Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad har du skrivit idag? [regler i trådstarten]

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
  Vad tyckte du om Barkhäxan?
  Det är en bra idé men det är väldigt ofärdigt. Resten får du läsa om i Fenix.

  Kommentera


   Efter uppehåll pga. resa ned till Göteborg för poddande och Comic Con-arrangemang så har jag idag skrivit klart en hel karaktär. Snart annat att skriva!

   Kommentera


    Jag har idag bara skrivit blurben till min kortroman Mörkerbländad (Buy my book! Buy my book!): https://www.drivethrufiction.com/pro...Morkerbländad

    och i övrigt har jag varit hos tandläkaren. Vilket är typ motsatsen till att skriva saker.

    Kommentera


     Jag jobbar vidare med svenska Runequest. Idag har jag översatt yrkesbeskrivningarna för shamanlärjunge, bandit och stridsvagnskusk, samt förklarat vad mansbot/blodspenning innebär i Glorantha.

     Därutöver har jag filat på några detaljer i regelmotorn Expert 2, bland annat när det gäller skjutvapenstrid. Jag har också utökat proceduren för hur spelaren skapar sin äventyrare med bygginstruktioner för den luttrade veteranen.
     Last edited by Mekanurg; 13 May 2019, 18.32.

     Kommentera


      Jag har dels lagt sista handen vid version 1.5 av Ödesväktarna, som också skickats iväg till Publit. Det betyder att inom kort kommer alla nytryckta böcker till spelet att vara den nya versionen, som fått en hel del småbuggar (och en större) fixade samt lite småfix. Nu håller jag mest tummarna för att den hinner komma på plats innan SF bokhandeln hinner lägga sin första beställning (eller att boken säljer slut och de får lägga en ny inom kort).

      Jag har också skrivit en bit på mitt Rotsystemäventyr Hit man kommer när man kommer hem:

      Spoiler: 
      Segment 2-0: Serverhallar. Större delen av golvet i mitten av segmentet, inklusive väggen mellan den inre och yttre serverhallen, har rasat ner mot våning ?3 och lämnat ett stort hål med sluttande kanter. Det är omkring 10–15 meter ner till den undre våningens golv, så ifall rollpersonerna försöker klättra ner behöver de ta sig förbi ett mellanliggande lager på 5–10 meter skrot och bråte. Det är också risk för ras; hålets kanter är inte speciellt stabila.

      I segment 3-0, som hålet leder ner till, kan rollpersoner utrustade med starka lampor eller ljusförstärkande utrustning se små kratrar, kulhål och långa svarta stråk efter laservapen.


      Hittills är det här äventyret på 31 sidor och det blir nog åtminstone en 3–4 till skulle jag tro. Det gör det till det helt klart största äventyret jag skrivit.

      Kommentera


       Jag har skrivit platser till scenariot till Kult, en beskrivning av en trevlig sommarstuga på Vänerns strand.

       Dessutom har jag börjat skissa på ännu ett äventyr till Kutulu, som utspelar sig i Minnesota och kretsar kring upptäckten av Kensington-stenen. Vetenskapsradion Historia är en ständig källa till inspiration.

       Kommentera


        Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
        och i övrigt har jag varit hos tandläkaren. Vilket är typ motsatsen till att skriva saker.
        Sant! När man är helt avslappnad och bara njuter av livet blir inte mycket skrivande gjort! :)

        Kommentera


         Ursprungligen skrivet av Robert Jonsson Visa inlägg

         Sant! När man är helt avslappnad och bara njuter av livet blir inte mycket skrivande gjort! :)
         hahahahahahah

         Kommentera


          Jag har inte skrivit i tråden, men jag har skrivit på rollspel! Det har varit mycket jobbresor de senaste dagarna, så det har inte blivit mycket, men några meningar har det i alla fall blivit. Jag jobbar rätt mycket med koncept och idéer till När världen rasade (När välden rämnade? Hmmm), så skrivandet blir mest i form av nedplitandet av idéer. Men jag har fokuserat mina funderingar till hur jag ska bygga upp rollpersoner och knyta in spelets teman i rollpersonskapandet. Jag har lite jobbiga prioriteringar att göra, men snart har jag nog ett färdigt koncept i skallen. Spelet får en intressant symmetri, i det att det är tänkt att man ska spela samma rollpersoner före och efter katastrofen, så allt spel sker i två tidslinjer och man hoppar fram och tillbaka. Ska bli intressant om det blir så fräckt i praktiken som det är i mitt huvud!

          Kommentera


           Lite småsaker till Expert 2, däribland bygg en äventyrande tonårsspoling och åldern tar ut sin rätt: en enkel regel för människoskroppens gradvisa förfall.

           Kommentera


            Jag har skrivit en tråd om mitt nya spelklur: http://www.rollspel.nu/forum/main-ca...tiska-rollspel

            Jag har också klurat lite vidare och tycker mig ha hittat en bra mekanism som är enkel och flexibel. Kommer att skriva mer om den senare.

            Kommentera


             Efter ett par dagars paus återvände jag till Norrlands inland.

             Första spelmötet i söndags var fantastiskt bra - både krypande och mysigt på samma gång. Har sällan fått så bra respons från spelare (inklusive @wilper) så det gav ju bra pepp att fortsätta utveckla modulen vidare. Kombinationen med culture gaming i Norrlandsbygd, gnostisk skräck och OSR verkar vara oväntat lyckad.

             Fick samlat tankarna som uppkom under spelmötet, en del av dessa införlivades direkt i texten och en del blev bra frön för nya delar eller förtydligade en del koncept som varit lite vaga.

