Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

WRNUs rollspelsmakarkalender 2019

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • krank
  svarade
  Se där! Vi lyckades med gemensamma krafter öppna luckor för alla 24 dagar. För att vara ett helt oförberett infall från min sida tycker jag ändå att utfallet blev riktigt bra.

  Stort tack till God45, DeBracy, Franz, Svarte Faraonen och 2097 som var med och bidrog till årets kalender.

  Jag kommer definitivt att försöka komma ihåg att köra samma grej i december 2020, om ni inte misstycker, och hoppas på att kanske kunna vara lite mer förberedd då…

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Okej, jag kan inte hålla mig, jag måste öppna en till (vilket jag ju får göra enligt reglerna):

  Min andra Lucka 24 föreställer en kamera. Linsen är sprucken.

  Spoiler: 

  Äventyrsuppslag till Kutulu: "Papapababadia"

  Rollpersonerna anlitas av en orolig hustru till Karl Bahr-Vahs, en känd vildmarksfotograf, som åkt ner till något afrikanskt och djungligt land för att fotografera fåglar – framför allt en, specifik, som aldrig tidigare fångats på bild och som han bara hört och läst om i mystiska, förbjudna böcker. Den omnämns rentav av den galne araben själv, i en fotnot i en av de många utgåvorna av Nekronomicon.

  Sedan dess har fotografen inte hörts av.

  Rollpersonerna reser i hans fotspår och snappar längs vägen upp ledtrådar om varelsen och om fotografens efterforskningar. När de anländer finner de hans läger förstört och övergivet.

  Under sina undersökningar upptäcker de att han blivit alltmer monomaniskt fokuserad på den mytiska urfågeln. hans tidiga foton innehåller även andra djur, men hans rullar blir alltmer dominerade av vaga skuggor, suddiga kanter och svårfångade former. Det verkar som att fotografen blivit alltmer vansinnig ju mer han studerat fågeln och dess vanor, ju djupare in i djungeln han trängt. Samtidigt märker också rollpersonerna av en tilltagande nyfikenhet och dragningskraft hos fågeln. Det verkar ju som att Karl försvunnit i jakt på den, så de behöver själva följa spåren. Ju närmare de kommer, ju djupare in, ju längre bort från civilisationen desto mer märklig ter sig också världen. Det som tidigare varit omöjligt blir möjligt, själva tiden och rummet verkar lyda under andra lagar. En och samma individ kan vara på flera ställen samtidigt; världen blir närmast kaleidoskopisk. Människokroppen blir plastisk, tiden kan gå baklänges. De plågas alltmer av märkliga upplevelser där deras köttsliga lekamen trasas sönder och sätts ihop igen.

  Jag tänker mig att det här är ett ganska hopplöst oneshot, som helt enkelt slutar med att rollpersonerna blir lika vansinniga som Karl. Kanske hittar de honom till slut, men upptäcker att han förvandlats, tagits över – och tagit fågelns plats.

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Kranks Lucka 24 föreställer en uppsättning japanska servettringar i päronträ, uppträdda på en synnerligen långsmal näsa som sticker ut från en dörr i slumkvarteren.

  Spoiler: 

  Bakom den finns ett modest äventyrsförslag: Rollpersonerna (i vilken spelvärld som helst egentligen) anlitas av postverket, som fått klagomål om att en faslig massa paket innehållandes julklappar inte tycks ha nått sina mottagare. Inledande undersökningar ger vid handen att det av någon anledning bara tycks vara bättre bemedlade medborgare som drabbats…

  Samtidigt – och säkert helt orelaterat – kommer spridda vittnesmål om att någon i bylsiga kläder och tomteskägg gått runt i fattigkvarteren och delat ut julklappar till fattiga människor…


  Möjliga namn på äventyret:
  "En synnerligen god jul"
  "Jag har närt en…"
  "Fortfarande till minne av jesu kristi födelse"
  "Andra julsånger"
  "Ett väl utfört arbete"
  "Det finaste jag hört sedan jag konfirmerades"
  "Fallet med den handmålade porslinstallriken" (eller "tändstickstablan av Bodens fästning")

  Jag kunde inte välja =)  (Idé till nästa år: lägga luck-innehållet i spoilertaggar, så det skapas mer av en öppna-lucka-känsla =) )
  Last edited by krank; 25 December 2019, 00.19.

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  God45:s Lucka 24 (ser fram emot era andras :) ): En bild av tomten på sin tron av julklappar omgiven av sina nissar och renar.

