Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

God45 recenserar saker folk skickat till honom

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Äventyr: Ängslans gröna jord
  Av: Mikael Bergström
  Till: Rotsystem

  Finns som de tidigare recenserade Rotsystem äventyren gratis på spelets hemsida.

  Fuck yes vi är ute i vildmarken. Har du varit i Rotsystems vildmarker? De hatar dig! De hatar dig personligen och de är superdåliga. Det är det gröna helvetet. Nu rullar vi.

  Karaktärerna skickas ut på ett klassiskt räddningsuppdrag. En forskningsbas ute i vildmarken har gått svart och expeditionen de skickade ut för att ta reda på vad som hände har också försvunnit. Ledaren för expeditionen är företagschefens son och hon gör det tydligt att hon bryr sig mycket mer om honom än om basen, även om basen är en jättestor investering.

  Sedan är det pointcrawl längs sträckan som expeditionen tog för att hitta dem. När man kommer fram är de enda två överlevarna i dåligt skick en bit från forskningsstationen och karaktärerna tvingas välja mellan att rädda sonen och få reda på vad som hände med basen... eller försöka göra båda.

  Problemet som scenariot har är att basen är ett anti-klimax. De har dött generisk utan någon speciellt fruktansvärd anledning. Vägen till basen är bra med muterade getingar och vargar. Och mötet med överlevarna efter expeditionen är dramatiskt och spännande.

  3 av 5. Inget är dåligt och det här är fullt spelbart, men jag hade velat ha en riktig twist på slutet. Som det är nu känns det ärligt talat lite kort. 2 sidor ond forskningsbas med fruktansvärd hemligheter hade ökat det här betyget ett steg.

  Kommentera


   #17
   Tillbehör: Monasteries & Relics
   Av: Anders Bohlin
   Till: Medieval fantasy worlds

   Det här är en jättemysig liten produkt med inte bara slumplistor för att generera ett kloster och saker kopplade till klostret men också bakgrundsfakta om klosterlivet. Vi får till och med en NPC i form av en falsk relik försäljare!

   Den här samlingen tabeller är egentligen inte något speciellt. Men alla detaljerna och små munsbitar fakta gör att det är sin egna lilla samling lore och detaljer att kasta in i kampanjen. Sådant som verkligen får världar att kännas levande. Sedan höjs saker vidare av att all kärleken till ämnet lyser igenom på varje sida. Anders Bohlin vet mer om, och bryr sig mer om, reliker än du någonsin kommer göra.

   4 av 5

   Kommentera


    #18
    Rollspelet: Barkhäxan
    Av: Pelle Nilsson och Johan Nohr
    Till: 2018

    Jag läste det här spelet i sängen på en lördagmorgon med min flickvän sovandes bredvid mig. Hon vaknade till, såg en av bilderna i boken, och skrek som om hon hade sett djävulen själv. Så därför har jag brutit min regel om att bara sätta författarna under ”av” i början av recensionerna. För herrejävlar är det här snyggt och obehagligt illustrerat.

    Spelet har ett väldigt enkelt regelsystem inspirerat av Lasers and Feelings. Man har dock två olika värdemätare här. Känsla kontra logik (så är du bättre på känslor är du sämre på logik) och styrka kontra vighet (så är du starkare är du mindre vig). Du kan ha fler tärningar under vissa omständigheter. Stridsreglerna är precis lika enkla och presenteras luftigt på två sidor, de går att min/maxa för vighet är bättre i strid men spelledaren kan också brutalt straffa någon för att de gjort så vilket borde balansera sig själv. Regelsystemet är inte precis spelets dragplåster utan det kommer mest ur vägen och låter spelvärlden lysa.

    Man spelar någon som är fast ute i Norrlands djupa skogar. Anledningen till att man inte bara kan sticka därifrån är viktig men ska etableras av spelgruppen. De exempel som ges innefattar allt från att man är på flykt från rättvisan, att apokalypsen pågår, att man haft märkliga drömmar och att man ärvt en stuga. Och så är mycket av spelet, saker är öppna men mustiga. Alla alternativen kommer med bagage och plot hooks. Man bygger till exempel sin hemmabas ute i skogen på samma sätt. Boken är bara 32 (varav flera är bilder) sidor lång så det här är ett bra sätt att förmedla stämning, bygga världen och samtidigt göra det här snabbt att spela, spelleda och läsa.

    Listan som innehåller exempel över saker som kan hända när man sover är något av det otäckaste jag läst i ett rollspel. Förmedlat som en d20 slumptabell. Det borde inte vara möjligt men så är det. Monsterna är obehagliga och den lilla äventyrsgeneratorn är effektiv.

