Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Jag behöver hjälp med en Corioliskampanj

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av krank, 09 July 2018, 21.58
2 responses
37 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Henke, 30 June 2018, 07.29
49 responses
1.310 visningar
0 gillar
Sponny
av Sponny
 
Skapad av God45, 28 February 2018, 09.48
304 responses
15.361 visningar
14 gillar
Henke
av Henke
 
Skapad av krank, 09 July 2018, 21.57
14 responses
225 visningar
0 gillar
Voldstagg13  
Skapad av Genesis, 06 July 2018, 23.06
22 responses
479 visningar
0 gillar
Caligo
av Caligo
 
Skapad av God45, 19 December 2017, 07.40
227 responses
10.852 visningar
18 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Anthrox, Igår, 21.38
0 responses
91 visningar
3 gillar
Anthrox
av Anthrox
 
Skapad av anth, 12 July 2018, 09.35
12 responses
278 visningar
0 gillar
pappa
av pappa
 
Skapad av Pilzeman, 10 July 2018, 11.10
5 responses
239 visningar
8 gillar
Pilzeman  
Skapad av jensofsweden, 13 July 2018, 08.57
2 responses
159 visningar
0 gillar
Kaigon
av Kaigon
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Jag behöver hjälp med en Corioliskampanj

  Hej!
  TL;DR: Behöver hjälp med ett Coriolisäventyr, rollpersonerna har dödat skurken på uppdrag av rymd-SÄPO och nu ska de antingen luska vidare om skurkens inte så skurkiga motiv eller kanske jagas skurkens kompisar. Vad blir bäst?
  Jag skulle behöva hjälp med fortsättningen på min Corioliskampanj. Jag har ont om tid, både nu när jag skriver detta och till förberedelserna till nästa möte. Jag borde köra story now, jag vet, men jag gillar på något sätt ändå detta kaos.
  Hursom, jag måste nog ta detta från början för att det ska makea någon slags sense. Rollpersonerna är en grupp kurirer som alla på något sätt härstammar från Zalos-A. De har hamnat på Coriolis och fått hjälp av Syndikatet med att skaffa ett skepp och starta en kurirverksamhet. De inser snart att de inte tjänar nog birr och börjar därför läsa den information de fraktar för att kunna sälja till tredje part/utpressa el liknande. De har dock ännu inte gjort detta då det skulle avslöja att de läser den information de fraktar. Däremot bröt deras tekniker en digital plombering vilket gjorde att mottagaren förstod att informationen öppnats. Denna informerar Syndikatet som då alltså vet om vad RP sysslar med.
  Det var RP. Deras antagonist är Stormästare Salah från Pariatet. Han har fått veta att Emissarierna är creeps från andra horisonten som håller på att sprida sin ondska på Coriolis. Han vill därför försöka avliva Emissarien men får inte medhåll från övriga i Martyrernas råd. I sin brinnande fundamentalistiska hjärna smider han därför planen att provocera fram ett krig mellan Konsortiet och Pariatet för att då kunna spränga emissarien i bitar. Pariatets krigsplan är nämligen att vid händelse av krig omedelbart koncentrera hela flottan mot Coriolis för att snabbt kunna få en avgörande seger.
  Salah ska försöka förmå Konsortiet att starta krig på lite olika sätt, RP märker dessa bla genom ett utgångsförbud och konstigheter när ett av Pariatets krigskepp plötsligt dyker upp runt Kua. RP lyckas lista ut att detta var orsaken till utegångsförbudet. Annat händer också men jaja, detta blir för långt ändå.
  Åter till saken. Ett av sätten som Salah ska provocera fram krig på är genom desinformation. Han kontaktar därför Syndikatet som genast presenterar RP som en lämplig kanal för detta (då Syndikatet vet om att de i smyg läser den information de transporterar). De får därför i uppdrag att transportera ett meddelande till Algol. På vägen dit läser de informationen och det visar sig vara en offert för en avancerad smygarteknologi för krigsskepp. Helt fejk såklart men RP går igång på detta. Väl på plats på Algol får de av mottagaren ett nytt meddelande att ta tillbaka till sin uppdragsgivare.
  På väg hem läser de såklart även detta meddelande. Där står det att “ni måste omedelbart upphöra kommunikationen via protyp 17. Domarens (pariatets skepp) närvaro runt Kua bla bla något något”. Meddelandet har en hårdkodad tidsstämpel, daterad samma dag som utegångsförbudet slog till. Efter lite huvudbry inser RP att detta måste innebära att någon har kunnat skicka information utan fördröjning, något som skulle vara en enorm fördel, bla i krig. Detta är såklart också fejk och planterat av Salah med förhoppningen att RP ska sprida denna information och få Konsortiet nervösa och lättprovocerade.
  På väg från Algol får de nödanrop från en av Konsortiet gruvstation som anfallits av ett Pariatskepp. Här har Salah skickat iväg ett privat skepp med militär transponder, återigen för att provocera fram krigshandlingare. Vid attacken finns även tre sonder med, utrustade med falska transpondrar, för att skapa intrycket av att det är en större grupp som attackerar.
