Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Brainstorm] Rollspel baserat på Bumbibjörnar, med kaniner istället

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av RasmusL, Idag, 00.51
0 responses
8 visningar
0 gillar
RasmusL
av RasmusL
 
Skapad av Spitfire, Igår, 13.18
3 responses
97 visningar
7 gillar
Robert Jonsson  
Skapad av Khan, 10 January 2018, 11.51
144 responses
5.495 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Vicotnik, 29 July 2018, 00.00
55 responses
802 visningar
3 gillar
Björn Wärmedal  
Skapad av RedMoon, 11 August 2018, 16.15
4 responses
114 visningar
1 gillar
RedMoon
av RedMoon
 
Skapad av Platon, 13 August 2018, 21.25
4 responses
165 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av skraku, 12 August 2018, 14.01
23 responses
815 visningar
1 gillar
LordXaras  
Skapad av Paco, 13 August 2018, 20.55
1 response
122 visningar
2 gillar
Arfert
av Arfert
 
Skapad av krank, 06 August 2018, 10.51
3 responses
157 visningar
0 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av Äventyr, 16 January 2018, 22.32
23 responses
1.612 visningar
7 gillar
Grisodlar'n  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [Brainstorm] Rollspel baserat på Bumbibjörnar, med kaniner istället

  Jag skrev en tråd för några veckor sedan om settingen i Bumbibjörnarna och om den kunde användas för ett rollspel.

  För att bli av med copyright tänkte jag byta ut björnar mot kaniner. Grundpremissen är liknande: En gammal avancerad civilisation blir överkörd av en mer primitiv, feodal och tvingas gå under jorden. Kaninerna organiserar sig i klaner och bor i hålsystem under jorden. De har tunnelbana mellan olika bostäder. Det finns övergivna bostäder med teknik, prylar, som ingen kommer ihåg hur man använder.

  Metaplotten för kaninerna är att ta reda på vad som hände, varför de gick under. Så under äventyrens gång kan de få reda på olika ledtrådar (samma som i Bumbibjörnserien), träffa andra klaner eller få problem med människorna.

  Människorna själva lever på en tekniknivå nära 1100-talet, med riddare, kungar, präster, svält, feodalism, fejder, pest och allt primitivt kaos som hör medeltiden till.

  Några intressant frågor man kan ställa sig:
  • Hur isolerade är RP? Tillhör de en klan? Kommer de från en klan? Känner de till några andra kaniner, eller är de - som bumbibjörnarna - helt själva?
  • Vad händer om någon ser dem? I värsta fall kommer de mördas av kaninerna? Eller har de något annat sätt?
  • VIlken tekniknivå är kaninerna på? Renässans, sci-fi, modern? Kanske har de radio, pistoler, klockor och kompasser. Eller magi?
  • Har de mänskliga vänner, som bumbibjörnarna hade?
  Och så vidare.

  Några andra id´eer? Låter detta som något som kunde funka?

 • #2
  Id´e till äventyr:

  Kaninerna har problem med en man som sett dem. De andra byborna tror att han är galen men han ihärdar. RP gör allt för att få honom att släppa taget och glömma. De kan förgifta honom, bedra, lura, använda magi (om sådant finns). När de till slut är på väg att ge upp blir mannen mördad, men inte av ett medeltida vapen utan skjuten för pannan med ett gevär. En ny grupp av kaniner har dykt upp och utan att prata med RP bestämt sig för att ta saken i egna händer. Det uppstår splittring bland kaninerna, av uppenbara skäl - var det rätt att mörda mannen? Fanns det inget annat som kunde göras? Och vad ska de andra byborna tro om kulhålet? Kanske uppstår paranoia och panik istället. Samtidigt är kaninerna glada över att träffa en annan klan. De berättar om ett monster som härjar i norr och är på väg söderut. RP:s grupp splittras - några följer med den nya klanen, andra stannar kvar.

  Monstret som sen dyker upp visar sig vara ett förvirrat bergstroll som fått aptit på just kaniner. Efter RP haft ihjäl det stackars trollet hittar de en rad olika föremål, inklusive en karta, i trollets väskor. Samtidigt uppstår panik på riktigt när byborna hittar liket. Två mystiska lik, och ett troll dessutom! De kontaktar fogden i slottet österut och han skickar dit knektar som ska undersöka saken. Mer problem!

  Och så vidare ad infinitum. :)
  Last edited by stenhöna; 17 February 2018, 23.59.

  Kommentera


  • #3
   Bakgrund

   Kaninklanerna levde där först. Sedan kom människorna. Först oorganiserade, primitiva, sedan mer samarbetande. De lärde sig av kaninerna men kunde aldrig ta till sig deras avancerade kunskap och kultur helt och hållet. Det gjorde människorna misstänksamma och avståndstagande, tills till slut öppen konflikt hände. Kaninerna fördrevs, eller valde själva att göra sig osynliga eller emigrera. Historien om dem blev sedan vaga myter i människornas minnen. De kaniner som fortfarande lever i människornas land gör sig stort besvär för att aldrig synas. De iakttar människornas feodalism och okunskap på avstånd och lever sina egna liv, fyllda av traditioner, glömska, nostalgiska över sin forna storhetstid. De har själva glömt bort mycket av det de kunde, men har i alla fall tillgång till de gamla biblioteken och verkstäderna, sina hålor och tunnelsystem. Och vem vet, kanske är människornas tid på väg att rinna ut? Kanske är det snart dags för en ny glömd och gömd kultur att inta scenen igen.

   Kommentera


   • #4
    Teknik

    Tunnelbanesystem

    Liksom bumbibjörnarna har kaninerna gamla tunnelsystem som går kors och tvärs under människornas kungariken. In- och utgångar är väl gömda, och ofta krävs ett lösenord, en kod eller nyckel för att ta sig in och ut. Inte desto mindre har det ibland hänt att någon vilsekommen man eller kvinna lyckats ta sig in där, och har då behövts tas hand om av kaninerna (tillvägagångssätt beror på vilken klan det rör sig om). Hur som helst, dessa tunnelsystem - när de fungerar - är ett utmärkt och snabbt sätt att färdas, men kan också vara farligt om man åker på ej underhållna spår. Vissa banor är gamla, mycket gamla. Andra hålls i gott skick. Till viss del består systemet av teknik kaninerna inte längre förstår, vilket gör dem sårbara när något går sönder. [Äventyrsfrö: En tekniker med lärjunge, som enda levande kanin som kan reparera vagnarna.]

    Kommentera


    • #5
     Klanen, eller gruppen, av kaniner vi ska följa är liksom i Bumbibjörnarna liten och isolerad. De har sin håla, sina kläder, värme, redskap, böcker, kartor, tavlor och möbler. Det ligger en by tre kilometer österut, och en mindre borg fyra kilometer efter det. Väster ut ligger en bergskedja, norrut breder skogen ut sig. Man kan följa en älv söder till en stor sjö. Kaninerna har tunnelbana långt utöver dessa platser men har den senaste tiden undersökt mindre och mindre, nästan som om de gett upp, som om livskraften långsamt har runnit bort i uppgiven väntan.

     TODO: Persongalleri, eller hur man kan generera en karaktär.

     Kommentera

     Arbetar …
     X