  I den här luckan har jag gjort mitt Vampire scenario Hail Satan! Gratis idag och imorgon. Hail Santa!

  https://www.storytellersvault.com/pr...erm=Hail+satan

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Lucka 23 föreställer ett vitt, solkigt linne som ligger halvt begravt i snön. Det sticker upp ett par blodiga fötter fyllda av glassplitter precis bredvid.

  Bakom luckan finns en försmak på ett företag som kommer att finnas med i den kommande kampanjboken:

  Nakatomi
  Nakatomi är ett av de tjugo mest inflytelserika företagen inom Sigmatech, med omkring 2000 anställda och ett fokus på virtuella världar och virrhårdvara. Deras spel älskas av många och är populära i arkologins virrarkader – och de blir än bättre om de paras ihop med genuin Nakatomi-hårdvara. Företagets exklusiva virrmaskiner och tillbehör är kända för snygg design och god ergonomi, samt för att alltid innehålla den allra senaste hårdvaran.

  Design
  Det som kännetecknar Nakatomidesign är bland annat en återhållen, stram känsla av lyx. Deras kontor är fyllda av marmorpelare och speglar, samt en återkommande vattensymbolik med stiliserade vågor och artificiella vattenfall.

  Kultur
  Nakatomis företagskultur är väldigt autokratisk, stel och hierarkisk. Varje medarbetare förväntas veta sin plats och lyda sin närmaste chef – har de ambitioner finns tydliga karriärvägar och instruktioner att följa. Befordran inom företaget är i stort sett hierarkisk, även om det är svårt att helt och hållet komma ifrån den mänskliga faktorn med favorisering och annan korruption.

  Det finns också tydliga åtgärdsplaner och färdiga mallar för vad som ska hända när saker går fel. Om något katastrofalt inträffar kan man vara säker på att det någonstans i företagets intranät finns en punktlista att följa. Varje position har till exempel en tydlig successionsordning; om någon dör eller blir kraftigt sjuk på jobbet är hens efterträdare sannolikt på plats inom ett par timmar.

  Personer
  Pelopia Caesar Millenkamp grundade företaget en gång i tiden och styr det fortfarande med järnhand. Med åren har hon börjat gripas av en allt starkare dödsångest – de som känner henne vittnar om att hon haft kontakt med åtskilliga kliniker för livsförlängning. Hon har ett kyligt förhållande till sin syster Nerina, som vill åt hennes plats som chef i företaget. Ett mer offentligt problem har varit Pelopias exfru Sarnai, som vid flera tillfällen kritiserat henne öppet vid opassande tidpunkter – som precis innan en produktlansering.

  Aurélie Nakahara är företagets säkerhetschef och på ytan trogen Pelopia. Frågan är hur lätt hennes lojalitet skiftar vid ett maktskifte. Hon är mycket tystlåten när det gäller företagets internpolitik och undviker ofta att välja sida.

  Nerina Millenkamp är Pelopias syster och äger en betydande del av företaget. Hon har förhandlat och manövrerat sig till att vara förstahandsvalet ifall Pelopia skulle avgå som chef.

  Platser
  Tornet, Nakatomis huvudkontor, är förhållandevis litet till basytan, men är trettiofyra våningar högt. De tretton nedersta våningarna sköter utveckling och montering av hårdvara. Därefter följer elva våningar av mjukvaruutveckling och sex våningar av administration och databanker. Överst finns fyra våningar av konferensutrymmen, lätt rekreation och kontor för företagets chefer.

  (Mer kommer i kampanjboken…)


  Nu skiljer sig det här företaget lite från det som figurerar i kanske världens bästa julfilm, men jag tänker ändå att det duger som grund för ett äventyrsfrö baserat på denna film. Behöver jag skriva mer än "Tjosan, din jäkel"?

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Lucka 22 föreställer en julängel med en liten lie:

  Här inne finner vi ett nytt sätt att hantera döden i OSR spel: https://www.dropbox.com/s/p04hwfcauk...20jag.pdf?dl=0

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Lucka 21 föreställer en gullig liten demon i en tometeluva:

  Här inne finner vi en ny Primal Path för Barbarian klassen i 5ed D&D: https://www.dropbox.com/s/wqdatfi31n...sesed.pdf?dl=0

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Här, ta en lucka till. Lucka 20 föreställer en robotiserad lyftkran, avstängd och täckt av snö.