  Hursom, RP spränger Pariatets skepp, räddar en från gruvstationen och beger sig glada i hågen till Coriolis. Väl där går de med den arma gruvarbetaren till Kolonialagenturen. Där möts de av tusen frågor som de inte riktigt vill svara på (de vill bla inte erkänna att de anföll Pariatets skepp utan försöker få det att framstå som nödvärn). Från Konsortiets sida begär man då ut skeppets loggar. Mindre glada i hågen går RP för att hämta dessa men försöker först manipulera loggen så att allt ska se lite bättre ut. Detta drar ut på tiden och när RP fyra timmar senare kommer tillbaka har Kolonialagenturens verksamhetschef ledsnat och arresterar samtliga. En av RP är fd Pariatsoldat med PTSD och alkoholproblem så det hela slutar i ett blodbad och de tänder eld på kontoret. De rusar genom Coriolis, bränner iväg i fullt fräs och beger sig mot Algol. Vid det sista portalhoppet upptäcks de av Legionens skepp, får en torped i aktern och seglar genom portalen utan ström, kabintryck och hopp. Tur i oturen är att Legionens skepp tappar bort ett minustecken i beräkningen inför hoppet och kommer ut ett halvår senare.
  Väl framme vid Algol så, ja, nej, det ena och det andra händer men RP är efterlysta över hela horisonten. De lyckas lista ut att Salah ligger bakom allt och att krig kan bryta ut. De flesta har fortfarande familj på Zalos-A och vill stoppa kriget för att rädda sina anhöriga. Här kommer även sidospår deluxe med Frihetsfronten, anti-ballistiska termalsystem, humanitkanonmat och annat meeeen till slut får de kontakt med Konsortiets Särskilda Sektion, KSS. De erbjuder sig att plocka bort efterlysningen, reda ut hela missförståndet om det stora terrordådet på Coriolis om.. RP vill döda Salah. Två flugor i en smäll tänker RP och glada i hågen (igen) med lite ny fräsig fraktek under västen beger de sig till Zalos.
  De hoppar, blir avslöjade, pang pang pang, landar på Zalos A, köper en pickup, kör till Joh Narida, super sig fulla och skriker om att döda Salah så att grannarna hör det. Grannarna ringer den religiösa polisen Mutaween. Efter att grannarna ringt går RP in och hotar dom till livet. Polisen kommer, dörren sprängs, RP halkar runt i sin egen spya, skjuter snuten och flyr till slut i pickupen.
  Nya tag. Klosterkomplexet i Joh Narida undersöks noggrant, en bomb placeras och vakterna i katakomberna under komplexet avrättas. Bomben exploderar, panik utbryter, Salah som närvarat under mässan flyr rakt in i händerna på RP som avrättar honom med nackskott. RP flyr ut i folkmassan, blir nedtrampade men kommer till slut fram till pickupen och försvinner ut på motorvägen i ett blått moln av dieselrök.
  Så. Det var det. Där slutade vi senast. Nu är jag kluven på hur jag ska fortsätta.
  Min ursprungliga plan var att den första delen med RP som kurirer, desinformation, krigsprovokationer, konstiga händelser skulle vara en järnväg som ledde fram till den riktiga kampanjens fokus, fisktanken i på Zalos-A. Där hade jag förberett familjemedlemmar, medlemmar i maryternas råd, vakter, rörmokare ja hela fadderuttan. Men, den fisktanken var en storstad vilket såklart inte fungerade och RP hade ett superfokuserat mål och efter fylletabben var de under tidspress. Så det blev inte mycket relationsbyggande och intrigerande i den fisktanken. Visst, någon såg sin höggravida syster som de inte träffat på ett år men thats about it.
  Nu vet jag inte hur jag ska gå vidare. Mina futila försök till uppslag är dessa:
  1. De möter upp med KSS som gratulerar till ett vält utfört uppdrag. De är redo att publicera artiklar i Bulletinen som helt frikänner RP. Allt frid och fröjd. Meeen.. för att de ska göra det vill de nu att RP ska undersöka Salahs motiv till krigsprovokation och medkonspiratörer. Åter till vår fisktank på Zalos-A. Alternativet är att KSS förnyar efterlysningen med RPs nya ansikten (en RP genomförda plastikkirurgi på de andra, mot deras vilja. Så de inte skulle bli igenkända. Måttligt populärt)
  2. De kommer inte iväg från Zalos-A. Efter mordet på Stormästare Salah blockeras all trafik i hela systemet. Nu fortsätter kampanjen med att försöka fly. Så jag kan få mer tid till att tänka.
  3. Pariatet listar ut vilka som mördade Salah och hotar med att mörda deras familjer om de inte återvänder. Kampanjen fortsätter med ngt slags fritagningsscenario.
  4. Sen läste jag en artikel om att ngn använt DNA för att hacka en dator. Då blev jag sjukt sugen på att få gruppens läkare att analysera en bit biologiskt material som sen visar sig innehållla ett biologiskt datavirus och då är vi i Revelation space och allt är ballt. Men det har ju noll bäring på originaliden så det kanske jag släpper.

