Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad finns i den dekadenta scifi-staden?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Vad finns i den dekadenta scifi-staden?

  I min pågående kampanj i Världsrymdens vagabonder har rollfigurerna nu landat i en dekadent handelsstad där det är evig skymning. Staden består av höga, tornlika byggnader belägna på en bergstopp omgiven av dimfyllda dalar. Här styr en rik adel som i själva verket är maffiabossar. Staden myllrar av liv. Butikerna har öppet dygnet runt, liksom barerna och bordellerna. Rollfigurerna är dock inte här för nöjen utan för att utbyta tjänster med en adelsdam. Men vad vill hon att de ska göra? Vad blir de indragna i? Vad mer finns i staden? Vilka knep kan jag ta till för att sätta stämningen?

  Jag har själv en del idéer, men tar gärna del av era.

  #2
  Blodsports arena!

  Tortyr kammare! För nöje och straff och show!

  Droger, så mycket droger! Stora opiumkammare med drömdroger!

  Body horror mods som mode!

  Konst vacker nog att få dig att tappa andan och fruktansvärd nog att fånga din själ.

  Massiva klassklyftor mellan den superrika adeln och de fattiga som lika gärna skulle kunna vara i helvetet.

  Digitala helveten där döda tjänare, gladiatorer och andras medvetanden eller kopior av deras medvetanden laddas upp för att torteras för alltid.

  Odödlighet driven av smärta genom alien tech! Tortera slavar för ungdom!

  Kommentera


   #3
   En söt men farlig Romeo och Julia romans mellan barn till konkurrerande maffiaadelsfamiljer,

   Rollpersonerna hyrs för att stoppa den, eller avslöja den, publicera den, hjälpa den.

   Kommentera


    #4
    Olika klasser bland de kriminella. Maffians barn är som adelns barn och talar fint och är så långt över barnen till gängmedlemmar som en greves barn är över en bondes. Ingen är "street wise" eller kan "buset". Det är så mycket brott att det sociala/kulturella kapitalet mellan de olika typerna av brottslingar är helt olika.

    Skepp drivna av de fördömdas skrikande själar.

    Köttsmeder och blodsmagiker använda psioniska krafter för att klona styggelser och sexslavar.

    En brutala post-mänsklig hämnare rör sig i stadens mörker. Ibland finner morgonsolen ett dussin flådda lik hängandes från taken.

    Bordeller där kidnappade personer får sina personligheter utbytta med hjälpa av datorchip. Vill du inte våldta någon som tror hon är Jean D'Arc?

    Bordeler med aliens. De konstigaste aliensen. Vill du inte knulla en flygande polyp?

    Kommentera


     #5
     Här är en handling jag hade kunnat köra. Det här är alltihop skrivit på 10 minuter på tåget.

     Ärke-Dominatrixen och frihertiginnan Noxiana Tenebrous driver i hemlighet ett forskningsprojekt som handlar om att göra fucked upp grejer med folks hjärnor. En av deras viktigaste forskare, Dr Makino Vipeholm, har vid experiment med en maskin för att utforska det undermedvetna råkat fånga sig själv i sitt eget sinne. Företagets bästa hackare och vetenskapsmän har listat ut att om de seriekopplar en rad hjärnor kan någon annan gå in i doktorns sinne och försöka väcka honom. Det är dock farligt och riskerar att döda, stympa eller lobotomera de som skickas in. Därför vill Noxiana hyra spelarna till att göra det. Hon betalar i droger, slavar och/eller badass vapen.

     Problemet är att när karaktärerna går in doktorns huvud bushwackar han dem direkt. Han har blivit en sadistisk gud i sin låtas verklighet där tiden subjektivt går helt annorlunda än i verkligheten. Så en sekund på utsidan är ett år här.