             Kommentera


              Igår började jag ändra till direkt tilltal, alltså "du" istället för "spelaren" eller "spelledaren", i Världsrymdens vagabonder. Idag har jag fortsatt med det, men det är svårt att tänka om och tänka rätt. Jag gillar ju till exempel när spelare pratar om sina rollpersoner som "jag". Borde jag då skriva "du" i beskrivningar av sådant som cybernetik, som i "med den här modulen kan du koppla upp dig mot datorer" eller ska det vara "med den här modulen kan din rollfigur koppla upp sig mot datorer"? Båda är ju liksom rätt på sitt sätt. Måhända är det ett ämne för en annan tråd.

              Ändringarna av tilltal ledde vidare till att jag skrev om en del om handlingsresolution. Förhoppningsvis blev det mer pedagogiskt. Så, en hel del skrivande men inget direkt nytt.

              Kommentera


               Fler serverhallar till Rotsystem! Och en lätt uppdaterad karta (bifogad).

               Spoiler: 


               Segment 2-1: Serverhallar. Söderlund har kontroll över en liten datorkonsoll infälld i den yttre väggen, men inget mer. Här och var har de svarta rötterna brutit sig in, men taket håller fortfarande och servrarna i den yttre hallen verkar ganska välbevarade. En närmare inspektion av dem visar dock att de är helt brända på insidan, troligen av en elektromagnetisk puls avfyrad på nära håll (Teknik •).

               Dörrarna in till den inre serverhallen är alla stängda och låsta. På väggen mellan den inre och den yttre hallen finns en säkerhetsstation, som Söderlund kan koppla in sig i och då få tillgång till ett par säkerhetskameror inne i hallen.

               Den låsta hallen bebos av två gigantiska, blinda mullvadsdjur. De är kring 4–5 meter från nos till svans, uppsvällda och muskulösa med vassa, fjälliga tentakler som sticker ut ur nosen och fruktansvärda, vassa klor. Kraftiga stråk av cordycepssvamp stycker upp genom den toviga pälsen. Räkna med att de har åtminstone Närstrid 4, gör +1 i skada och att de tål åtminstone dubbelt så mycket stryk som en vanlig människa. De har också Skydd 1 överallt utom i nosen.

               Tanken här är inte att rollpersonerna ska försöka besegra monstren, utan att de i första hand ska hitta något kreativt sätt att ta sig förbi dem och vidare till hisschaktet bakom dem. Mullvadarna ser ingenting, utan navigerar helt utifrån sin hörsel. Ifall spelarna inte kommer på något bättre än att bara smyga, låt dem slå slag mot Rörlighet för att se ifall de lyckas vara tysta nog.

               Hisschaktet leder ner till Segment 3-1.


               Och därmed är jag klar med våning ?2. Två våningar kvar!
               Bifogade filer

               Kommentera


                Blev klar med karaktärerna idag. Nu kan jag äntligen börja skriva på något skojigt! :)

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                • anth
                 Svar till Äventyr i snö och is
                 av anth
                 Jag skulle vilja ha mer info (eller länk till mer info).
                 Utspelas det på jorden, eller i en fantasyvärld?
                 Är det bara kampanjen som utspelas...
                 Idag, 15.21
                • ÅkeZorkh
                 Svar till [Rescensera ett rollspel som inte finns!] ANMÄLAN
                 av ÅkeZorkh
                 Prins Valiant på Sveavägen
                 Knas i urten
                 Gängkrig på segway
                 Amongst the thugs...
                 Idag, 14.50
                • anth
                 Svar till Äntligen!!!
                 av anth
                 År 2002 utlyste WotC en tävling om vad som skulle bli nästa DnD-kampanjvärld. Spelkonstruktören Keith Bakers Eberron vann.
                 Tanken var ett det...
                 Idag, 14.48
                • Minimoni
                 Svar till Din spelvärld med barnen
                 av Minimoni
                 Jag är genant bekant med den världen. Har sett allt som producerats till ”Friendship is Magic” samt ”Equestria Girls”. Nu kan jag förklara...
                 Idag, 14.47
                • skaraborgarn
                 Svar till Skillnader mellan folkslagen
                 av skaraborgarn
                 Alver och orchers avsky mot varandra är inte rasism det är artism!
                 Idag, 13.30
                • Gurgeh
                 Svar till Got sista avsnittet! Spoilers!!!
                 av Gurgeh
                 Spoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi l!

                 Det lämnas ju till tittaren själv att tolka, men jag kan tänka mig att de konstiga...
                 Idag, 13.18
                • gabrielledebourg
                 Svar till Nostalgi ur ett kulturellt perspektiv
                 av gabrielledebourg
                 Onekligen. Liksom, jag är ju så jävla nedtrampad i nostalgiträsket om något: Ur Varselklotet, Chock och svenska Call of Cthulhu är väl liksom nostalgiprodukter...
                 Idag, 12.53
                • Jocke
                 Svar till Public domain och ackreditering
                 av Jocke
                 För bara några år sen gick Karl Alfred in i public domain och många tecknare roade sig med att rita och publicera egna Karl Alfred äventyr....
                 Idag, 11.49
                • Rickard
                 Svar till Kompetitiva rollspel
                 av Rickard
                 Medan världen går under har jag försökt powergäjma i och fick en bra story tillbaka som svar. Jag brukar påstå att man inte kan spela samberättande...
                 Idag, 11.41
                • Mekanurg
                 Svar till Raser som aldrig spelades
                 av Mekanurg
                 När jag spelledde EDD hade jag en flexibel inställning när det gällde spelarrollernas folkslag, men mina spelare bannlyste ankor. Deras rollpersoner...
                 Idag, 10.35
                Arbetar …
                X