  Jag kommer att bli förvånad om någon har ork att läsa allt detta. Om någon mot förmodan gör det så ber jag om ursäkt för den högst bristande kvaliteten på texten men svara gärna med dina spontana synpunkter och ideer.
  Allt väl. /Björn

 • #2
  Jösses. Dina RPs verkar inte vara världens vassaste och dessutom skjutglada som fan.

  Punkt 4 tycker jag du kan hålla kvar. Kör den inte nu, för som du säger: det barkar iväg åt fel håll, men tycker det kan vara ett bra framtida uppslag.

  Spontant tycker jag att punkt 1 låter bäst *om* du redan vet Salahs motiv och det är väl underbyggt. Det kan bli spännande att rota i fulingars motivation om motivationen är väl uppbyggd av SL. Det kräver dock att du i förväg hade ett bra motiv och inte bara en lös plot-hook. Annars riskerar du att springa på den ena motsägelsefulla uppgiften efter den andra. Lätt att hitta hål i efterkonstruktioner.

  Kommentera


  • #3
   Efter en sådär händelserik förra spelomgång kanske det är skönt för samtliga att ta det lugnt ett spelmöte och då fördelaktigt luska i bovens motivationer. Jag röstar på punkt ett!

   Kommentera


   • #4
    Tack för svar!

    Ja, det finns en och annan karaktär som är lite nervöst lagd och van att lösa problem med våld så till viss del är gruppen skjutglad men har även en väldigt stillsam herre med. En eller två sessioner har helt gått utan våld. Ang skärpan på knivarna så har jag blivit förvånad både över hur snabbt de listat ut diverse klurigheter men även hur tröga de kan vara. Som vanligt är allt fruktansvärt oförutsägbart.

    Ja, plan ett är kanske bäst. Samtidigt känns det snopet att fly bara för att återvända. Blir lite antiklimax. Kanske göra det svårt för dem att fly men ändå på något sätt få dem att börja undersöka Salahs motiv. Det vore roligt då det anknyter till Coriolis metaplot. Frågan är då bara vilket bete som blir bra och trovärdigt..