  Detta är ett äventyrsfrö till Null State. Det utgår från den här artikeln. (Ja, jag vet att Illustrerad Vetenskap är en skitblaska, men den är som synes ganska bra som inspiration). Hur har det där gått åt fanders? Jamen givetvis har en bygg-AI slitit sig från de begränsningar dess mästare skapat, och är nu i full färd med att maximera produktionen. Omvandla all materia i närheten till välbyggda, snygga hus. Den förfogar över åtskilliga grävmaskiner, drönare och annat, och den befinner sig mitt inne i en ständigt växande arkitektonisk labyrint. Snart kommer den att inse att nästa logiska steg är att lägga en del av sina resurser på att skapa kopior av sig… Null States experter beräknar att det bara är 60 minuter tills den lyckas ta sig ut på internet och sprider sig till alla maskiner på planeten. Dags att sätta fart!

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Kom igen nu, inte många dagar kvar!

  Jag tar och öppnar lucka 19, som föreställer en liten snöglob, i vilken det syns ett smogfyllt London.

  Bakom luckan finns en inspirerande artikel som med lite skruvande kan bli ett ypperligt äventyr till t.ex. Kutulu. Jag tänker att 1952 inte nödvändigtvis är den första gången den dödliga smogen lägger sig över London, utan att det nog varit minst en gång tidigare – men att Angelicasällskapets rådiga medlemmar då lyckades trycka tillbaka den och de odjur som dväljs i den, och att de lyckades hindra fler människor från att uppslukas och transformeras av den tjocka, gulsvarta dimman. Hur detta hänger ihop med den mystiske besökande magikern som trollbundit klubbens medlemmar dagarna innan dimman kom, och varför ljusen slocknade i fem av de större kyrkorna runtom i staden straxt innan, förtäljer inte historien.

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Lucka 18 visar ett reptilhuvud som tittar upp ur snön. Det är en reptid, från Ödesväktarna.

  I luckan finns ett äventyrfrö:

  Jakari har försörjt sig som häxmästare under många år. Han har ett sinne för det dramatiska och har under årens lopp byggt upp både ett gediget rykte och en egen mytologi som inkluderar andeväsen, besjälad natur, möjligheten att kontakta den Andra Sidan, och att folk har både auror och totemdjur och drömväktare och så vidare. I grunden är han såklart mest en showman, och de flesta av hans kunder är också helt med på att det han gör är mer underhållning än något som ska tas på allvar. Det finns ett implicit socialt kontrakt om att detta aldrig nämns i hans närhet dock, det skulle "förstöra stämningen". Han har haft kontakt med Ödesväktarna några gånger, och har mot dem varit ganska öppen med vad det är han håller på med. Man vet att han är ofarlig och inte har några krafter på riktigt – så han får hållas.

  Nu har Jakari hittats död, utstuderat ritualmördad. Är det en sekt som tröttnat på hans clownerier? Har han läst någons handflata på ett sätt som inte uppskattades? Eller är det kanske någon lite småkorkad jorddemon som tagit Jakaris krafter på allvar och trott att han var en mäktig rival… Hans kunder vill i varje fall ha rättvisa, helst utan att hans rykte skamfilas. De vill minnas honom som han var, och tolererar i hans minne inga antydningar om att han skulle ha varit en bluff – åtminstone inte offentligt.

  Kommentera:


 • DeBracy
  svarade
  Lucka 17 pryds av en luchador och nån med hundansikte som är i slagsmål med en cyklop och någon typ av köttätande växt.

  Inuti finns två bakgrunder till Troika!:


  Genius in a stolen body
  To escape punishment for your crimes (great scientific breakthroughs in your opinion) you managed to transfer your brilliant mind into another body. They’ll never catch you now. But this new body isn’t much like your old one. It’s vigorous, wants to fight and drink, and everywhere you go people seem to recognise it.

  Possessions
  - 2 bottles of mezcal (4 rations worth)
  - Tight, shiny clothes and a cape
  - Luchador mask

  Skills
  3 Wrestling
  2 Fist Fighting
  2 Acrobatics
  1 Knife Fighting


  Dog-Faced Killer
  Yeah, you’ve got a snout and big teeth and everything, but you’re a decent person. Right? You just have a few more people to track down and kill for what they did to your family.

  Possessions
  - Fangs (damage as Modest Beast)
  - A simple weapon
  - A blood-spattered family portrait

  Skills
  4 Tracking
  2 Awareness
  1 weapon fighting skill of choice
  1 Sneak

  Kommentera:


 • krank
  svarade
  Lucka 16 är på en av de tjocka svarta rötterna kring den där stugan vi kollade på i början.

  Under luckan finns fröet till vad som kan bli en minimodul till Rotsystem vad det lider: Gröna kroppsmodifikationer.

