Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad har du skrivit idag? [regler i trådstarten]

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Idag på tåget hem bestämde jag mig för att skita i vad jag "tycker mig ha tid att skriva" till Rotsystem-kampanjen och istället skriva det jag tycker behövs och det jag tänker kan vara hjälpsamt. I första hand ledde det till en omstrukturering av introduktionskapitlen som kommer innan själva äventyren.

  Texten om uploading-teknik ska få sig en rejäl uppbiffning och kompletteras dels med specifika tekniska prylar som hör till, men också en ganska ordentlig lista med potentiella problem med tekniken och allmänna tankar kring vad som händer ifall den blir allmänt känd i arkologin och sprids. I vilken ordning saker händer, på ett ungefär, och så. Samt ett gäng äventyrsuppslag relaterade till det.

  Och texterna om de olika inblandade organisationerna ska även de kompletteras med mer äventyrsuppslag och annat. Min förhoppning är att det hela helt enkelt ska bli mer matigt och gå att använda till betydligt mer än de tre lite längre äventyr som boken bjuder på.

  Så jag började skriva på det. När uploading-texten blivit lite mer klar så funderar jag på att posta den här på forumet för att se om folk tycker att den funkar. Jag är ju rätt hemmablind – jag har ingen aning om hur bra koll folk har på uploading, hur den tidigare behandlats i fiktion, ifall folk tänkt på t.ex. filosofiska och juridiska komplikationer etc etc… Så jag kommer behöva er hjälp med att avgöra hur nödvändig min text är och i hur hög grad jag bara skriver självklarheter.

  Kommentera


   Zanguina. Fysisk Hälsa (renskrivning, korrigering), Psykisk Hälsa (renskrivning, korrigering), Utrustning & Egendom (renskrivning, korrigering).

   Kommentera


    Försöker skriva färdigt de sista få sidorna på Best, som handlar om själva konfrontationen med monster. Men det visade sig utöver det att det var rätt skönt att ha semester, så även om det bara är några sidor kvar innan jag har ett komplett utkast så kommer det nog ta lika lång tid att skriva dessa sidor som hela övriga spelet i den här takten.

    Konfrontation. I den bästa av världar är det här jakten slutar och jägarna återvänder till sina uppdragsgivare eller andra gelikar för att skryta över bytet. Kanske kan de en gång för alla bevisa för de skeptiska byborna att vidundret finns på riktigt och inte är jägarnas gemensamma hjärnspöke.

    VIDUNDRETS MOTIVATION
    Mången filmkaraktär har med rödgråtna ögon tittat in i kameran och bedjat publiken eller själva universum om nåd. Varför? Sällan finns någon riktig förklaring bortom, “för att det stod i manus”. Ibland är det alldeles tillräckligt. Men om det inte är det kan du alltid fundera på något av följande alternativ som kan fungera som en motivation för vidundret.

    1. Avtal med avgrunden: I andra afdelningen finns det märkliga avtalet med avgrunden beskrivet. Avtalet som gjort att vidundren glömts bort av människan och att jägarna måste jaga i uppförsbacke. I det fallet har inte vidundren någon annan motivation än att tillfredsställa sina behov—tributens offer är i sig målet och förstörelse av vidundren är den enda lösningen.

    2. Drömmen om köttet: Avgrunden är en märklig plats. Att ständigt titta in i människovärlden utan att kunna vidröra, känna, eller påverka tar till slut ut sin rätt. Vissa av de varelser som vistas i avgrunden tar sig över på vår sida för att själva få uppleva allt det vackra. Men de missförstår allting. Tributen är deras förvridna vanföreställningar av våra mänskliga önskningar. De behöver förstå missförståndet.

    3. Människans mörker: Det är inte vidundren som drivs av tributen utan människan. Svartsjuka borgmästare, giriga kurtisaner, maktlystna slavhandlare, dekadenta ritualmördare; det är det mänskliga mörkret som frammanar vidundren. Jägarna kommer inte segra förrän de kommer åt roten till ondskan.

    4. Reinkarnation: Detta vidunders sanna form existerar fortfarande på andra sidan, men den börjar sakta men säkert svämma över till verkligheten. Dess mål är att uppnå full fysisk form och röra sig helt obehindrat i verkligheten. Om den lyckas med det kommer det givetvis få fruktansvärda konsekvenser.