     Scenariot öppnar med att karaktärerna är fångade i digitalt skapade helveten där de i subjektiv tid (sådant kan så klart justeras så att mer tid passerar i den simulerade verkligheten än i köttvärlden) har spenderat runt hundra år med att bli torterade. Det finns absolut inga gränser för vad tortyren här kan bestå av. Karaktärerna kan spendera dagarna med att få sina ögon sönderskurna med rakblad medan de matas med ruttnande och likmask fyllt griskött. De kan ha blivit placerade i ett absolut tomrum där de inte fått någon stimulation alls tills de blivit vansinniga från ensamheten. De kan ha tvingats se sina barn malas ner, om och om igen, i glödgade köttkvarnar. De har blivit vidrörda, kränkta och plågade på alla sätt en människa kan hitta på. Och det har varat långt längre än deras föregående liv. Plötsligt finner en av dem ett sätt att fly tortyren och rädda de andra. Men de är fortfarande fast i doktorns drömvärld och måste fly/förstöra den.

     Dr Vipheholms hjärna är upplagd på ett sätt som skulle få en telepat att skita på sig. Det är ett virvlande kaos av minnesfragment, drömmar, tankar och drifter utan ordning eller reda. Genom det här kaoset som inte går att navigera ordentligt måste de röra sig slumpat och försöka hitta en väg till Dr. Vipeholms sårade ego. Viktig platser i doktorns drömvärld är sådana som:

     1.Barndomens ödeland: Doktorn hade en USEL barndom.

     2. Fucked up sexgrejer: Hitta på själv. Men BDSM stuff är alltid bra.

     3. Sadistisktortyrlabyrinth: Som Hellraiser.

     4.Kliniska experiment delen: Som sterila Hellraiser!!!

     5-20: Hitta på fler själv!


     Någonstans i drömvärlden gömmer sig doktorn och är crazy. Man måste hitta honom och prata på honom tills han stänger av drömvärlden eller slå på honom tills den stängs av själv.


     SLUT PÅ ÄVENTYRET!!!!

     Kommentera


      #6
      En ny religiös kult har kommit till staden. Den innebär problem för adelsdamens droghandel, då kulten förespråkar avhållsamhet och renlevnad. Rollpersonerna ombeds ta hand om problemet. Går att lösa med våld, hot, utpressning, att locka kultens ledare i fördärvet eller kanske att slå sig ihop med kulten för att uppnå sina mål?

      Kommentera


       #7
       Stämning i staden: det är fullt med folk överallt. Trångt, svettigt och högljutt. Man blir ständigt påhoppad av bouncers, hallickar och langare. Det är svårt att röra sig snabbt genom staden, man går ofta vilse. En söt lukt av rökelse och rymdgräs vilar över gatorna.

       Större delen av dagen är det stendött, alla sover, staden ser helt övergiven ut och det luktar lätt av uthälld rymdöl, piss och spyor.

       Kommentera


        #8
        Kör på kontraster - om man klättrar över en rucklig mur i en nedlortad gränd ramlar man in i en champagnesprudlande lyxlobby i full rymd-art deco. Om man ger en för plump komplimang till Donna Albarella vid en mottagning i Familjen Alba-Corellgos kristallsalar kastas man ut på huvudet bland muterade grisråttor i käkstadens bakgator. Och hallickarna vid de stora massbordellerna är klanderfritt utstyrda gentlemän med fläckfritt maner.

        Kommentera


         #9
         Tack för alla bidrag! Intressant att se vilka idéer ni fick av trådstarten. Nu får jag fundera på vilka bitar som passar in i pusslet.

         Och God45, med tanke på vad som kommer ur din hjärna törs jag knappt tänka på vad du matar den med. ????

         Kommentera


          #10
          Berätta gärna kort om hur det blev sedan när ni spelat klart!

