Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Om du gjorde Drakar och Demoner...

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Ursprungligen skrivet av Khan Visa inlägg
  1 - Ta en låda Hjältarnas Tid.
  2 - Byt logga på lådans framsida.
  3 - Släpp i handeln och raka in profit.
  Saknar grundegenskaper och T4; T8 o T10
  C

  Kommentera


   #17
   Ursprungligen skrivet av crilloan Visa inlägg

   Saknar grundegenskaper och T4; T8 o T10
   C
   Du säger det som om det vore något dåligt.....

   Kommentera


    #18
    Ursprungligen skrivet av crilloan Visa inlägg

    Saknar grundegenskaper och T4; T8 o T10
    C
    Saknar även T12, T20 och så vidare. :)

    Kommentera


     #19
     Trycks om gammalt material i en ny förbättrad och mer koherent stil.

     Behålla gammla illustrationer och elric

     Kommentera


      #20
      Mitt mer välformulerade inlägg åts upp... Men kortfattat.

      - DoD kommer i kraft av sitt varumärke sannolikt vara något av ett nybörjarspel, det bör man ta med i beräkningen. Så ganska mycket gammalt ihop med vissa moderniseringar. Nya bilder och omslag i retro-stil. Gillar mycket vad Egerkrans och Brasgalla gjort åt Riotminds där. Så något i den stilen.

      - BRP-derivat vad gäller regler så klart. DoD1987 omstöpt. Större vikt vid grundegenskaper (kanske köpa färdigheter i steg om GE/2, tak på GEx5?), möjligen någon revidering av skadesystemet i strid. Små förändringar och inte för många. Systemet behöver vara gediget och lättfattligt men inte lösa alla "problem".

      - Absolut en spelvärld men kort hållen. Ett halvdussin länder/regioner beskrivna på 2-3 sidor. Det gör inget om geografin är begränsad eller bara visar en del av spelvärlden. Inga stora konfliktlinjer som ska lösas ut i kommande jättekampanjer. Våga skapa lagom mycket ramar! Bra stöd för SL som inte gillar att hitta på eller spelgrupper som inte studsa runt mellan äventyrsplatser, samtidigt inget som stör dem som hellre hittar på eget. Gör det lätt att passa in frilansares kommande skapelser utan att begränsa för kraftigt.

      - Ge ut i form av en box i mindre format. Tre böcker/häften: "Rollpersonen", "Spelledaren" och "Spelvärlden". Den sista ska även innehålla ett introduktionsäventyr. Satsa hårt på att ge ut många korta äventyr i liknande Dimön eller ÄP1 och 2. Knyt an till några äventyrskrokar i spelvärlden och ge den så vis liv, samtidigt som det mesta egentligen är odefinierat. Bland nyutgåvor av reviderade klassiker från gamla DoD med nyskrivet i samma anda.

      Kommentera


       #21
       Ursprungligen skrivet av Mekanurg Visa inlägg
       Jag skulle använda Expert Nova som avstamp och skapa spelet Expert Fantasy. Smidigare än EDD och med mindre regelmassa.
       Strunt i det urvattnade DoD och kör!

       Kommentera


        #22
        Jag skulle vara i en knepig sits om jag hade den licensen, eftersom marknaden för nostalgiska fantasyrollspel i Sverige (och utomlands) redan är extremt ärkebloatad. Jag tror inte ett smack på att ge ut fler spel på det temat, ens om de heter Drakar och Demoner. Så jag skulle behöva göra något annat med licensen, jag vet inte exakt vad, men förmodligen något som hade fått alla nostalgiker att sätta konventskaffet i vrångstrupen.

        Kommentera


         #23
         Jag skulle göra så här (och lugnt strunta i om det finns marknad eller inte :) )

         - Världen och allt fluff direkt från Kopparhavets Hjältar

         - Elric på omslaget, inuti bilder av Tapia

         - Regelmotorn skulle vara min egen "Svärdets Sång T20" som jag just grävde fram och konstaterade i allmän anspråkslöshet vara perfekt ( ;) ) Den innehåller allt bra från alla bra spel - Utmaningar, pendragonslag och exceptionella slag från HT, färdighetslista, monster och talanger från SS, 1T20 från EDD, magi från DoD osv.