    5. Dödssynd: Besten representerar en av de sju kristna dödssynderna: högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede, eller lättja. Hela dess väsen förkroppsligar dödssynden och kan även vara en nyckel till hur den kan stoppas.

    6. Apokalypsens ryttare: Istället för att “bara” representera en dödssynd så förkroppsligar besten en av apokalypsens fyra ryttare: segraren, kriget, svälten, eller döden. Kanske finns där tre andra vidunder, eller så är förkroppsligandet bara ett sätt för vidundret att ta sig till vår värld.

    Kommentera


     Idag har jag redigerat och monterat klart textmassan till Expert Nova. Nu inväntar jag främst Elin Blixts illustrationer och Tomas Arferts omslag.

     Kommentera


      Idag har jag skrivit det mesta av det här, om uploading-teknologi i Rotsystem:

      För att uploading ska bli möjlig måste en hel del ny teknik uppfinnas, produceras och spridas.

      Uppladdningsstation – en apparat som läser av en persons hjärna och de elektriska mönstren i den. Maskinen måste fånga samtliga pågående processer i hjärnan, allt som samverkar till att skapa upplevelsen av ett "jag". Att göra en korrekt avläsning är mycket svårt, inte minst för att det kan krävas omfattande psykologiska undersökningar av en kopia för att avgöra om den är helt korrekt utförd.

      De första uppladdningsapparaterna är stora, klumpiga och skapar ofta defekta kopior. Inte sällan förstörs också hjärnan som läses av, så att avläsningen blir den enda kvarvarande kopian.

      Senare modeller blir mindre, mer tillförlitliga och lättare att hantera.

      Lagring – Ett avläst medvetande lagras som ettor och nollor i ett proprietärt format som beror på uppladdningsstationens märke och mjukvara. Det som är gemensamt för alla format, och även de öppna och okrypterade format som används av streetdocs och kropps-hackers, är att man inte kan läsa informationen i dem.

      Människan lagrar inte minnen på samma sätt som hårddiskar lagrar data – istället för tydligt ordnad och strukturerad information fungerar minnet som en serie instabila processer. Ett "minne" är i själva verket en rörig kombination av sinnesintryck, som dessutom är känslig för påverkan. Varje gång man drar sig något till minnes så ändrar man lite på minnet. Medvetandets funktion för att hitta och skapa mönster innebär dessutom att vi tenderar att omedvetet ändra våra minnen för att bättre passa de mönster vi upptäckt.

      Allt detta innebär att man inte bara kan ladda upp en person och sedan läsa av dess bankkoder och affärshemligheter direkt från den lagrade avläsningen. Medvetandet måste aktiveras och köras i en emulator (se nedan) för att skapa mening och läsa av minnena och göra dem begripliga.

      Emulator – För att det mänskliga sinnet ska kunna fungera måste det "köras" – det räcker inte med en ögonblicksbild av de pågående processerna i en hjärna; processerna måste få fortsätta köras för att medvetandet ska kunna fortsätta. För att det ska vara möjligt behövs en mjukvara som emulerar en biologisk hjärna i digital form. Denna hjärnemulator simulerar dels hjärnans struktur, men också stora delar av människokroppen – alla de inputs och outputs som förväntas av ett mänskligt medvetande.
      En del sinnen kan matas med en konstant, oföränderlig signal – det finns till exempel normalt ingen anledning för det simulerade sinnet att känna hunger, så istället blir denna input neutral – varken hunger eller mättnad. Andra sinnen förväntar sig konstant, föränderlig, sammanhängande och begriplig input – synen och hörseln och så vidare. Ju fler av människans primära sinnen som simuleras korrekt, desto mindre risk för psykiska sjukdomar.

      Det enklaste sättet att simulera till exempel synen är naturligtvis att mata medvetandet med en signal som kommer från en kamera eller att helt enkelt använda en virrmiljö. Motsvarande gäller även andra sinnen som traditionellt fått sina signaler från kroppens utsida.
      Till en början måste emulatorerna köras i stora datorkomplex med rejäl kylning, och behöver dessutom konstant justeras av ett expertteam där både cybernetiker, psykologer och traditionella läkare ingår.

