Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad har du skrivit idag? [regler i trådstarten]

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Jag försökte skriva vettigt material för Warlocks till 5ed till ett projekt jag gör med någon annan. Men istället skrev jag om hur man sluter pakter med dinosaurierna och terror fåglarnas hive minds :(

  Kommentera


   Första utkastet Best blev klart! Nu blir det något annat ett tag.

   Kommentera


    Sent omsider satte jag mig ner och tröskade mig igenom punktlistan jag hade med äventyrsuppslag kring uploading. Tretton stycken blev det. En del är väl rätt självklara, men förhoppningsvis kan ett och annat vara lite kul eller väcka en tanke eller två.

    Spoiler: 

    ÄVENTYRSUPPSLAG

    Så hur kan tekniken användas i äventyr? Nedan hittar du några exempel.

    • En berömd artist kidnappas och släpps kort därefter, utan att någon lösensumma efterfrågats. Senare dyker cyberhjärnor med avläsningen upp på svarta marknaden. Rollpersonerna anlitas för att eliminera alla kopior samt sätta stopp för kidnapparna.

    • Folk försvinner och dyker upp med levande kroppar men helt hjärndöda. Rollpersonerna anlitas för att undersöka. Vid närmare påseende har samtliga offer fått hjärnan bränd genom misslyckade försök till avläsningar. Det visar sig att en maffiafamilj stulit en experimentell uppladdningsstation. En cybernetiker-student med stora spelskulder har lovat att hen kan få den att fungera, men har tagit sig vatten långt över huvudet.

    • Ett företag experimenterar med biologiska cyberhjärnor, eller att ladda ner medvetanden till klonade hjärnor. Det gör precis så fel som man kan tänka sig.

    • En gaiakult stjäl en uppladdningsmaskin och planerar att ladda upp sina medvetanden till datorer som är infekterade av Grönskan.

    • I ett hemligt företagslabb experimenterar ett antal dåraktiga forskare med att läsa av grönskeinfekterade hjärnor, både djurs och människors. De tror givetvis att de gör det under kontrollerade former.

    • En man är svartsjuk och misstänker att hans make är otrogen. Han anlitar rollpersonerna för att undersöka. I själva verket visar det sig att maken mycket riktigt är otrogen – med en illegal kopia av sig själv. Räknas det ens som otrohet, eller mer som en avancerad form av självsex?

    • Någon på svarta marknaden säljer orimligt billiga cyberhjärnor, som visar sig lagra känslig information från medvetanden som emuleras i dem och sedan skicka "hem" denna data till en hemlig server så snart de kopplas upp mot nätet.

    • Rollpersonerna anlitas för att undersöka hur det kommer sig att ett område blivit så orimligt varmt. Det visar sig att en liga satt upp en illegal uppladdningsstation utan tillräcklig kylning.

    • Rollpersonerna anlitas av ett medborgargarde som vill att de stjäl en uppladdningsstation åt dem. Målet är att erbjuda billigare och inte lika företagskontrollerad uploading åt massorna.

    • En religiös sekt som motsätter sig uploading saboterar företag och labb som arbetar med tekniken. De hotar också butiker och spränger lager. Rollpersonerna anlitas som vakter eller för att sätta stopp för det hela. Det visar sig att den religiösa sektens ledare laddat upp sig, och numera bara kommunicerar genom mellanhänder.

    • Rollpersonerna erbjuds ett kontrakt på att kidnappa försökskaniner till ett anonymt företag som tidigt under fas 1–2 experimenterar med uploading. Sedan får de extra betalt för att hjälpa företaget att göra sig av med kropparna efter misslyckade experiment. Om rollpersonerna tackar nej kommer företaget helt enkelt att fråga andra frilansare – förr eller senare hittar de någon som ställer upp och har färre skrupler. Kanske anlitas rollpersonerna för att undersöka en serie försvinnanden?

    • Någon har upptäckt att det finns en bakdörr inprogrammerad i vissa cyberhjärnors hippocampus-emulering. Genom att aktivera bakdörren kan man hindra personen från att bilda nya minnen under en kort tid. Perfekt om man vill genomföra en stöt där vakterna har cyberhjärnor!

    • Rollpersonerna kontaktas av arbetarrättsrörelsen Kampen, som vill att de befriar fabriksarbetar-personligheter som tvingas att arbeta 24/7 och byts ut mot kallagrade kopior när de blir vansinniga och går sönder. Målet är att förstöra alla kallagrade kopior och smuggla ut så många aktiverade medvetanden som möjligt. Det visar sig i slutänden att samtliga personligheter bara är kopior av en och samma arbetare, som fick sparken efter att ha blivit uppladdad.

    Kommentera


     Så nu när Uploading-texten är klar så sitter jag och går igenom väldigt nyttig korr och kommentarer i den, men jag bestämde mig också för att trots sommardödsvärmen klämma ur mig de sista delarna av själva äventyret. Äventyret som nu är på 39 A4:or (jisses)…

     Så jag skrev lite om återkomsten till arkologin och om belöningar.

     Spoiler: 

     ÅTERKOMSTEN

     Efter en relativt händelselös hemresa anländer rollpersonerna till Gävle, där de möts av kapten Hildebrandt. Han kommer att insistera på att de spenderar några veckor i karantän innan de släpps in och får resa till arkologin via pansartåg.

     Om de har med sig ambassadör Wennstrand och hans spindelkropp så har de en del att förklara. Wennstrand själv hjälper givetvis till här. I slutänden skickas ett meddelande till Hildebrandts överordnade inom Koalitionens styrkor. Han separeras snabbt från rollpersonerna och får tillbringa en tid i karantän innan han transporteras in till arkologin via VTOL-jet.

