Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Gudasaga – Ett asbehändigt rollspel

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av God45, 16 October 2018, 16.18
22 responses
523 visningar
2 gillar
slanfan
av slanfan
 
Skapad av Brynolf, 20 August 2018, 15.03
11 responses
484 visningar
1 gillar
Brynolf
av Brynolf
 
Skapad av DanielC, Idag, 21.17
0 responses
43 visningar
1 gillar
DanielC
av DanielC
 
Skapad av ragngand, 20 April 2018, 10.37
8 responses
677 visningar
0 gillar
ragngand  
Skapad av Bifur, 21 December 2017, 13.47
38 responses
1.544 visningar
0 gillar
Paal
av Paal
 
Skapad av Minimoni, 24 September 2018, 15.17
54 responses
1.475 visningar
0 gillar
0.113
av 0.113
 
Skapad av Pendragon, 09 October 2018, 21.39
8 responses
770 visningar
6 gillar
thartvigsson  
Skapad av Skarpskytten, 02 July 2018, 10.29
3 responses
343 visningar
0 gillar
Skarpskytten  
Skapad av krank, 15 October 2018, 20.58
2 responses
48 visningar
0 gillar
Jocke
av Jocke
 
Skapad av krank, 15 October 2018, 20.57
1 response
71 visningar
0 gillar
Jocke
av Jocke
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Gudasaga – Ett asbehändigt rollspel

  Hej på er!

  Guran89 och jag har börjat hamra ihop ett mikrorollspel, där man spelar nordiska gudar som äventyrar och kivas. Det vore superuppskattat om ni har tid att slänga ett öga och komma med lite feedback!


  Gudasaga är ett fornnordiskt mytologiskt mikrorollspel om eskapader och rivalitet, om list och självbespegling. Ni gestaltar egenskapade asar, asynjor och vaner. Tillsammans ger ni er ut på äventyr i de nio världarna. Men var och en av er vill vara den gudom som får störst ära – inte sällan på frändernas bekostnad.
  PDF: https://www.dropbox.com/s/08942s192v...201.1.pdf?dl=0
  Facebook: https://www.facebook.com/GodtaleRPG/

 • #2
  Ursprungligen skrivet av ceruleanfive Visa inlägg
  ... nordiska gudar ... slänga ett öga
  Ha ha!

  Kommentera


  • #3
   Uppdaterad version finns nu här: https://drive.google.com/drive/folde...PxRJT-CAkRa7vy

   Och uppdaterad Facebook-URL här: https://www.facebook.com/GudasagaRPG/

   Ta hemskt gärna en titt och kom med synpunkter. Och om det verkar intressant, eller om ni bara vill stötta lite – följ gärna på Facebook!

   Kommentera


   • #4
    I helgen speltestades Gudasaga. Vi har börjat en liten tradition att skriva om sagan som skapades under spelmötet till små krönikor. Dels för att visa vilka sorters sagor spelet berättar, men mest för att vi tycker att berättelserna som skapas är så mysiga att vi verkligen vill dela med oss av dem. En viktig del av sagotraditionen i nordisk mytologi är ju just att sagorna berättas vidare.

    Här kommer första krönikan.

    -------------------------------

    Sagan om hur Heimdalls horn blev stulet och återfunnet.

    Spelguden Funja och skaldekonstens gud Ygge vandrade i Asgård när de såg att Heimdall kom emot dem med upprörd min. Han vände sin väska ut och in som att han letade efter något.

    ”Jag tycks ha förlorat Gjallarhornet.”

    Heimdall misstänkte att det var Loke som låg bakom, och att han smugit sig ner till Mannheim. Funja och Ygge bestämde sig för att hjälpa Heimdall och reste efter Loke för att hämta tillbaka hornet.

    I Mannheim fann de den skog där Heimdall senast skådat Lokes närvaro, men han fanns ingenstans att finna. Funja hade en mantel som lät honom förvandla sig till en mus, och han gjorde just det. Han började leta spår, men lyckades inte hitta några.

    Med hjälp av sin mungiga som låter honom tala med djur rådfrågade Ygge i stället en räv vid namn Rödgrim, som berättade att Loke hade gömt sig i en väldig ek i skogens mitt. Så Funja och Ygge begav sig ditåt.

    Mycket riktigt satt Loke inuti trädet, som visade sig innehålla en jättestor sal, större på insidan än vad av utsidan att döma möjligtvis kunde vara. Loke vägrade först berätta någonting om hornet, men Funja – den tålmodigaste av alla gudar – var väl medveten om Lokes dåliga tålamod. Han satte sig mittemot Loke med armarna i kors.

    ”Du kommer inte få gå någonstans förrän du berättar var du har gömt hornet. Jag kan vänta här i veckor om så behövs. Vi sitter här och gör ingenting tills du berättar.”

    Och mycket riktigt gav Loke snart upp, uttråkad till den grad att han inte längre stod ut. Han berättade att han gömt hornet på en närliggande gård, och han ledde de två andra dit utan vidare protester.

    Vid gården pekade Loke ut hornet som låg vid ett träd, men han vägrade närma sig det. Ygge anade oråd och bad Loke hämta hornet. Men Loke vägrade. Till slut gav Ygge upp och gick för att plocka upp det på egen hand, men hornet gick inte att lyfta! Hur han än tog i kunde han inte rubba hornet ens en millimeter! Funja tänkte att även om hornet är väldigt tungt borde det bli lättare att bära i musform, så han lade sin mantel över det och förvandlade det till en mus.

    Det var med stor förvåning gudarna först såg hur hornet förvandlades till en stor sovande jätte innan det sedan blev till en liten mus. Loke skrattade åt sina egna påhitt. Han hade förvandlat en jätte att se ut som ett horn för att retas med de andra!

    Men nu var Funjas och Ygges tålamod slut.

    ”Berätta var hornet är, annars förvandlar jag dig till en mus och Ygge kallar på räven Rödgrim att äta dig hel!” krävde Funja. Loke, som vid det här laget darrade av blotta tanken på att bli uppäten av räven pekade ut var det riktiga hornet fanns.

    Heimdall blev mycket glad när Funja och Ygge återvände med hans horn. Var Loke tog vägen hann ingen se. Troligtvis är han iväg och planerar nya upptåg.

    Kommentera


    • #5
     OK. 10 minuspoäng till Lag Wilper. NU fattade jag undertiteln.

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av wilper Visa inlägg
      OK. 10 minuspoäng till Lag Wilper. NU fattade jag undertiteln.
      Sköldpaddan och haren!

      Kommentera


      • #7


       Gudasaga kommer snart på Kickstarter!


       Kommentera

       Arbetar …
       X