      Cyberhjärnor – När lagringsmedia och den datorenhet som kör emulatorn blivit så pass utrymmeseffektiva att de kan få plats i en enhet motsvarande en mänsklig hjärna så kallas dessa enheter "cyberhjärnor". På den allmänna marknaden dyker dessa upp ganska sent i utvecklingen och kräver omfattande tekniska framsteg.

      Jag hade tänkt lägga det i spoilertagg men börjar bli lite less på att inte kunna formatera text – i quote-taggar kan man fetstila, men inte i spoiler-taggar. Störigt.

      Nåja, jag misstänker att jag kommer att ha anledning att hugga en hel del i texten ovan. En del av det är säkert överflödigt pga självklart, en del är säkert direkt felaktigt (jag är ju bara en lekman när det gäller saker som medvetandet och minnet som processer), och en del är säkert helt enkelt oanvändbart ur rollspelssyfte.

      Min förhoppning är ju att man ska kunna hämta både mcguffins, plots och SLP:er och bakgrundshändelser ur ovanstående. Åtminstone om man är lika fascinerad av det här med uploading som jag är…

      Kommentera


       Småpetat med formuleringarna i Origenes. Och sett om jag kan få det snyggt i tvåkolumnerslayout.

       Och så lite förberedelser för Hydra 9, som dock behöver några artiklar till innan den får gå på tryck.

       Kommentera


        Skrivit monsters svagheter, styrkor, hur slagfältet ser ut för konfrontationen, och en bunt liknande verktyg för att göra "slutstriden" mer intressant. Lite för mycket regeltugg för min smak, men jag tror att det behövs för slutstriden. Det är även det sista jag har kvar att färdigställa innan Best finns i ett första utkast! Och det är kul.

        Kommentera


         Idag har jag skrivit om 11 skäl att vilja läsa in sitt medvetande i en maskin.

         Det märks att den här sortens texter går lättare att skriva för mig än äventyr. När jag skriver äventyr får jag ofta kämpa för varje stycke, här rinner det bara på. Kanske för att det är ett ämne som genuint engagerar mig, såklart.

         Nu får det bli spoilertagg, för den här texten blev ganska lång. Ni får ursäkta bristen på formatering:

         Spoiler: 

         Varför skulle någon vilja ladda upp sitt medvetande till en dator? Det finns många skäl till varför uploading-teknologin varit så eftertraktad. Nedan följer ett axplock.

         Narcissism – En del är helt enkelt så självgoda att de inte kan tänka sig annat än att världen skulle vara en bättre plats om den innehöll fler av dem.

         Symbolisk odödlighet – Föräldraskapet kan ses som ett sätt att uppnå odödlighet. De egna generna skickas in i framtiden och man sätter därmed sin prägel på framtiden. Redan innan uploadingtekniken slår igenom finns det många som använder kloning på motsvarande sätt. Med uploading blir det möjligt att inte bara skicka sina gener utan också sina tankar, drömmar och mål framåt, in i oändligheten.

         Bokstavlig odödlighet – När tekniken mognar är det en del som genomför en gradvis digitalisering av det egna medvetandet. Istället för en komplett avläsning som blir en ny fungerande kopia så läser man av en del av hjärnan i taget och låter emuleringen ta över steg för steg. Samtidigt släcker man ner motsvarande del av originalhjärnan. Det gör att man får en kontinuitet i medvetandet; "jaget" upplever att det rör sig från det biologiska till det digitala och det finns ingen kopia kvar i kroppen.

         Det här innebär en bokstavlig odödlighet, så länge processen är felfri och så länge emuleringen i den nya hårdvaran fortgår. Detta gör att den uppladdade personen helt enkelt befrias från den köttiga kroppens begränsningar och dödlighet, och därmed uppnår teoretisk odödlighet. En del menar dock att de som tar den här rutten bara byter en uppsättning risker och begränsningar mot en annan.

         Säkerhet – För den som vill eller behöver kombinera ett riskfyllt arbete med att också erbjuda en trygghet åt en familj eller ett företag erbjuder uploading ett sätt att uppnå det. Man laddar helt enkelt upp sig som en form av försäkring eller backup – avläsningen lagras kallt, och körs bara i en emulator ifall något händer med originalet.