         - Efter en enkel regelbok skulle det strömma på med kampanjer som alla innehåller lite världsfluff och lite regler, a la MUA-kampanjen men i kvadrat.

         - Sen på den sjunde dagen skulle jag vila ;)

         Kommentera


          #24
          Jag postade ju tidigare vad jag skulle göra med licensen om jag tänkte på målgruppen. Om jag skulle spela det själv skulle det se ut såhär:

          Drakar och Demoner använder nu AD&D 2nd editions regler med färdighetssystemet och alltid rulla högt är bra från 3E. Världarna skulle dundra ut med maffiga boxar. De bortglömda rikena, Mörk sol, Planskap, Gråhök, Draklans, Jakandors öar, Ödlornas råd, Formeljammare, Korpvind, Arvsrätt, Mystara med flera.
          Och sen skulle jag genast överrumpla spelarna med en hög alternativa yrken och regler i en linje med Kompletta handböcker för varje yrke och art/ras.
          Illustrationerna skulle dra från TSR, WOTC och en hög med svenska tecknare och målare. Färg och svartvita bilder, och allt som inte är boxar samlat i hårdinbundna böcker med främsta designinspiration AD&D 1st edition.

          Och det bara första året. Sen skulle jag få byta identitet och flytta utomlands, men det skulle vara värt det.

          Kommentera


           #25
           Jag tror att en intressantare fråga hade varit "varför vill du göra ett nytt DoD?"

           Att vi alla har olika preferenser när det gäller setting, system, artwork etc vet vi redan, men varför skulle man ägna 1 år eller så av sitt liv för att faktiskt göra det? I mitt fall ser jag det som en kulturgärning. Jag bryr mig egentligen inte om alla andra spel. Jag vill att Zorakin, Krun och inte minst Kopparhavet ska leva vidare. Jag vill inte att dessa fantastiska platser ska blekas av våra minnen. Jag vill att de ska återuppstå! Jag vill inte skapa det perfekta spelet, eller det tidlösa spelet eller det fullständigt nyskapande spelet. Jag vill skapa spelet som gör detta tillgängligt igen.

           Jag bryr mig alltså inte det minsta om marknadsandelar, målgrupp, vilka andra spel som dyker upp samtidigt m.m. Jag vill återta min fantasi! :)

           #reclaimmyfantasy

           Kommentera


            #26
            Ursprungligen skrivet av Måns Visa inlägg
            Jag tror att en intressantare fråga hade varit "varför vill du göra ett nytt DoD?"

            Jag kan svara på den. För att bevara den svenska rollspelroduktionen (som ändå måste anses världsunik), för att försäkra återväxten av nya spelare och stoppa D&D från att bli totalt dominerande i Sverige som det blivit i resten av världen. Att skapa ett spel som ger all den härliga fantasyspelkännslan men där reglerna inte står i vägen för berättelsen, där spelare blir skapare istället för konsumenter och där skrattet kan öppna fantasin så att nya världar kan ta form.

            Kommentera


             #27
             Ursprungligen skrivet av hakanlo Visa inlägg

             Strunt i det urvattnade DoD och kör!
             Jag undrar om Sverige faktiskt behöver ytterligare ett gladfantasyrollspel när följande sju redan finns på marknaden: Sagospelet Äventyr, Fantasy!, Hjältarnas Tid, Kopparhavets Hjältar, Svart & Svartkonst, Dunder och Drakar, DOD2016.

             Kommentera


              #28
              Ursprungligen skrivet av Mekanurg Visa inlägg

              Jag undrar om Sverige faktiskt behöver ytterligare ett gladfantasyrollspel när följande sju redan finns på marknaden: Sagospelet Äventyr, Fantasy!, Hjältarnas Tid, Kopparhavets Hjältar, Svart & Svartkonst, Dunder och Drakar, DOD2016.
              Så någon gladfantasy?

