Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Starstable-rollspel

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Starstable-rollspel

  Fantastiskt roligt:

  Jag och min dotter sätter ihop ett litet analogt starstableäventyr till hennes 10-årskalas. Sju karakäterer med varsin häst. Anne Rainstorm har t.ex en quarterhäst som heter Hurricane. Hon gillar fart men är annars lite ängslig.

  Äventyret går ut på att hjälpa Starshine att rädda sin ryttare Lisa från Pandoria. För att lyckas måste de använda hästarnas olika styrkor på ett bra sätt. Lite som man gör i fångarna på fortet när man bestämmer vem som tar vilka celler.

  Någon som har ideer på några utmaningar på vägen?

  #2
  Vägen är blockerad! Släpa bort träd/sten.

  Bron är på väg att gå sönder! Hoppa över (långt) och reparera, eller hålla emot på nåt vis.

  Väggrind! Hoppa över (högt) och öppna.

  Toksmal avsats! Balansera fram till något/någon som måste hämtas.

  Kommentera


   #3
   Superbra! Tinkerhästen och clydesdalehästen som är bra draghästar kan släpa bort träden och stenarna. Annes quarterhäst Hurricane har också förmågan kokänsla, så han kan driva undan kossorna som blockerar vägen och är väldigt snabb på korta sträckor. Morganhästen har bra vighet/smidighet och frieserhästen kan dressyr så de borde kunna balansera. Det engelska fullblodet är en hopphäst, och dessutom rasande snabb på långa sträckor. Fjordingen Dunder tål kyla bra så den klarar av att gå igenom köldporten till Pandoria.

   Kommentera


    #4
    Det låter riktigt kul. Man skulle fylla 10 oftare.

    Kommentera


     #5
     Nedan följer resultatet av min dotters och mitt tänkande. Det hela bygger löst på ett existerande uppdrag i datorspelet.

     Eftersom att hon ska spela det hela imorgon på födelsedagen så känner hon inte till utmaningarna, men har varit med och gjort karaktärerna. Vi tänkte spela ute och jag skulle vilja hitta bra sätt att integrera den fysiska miljön i utmaningarna. Jag har lyckats med en källardörr i en utmaning, men om någon har tips på hur jag kan skicka iväg ungarna och göra saker så tar jag tacksamt emot det.

     ----------
     # Räddningsuppdrag i Pandoria

     Fokus på detta äventyr är samarbete och att kombinera de olika karaktärernas och deras hästars styrkor för att lösa uppdraget. Det utspelar sig i Jorvik i datorspelet Starstables värld. Det är tänkt att kunna spelas på mindre än en timme på ett födelsedagskalas för 10-åringen och är därför ganska rälsat.

     ## Regler
     Varje karaktär och deras hästar har egenskaper som de är bra på. För varje egenskap som spelarna använder från de olika karaktärerna och hästarna när de tar sig an utmaningar får de en sexsidig tärning. Fem och sex räknas som lyckade tärningar. En lyckad tärning gör att vännerna klarar en svårighetsgrad. Svårighetsgrad 1 kräver en femma eller sexa, svårighetsgrad 2 kräver två femmor eller sexors, osv. Ettor räknas som misslyckanden och gör att något besvärligt händer.

     ## Bakgrund

     Ödesryttaren Lisa sitter fast i Pandoria efter att ha attackerats med magi av en mörkerman, en farlig och märklig värld bortom vår egen, och hennes häst Starshine irrar omkring i Gröndal. Ingen har sett dem på nästan en vecka och försöken att hitta henne har varit fruktlösa. Det är många som är mycket oroliga.

     ## Introduktion

     Vännerna har träffats på Jorvikstallet för ett ridläger. De sitter vid brasan i vardagsrummet en kväll när stallets ägare Herman kommer inspringande. Han är andfådd och torgar svetten från sin kala hjässa. "Starshine," flämtar han. "Jag har hittat Lisas häst. Kom!"

