Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad har du skrivit idag? [regler i trådstarten]

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #46
  Idag har jag nu också lagt sista handen vid artikeln om ödesmagi till Ödesväktarna. Så snart jag skrivit färdigt det här inlägget ska jag maila texten och den tillhörande illustrationen till Fenix.

  Jag är rätt nöjd, faktiskt. Sannolikhetsmanipulerar-magi med förhoppningsvis ganska bra stöd till SL för att gestalta... intressanta bieffekter och oväntade händelser. Ganska stor risk för kaos, både i allmänhet och för ödesmagikern själv. Man får ofta ungefär som man vill, men kanske inte på det sätt man väntade sig...

  Kommentera


   #47
   Ursprungligen skrivet av Sysp Visa inlägg

   Nyfiken på hur provtrycket blir, dela gärna när det dyker upp. Hade gärna tryckt en finuppsättning kort för Our Ship nu för eget bruk, spelet är så pass klart att det känns motiverat.
   Jag har redan fått mitt första provtryck till Anatmankorten. Tyckte att de blev väldigt tjusiga, men jag är ingen expert. Jag lyckas inte ladda upp bilden, men PM:a mig med en e-postadress om du vill ha foton.

   Kommentera


    #48
    Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg

    Jag har redan fått mitt första provtryck till Anatmankorten. Tyckte att de blev väldigt tjusiga, men jag är ingen expert. Jag lyckas inte ladda upp bilden, men PM:a mig med en e-postadress om du vill ha foton.
    På forumet?

    Jag har upptäckt att man måste försöka två gånger. Första gången får man felmeddelande, men om man försöker igen utan att stänga det lilla popupfönstret så verkar det funka.

    Kommentera


     #49
     Ursprungligen skrivet av terje Visa inlägg
     Jag har tillsammans med min kumpan skrivit de sista spelledarpersonerna till Sveriges mest försenade kickstarterprojekt.
     Legend?

     Kommentera


      #50
      Nu gick det. Försökte två gånger förut och fick det inte att funka. Men nu gick det första gången. Jag kanske hade loggats ut i bakgrunden?

      Provtryck.jpg

      Kommentera


       #51
       Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
       Nu gick det. Försökte två gånger förut och fick det inte att funka. Men nu gick det första gången. Jag kanske hade loggats ut i bakgrunden?

       Provtryck.jpg

       Sjukt nice! (Rätt bakgrunder den här gången? ;) )

       Kommentera


        #52
        Jag tokfokuserar på Skrômt just nu och har ägnat kvällen åt att skriva om karaktärsutveckling från ett spelarperspektiv. Än så länge bara i anteckningsbok, men snart på en dator nära... mig.

        Kommentera


         #53
         Ursprungligen skrivet av Bolongo Visa inlägg

         Legend?
         Ja. Vi kryper över mållinjen.

         Kommentera


          #54
          Ursprungligen skrivet av MetaLarsson Visa inlägg
          Det som ligger närmast i mitt sinne till att skriva med rollspelsanknytning är en recension av Gudasaga. Läste färdigt boken igår och hoppas få klar texten till recensionen ikväll. De enda distraktionsmolnen jag kan se är ett besök av svärfar och eventuellt någon Sickan Carlsson-film.
          Spännande! Jag ser fram emot att kika, oavsett vad som sägs. :)
          Last edited by ceruleanfive; 05 May 2019, 22.10.

          Kommentera


           #55
           Ursprungligen skrivet av ceruleanfive Visa inlägg
           Sjukt nice! (Rätt bakgrunder den här gången? ;) )
           Jag har inte kollat igenom dem noga, men jag tror att DriveThruCards har bättre koll än vad jag har! De kan nog matcha rätt framsida med rätt baksida.

           Kommentera


            #56
            Idag har jag skrivit de tre principerna för neuroprogrammering i Anatman.

            Konfabuleringsprincipen
            Konfabulering är vad som händer när ditt medvetande inte känner till hela sanningen om sitt eget beteende. När du utför en handling utan att veta varför, och någon frågar dig anledningen, så svarar du inte att du inte vet. Istället hittar din hjärna på ett svar som du själv tror på. Nollningsceremonier fungerar på denna princip. Du utstår förödmjukan för att bli medlem i någon klubb. Detta ökar din lojalitet till klubben, eftersom du tänker att du verkligen måste gilla klubben, då du ansträngt dig så hårt för att få bli medlem. Grupptrycket i stunden tenderar att inte tas med i beräkningen.
            Samma princip tänker vi oss fungerar när någon ändrar i din hjärna. Någon planterar en tanke i din hjärna om att du vill göra slut med din partner. Ni har i övrigt ett lyckligt förhållande, men denna tanke antas komma någonstans ifrån och du börjar tänka att ditt förhållande inte alls är så lyckligt, och att du känt såhär under en längre tid. Naturligtvis gäller detta inom rimliga gränser, och totalt okaraktäristiskt beteende kan fortfarande få dig att inse att du blivit manipulerad. Spelarens tycke avgör.

