Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Det bästa som hänt rollspel de senaste tio åren?

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Nässe
  svarade
  Folk verkar ha börjat spela mer, gamla rävar tar upp spel igen, och rollspel har (i alla fall lite) börjat nå nya kundkretsar--vilket innebär att det finns fler att spela med, fler att inspireras med, fler som köper spel (vilket innebär att det görs fler och bättre spel). Rollspelshobbyn mår rätt bra.

  Kommentera:


 • Henke
  svarade
  Två ord "Fria Ligan" !

  Produkter av hög kvalitet med fin layout och vackra illustrationer. Enkla och smarta spelmekaniker som med finess ger spelen berättarfokus. Ödmjukt förhållningssätt till sin kundkrets (fria PDF:er när man köper fysiska produkter, snabba utbyten av skadade produkter etc), Härlig podcast där man som lyssnare känner sig delaktig i skapandeprocessen. Nostalgi-skapande med produkter som Mutant och Svavelvinter. Gör knappast saken sämre att man införlivat Järnringen och deras Symbaroum, att man lanserat ett officiellt Alien RPG, eller Tales from the Loop, eller Crusader Kings brädspelet, eller Coriolis, eller Forbidden Lands etc etc...

  Kommentera:


 • Dante
  svarade
  mörk borg!!!

  Kommentera:


 • Rymdhamster
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Franz Visa inlägg
  Jag skulle därför tycka det var väldigt roligt att höra vad ni tycker är det absolut bästa som hänt rollspelsmarknaden under de senaste tio åren, det vill säga åren jag varit inaktiv! Motivera gärna!
  Jag tolkar dig som att du är sugen på nya rollspel men inte vet var du vill börja?

  Jag rekomenderar varmt Svärdets sång (Forbidden lands på engelska). Väldigt lätt att sätta sig in i och börja spela. Finns på svenska och engelska, beroende på era preferenser. Är ni gamla DoD-rävar lär ni känna igen många av bildena, och själva stämningen. Men idéerna bakom reglerna bygger på all rollspelsutveckling som skett =)

  OSR (old school renaissance) är ett fenomen som du kanske missade. I princip en "rollback" till gamla-gamla-gamla Dungeons and Dragons., med fokus på relativt regellätta rollspel. Det finns en hel uppsjö med olika varianter, men min perosnliga favorit är Lamentations of the flame princess som du kan ladda ner en gratisversion av via länken.
  Last edited by Rymdhamster; 05 December 2019, 10.56.

  Kommentera:


 • Rangertheman
  svarade
  Håller till fullo med ceruleanfive. Crowdfunding och rimligt prissatt PoD har inneburit otroligt mycket för rollspelshobbyn. Jag kan inte tänka mig att vi hade haft samma bredd och djup om inte de möjligheterna fanns.

  Men bäst av allt tycker jag det är att rollspelen har gått från en obskyr källaraktivitet till att bli populärkultur.

  Kommentera:


 • Kalil
  svarade
  D&D 5e: En jordskredsframgång som på egen hand expanderat marknaden för rollspel och skapat grogrund för massor av andra spel.

  Kickstarter: Det går numera att leva på att utveckla rollspel!

  Critical role: Streaming av rollspel har förmodligen varit starkt bidragande till både D&D och Kickstarters enorma genomslagskraft

  Roll20: Nu kan man spela rollspel med hugade spelare från hela världen!

  Kommentera:


 • kwarnberg
  svarade
  Jag skulle nog säga vågen av spel som följde Apocalypse World, spel baserade på regelmotorn (och filosofin bakom) Powered by the Apocalypse (PbtA). PbtA öppnade verkligen mina ögon för ett nytt sätt att spela och tänka kring rollspel.

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  Guh kan inte nån hjälpa mig att göra nåt riktigt av mina idéer om dom nu är så overkliga

  Kommentera:


 • ceruleanfive
  svarade
  Kickstarter och/eller kostnadseffektiv print-on-demand. Det har gjort att små, spännande spelskapare har kunnat göra något ”riktigt” av sina idéer – vilket har gett upphov till ett rikare utbud av särpräglade rollspel. Fantastiskt fint!

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  Det går att spela blorbigt med dom gamla spelen utan att behöva lära upp spelarna allt för mycket, för det är inte regler på spelarsidan som har kommit till, utan regler som spelledaren måste följa.

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  Sen 2009…? Blorb såklart

  Kommentera:


 • Franz
  skapade en diskussion Det bästa som hänt rollspel de senaste tio åren?

  Det bästa som hänt rollspel de senaste tio åren?

  Hej alla!

  Jag började spela rollspel på det glada 90-talet och hade flera år framåt ruskigt roligt med min spelgrupp. Vi tog oss an Gamla Mutant, DoD 91, Kult, Paranoia, Mutant 2089, DoD Trudvang och en hel del annat. Runt 2010, strax innan Riotminds släppte sin första version av DoD Online lade vi rollspelen på hyllan (vi spelade mest DoD Trudvang vid denna tid och då ingen var intresserade av att byta till en onlineversion av spelet gick lusten lite ur oss).

  De senaste tre åren har vi dock börjat ta upp rollspelen igen. Vi är alla gamla rävar med ett fullspäckat schema så vi har hållit oss till de gamla spel som vi känner till. Ingen av oss har tyvärr tid att plöja igenom regelböcker på hundratals sidor. Samtidigt känns det ju som att det hänt ruskigt mycket inom hobbyn som jag missat, vilket känns otroligt spännande! Koncept som "skuggspel" och "blorb" är helt nya för mig, och jag känner mig nästan som en nybörjare igen, eller kanske snarare en gammal gubbe som inte hänger med i de häftiga nya grejerna (inte en bitter gammal gubbe dock, utan snarare en sådan som vill hänga med kidsen) :D

  Jag skulle därför tycka det var väldigt roligt att höra vad ni tycker är det absolut bästa som hänt rollspelsmarknaden under de senaste tio åren, det vill säga åren jag varit inaktiv! Motivera gärna!

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by Rymdskeppet, Idag, 10.50
19 responses
261 visningar
0 gillar
Senaste inlägg figge
av figge
 
Started by CapnZapp, Idag, 19.26
1 response
21 visningar
1 gillar
Senaste inlägg clarence redd  
Started by CapnZapp, Idag, 19.27
1 response
32 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Rangertheman  
Started by Gamiel, Idag, 18.54
3 responses
56 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Angerforce  
Started by Jörmungand, Idag, 15.22
4 responses
61 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Jörmungand  
Started by krank, 26 March 2020, 10.13
4 responses
82 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by bortom12e, 01 April 2020, 15.17
12 responses
275 visningar
0 gillar
Senaste inlägg anth
av anth
 
Started by krank, Igår, 18.21
9 responses
142 visningar
1 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by Marrik den allvetande, Igår, 11.07
1 response
173 visningar
2 gillar
Senaste inlägg nano
av nano
 
Started by bortom12e, Idag, 07.14
0 responses
110 visningar
2 gillar
Senaste inlägg bortom12e  
Arbetar …
X