         Transport – På grund av de begränsningar som gäller i Stad Ett med dess fragmenterade infrastruktur och att Grönskan förhindrar radiokommunikation är det antagligen inte det vanligaste skälet, men hypotetiskt sett medger uploading överföring av medvetande över långa distanser. Man skulle till exempel kunna resa i form av ettor och nollor till andra arkologier eller till rymdkolonier där en ledig kropp med cyberhjärna väntar. Detta skär ner på transportkostnaderna.

         Backup av viktiga personer – Vissa konstnärer, uppfinnare och andra unika sinnen kan med hjälp av uploading bevaras för eftervärlden. Detta kan vara extra viktigt ifall de aktuella personerna lider av någon form av självdestruktivt beteende.

         Effektiviserade arbetsplatser – när cyberhjärnor blir mer effektiva utrymmesmässigt så kommer det att vara mycket lockande för företag att försöka maximera sitt utrymme genom att helt enkelt eliminera fysiska arbetsplatser så långt det är möjligt. Kan man dessutom köra kopior av uppladdade tränade arbetare så innebär detta ytterligare vinst – varför betala för utbildning och lön till 50 support-tekniker när man kan nöja sig med att utbilda en och sedan göra kopior av hen?

         KIdnappning, tortyr och så vidare – Om man kan göra kopior av människor, vad ska man då med deras kroppar till? Istället för att kidnappa en person och hålla den i timmar eller dagar behöver man bara hålla hen länge nog för att göra en avläsning. Därefter kan man göra vad man vill med kopian – göra fler kopior, tortera den i virr eller stoppa in den i cyborgkroppar med extra låg smärttröskel. Om kroppen går sönder – byt ut den. Om sinnet går sönder – gör en ny kopia från det lagrade originalet.

         Sex – Att kunna ha sex med en eller flera kopior av sig själv är bara början.

         Mindre kroppar – när cyberhjärnor blir tillräckligt små öppnas helt nya möjligheter upp för nya kroppar. Cybernetiska djur, till exempel. Det går också rykten om en hel miniatyrstad inhyst i en lägenhet någonstans i arkologin…

         Tid – En emulator kan köras i högre hastighet än en vanlig människohjärna. Eller i lägre. Högre hastighet kräver bättre kylning och mer energi, vilket gör att hastighet för de uppladdade blir en fråga om klass och resurser. Det finns också risk för mentala skador om emuleringens inputs och outputs under längre tid inte är synkroniserade med medvetandets hastighet.


         Jag har också plitat ner en punktlista med hittills 6 st äventyrsuppslag till Rotsystem som på något sätt knyter an till uploading. De är inte så detaljerade och lär inte bli det heller, utan är mer i formen "rollpersonerna anlitas för att göra X", där SL får komma på komplikationer, eller "rollpersonerna anlitas för att undersöka A, det visar sig vara B". Borde ändå kunna funka hyfsat, tänker jag. Framför allt tillsammans med de tre ganska matiga äventyren som kommer att ingå i samma bok.

         Men – kvar i uploading-texten är nu en text om hur tekniken utvecklas och sprids, en text om komplikationer och hinder, och ovan nämnda äventyrsuppslag.

         Kommentera


          Svenska Runequest, avslutade översättningen av färdigheterna. Nu är det dags för runor, drivkrafter, och ryktbarhet.

          Kommentera


           Skrivit S&S-äventyr (Örnen har landat, anspelar på ett uppmärksammat jubileum). Layoutat Grimoire nr 3 (som äventyret kommer ingå i).

           Väntar fortfarande på en artikel, samt omslaget, men sen slänger jag upp den på Lulu.

           Kommentera


            Jag skrev just lite om utveckling och spridning av uploading-tekniken:

            Spoiler: 

            Till en början kommer varje maskin att vara osäker, instabil och oerhört dyr. Med tiden sjunker priset samtidigt som tillgänglighet och tillförlitlighet ökar. Som med all annan ny teknik, med andra ord. Inom ett par decennier efter att uploading blivit möjligt i Stad Ett kan tekniken mycket väl ha blivit vardag för dess invånare.

            Utvecklingen sker i faser, som ser ut ungefär så här:

            Fas 1 – Tekniken finns i hemliga företagsägda labb och de som laddas upp är nästan uteslutande försökspersoner. De flesta avläsningar misslyckas och är dödliga. Det händer att enstaka superrika människor som lider av allvarliga sjukdomar blir tillräckligt desperata för att pröva uppladdning. Avläsning och lagring utvecklas först; emulering straxt därefter.

