Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Bra grejer!

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Skarpskytten
  svarade
  1. Forumet har vaknat till liv igen. Jag hinner ifos inte läsa allt, än mindre skriva allt jag vill, men det är kul ändå. För periodvis har det varit rätt dött här på sistone ...

  2. Jag har spelat 16 spelmöten med min spelgrupp i år, vilket är mer rollspel än vad jag har orkat med något år efter 2013 - då jag "fick" barn. Life is good.

  3. Efter att ha kört improviserat samberättar-rollspel kring ett SL-definierat problem med avkomman i punkt 2. ovan i två år har jag nu gått över till att köra Döda skogen - alltså sandlåda. Vi kör med eget system och fri magi, fast man måste slå om man lyckas. Det går bra, fast det blir lite mer konflikter nu när jag har en mer objektiv spelledarroll och det blir mindre utrymme för spelaren att föra in egna element i berättelsen. Helgens citat: "Jag vill ha era skallar!", sagt till Grimm och Grumm. Helgens supertänk: anfallen av en jordelementar kom barnet på att hen skulle trolla fram en stor vattenblobb, som förvandlade monstret till lera.
  Last edited by Skarpskytten; 02 December 2019, 22.51.

  Kommentera:


 • luddwig
  svarade
  Under den pågående kampanjen i mitt rymdoperarollspel Världsrymdens vagabonder har jag märkt att striderna inte har rätt känsla för genren. Därför har jag delvis arbetat om stridsreglerna och nu börjar det bli läge att speltesta den nya versionen. Det ska bli intressant.

  Kommentera:


 • Zaphod
  svarade
  Kul tråd.

  Har snart skrivit klart regler för fältslag till Eon IV och min "Jargien faller sönder"-kampanj som pågått i över 5 år nu, äventyr 63 står för dörren. :) Ska bli intressant att se om det funkar som jag vill.

  Kommentera:


 • Swedish Chef
  svarade
  Jag har skrivit regler till mitt Deadwood rollspel 1877 och ska snart speltesta reglerna. Det känns kul.

  En annan jävligt bra grej att Band of Blades Kampanjen hittills varit precis så nice som jag tänkte när jag läste reglerna

  Kommentera:


 • entomophobiac
  svarade
  Har preppat mer än jag någonsin preppat tidigare för att förbereda en Conspiracy X-kampanj. Första spelmötet blir förhoppningsvis innan årsskiftet och kommer vara första gången jag spelar en mer jordnära kampanj med den här gruppen. "Jordnära" och CX kanske låter udda, men efter att ha spelat Lamentations of the Flame Princess och Coriolis innan det så är det helt klart mer jordnära. :)

  Kommentera:


 • Mannen i skogen
  svarade
  Jag hade en spelgrupp som jag trivdes stort med och spelade Västmark med medan de gick på gymnasiet. När de tog studenten avslutade jag kampanjen eftersom jag visste att det ofta är svårt att hålla kontakten på samma sätt, vilket visade sig vara sant.
  I somras (7 år senare) drog tre av de spelarna ihop till ett spelmöte med mig som spelledare. Jag tog tillfället att sjösätta Hjältarnas tid med egengjorda rollfigurer.
  Vi trivdes fortfarande med varandra och bokade genast in ett nytt spelmöte, och om ett par veckor kommer ett tredje. Två nya spelare har kommit till. Vi har spelat Greve Kallarys skatt och stävar nu genom de höga vågorna i Död kvinnas kista.

  Kommentera:


 • Mekanurg
  svarade
  Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg

  Du får väl presentera idéerna här på forumet. Annars ger jag gärna feedback via PM/mejl om du vill hålla det hela hemligt för en bredare publik.
  Tack för svaret. Du kommer att få mejl vad det lider.

  Kommentera:


 • Monokel
  svarade
  På torsdag drar jag igång en urban fantasy skräck-kampanj (tänk Kult möter Sandman) som spelledare. Ska bli kul av flera anledningar. Vi har en ny spelare i gruppen (som aldrig spelat förut) och dessutom blir det första gången sedan 2005 som jag spelleder något som faktiskt har regler (visserligen bara en halv sida regler, men ändå). Har en del idéer om några nya sätt att ta mig an spelledandet som jag vill prova också. Är peppad!

  (Hmm, är i och för sig inte helt sant att det är första gången på länge som jag spelleder med regler. Spelar Äventyr med mina barn sedan två veckor tillbaka!)

  (Senast jag spelade något med regler som spelare var nog några kvällar Vampire cirka 2009. Kan för tydlighets skull säga att jag har spelat kontinuerligt, både som SL och spelare, ända sedan dess.)

  (En följd av det här är att jag är helt ute ur loopen när det gäller vilka spel som har släppts sedan 2001, men har nyligen börjat köpa spel igen och tycker att det är jättekul att se vad som hänt i spelsverige medan jag befunnit mig i min regellösa bubbla med egenskapade världar!)

  (Ja, det blev för många parenteser här.)

  Kommentera:


 • luddwig
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Mekanurg Visa inlägg
  ...Klassiskt Svenskt Rollspel-traditionen (tack, den forumit det nu var som lanserade den termen)...
  Det var wilper som tog fram konceptet och jag som satte namn på det efter att den ursprungliga beteckningen, Traditionellt Svenskt Rollspel, hade visat sig resultera i en förvirrande förkortning.