  Det har alltid gått rykten om att det finns gaiasekter som gått längre än bara att tillbe och agera i Grönskans namn. Att det finns de som fått Kontakt, och att de av den bortommänskliga gudomen förärats gåvor.

  Det visar sig att ryktena var sanna. I Arkologins mörkaste, övergivna och mossbeklädda nollsektorer har ledaren för en grupp gaiakultister börjat kommunicera direkt med världsmedvetandet. Genom henne har kultisterna fått tillgång till infekterade frön, som de opererar in under huden och sedan låter växa och blomma ut. Detta är naturligtvis fruktansvärt smärtsamt och de som genomgår processen kommer sannolikt inte att kunna röra sig öppet bland folk igen – de får klorofyllgröna ögon och inte sällan bryter rötter, mossa eller cordycepssvampar genom huden på sätt som är svåra att dölja. Men i gengäld blir de Gaias krigare – de hör skogens sång och får kraften att göra dess vilja.

  Bland förmågorna märks till exempel skyddande, hård barkhud, vassa benklor, onaturlig styrka och tillgång till Grönskans radiotelepatiska nätverk (så de kan tala med varandra). Vissa kan finjustera sin radiotelepati för att hacka eller störa ut eventuella trådlösa nätverk (inte för att det finns några i arkologin), andra har fått ett slags EMP-förmåga för att störa ut eller förstöra elektroniska system som inte är särskillt härdade.

  En del av dem utvecklar extra armar eller svansar.

  Alla är också kapabla att sprida sin smitta; producera frön som gör andra till samma sorts heliga krigare, och sporer för att infektera människor och djur med cordyceps som gör att de kan styras av Grönskan – och eventuellt de gröna krigarna själva.
  Last edited by krank; 17 December 2019, 20.38.

  Kommentera:


 • DeBracy
  svarade
  Lucka 15 pryds av två rymdfigurer från Coriolis rymdvärld som går runt i en illa upplyst gång ombord på ett rymdskepp.

  Under luckan finns samma två figurer, men nu har en xenomorf dödat den ena.

  Husregel till Coriolis: för 10 mörkerpoäng får spelledaren byta spel till Alien omedelbums.

  Kommentera:


 • Franz
  svarade
  Lucka 14 visar Råttan, en småkriminell hälare som vuxit upp i framtida Barcelonas absoluta slum. I egenskap av muterat djur har han under hela sitt liv blivit hatad och bespottad, vilket i sin tur lett till att han hatar allt och alla lika mycket tillbaka. Råttan saknar helt skrupler och skulle utan att blinka kunna sprätta upp magen på en sovande uteliggare för att komma över dennes få EuroDollar. Han är även väldigt feg och om han hamnar i underläge i strid tar han antingen till flykten eller ber för sitt liv (för att sedan hugga sin motståndare i ryggen när denne ansett att Råttan inte är värd att döda och vänt på klacken).

  råttan.jpg

  Kommentera:


 • Björn Wärmedal
  svarade
  Lucka 13 visar en maskerad person med glödande händer som blir beskjuten av ett SWAT-team. Bakom luckan är rollerna de omvända: poliserna tar skydd från en stor eldkvast. I en QR-kod hittar vi en länk till inspiration för din nästa More Than Human-kampanj.

  (Vi ligger lite efter! Kom ikapp!)

  Kommentera:

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by Quasimodo, Igår, 15.57
4 responses
126 visningar
2 gillar
Senaste inlägg APM
av APM
 
Started by Gurgeh, Igår, 14.45
14 responses
252 visningar
5 gillar
Senaste inlägg Måns
av Måns
 
Started by CapnZapp, Igår, 15.11
2 responses
90 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Måns
av Måns
 
Started by Skymning, Idag, 00.17
2 responses
50 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Skymning  
Started by Tcherban, 16 February 2020, 00.40
4 responses
347 visningar
3 gillar
Senaste inlägg dancodan  
Started by Feuflux, Igår, 13.07
2 responses
47 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Herr Otypa  
Started by krank, 21 February 2020, 17.19
5 responses
111 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Henke
av Henke
 
Started by Puckohue, Igår, 10.12
0 responses
52 visningar
4 gillar
Senaste inlägg Puckohue  
Started by Dracohoribilis, 20 February 2020, 20.17
12 responses
365 visningar
17 gillar
Senaste inlägg Dracohoribilis  
Started by Björn Wärmedal, 17 February 2020, 11.05
36 responses
882 visningar
12 gillar
Senaste inlägg Björn Wärmedal  
Arbetar …
X