            Fas 2 – Några företag når den punkt där processen blir tillräckligt riskfri för att fler ska våga pröva på den. Tekniken har fortfarande barnsjukdomar och är skrymmande och dyr. Uploading blir en kommersiell produkt, tillgänglig för samhällets översta krets.
            Det är fullt möjligt att resursbrist, sabotage eller allmänhetens motstånd leder till att utvecklingen stannar här – med uploading som ett sätt för de allra rikaste att leva för evigt.

            Fas 3 – Efter ett par år börjar priserna sjunka och utrustningen minska i storlek. Även de mer resursstarka delarna av arbetarklassen – medelklassen – får råd med de billigare varianterna. Man gör regelbundna backups av familjen som lagras i centrala, välbevakade arkiv. Människor med hjärnsjukdomar räddas genom att emuleras i maskiner stora som kylskåp.

            Här börjar det också dyka upp lagstiftning som reglerar gemene mans uploading. Varje megaföretag skapar sina egna regler för till exempel vad som räknas som en "person". De flesta utgår från samma grundvariant: en lyckad uppladdning räknas som en ny juridisk person. Att radera en uppladdad kopia är tekniskt sett mord. De kan både äga och ärva, vilket komplicerar arvstvister och liknande. I en del sektorer ges uppladdade bara begränsade rättigheter såvida de inte är den enda kvarvarande kopian.

            Cyberhjärnor blir möjliga, men den graden av miniatyrisering innebär så stora kostnader och krav på kylning att de i praktiken bara är tillgängliga för de allra rikaste.

            Fas 4 – Cyberhjärnor blir allmänt tillgängliga, i olika storlekar och prisklasser. Uploading används för att spara utrymme och inskolningstid på arbetsplatser. Panopticon blir ledande i att erbjuda straff där uploading blir en del av påföljden. Brottslingar som mest behöver hållas borta från gatorna laddas upp och lagras kallt; de som istället ska bestraffas hårt och få uppleva antingen lidande eller rehabilitering beroende på kundens önskemål körs istället i ultrasnabba emulatorer och kan klara av ett 20-årigt straff på en eftermiddag.

            Merging blir möjligt, men fortfarande svårt och kräver konstant övervakning av kunniga cyberpsykologer.


            Jag lade också till en förklaring av vad "merging" är innan den här texten. Jag ser fram emot kommentarer på helheten senare, se om andra tycker att det här är användbart och ifall jag missar något uppenbart eller så.

            Kommentera


             Jag har bara organiserat mina noveller i samma värld i ett dokument och börjat skissa på omskrivningar så att de hänger ihop bättre och hur jag ska skriva ut den första - Älvor och Hippes - från scenanvisningar till riktig text. Det saknas också en hel novell i de tre som hänger ihop och del två är bara infodump:en som ska vara i den och vaga förslag om handlingen (som ser ut att vara en dag i skolbänken om vampyrer och likätare?)

             Kommentera


              Ursprungligen skrivet av terje Visa inlägg
              Skrivit S&S-äventyr (Örnen har landat, anspelar på ett uppmärksammat jubileum). Layoutat Grimoire nr 3 (som äventyret kommer ingå i).

              Väntar fortfarande på en artikel, samt omslaget, men sen slänger jag upp den på Lulu.
              50 år sedan Where Eagles Dare hade premiär i år?

              Kommentera


               Idag har jag skrivit lite (tweakat) om att frammana elementarvarelser, och om olika typer av resor (sjöfärd, flodfärd, karavan) till Kopparhavets Hjältar.
               Last edited by Leon; 22 July 2019, 16.27.

               Kommentera


                Idag har jag skrivit om lite olika saker som innebär tänkbara hinder för uploading-teknikens spridning i arkologin, och påbörjat en liten lista med ord som används för att beskriva uppladdade medvetanden. Såhär blev hinder-texten:

                Spoiler: 

                Kommer tekniken att nå så långt som fas 3 eller 4, med allmän spridning och acceptans? Utvecklingstiden och kostnaderna har redan tagits upp, men det finns åtskilliga andra hinder på vägen. Som spelledare kan du använda dessa för att vid behov bromsa utvecklingen ifall det behövs för din kampanj. Det kan rentav uppstå komplikationer som får alltsammans att gå baklänges – allmänheten är nyckfull, och fel skandal vid fel tillfälle kan få profukter att återkallas och kunders tillit att förloras.