     I slutänden får rollpersonerna betalt enligt överenskommelse, och utöver det kan de få en nätt "hittelön" för att de förde med sig Wennstrand.

     Gemensamma belöningar
     • Om de kan förklara robotskallens ursprung (Aurora-arkologin): 8 kreds
     • Data från Växsjön – 4 kreds
     • Data från Ramsele – 4 kreds
     • Data från Svartliden – 4 kreds
     • Totalt – 20 kreds

     Enskilda belöningar
     • Grundbelöning – 5 E-kreds
     • Wennstrand förd till Gävle – 10 E-kreds
     • Totalt – 15 kreds

     Med andra ord så kommer en grupp på fyra rollpersoner att kunna inkassera som mest 60 E-kreds totalt. Utöver det kommer Wennstrands ankomst att skapa stora rubriker och vara en del av arkologins stora nyhetscykel i flera veckor, vilket de naturligtvis kan slå extra mynt av genom att till exempel ge intervjuer eller bara marknadsföra sin frilansarfirma.


     Och så räknade jag på belöningarna och dubbelkollade med reglerna att det liksom inte var orimligt mycket men heller inte liksom supersnålt lite.

     Och sedan, i typ några sekunder, trodde jag att jag var klar. Men det var jag såklart inte. I slutet av första äventyret hade jag nämligen en rubrik kallad "mellanspel", med lite exempel på äventyr man skulle kunna peta in mellan del 1 och del 2. Jag gillar sånt, nånstans. Så nu har jag skrivit en sådan rubrik och börjat fylla den med kortfattade punkter. Den blir nog inte klar idag dock.

     Kommentera


      Jag har lagt in fyra nya märgfulla citat under Expert Novas kapitelrubriker. Av Madame de Staël och Marguerite Yourcenar, två franska kulturgiganter som nog aldrig förr har figurerat i svenska rollspel, samt av Astrid Lindgren och Moa Martinson.

      Je crois qu’il faut presque toujours un coup de folie pour bâtir un destin.
      (Jag tror att det nästan alltid behövs ett stänk av galenskap för att bygga sig ett öde.)

      – Marguerite Yourcenar
      Dessutom träffade jag en rollspelande hemvärnssergeant tidigare i veckan. Han hjälpte mig att uppdatera utrustningslistan.
      Last edited by Mekanurg; 27 July 2019, 15.44.

      Kommentera


       Har börjat skissa på skelettet för nästa GothCon-scenario. Vill vara ute i så god tid till nästa år att jag hinner speltesta ordentligt och trimma det mer än jag hann i år.

       Låter Best ligga och vila ett tag till dess jag hunnit med ett par speltester.

       Kommentera


        I helgen kom en språkgranskning av mitt Expert Nova-manus till min mejlbox, följd av granskning nummer två idag. En handfull rättningar och förbättringsförslag som jag under förmiddagen förde in i spelets InDesign-dokument. Därefter jobbade jag vidare med att översätta rune augmentation till svenska Runequest.

        Efter lunch fick jag en bra idé till Expert Nova, en setting kombinerad med en minikampanj. Jag insåg då att jag behöver fixa en enkät med mina ExpN-idéer för att se vilka som är mest lockande för svenska gamers. Något att ta itu med efter att själva spelet har lanserats i höst.
        Last edited by Mekanurg; 29 July 2019, 19.24.

        Kommentera


         Norrlands inland.

         Sitter med detaljplanering av en av dungarna och rumsbeskrivningar. Jag begränsar mig själv till tre detaljer om tre ord vardera till varje ”rum”. Rätt kul men svårt sätt att skriva på. Får se om det blir bra.

         Här är ett exempel:
         * Kraftigt sluttande gång.
         * Fuktigt suckande eko.
         * Halt iskallt stengrus.

         Kommentera


          Jag har huvudsakligen ägnat dagen åt översättandet av svenska Runequest, närmare bestämt avsnittet om hur färdigheter, runstyrkor och drivkrafter förbättras via erfarenhet, träning och självstudier.

          Kommentera

          Senaste inlägg

          Minimera

          Diskussioner Statistik Senaste inlägg
          Started by Troberg, Idag, 16.50
          0 responses
          45 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Troberg
          av Troberg
           
          Started by Franz, Idag, 16.45
          0 responses
          27 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Franz
          av Franz
           
          Started by Skarpskytten, Igår, 14.50
          7 responses
          184 visningar
          1 gillar
          Senaste inlägg Ymir
          av Ymir
           
          Started by Skymning, Idag, 09.40
          1 response
          58 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Ymir
          av Ymir
           
          Started by Skymning, Igår, 00.17
          3 responses
          147 visningar
          4 gillar
          Senaste inlägg Munkholt  
          Started by Babylonian, Igår, 21.49
          5 responses
          130 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Kaigon
          av Kaigon
           
          Started by krank, Igår, 12.08
          4 responses
          191 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Puckohue  
          Started by Froste, 17 October 2019, 15.30
          11 responses
          366 visningar
          2 gillar
          Senaste inlägg Mannen i skogen  
          Started by Nero, 20 February 2020, 17.44
          3 responses
          178 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Nero
          av Nero
           
          Started by Gurgeh, 22 February 2020, 14.45
          18 responses
          541 visningar
          5 gillar
          Senaste inlägg Nero
          av Nero
           
          Arbetar …
          X