Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vapen och fördel

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av .Per., Igår, 22.48
14 responses
210 visningar
0 gillar
Xhakhal
av Xhakhal
 
Skapad av Beastslayer, 08 October 2018, 21.19
16 responses
665 visningar
5 gillar
Nirbulas  
Skapad av ceruleanfive, 17 September 2018, 09.52
10 responses
187 visningar
4 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Nässe, Igår, 21.05
11 responses
278 visningar
0 gillar
kloptok
av kloptok
 
Skapad av Lambendil, 10 October 2018, 21.44
21 responses
444 visningar
3 gillar
Lambendil  
Skapad av Pendragon, 09 October 2018, 21.39
6 responses
496 visningar
5 gillar
avatarex  
Skapad av krank, 08 October 2018, 20.15
6 responses
140 visningar
0 gillar
Swedish Chef  
Skapad av dancodan, Igår, 14.47
4 responses
124 visningar
0 gillar
Swedish Chef  
Skapad av Förstefadern, 05 October 2018, 13.54
8 responses
762 visningar
5 gillar
Förstefadern  
Skapad av Mundo, 15 January 2018, 17.59
25 responses
694 visningar
1 gillar
Krille
av Krille
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Vapen och fördel

  Jag sitter och funderar över detta med vapen och hur snabba de är att använda. Efter att ha sett lite youtubeklipp slår det mig att båge kanske är snabbare än man normalt ansett, eller att tvåhandssvärd inte alls är så långsamt att använda. Så, min fråga är om det finns BRA vapentabeller (som bygger på realistiska förhållanden) i något rollspel, tabeller som inte bara anger skada utan även "snabbhet". TVEKSAMMA vapentabeller finns det gott om (de som bara upprepar schablonerna man sett i dussintals andra spel – men inget är ju mer sant bara för att det ständigt upprepas), men vilka kan man alltså lita på?
  Last edited by McKatla; 09 June 2018, 17.00.

 • #2
  Har inte sett något spel med realistiska vapentabeller utan det är bara upprepningar av samma gamla vanliga missuppfattningar med tunga tvåhandssvärd och bågar med låg dragstyrka.

  Vad gäller ett vapens närstridsvapens snabbhet så handlar det ju främst om var dess tyngdpunkt är. Med tyngdpunkten nära handen/händerna, t.ex. svärd och spjut, får man ett snabbare vapen. Medans yxor, stridshammare och liknande med tyngdpunkten långt ut är långsammare då det krävs mer för att ändra dess riktning. Men det man förlorar i hastighet vinner man å andra sidan i kraft.

  Men ska man prata vapen och fördelar så skulle jag vilja säga att räckvidden är viktigare än hastigheten. Att kunna anfalla din motståndare innan denne kan attackera dig gör otroligt mycket med en lägre risk för "afterblows" och liknande.

  Kommentera


  • #3
   Något helt realistiskt, nej! Men EON 3 har fortfarande enligt mig det absolut bästa systemet när det gäller icke moderna vapen och hur de fungerar i strid. Vapnen i EON 3-tabellerna väger inte overkligt mycket och även om jag inte har någon självupplevd stridserfarenhet så är jag historiker. Som historiker så blir krig och strid ofta väldigt centrala delar då de utgör så mycket av den mänskliga berättelsen. Med de sagt så vill jag säga att EON 3 är överlägset alla andra system när det gäller hur olika vapen fungerar och vad man kan göra med dem. Även de specifika skador ett vapen kan göra beroende på om man hugger, sticker eller använder krossande anfall är så detaljerade och realistiska man kan önska sig av ett system som fortfarande skall vara spelbart.

   ”Vapenmästaren” till EON 3 är produkten som har flest vapentabeller och som namnet antyder verkligen går på djupet när det gäller strid. Så EON 3 grundböckerna och ”Vapenmästaren” bör ge dig allt du söker... Och ja, snabbhet på varje vapen finns med i tabellerna och de är bra då vapen har olika snabbhet för när striden inleds och när någon har kommit den stridande nära inpå kroppen.
   Last edited by Minimoni; 10 June 2018, 14.02.

   Kommentera


   • #4
    Riddle of Steel har förvisso inte snabbhet i sina vapentabeller, men ska vara gjorda av reneactmentfolk för att vara realistiska, så det kanske kan vara något att titta på?

    Kommentera


    • #5
     Palladium book of weapons and armor

     600 vapen och rätt bra info om rustningar

     https://www.drivethrurpg.com/product...eapons--Armor?

     Kommentera

     Arbetar …
     X