    Så det här är slagkraftigt som bara den, genuint obehagligt, förmedlar känslan av att det här är en miljö som författarna känner till väl och som de verkligen lyckats göra skrämmande för att de har varit rädda där på riktigt. Spelet slår hårt och över sin viktklass med tanke på att av den 32 sidor långa pdf:en är det bara speltext på 17 sidor (om man inte räknar baksidan och karaktärsbladet).

    Du kan läsa det här spelet på 25 minuter och sedan känna dig bekväm med att spelleda något sjukt obehagligt i flera sessioner för en grupp erfarna spelare som inte har sett de här fasorna tidigare. Spelet ger dig reglerna, verktygen, världen och inspirationen att göra så snabbare än kanske något jag har sett tidigare. Det är en fördel att det här är kort, det känns medvetet och det är skickligt gjort. Jag är vansinnigt avundsjuk på vad Pelle och Johan lyckats åstadkomma här och jag kommer stjäla saker från dem i mitt framtida spelskrivande. Jag är nästan arg över att det här är så bra som det är på så få sidor.

    5 av 5.

    Kommentera


     #19
     Rollspelet: Lepra
     Av: Johan Fahlvik Thilander
     Till: 2018

     Så det här är en lite speciell rollspelsprodukt. Det är ett helt rollspel på runt 200 ord (jag försökte räkna två gånger men jag vet inte om förkortningar av stats är ett, inga eller flera ord). Det påminner mig just om 200 word rpg utmaningens tävlingsbidrag. Detta gör det här svårt att recensera som ett normalt rollspel eller äventyr. Visst, “Fuck! It's Dracula” är ett 200 ords rollspel och bättre än ditt favoritspel. Men för det mesta är så här korta spel typ en bra ide presenterad så hårt som möjligt. Frågan brukar vara om idéen är bra och ifall presentationen är bra. Så recenserar vi det här som ett fullt rollspel eller ens ett vanligt äventyr är det här inte tillfredsställande. Men är det ett bra 200 ords rollspel?

     Tyvärr inte. Man spelar spetälska sjuka personer som skickats till en spetälskakoloni. Det är oklart vad tonen är men det låter ledset och den enda bilden är ledsen. Det hjälper inte att Rollspelskrokarna är allting från stulit kyrksilver till att en drake dyker upp. Så… är det här fantasy? Introtexten pratar om medeltiden men ger ingen övrig plats eller tid. Ska vi tolka det som att draken bara är metaforisk? Eftersom hela spelet mer eller mindre bara är “Ni spelar folk med en sjukdom” och sedan krokarna och karaktärsklasser så vet jag inte. Det är inte ett fruktbart tomrum bara… inget.

     Inget här är dåligt. Det bara finns inte så mycket här. Jag vet inte om man vill säga något, jag vet inte vad tonen är, jag vet inte vad man ska göra och det är precis fel mängd regler för att de bara ska kunna ignoreras eller användas rakt av. Det här borde vart substantiellt längre eller så borde det använda sina få ord till att förmedla vad man vill säga med spelet.

     2 av 5

     Kommentera


      #20
      Rollspelet: Bourgeoisie
      Av: Max Walinder
      Till: 2018

      Det här spelet är inte skickat till mig men blev postat på forumet och jag är på ett recensionshumör.

      Det här är också ett rollspel på en sidan. Så här fungerar spelet. Man tar rollen som en hemsk parodi av en medlem av borgarklassen. Alltså en Entreprenör, Byråkrat, Läkare eller en Jurist. Sedan spelar man ut scener där man får chansen att vara elak mot fattiga människor eller vara korrupt. Sedan kommer ett aningen omskrivet fångarnas dilemma när det blir revolution. Flyr man och förlorar lite rikedom, stannar och försöker stoppa revolutionen eller överlämnar man sig till pöbeln? Ja, det här är ett kommunistiskt spel. How did you know?

      Jag älskar ju att förtrycka fattiga människor och sedan konspirera med mina fat cat polare för att krossa revolutionen så jag är på! Vilket jag tror är problemet här. Vissa av scenerna är komiskt överdrivna (läkarens tredje scen där man kan bli en OOONNNNDDD plastikkirurg). Vissa av scenerna motsäger sig själva (är det ok att sälja till en militärdiktatur om det redan är etablerat att jag ger massiva pengar till välgörenhet? Också, ska verkligen ett kommunistiskt spel dissa militärdiktaturer? Stenar och glashus.). Vissa av scenerna är moraliskt simplistiska (alla juristens). Men det största problemet är att författaren inte verkar förstå vad en byråkrat är? För de scenerna är… Weird. Plötsligt är du en politiker? Det går att köpa att juristen plötsligt går från att vara försvarsadvokat till skatteplanerade eller att läkaren magiskt blir en specialiserad kirurg. Det är konstigt och jag tror inte författaren vet vad han talar om riktigt… men byråkraten är bara frikopplad från verkligheten.