              Kommentera


               #29
               Jag har ju absolut ingen relation alls till DoD – jag tror jag spelat '91:an ett tillfälle och Trudvang ett tillfälle and that's it. Men om licensen skulle landa i mitt knä ändå, så funderar jag spontant på:

               - Prata med många som gillat spelet och skapa mig en uppfattning om vad folk kommer ihåg av regelsystemet. Det flest personer kommer ihåg skulle jag betrakta som regelkärnan. Och egentligen det kompletta systemet. Jag skulle såklart, eftersom jag är jag, hålla systemet extremt enkelt. Skulle jag gissa idag: t20, grundegenskaper, färdigheter, handlingar per stridsrunda, vapenskador, KP. Jag skulle lägga in lite varsam modernisering – Pendragonslag kanske, och stridszoner. Jag har inte kollat in Expert Nova ännu, antagligen skulle jag passa på att göra det.

               - Jag skulle läsa alla gamla DoD-äventyr jag kunde komma över, och försöka hitta mönster i dem. Sedan kodifiera dessa mönster till en serie äventyrgeneratorer (inte nödvändigtvis datoriserade, mer som SL-mekanik). Även här kanske jag skulle modernisera lite, se om något jag lärt mig av att bygga såna här generatorer till andra kategorier av spel skulle kunna användas. Jag tror att min teknik för att generera nodstrukturer skulle komma väl till pass här, till exempel, oavsett om man ska generera utforskningsäventyr/pointcrawl eller om man ska generera övergripande äventyrsstruktur.

               - Jag skulle försöka konstruera en basic mekanism för att skapa fantasyvärldar som går att äventyra och kampanja i, enligt samma principer.

               - Sedan skulle jag anlita folk för att skriva en Ereb Altor-modul och en Chronopia-modul och kanske också en Trudvang-modul. Göra lite som Modiphius gjorde med tredje utgåvan av Mutant Chronicles; ta allt det gamla och samla det på ett och samma ställe, se ifall man kan stoppa in lite nytt och varsamt justera det gamla på ett sätt som knappt märks. Målet är att gestalta de här kampanjvärldarna på ett sätt som matchar folks positiva minnen av dem snarare än den bokstavliga texten.


               Så typ nåt sånt. Jag tror inte att jag skulle vara så engagerad i projektet som det antagligen förtjänar, så sannolikt skulle jag försöka få andra att göra så mycket som möjligt. Men under förutsättningen att licensen hamnar hos mig så känner jag väl att jag inte bara skulle kunna sitta på den.

               Kommentera


                #30
                Jag skulle gjort en regellös setting utan spelvärld.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by Minimoni, Idag, 08.29
                2 responses
                44 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Minimoni  
                Started by God45, 30 September 2019, 19.49
                232 responses
                10.006 visningar
                8 gillar
                Senaste inlägg Khan
                av Khan
                 
                Started by Lemur, Igår, 09.55
                9 responses
                152 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg APM
                av APM
                 
                Started by Trockel, Igår, 22.07
                2 responses
                134 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Trockel
                av Trockel
                 
                Started by Feuflux, 22 February 2020, 13.07
                4 responses
                130 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg Nippn
                av Nippn
                 
                Started by Big Marco, Igår, 12.54
                3 responses
                292 visningar
                10 gillar
                Senaste inlägg Tre solar  
                Started by afUttermark, 24 May 2020, 18.04
                22 responses
                597 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Cybot
                av Cybot
                 
                Started by Lemur, 25 April 2020, 18.28
                19 responses
                811 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Started by entomophobiac, 24 May 2020, 16.02
                4 responses
                90 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg entomophobiac  
                Started by Theo, 19 September 2019, 12.48
                43 responses
                1.843 visningar
                10 gillar
                Senaste inlägg Theo
                av Theo
                 
                Arbetar …
                X