                Nedan följer några exempel på komplikationer och hinder.

                IT-infrastrukturen – I och med att dataöverföring mellan sektioner i Stad Ett sker via kurir blir till exempel resande via uploading inte speciellt praktiskt.

                Egensinniga kopior – Set är inte alla kopior som accepterar sina nya omständigheter eller ser anledning att vara lojala mot sina original. En del vänder sig helt mot sina skapare, gör uppror och försöker fly eller skapa kaos.

                Avläsningsfel – I en del fall leder processen till inkompletta, trasiga eller förvridna kopior. Ofta raderas de utan att originalet får veta att de finns, men i vissa fall har ju originalets dött i processen och den trasiga kopian är allt som finns kvar.

                Det händer också att inkompletta avläsningar kallagras och säljs på svarta marknaden.

                Brist på långsiktighet – Ingen känner till de långsiktiga effekterna på ett sinne att inte befinna sig i en biologisk hjärna. Är emulatorerna bra nog för att tjäna i årtionden utan problem? Århundraden? Kommer den infrastruktur som kontinuerligt levererar elström och kylning att finnas kvar i framtiden?

                Hacking – En cyberhjärna är hårdvara, en emulator är mjukvara. Historien har visat att det människan skapar i form av teknologi kan människan också förstöra, bryta sönder, ta sig in i. Ännu har inget system kunnat garantera fullständig säkerhet. Många undviker redan att skaffa implantatdator av säkerhetsskäl – ingen som är orolig över hacking kommer att skaffa sig en cyberhjärna.

                Filosofiska bekymmer – Är den uppladdade kopian en människa? En person? Är det samma person som originalet, eller en ny? Är det ens ett medvetande, eller bara ett stycke mjukvara som låtsas? Vad är ett "medvetande"?

                Juridiska bekymmer – Ska uppladdade medvetanden ha rättigheter? Ska det vara olagligt att ladda upp sig? Om man skapar en kopia av någon och torterar kopian, är det ett brott mot originalet? Kan en kopia dra sitt original till domstol för att den aldrig bad om att skapas? Kan en kopia stängas ner hur som helst eller räknas det som mord? Kan man dömas till uppladdning? Domstolarna, företagsledningarna och Koalitionen har en hel del att fundera över och gräla om.

                Traditionalism – Många litar helt enkelt inte på tekniken och kommer aldrig att göra det. De kan rationalisera det på olika sätt och använda olika ord för att beskriva det, men i grunden är det helt enkelt många som tycker att steget över till en helt silikonbaserad existens är för stort.

                Religiöst motstånd – Inom Enhetskyrkan uppstår ständigt splittringar, och den här frågan är inget undantag. Har kopior själar? Har de möjlighet att nå paradiset?


                Tanken med texten är väl just att dels, som det står, ge SL lite sätt att justera spridningstakten och t.ex. förklara varför man stegat tillbaks från en senare fas när storyn kräver det.

                Och dels ge lite mer story-bränsle i allmänhet; tanken är väl att varje hinder i listan ska kunna funka som plot point i ett äventyr eller tre.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by Henke, Igår, 18.53
                16 responses
                169 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Rangertheman  
                Started by Dr_Dängrot, 13 February 2020, 10.52
                45 responses
                1.022 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Mundo
                av Mundo
                 
                Started by Henke, 16 February 2020, 13.32
                39 responses
                606 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Rymdhamster  
                Started by Björn Wärmedal, Igår, 11.05
                7 responses
                176 visningar
                8 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Started by DanielSchenström, 11 February 2020, 19.04
                9 responses
                274 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Gurgeh
                av Gurgeh
                 
                Started by Tcherban, 16 February 2020, 00.40
                3 responses
                239 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg Lawgiver  
                Started by Johan K, 16 February 2020, 20.59
                3 responses
                98 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg APM
                av APM
                 
                Started by Skarpskytten, 01 February 2020, 14.18
                11 responses
                238 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg Skarpskytten  
                Started by TrukhDaTrukh, 02 February 2020, 16.15
                4 responses
                218 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg TheNavel  
                Started by Kia Sidhe, 16 February 2020, 00.54
                1 response
                165 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Kia Sidhe  
                Arbetar …
                X