Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vedervärdiga uppdrag

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #31
  Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
  Chrull! Ta en kik i Dogs in the Vineyard sidan 70 till 72!  Osv osv. Med andra ord:

  Ta ett förslag, uppdrag etc från denna tråd. Verkar det bra? Nej? Vrid upp det lite. Verkar det bra? Nej? Vrid upp det lite. Osv tills det verkar bra.

  Och med vrid, vad har du för rattar?

  Jo…
  • Hur påverkar det partyt?
  • Vad är ambiensen?
  • Vad är omständigheterna?
  • Vad är miljön?
  • Vad är uppförsbackarna?
  • Vad är geggan?
  • Vilka är offren?
  • Vilka är förövarna?
  • Vilken är strukturen?
  • Vad är collateral?
  • Vilken annan situation kan du vika ihop med denna?


  Ser att du tråden är lite “nja” till många av förslagen som kommer in. Men med hjälp av denna metod kan du förhoppningsvis vrida till alla möjliga förslag så dom passar dig.

  Alltid i åtanke av att verkligen drabba RP dvs:
  • Nåt som tar RPs tid i anspråk
  • Nåt som inte kommer ignorera RPs inblandande
  • Något som drabbar RP på nåt sätt som varenda jävel fattar
  Jag äger inte DitV och behöver som vanligt läsa Vincent Baker-texter 8 gånger innan jag har lyckats tolka vad det är han faktiskt försöker säga, så din översättning var mycket hjälpsam, tackar!

  Flera av förslagen i tråden tycker jag är bra, men kanske behöver skruvas till lite, och eftersom jag har lite idétorka hoppades jag på att folk här i tråden skulle släppa loss lite och ge mig bra inspiration till riktigt vidriga saker som funkar så att mitt skruvande mer blev anpassning till kampanjmiljö eller spelare snarare än att jag behövde smutsa ner det.
  Känns som att många i tråden håller tillbaka, man är väl rädd att framstå som hemsk antar jag.

  Listan från DitV/dig är bra, men ett aber är att jag ju vill att det ska drabba spelarna ffa, inte rollpersonerna! Och då blir det nog lite andra frågor som behöver ställas än de ovan.

  Kommentera


   #32
   Ursprungligen skrivet av Svarte Faraonen Visa inlägg

   Se till att rebellerna har ihjäl personal på skolor och sjukhus, massakrerar civila, och stöds av grupper som vill behålla en orättvis status quo. Delar av deras finansiering bör också komma från narkotikasmuggling, vilket sker med det goda minnet av rollpersonernas arbetsgivare, som också vill att rollpersonerna ska hjälpa till att introducera denna narkotika i etniska minoritetsområden för att slå två flugor i en smäll -- finansiera deras allierade och försvaga områden som tidigare varit en grund för politisk radikalism. Eller, ja, i klarspråk, rollpersonerna ska genomföra Iran-Contra-affären och starta crackepidemin på uppdrag av CIA.
   Starta crackepidemin är en jävla KO punch på den där rundan. Nu liknar det något :D

   Kommentera


    #33
    Ursprungligen skrivet av obak Visa inlägg
    Revolutionärer
    rpna hjälper augusto pinochet att tamakten från den korrupta demokratiska spcialistregeringen, sen får dom sköta om ruljansen på chiles nationalstadion...
    Bra idé! Har du förslag på hur man gör uppdrag utav det?
    Kanske går med en trappa typ:
    • Utför X "vanliga" uppdrag som tar AP till makten
    • Hämta in dissidenter och avväpna hot mot Den Nya Ordningen
    • Se resultat av vad som händer med sådana som hämtas in
    • Hämta in fler
    • Få order om att själva sköta tortyren av några som visat sig särskilt motståndskraftiga
    • Hämta in deras familjer om det inte går bra/även om det går bra
    • Repetera.

    Kommentera


     #34
     Ursprungligen skrivet av chrull Visa inlägg

     Bra idé! Har du förslag på hur man gör uppdrag utav det?
     Kanske går med en trappa typ:
     • Utför X "vanliga" uppdrag som tar AP till makten
     • Hämta in dissidenter och avväpna hot mot Den Nya Ordningen
     • Se resultat av vad som händer med sådana som hämtas in
     • Hämta in fler
     • Få order om att själva sköta tortyren av några som visat sig särskilt motståndskraftiga
     • Hämta in deras familjer om det inte går bra/även om det går bra
     • Repetera.
     Ja, det är en modell, skulle dock fokusera på 'ondskans banalitet', att dom själva är investerade i det som dom gör, att den gradvisa upptrappningen av våld och barbari inte är något som läggs på dem från högre ort utan något som dom själva skapar och förvärrar som en konsekvens av att skapa en utopi. Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner heter det, och om målet är att skapa ett underbart paradis för chiles/kambodjas/rysslands/tysklands/amerikas/sveriges folk eller att bekämpa den totala ondskan/kapitalismen/världskommunismen/patriarkatet/kulturmarxisterna och man på vägen råkar knäcka några ägg, ja det uppvägs ju av det heliga syfte man tjänar, "dräp dem alla, Gud känner de sina".