            Integritetsprincipen
            Den här principen säger att din hjärna alltid kommer att göra allt för att hålla ihop din identitet. Du kommer att se dig själv som ett samlat jag, även om delar byts ut, plockas bort eller läggs till. Kanske finns det en gräns när hjärnan inte längre klarar påfrestningarna och du splittras i flera personligheter som kämpar om kontrollen? Jag vet inte. Men grundprincipen är att din hjärna håller ihop ditt sinne och din identitet så länge den kan. Jaget kanske är en illusion, som buddhisterna påstår, men illusionen bryts inte så enkelt.

            Substitutionsprincipen
            Den här principen säger att framförallt minnen, men också kunskap, övertygelser och annat, inte lagras som komplett, detaljerad data i din hjärna. Istället lagras det bitvis, som ett skelett som du sedan klär i kött när du frammanar minnet. Det här är en stor hjälp när du inplanterar ett falskt minne hos någon. Du kan plantera in ett minne av en moders död, och mottagaren kommer att fylla i detaljerna med sin egen moder. Det gör inte så mycket om minnet är av en annan persons moder från början, för det är inte en videoinspelning, utan ett suddigt minne.

            Kommentera


             #57
             Jag har idag skrivit -- inte översatt -- avsnittet om grundegenskaper i svenska Runequest. Jag gillade inte utformingen av det engelska originalet. Samma innehåll, givetvis, men med mer pedagoisk utformning.

             Kommentera


              #58
              Wilhelm gav en hjälpande hand och skrev ihop den saknade ritualen i Origenes, så jag gjorde minimal korr på den och lade den till handlingarna. Skrev även klart ett gäng rumsbeskrivningar och en massa syn och hörselhintar om vad som väntar i olika riktningar.

              Skrev även ihop Gospelkören i Norrlands inland och ritade en massa kartor. Ska försöka mig på en annan variant av rumsbeskrivningar i Norrlands inland än i Origenes, de är verkligen sjukt tradiga att skriva.

              Kommentera


               #59
               Jag tyckte att min framsida inte var riddare nog så skrev ett Hunter scenario till framsidan istället. Har redan fått en recension! :)

               https://www.storytellersvault.com/pr...&filters=45622

               Kommentera


                #60
                Nu kände jag mig lite tvungen att skriva något idag också, mest för att kunna skriva i den här tråden. Men jag har mest fortsatt på beskrivningarna av datacentret:

                Spoiler: 

                Datacentral 1-1 – den inre serverhallen är i princip helt igenrasad. Jordmassor och betongklumpar har rasat in genom ett hål i taket nära navet, och täcker de flesta servrarna. Samtliga servrar är stendöda och går inte att rädda – ett antal bär tecken på att ha överlevt raset men har rensats av en elektromagnetisk puls senare (Teknik•).

                Här och var ligger döda muterade djur och trasiga säkerhetsdrönare.

                Även den yttre hallens datorer är till större delen förstörda, med ett undantag – en server är inte bara relativt intakt utan en röd lysande diod avslöjar att den också är igång. Större delen av dess data är korrupt (Dataanalys•) men den har fortfarande kontroll över den här våningens kvarvarande säkerhetssystem. Det gäller framför allt de kring hisschaktet i datacentral 1-2. För att ta kontrollen måste en rollperson lyckas ta sig igenom ganska grisig svart is med värde 3 – och ett misslyckande innebär att systemen inte bara låser sig utan också krashar systemet rollpersonen använde för sitt hackingförsök. Om det var rollpersonen själv som kopplade in sig tar hen 1 i skada.

                Söderblom kan ta kontrollen över systemet utan problem, om rollpersonerna kopplar in honom via fysisk kabel. Faktum är att han föreslår det själv, om han får veta att servern finns. Det var länge sedan han hade kontroll över säkerhetssystemen här.

                Längsmed ytterväggen finns också tre trånga ventilationstrummor som leder nedåt. Det går inte att ta sig in i den närmaste våningen, utan ger man sig ned genom dessa schakt så kommer man ut i våning ?3.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by Knight_Schmidt, 12 October 2019, 18.58
                12 responses
                264 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg RasmusL
                av RasmusL
                 
                Started by anth, 16 January 2020, 10.15
                22 responses
                355 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg dancodan  
                Started by Rymdhamster, 22 January 2020, 23.10
                3 responses
                116 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg dancodan  
                Started by Lightshy, 03 January 2020, 10.40
                49 responses
                2.269 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg ChrilleT  
                Started by entomophobiac, Igår, 15.59
                7 responses
                129 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Mekanurg  
                Started by bortom12e, Igår, 18.59
                7 responses
                149 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg kloptok
                av kloptok
                 
                Started by God45, 19 January 2020, 17.40
                17 responses
                406 visningar
                6 gillar
                Senaste inlägg krank
                av krank
                 
                Started by hakanlo, 07 January 2020, 21.01
                13 responses
                524 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg bortom12e  
                Started by Troberg, Igår, 06.16
                1 response
                111 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg entomophobiac  
                Started by Björn Wärmedal, 20 January 2020, 12.18
                19 responses
                471 visningar
                12 gillar
                Senaste inlägg Björn Wärmedal  
                Arbetar …
                X