  Ursprungligen skrivet av Mekanurg Visa inlägg
  Det jag funderar på är hur mycket svenska gamers skulle lockas av en del idéer som jag tycker är jättehäftiga.
  Du får väl presentera idéerna här på forumet. Annars ger jag gärna feedback via PM/mejl om du vill hålla det hela hemligt för en bredare publik.

  Kommentera:


 • Mekanurg
  svarade
  Jag jobbar på i rasande fart med min engelska översättning av Expert Nova. Den har exakt samma regelinnehåll som den svenska, men jag skriver ett nytt förord där jag tar upp Klassiskt Svenskt Rollspel-traditionen (tack, den forumit det nu var som lanserade den termen), och för att göra livet lättare för utlänningarna inkluderar jag dessutom ett avslutande kapitel som visar hur man bygger en kampanj i KSR-anda. Det innebär att den engelska utgåvan blir 12 sidor tjockare.

  Det här känns jättekul och jag har dessutom flera nya idéer angående framtida Expert-settingböcker, dvs en växande lista mappar i min Googledocs. Det jag funderar på är hur mycket svenska gamers skulle lockas av en del idéer som jag tycker är jättehäftiga.

  Jag mår bra i själen av att jobba med mina helt egna projekt, det är drömmar jag burit på i många år men inte kunnat förverkliga tidigare på grund av att livet kom emellan. Tyvärr kan jag inte köra crowdfunding av juridiska skäl: skattemyndigheten ställer då en massa krav på hur jag ska administrera sådana projekt och det orkar jag inte ta tag i för närvarande.

  Kommentera:


 • Björn Wärmedal
  svarade
  Det känns som att förra Grottröj var nyss. Sen skrev jag färdigt och tryckte upp ett gäng ex av mitt SävCon-äventyr. Sen var det ett episkt bra SävCon. På torsdag ska jag börja spela i en Forbidden Lands-kampanj. Onsdag nästa vecka har föreningen bakom SävCon stormöte för att börja preppa inför nästa års jubileum (älskar framförhållning!).

  Lördag 23 november är det dags för Grottröj #28 :D

  Livet är rätt amazing.

  Kommentera:


 • Gurgeh
  svarade
  Jag fick Mörk Borg idag, och det ser fint ut. Och jag fick det under den månad som utlovades när kickstarten började! Det är inte alls vanligt... tyvärr!

  Så bra grejer är saker som kommer i tid och ser snygga ut!

  Kommentera:


 • Skarpskytten
  svarade
  Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg

  ?
  Sorry, DnD-lingo, uttyds: Lost Mines of Phandelver [=introboxen] plus Storm Kings Thunder. LMoP är ett level 1-5 äventyr, SKT ett 1-11 äventyr men gjort så att man istället för att köra det platta kapitel 1 som stressar igenom level 1 till 5 kan gå in i kapitel 2 direkt efter LMoP.
  Last edited by Skarpskytten; 12 November 2019, 15.08.

  Kommentera:


 • luddwig
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
  LMoP plus SKT
  ?

  Kommentera:


 • Skarpskytten
  svarade
  Spelade det 22 spelmötet i min LMoP plus SKT-kampanj igår. Jag hade bara preppat en resa och besök i två städer; inte desto mindre blev det ett fantastiskt spelmöte. Konflikter mellan rollfigurer, alla spelare gestaltade loss på toppen av sin förmåga, massor med personlig backstory kom fram, spelarnas bild av äventyret klarnade rejält, flera av mina planteringar fick utdelning, ett slumpmässigt möte på slutet överraskade både mig och spelgruppen. Tom Forgotten Realms skötte sig rätt bra, höll sig i bakgrunden när det inte behövdes och var faktiskt rätt coolt på sina ställen.

  Det har tagit oss lång tid att komma igång på allvar med SKT och bara häromveckan fruktade jag att det skulle ta oss ett år till att ta oss igenom det men nu har det tagit fart rejält. Kanske klara till sommaren? Och sedan: OSR (om jag bara kan hitta några spelare).

  Kommentera:

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by krank, 02 December 2019, 19.51
7 responses
121 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Rymdhamster  
Started by Franz, 05 December 2019, 09.44
52 responses
1.756 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Rangertheman  
Started by Nässe, Igår, 17.44
6 responses
121 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Bifur
av Bifur
 
Started by Schmoo, Igår, 14.51
3 responses
111 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Mundo
av Mundo
 
Started by RasmusL, Igår, 17.51
1 response
85 visningar
1 gillar
Senaste inlägg RasmusL
av RasmusL
 
Started by CapnZapp, 06 December 2019, 21.40
5 responses
144 visningar
0 gillar
Senaste inlägg CapnZapp  
Started by 2097, 03 December 2019, 23.12
44 responses
1.004 visningar
6 gillar
Senaste inlägg Staffan
av Staffan
 
Started by 2097, 06 December 2019, 14.21
16 responses
599 visningar
9 gillar
Senaste inlägg RasmusL
av RasmusL
 
Started by Rangertheman, 06 December 2019, 11.09
19 responses
232 visningar
5 gillar
Senaste inlägg Rangertheman  
Started by krank, 02 December 2019, 19.51
4 responses
59 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Arbetar …
X