     En annan modell är ju att spelarna är vittnen till revolutionen och har i uppgift av partiet hemmifrån att skriva om det underbara arbetarparadiset kampuchea som kamraterna i Sverige samlat ihop pengar till.
     Först får man såklart rapportera om den korrupta USA stödda monarkin och hur bönderna utsugs, hur kulturen urholkas av amerikansk kulturimperialism och hur bondekulturen kvävs under dekadent härskarkultur.
     Sedan så rapporterar man hem om krigets fasor, hur regeringstrupperna begår övergrepp på bondebefolkningen, men hur pengarna från kakförsäljningen gått till att köpa medecin och hur tacksamma röda khmererna är för skivan med kampsånger som hyllar deras heliga hat, dom trehundra översatta exemplaren av Kommunistiska manifestet och nya strumpor till soldaterna som marcherat barfota!
     Sedan är kampuchea befriat! Nu rapporterar man hem om segerparaden genom Phnom Penh, hur folket firar sin frihet från slaveriets bojjor och om den lysande framtid som snart skall komma.
     Därnäst åker man hem, blir hyllad av partikamraterna, får skaka hand med veteranerna, blir invald som förstanamn på riksdagslistan, håller tal och solar sig i glansen.
     Efter ett år är det dags att åka tillbaka ned igen, för att rapportera om hur väl landet nu utvecklats och hur fria och glada alla är. Viktigast är dock att dementera alla rykten som sprids av faschistlakejjerna hemma i svedala, om tortyr, svält och massmord. Väl på plats får man en noga koreograferad rundtur av det nya landet och allt man ser är glada, välnärda bönder som arbetar på kollektivjordbruken, man äter ostron och dricker champagne med revolutionsgardet och byter presenter.
     Sedan hem igen, rapport om resan, hånskratta lite föraktfullt åt tvivlarna som låtit sig luras av imperialisternas lögner och avkräva självkritik av dem.
     Spola fram ett par år och nu börjar kulissen rasa, det blir svårare och svårare att dementera det som faktiskt sker, när regimen väl fallit och man hittar konkreta bevis på massmord så måste det till rejäla logiska krumsprång och kreativ etik för att inte tappa masken och bli svarte petter eller diskreditera den egna ideologin och ge fienden vatten på kvarn ("Vi visste inget", "Man måste ju acceptera det som nödvändigt utifrån omständigheterna", "Det är en betydlig överdrift", "Jag tycker det är löjligt att diskutera det här utan att först konstatera att det var amerikanernas bombningar som ledde till...", "Det var inte RIKTIG kommunism")
     Last edited by obak; 24 June 2019, 20.50.

     Kommentera


      #35
      Men du vill ju in i spelarnas headspace och jävlas. Få något som var okej och småkul när det görs bli till något ingen av dem är okej med genom att typ låta någon slp bara säga ”men gjorde ni verkligen det?” I precis rätt tonläge.

      Kommentera


       #36
       Sprid desinformation om att något skitfarligt egentligen inte har hänt, så att någon kan sätta sig själv i säkerhet (metaforiskt, eller bokstavligt). Typ: Tjernobyl, Purdue pharma

       Sprid desinformation om att något skitfarligt har hänt, för att piska upp mobb-stämning som någon kan dra nytta av. Typ: att Green new deal innebär att alla kor måste dö

       Rekrytera barnsoldater/gängmedlemmar. Typ: Gomorrah

       Kommentera


        #37
        Nu börjar det arta sig :D

        Kommentera


         #38
         Någon vet för mycket, och sitter arresterad. Han måste undanröjas innan rättegången. Naturligtvi så är informationen han sitter på bra för good guys och dålig för bad guys, men det vet inte spelarna.

         Ett terrordåd har skett. Spelarna får i uppdrag av någon trebokstavsbyrå att få det att se ut som, låt säga, en industriolycka.Men, det är ett inside job, så genom att dölja det, så ger det skurkarna mer tid att förbereda fler dåd.

         Någon anlitar dem för att klippa hans gräsmatta. Spelarna vet inte att han ligger i fejd med grannen och grannen jobbar natt och vill sova när de klipper gräset.

         Kommentera


          #39
          En grupp skall misskrediteras så att Staten kan arrestera deras ledare. Spelarna förväntas utföra olika missdåd som kan tillskrivas gruppen. Man har anledning till att tro att gruppen sitter på vapen, kemiska stridsmedel och de har (i andra länder) tidigare utfört terrorbrott.

          Kommentera


           #40
           Ursprungligen skrivet av Troberg Visa inlägg
           Någon anlitar dem för att klippa hans gräsmatta. Spelarna vet inte att han ligger i fejd med grannen och grannen jobbar natt och vill sova när de klipper gräset.
           Om jag skulle få ör mig att spelleda det här i Svenil så vet jag nu vad ett av uppdragen går ut på.

           Kommentera

           Senaste inlägg

           Minimera

           Diskussioner Statistik Senaste inlägg
           Started by Genesis, 03 May 2019, 21.18
           332 responses
           5.889 visningar
           14 gillar
           Senaste inlägg entomophobiac  
           Started by Måns, 14 July 2019, 14.04
           237 responses
           4.279 visningar
           4 gillar
           Senaste inlägg Måns
           av Måns
            
           Started by God45, Idag, 19.43
           5 responses
           126 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Zire
           av Zire
            
           Started by 2097, Idag, 20.12
           1 response
           62 visningar
           1 gillar
           Senaste inlägg Nässe
           av Nässe
            
           Started by Toman, Idag, 21.51
           0 responses
           28 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Toman
           av Toman
            
           Started by entomophobiac, Idag, 18.02
           15 responses
           134 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg entomophobiac  
           Started by afUttermark, Idag, 08.55
           17 responses
           291 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Staffan
           av Staffan
            
           Started by ManU77, 28 May 2019, 16.59
           2 responses
           65 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg ManU77
           av ManU77
            
           Started by krank, 17 July 2019, 11.20
           14 responses
           272 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg krank
           av krank
            
           Started by Måns, 01 April 2019, 10.38
           5 responses
           461 visningar
           10 gillar
           Senaste inlägg Mannen i skogen  
           Arbetar …
           X