     Ute i stallet står nu Starshine och en av karaktärerna, Sigrid, som känner honom kan plötsligt höra honom prata med henne. Det har hon aldrig kunnat göra tidigare. Hon, och ingen annan, kan höra honom säga: "Lisa är i Pandoria. Vi blev anfallna. Hjälp henne. Hitta en port, gå in, och hämta hem henne. Vi kan göra det om vi hjälps åt."

     När Sigrid berättar vad Starshine sagt säger Herman: "Jag tror att jag läste om en port i någon bok i Baronessans bibliotek i Vingården..."

     ## Uppdrag 1: Hitta porten

     Att hitta porten kräver att spelarna använder sina karaktärers styrkor på bästa sätt.

     Utmaning: Hitta boken. I boken "Jorviks legender" i Vingårdens bibliotek finns en passage där det står: "I frusen dal, finns en dörr, nedom trapp till purpurlandet. Följ kylan. Med näktergalens sång passerar den modiga." Purpurlandet refererar till det lilafärgade ljuset i Pandoria. Den kalla platsen refererar till Dinodalen. Egenskaper som att hitta i böcker och läsa kan användas, kännedom om Vingården och kontakter med den som vet mest om böckerna där, ödesryttaren Linda, går att använda (svårighetsgrad 1). "Näktergalens sång" är en gammal visa som bara den musikkunniga känner till (svårighetsgrad 1).

     Utmaning: Hitta fram till porten i Dinodalen. De kan fråga kallterna om de vet något, men då måste de ha kontakter för att få deras tillit. Kallternas tillit får de bara om någon av dem klarar den svåra hinderbanan. När de får veta vartåt de ska gå går spelet över i leken "hitta nyckeln". De måste utomhus hitta en ledtråd vid en källarport på gården och får veta om det blir kallare eller varmare beroende på vart de går. Ju kallare desto närmare porten är de.

     Utmaning: Öppna porten. Den musikaliske och sångkunnige som sjunger Näktergalens sång kan få porten att öppnas (svårighetsgrad 1). Endast den köldtålige klarar sig ända fram och kan skjuta upp porten (svårighetsgrad 1).

     ## Uppdrag 2: Hitta Lisa i Pandoria
     I Pandoria är ljuset lilafärgat och fyllt med märkliga blommor, svampar och kristaller. Maneter och rockor svävar i luften. Hur ska man hitta Lisa? Jo, Starshine har en koppling till henne och säger till Sigrid att han kan leda dem i rätt riktning.

     Mycket riktigt kan de till sist se henne i en glänta långt nedanför dem. Hon verkar vara avsvimmad. De kan inte ta sig ned, men det finns klängväxter på andra sidan en avsats som kanske kan användas som rep.

     Utmaning: Ta sig längs avsatsen för att hämta klängväxter att använda som rep. Det kräver en balans och smidighet som bara de bäst dresserade hästarna har (svårighetsgrad 1).

     Utmaning: De måste klättra ned och få upp henne. Det kräver klättringsskicklighet (Svårighetsgrad 1) och sedan behövs starka draghästar (svårighetsgrad 2).

     Lisa går att väcka, men hon är groggy och verkar vara på väg att somna hela tiden. Kanske har hon hjärnskakning.

     ## Uppdrag 3: Ta sig ut ur Pandoria

     På väg ut kan de känna hur marken skälver.

     Utmaning: På väg ut blockeras deras väg av en hjord ko-liknande mörkervarelser. De måste flyttas ur vägen för att de ska nå fram till porten. Kunskaper i westernridning kan komma till nytta. Svårighetsgrad 2.

     Utmaning: Porten har rasat in i jordskalvet. Vännerna måste få bort alla stenar och stockar med förenade krafter. Svårighetsgrad 3.

     Utmaning: Väl tillbaka i Jorvikstallet är Lisa forfarande förvirrad. Men Herman säger att musik brukar kunna lugna henne. Svårighetsgrad 1.

     ## Epilog
     Det här var ett ridläger som inget annat. Men Lisa, Starshine, Herman, druiderna och alla ödesryttare är vännerna evigt tacksamma.