          Kommentera


           #11
           Ursprungligen skrivet av Tant Ragnar Visa inlägg
           Berätta gärna kort om hur det blev sedan när ni spelat klart!
           Absolut. En krönika lär komma här. För att avslöja något redan nu (mina spelare hänger ändå inte här på forumet) har jag en tanke om att ge staden en väldigt kall atmosfär. Med cybernetik styrda tjänare håller diskret allt kliniskt rent. Stadsborna är artiga, ofta smickrande men distanserade. Drogerna flödar, dansmusiken pulserar och kroppsvätskor utväxlas men adelns hantlangare håller ständigt uppsikt, ser till att få sin andel och tolererar inte att saker och ting går över styr. Bråkstakar har en tendens att försvinna hastigt och spårlöst. Det som på ytan ser ut som en evig fest är i själva verket ett väloljat maskineri, kallt och beräknande, sammanhållet av girighet och rädsla.

           Kommentera


            #12
            En överklass som kidnappar lämpliga personer och stjäl deras kroppar för att hålla sig unga.

            Allt ifrån organstöld till full kroppstransplantering beroende på hur sci-fi ens setting är.

            Kommentera


             #13
             Rymdkorruption! Alla är korrupta, ingenting fungerar som det ska, och ser du en polis, ta fram rymdplånkan eller spring. (Byråkrati bli sällan bra äventyr, men det här är en bra money sink, för att kunna starta din rymdskuta behöver du inte bara betala startillstånd, du måste också muta tullinspektören (annars planterar han illegala rymdhamstrar på ditt skepp), säkerhetsinspektören (annars laddar han upp ett virus i din navigationsdator etc)).

             Rymdorgier. Det finns hemliga klubbar som organiserar orgier i olika nivåer. Om man hittar klubben får man vara med i den första kretsens orgier, som mest är fylla och vaniljsex. Den som är rik, kinky och gränslös kan arbeta sig upp i hierarkin till de riktigt häftiga festerna. (Tänk ett äventyr där spelarna behöver få tag på en person som bara är känd från en av den högsta nivåerna i en sån här klubb).

             Rymdgladiatorkamper. Istället för de romerska varianterna kör man robotar, mänskor och aliens i olika match ups för att få bra fajter. Also, strider mot rymdmonster.

             Rymdkommunister. Ja, de vill störta den onda rymdadeln och skapa ett jämlikt och rättvist samhälle med rymdgräs och alla. De är fanatiska och trigger happy och läser alla sina problem med dialektik eller thermobomber.

             Kommentera


              #14
              Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
              Rymdgladiatorkamper. Istället för de romerska varianterna kör man robotar, mänskor och aliens i olika match ups för att få bra fajter. Also, strider mot rymdmonster.

              Kommentera


               #15
               Ursprungligen skrivet av Cybot Visa inlägg
               Jag synar och höjer!

               https://m.youtube.com/watch?v=DYUyTcoe0qw

               Kommentera

               Senaste inlägg

               Minimera

               Diskussioner Statistik Senaste inlägg
               Started by Måns, 14 July 2019, 14.04
               167 responses
               3.053 visningar
               4 gillar
               Senaste inlägg 2097
               av 2097
                
               Started by ceruleanfive, Igår, 22.24
               23 responses
               204 visningar
               3 gillar
               Senaste inlägg anth
               av anth
                
               Started by anth, Idag, 11.05
               0 responses
               22 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg anth
               av anth
                
               Started by krank, 16 July 2019, 10.47
               48 responses
               894 visningar
               5 gillar
               Senaste inlägg Rymdhamster  
               Started by Mannen i skogen, 17 June 2019, 22.41
               4 responses
               121 visningar
               3 gillar
               Senaste inlägg Björn den gode  
               Started by krank, Igår, 11.20
               13 responses
               238 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg Tant Ragnar  
               Started by Henke, Igår, 21.47
               2 responses
               76 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg Björn den gode  
               Started by kwarnberg, Igår, 19.33
               19 responses
               199 visningar
               4 gillar
               Senaste inlägg kwarnberg  
               Started by Lemur, Igår, 22.48
               2 responses
               64 visningar
               3 gillar
               Senaste inlägg Lemur
               av Lemur
                
               Started by kwarnberg, Idag, 08.50
               0 responses
               23 visningar
               2 gillar
               Senaste inlägg kwarnberg  
               Arbetar …
               X