder."

  Riddare är värvet för adelsfolk och hjältemodiga ryttare. Värvet täcker allt från fromma solriddare till furgiska mästerryttare och helbepansrade katafrakter. En av Riddarens förmågor är Född i sadeln:
  • Född i sadeln: Du är född i sadeln och lärde dig rida innan du kunde gå. Alla utmaningar till häst öppnas två snäpp för dig."

  Köpman passar den som vill kombinera äventyrslystnad, reslust och ett skarpt öga för affärsmöjligheter. Köpmän kan vara allt från desparata lyckosökare som satsar allt på en riskfylld karavan eller båtfärd, till de stora handelhusens hänsynslösa agenter (Köpman finns också i Hjältarnas väg).
  • Kappsäck: En gång per spelmöte har du precis rätt föremål oavsett om det står på din utrustningslista eller inte. Det enda kravet är att föremålet ska vara bärbart och ickemagiskt."

  Slutligen är Magiker lite av ett specialfall - värvet finns i Hjältarnas tid, men vi har gjort ganska stora ingrepp. De kan välja mellan två nya magitraditioner - Skolmagi och Illusionism, och har en helt ny uppsättning värvsförmågor. En av dem är Beskyddare:
  • Beskyddare: En demon, smågud eller annan kraft har tagit dig under sina vingar. Kanske är det en ockult läromästare, kanske är det en demon du sålt din själ till. I varje fall har din beskyddare förmågan att skydda dig från dina egna misstag. En gång per spelmöte kan din Beskyddare ingripa i en scen för att hjälpa dig."

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by Mundo, Idag, 20.29
5 responses
61 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Bolongo
av Bolongo
 
Started by krank, 12 August 2019, 19.40
1 response
42 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by Jedvard, Idag, 19.50
1 response
57 visningar
5 gillar
Senaste inlägg crilloan  
Started by Nässe, Igår, 09.46
20 responses
323 visningar
7 gillar
Senaste inlägg Zire
av Zire
 
Started by stenhöna, Igår, 23.47
1 response
65 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Ulfgeir
av Ulfgeir
 
Started by MattiasLejbrink, 14 August 2019, 12.36
12 responses
362 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Ulfgeir
av Ulfgeir
 
Started by Dr_Dängrot, Idag, 15.48
1 response
82 visningar
1 gillar
Senaste inlägg IcarusDream  
Started by Basho, Igår, 09.33
9 responses
131 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Troberg
av Troberg
 
Started by Dr_Dängrot, 07 August 2019, 15.56
79 responses
2.823 visningar
4 gillar
Senaste inlägg Lupus Maximus  
Started by entomophobiac, 05 August 2019, 16.08
20 responses
454 visningar
8 gillar
Senaste inlägg Henke
av Henke
 
Arbetar …
X