     ## Karaktärer och deras hästar

     ### Filippa Frost
     Häst: Dunder
     Hemstall: Valedale
     Personlighet: Snäll och omtänksam
     Egenskaper: Uteritt, rita.
     Övrigt: Född hos kallterna i Dinodalen.

     ### Dunder
     Ryttare: Filippa Frost
     Mankhöjd: 140 cm
     Färg: Isabellblack
     Personlighet: Lättdistraherad, matvrak.
     Egenskaper: Smidig, köldtålig, uteritt.
     Ras: Fjording

     ### Anette Firestar
     Häst: Nante
     Hemstall: Vingården
     Personlighet: Smart
     Egenskaper: Körning, läsa.
     Övrigt: Bästa vän med ödesryttaren Linda.

     ### Nante
     Ryttare: Anette Firestar
     Mankhöjd: 147 cm
     Färg: Brun och vit skäck
     Personlighet: Lugn, arbetsvillig och envis.
     Egenskaper: Stark, körning.
     Ras: Tinkerhäst

     ### Michelle Silverstone
     Häst: Silver
     Hemstall: Vingården
     Personlighet: Mallig
     Egenskaper: Dressyr, fälttävlan.
     Övrigt: Har vunnit många tävligar som hon skryter om.

     ### Silver
     Ryttare: Michelle Silverstone
     Mankhöjd: 160 cm
     Färg: Flugskimmel
     Personlighet: Nervig och energisk.
     Egenskaper: Snabb över långa distanser, uthållig, fälttävlan.
     Ras: Engelskt fullblod.

     ### Emma Northgood
     Häst: Nikita
     Hemstall: Steves gård
     Personlighet: Blyg
     Egenskaper: Hoppning, klättring.

     ### Nikita
     Ryttare: Emma Northgood
     Mankhöjd: 160 cm
     Färg: Svart.
     Personlighet: Mjuk och vänlig.
     Egenskaper: Vis, dressyr, smidig.
     Ras: Frieserhäst.

     ### Sigrid Stone
     Häst: Casper
     Hemstall: Jorvikstallet
     Personlighet: Glad
     Egenskaper: Körning, sång och musik
     Övrigt: Känner Herman från Jorvikstallet väl. Känner Lisa och Starshine. Hemlig egenskap: Kan ibland förstå och höra vad en del hästar säger.

     ### Casper
     Ryttare: Sigrid Stone
     Mankhöjd: 170 cm
     Färg: Brun
     Personlighet: Stabil, arbetsvillig och lättlärd
     Egenskaper: Stark, körning.
     Ras: Clydesdalehäst

     ### Tina Spearhawk
     Häst: Trigger
     Hemstall: Fort Pinta
     Personlighet: Självsäker
     Egenskaper: Hoppning och laga saker
     Övrigt: Bästa vän med Anne Rainstorm

     ### Trigger
     Ryttare: Tina Spearhawk
     Mankhöjd: 148 cm
     Färg: Brun
     Personlighet: Energisk och arbetsvillig
     Egenskaper: Körning, hoppning, uthållig.
     Ras: Morganhäst

     ### Anne Rainstorm
     Häst: Hurricane
     Hemstall: Fort Pinta
     Personlighet: Lite rädd av sig
     Egenskaper: Westernridning, sy.
     Övrigt: Bästa vän med Tina Spearhawk.

     ### Hurricane
     Ryttare: Anne Rainstorm
     Mankhöjd: 153 cm
     Färg: Rödfux
     Personlighet: Smart och samarbetsvillig.
     Egenskaper: Kokänsla, smidig, snabb på korta distanser.
     Ras: Quarterhäst.
     Last edited by Herr Grönstedt; 30 June 2018, 16.24.

     Kommentera


      #6
      Jag ändrade och la till en hopputmaning också.
      Last edited by Herr Grönstedt; 30 June 2018, 16.23.

      Kommentera

      Senaste inlägg

      Minimera

      Arbetar …
      X