Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Finns det rollspel som är bra politisk propaganda?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #61
  Ursprungligen skrivet av erikt Visa inlägg

  Kan man tycka, men så är det knappast. Få om ens några spelskapare försöker medvetet sprida sådana åsikter i sina spel - och finns det ingen avsikt att pusha någon åsikt eller agenda så är det inte propaganda.
  Måste propaganda vara medvetet? Räcker det inte med att det är ensidigt och Tendensiöst skrivet?

  Kommentera


   #62
   Ursprungligen skrivet av obak Visa inlägg
   Måste propaganda vara medvetet? Räcker det inte med att det är ensidigt och Tendensiöst skrivet?
   Det måste vara medvetet för att räknas som propaganda, ja.

   Kommentera


    #63
    Ursprungligen skrivet av Wyldstorm Visa inlägg
    Hrm, kan tycka att nästan alla traditionella rpg subtilt propaganderar för elitism & kapitalism, då alla pc's inte har samma värde(-n) och med cash (=>gear) blir man bara bättre. På allt, typ.
    Power play är propaganda för tillväxt och karriärism? :) Mer allmänt för en linjär historie- och samhällsuppfattning, i motsats till en cirkulär dito. Kan man skapa ett rollspel där allt går i cirklar istället för "bättre och bättre hela tiden"? Varje RP:s uppgift är att uppfylla en cykel.

    Yes, brain farts...

    Kommentera


     #64
     Jag vill också nämna att det som ibland händer i amerikanska filmer med highschool Förenta Nationer-rollspel är ganska klar propaganda för just Förenta Nationerna och mänskliga rättigheter.

     Kommentera


      #65
      Att säga att det är trevligt att ha pengar och andra resurser är inte propaganda för kapitalism. Varje marxistisk materialist hade hållit med om saken, och poängterat att det är därför det är viktigt att man inte ska ha en liten klass som kontrollerar merparten av dessa.

      Kommentera


       #66
       Alla rollspel som utspelar sig efter katastrofen kan ses som en varning. Se hur det går om man startar kärnvapenkrig. Fast det kan ju vara kil med muterade kaniner och ankor...

       Kommentera

       Senaste inlägg

       Minimera

       Arbetar …
       X