    Kommentera


    • #5
     Vore trevligt att höra hur det gick sen. Älskar rollspelshistorier. ^^

     Kommentera


     • #6
      Det gick bra! De brände norrut längs med motorvägen men blev snart varse hur militären började leta efter dom med drönare och annat. Denna text läste jag upp innan spelstart:

      " Andreofficer Ambra står på det öppna torget invid Domarens kapell och betraktar förödelsen, glassplitter täcker marken och lukten av krut hänger tung i luften.
      Nyheten att Salah dödats har precis nått ledningen i Martyrernas råd. Överallt i klosterkomplexet råder en febril aktivitet. Hemförsvaret mobiliseras, armens och flottans stridsledning har gått in i full krigsberedskap och samtliga tillgängliga luftburna strids- och spaningsenheter aktiveras. På sin tabula ser Ambra hur meddelanden i det gemensamma ledningsprogrammet strömmar fram, om flottans omfördelning från Främlingsstaden och Zalos-B till portalen och Zalos-A, om det snabba aktiverande av automatiserade drönare och mycket annat . Själv behöver han inte göra mycket, hans Mutaween har övat liknande scenarion många gånger och följer en förbestämd plan.
      Trots allt som händer är Ambra lugn. Salahs död kan på sikt visa sig fördelaktig. Hans mördare har genom sitt attentat minskat risken för krig, om än till ett stort pris i liv och lidande."

      RP körde på småvägar för att ta sig till sitt rymdskepp. Det tog så lång tid att Hemförsvaret hann skicka dit en luftlandsättningsfarkost med ett dussin soldater. RP ser denna landa, två hoppar ur bilen och börjar avancera mot landningsplatsen. När rampen börjar fällas ner gasar en RP fullt och kör in bilen i lastutrymmet på farkosten och krossar soldaterna. En av RP var kvar bak på pickupen och fick både kollapsad lunga samt slitskada på kroppspulsådern i kraschen men överlevde precis. Efter detta samlar de snabbt ihop sig och lyfter. I luften och i omloppsbana detekterar de många olika farkoster. Från markbundna och luftburna stationer följs deras skepp med guiding-laser. De tar därför beslutet att kraschlanda i havet vilket går bra. De fortsätter därefter med sitt rymdskepp under vattnet.

      I djupen undersöker de en medaljon de tog från Salahs döda kropp. Den är ihålig och innehåller en minnestagg samt ett provrör med blod. Minnestaggen har ett meddelande som lyder:

      "Blodsvittnet har nu bekräftat Emissariens identitet. I djupet av Xene, nära den metalliska kärnan, passerade en av mystikernas medvetande noden och lyckades ta kontroll över en av de strandsatta. Kättarna från andra horisonten har nu fått ett fotfäste på Coriolis och vinner snabbt inflytande. Det är av största vikt att vi återtar initiativet i detta och avlivar styggelsen. Samtidigt måste vi fortsätta utveckla genvapnet för att kunna slå till om våra andra planer fallerar. Att använda detta verktyg för snabbt skulle dock vara oförnuftigt. Vi vet inte hur länge vårt övertag komma att hålla och det gäller då att hela flottan är beredd på snabb och beslutsam attack.
      Martyren vare med dig broder.
      • Amiral Yara"
      De analyserar blodprovet som så klart är genvapnet. Dataviruset sprids i skeppet och slår ut reaktorn. Under många dagar ligger de på botten och lyckas till slut få till provosoriska reparationer. Skeppet är till halv vattenfyllt men lyfter och flyger norrut. De åker till en bergsstuga en av RPs familj haft, reparerar skeppet, käkar mat, bondar, super, tjuvläser dagböcker, stjäl inredning och härjar runt. När allt är klart bestämmer de sig för att bege sig mot Zalos-B och rebellerna där. De lyfter men upptäcks och tre fientliga rymdskepp tar upp jakten. Där slutade vi!

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Lambendil Visa inlägg
       Jösses. Dina RPs verkar inte vara världens vassaste och dessutom skjutglada som fan.
       Är inte dina RP sådana...?

       Kommentera


       • #8
        Ursprungligen skrivet av CapnZapp Visa inlägg
        Är inte dina RP sådana...?
        Faktiskt inte. De verkar dra sig för strid, är nästan plågsamt försiktiga :)

        Jag tror det har att göra med att mina äventyr alltid är skitfarliga och de vet att det inte är någon bra idé att kasta sig huvudstupa in i en strid man inte vet något om i förväg i Celenia (mitt spel)

        Kommentera


        • #9
         Det är en balans det där. Som SL gillar jag ändå action men vill samtidigt att strid ska vara svinfarligt.

         Kommentera


         • #10
          Ja, inte alltid lätt och beror mycket på gruppen också. Vad de gillar och föredrar.

          Kommentera

          Arbetar …
          X