      Så det här är vansinnigt predikande om kommunismens storhet. Det är mekaniskt simplistiskt och på ett sätt som inte leder till kul rollspelande. Det är dåligt på att predika för det får kommunismen framstå som ganska tramsig och inkompetent… Men värst är att jag inte ens får chansen att vara en trovärdigt superond byråkrat! Alltså, svartmåla hela mitt skrå utifrån en extrem politisk position och okunskap om byråkraternas nödvändighet för en fungerande stat. Men gör det åtminstone kul för mig! Entreprenörerna får ha kul! Döp om Byråkraten till Politikern eller skriv ordentliga Byråkrat scener.

      1 av 5.

      Kommentera


       #21
       Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg

       Det här spelet är inte skickat till mig men blev postat på forumet och jag är på ett recensionshumör.
       Det finns en anledning att spelet inte är skickat till dig. Du är ingen recensent. Du saknar till och med den basala kompetensen att se att spelet parodiserar människor som dig och det är så otroligt kul att du tror att du recenserar ett seriöst spel och du anstränger dig för att vara seriös och raljerande och KRITISK haha

       Men till saken. Tråden har den tydliga rubriken: "God45 recenserar saker folk skickat till honom". Det här spelet är inte skickat till dig, så du får radera och starta ny tråd med nytt namn.

       Kommentera


        #22
        Ursprungligen skrivet av talgboll Visa inlägg

        Det finns en anledning att spelet inte är skickat till dig. Du är ingen recensent. Du saknar till och med den basala kompetensen att se att spelet parodiserar människor som dig och det är så otroligt kul att du tror att du recenserar ett seriöst spel och du anstränger dig för att vara seriös och raljerande och KRITISK haha

        Men till saken. Tråden har den tydliga rubriken: "God45 recenserar saker folk skickat till honom". Det här spelet är inte skickat till dig, så du får radera och starta ny tråd med nytt namn.
        Var kom det här ifrån? Är det något slags skämtsamt svar på recensionen?

        Tyvärr läser jag det som ett direkt angrepp på en annan medlem och hobbymoderering. Lägg av med det.

        Vänliga hälsningar

        /Magnus
        Last edited by Magnus Seter; 14 April 2019, 22.09.

        Kommentera


         #23
         Ursprungligen skrivet av talgboll Visa inlägg

         Det finns en anledning att spelet inte är skickat till dig. Du är ingen recensent. Du saknar till och med den basala kompetensen att se att spelet parodiserar människor som dig och det är så otroligt kul att du tror att du recenserar ett seriöst spel och du anstränger dig för att vara seriös och raljerande och KRITISK haha

         Men till saken. Tråden har den tydliga rubriken: "God45 recenserar saker folk skickat till honom". Det här spelet är inte skickat till dig, så du får radera och starta ny tråd med nytt namn.
         Jag tyckte nog själva premissen var rätt kul (du bygger upp en övre medelklassvärld som sedan raseras i en socialistisk revolution). Men jag håller med om att utförandet saknar finess, nyans och djup. Jag får lite intrycket av ett det är ihopskrivet på en kafferast. Men! Nog skulle det vara lite kul att spela det här som det är tänkt och verkligen vara jättejätteonda borgare som straffas i revolutionen (RÄTT ÅT DOM!!!1). Jag kan se att det skulle ha något form av ostigt underhållningsvärde.

         2 av 5
         Last edited by Vimes; 15 April 2019, 07.50. Anledning: Skulle varit ett svar på Gods inlägg.

         Kommentera


          #24
          Jag vill påpeka att recensioner som är raljanta riskerar att lätt dra åt att recensera personen och inte produkten. God45, jag vill att du tänker på detta när du skriver så att du inte sätter dig till doms över personen bakom produkten.

          Detta gäller särskilt när det gäller produkter skapade av andra medlemmar. Respektera andra användare, så hjälper du till att hålla ett gott klimat på rollspel.nu.

          MVH

          /Magnus
          Last edited by Magnus Seter; 15 April 2019, 09.08.

          Kommentera


           #25
           Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
           Rollspelskrokarna är allting från stulit kyrksilver till att en drake dyker upp. Så… är det här fantasy? Introtexten pratar om medeltiden men ger ingen övrig plats eller tid. Ska vi tolka det som att draken bara är metaforisk?
           Detta är min första ansats till ett rollspel, så då ville jag ha en drake med, hehe.
           Last edited by joth1006; 15 April 2019, 12.16.

           Kommentera


            #26
            Ursprungligen skrivet av joth1006 Visa inlägg

            Detta var min första ansats till ett rollspel, så då ville jag ha en drake med, hehe.
            Det är den bästa möjliga anledningen! :D

            Kommentera


             #27
             Rollspelet: Shipmates
             Av: Björn Wärmedal
             År: 2019

             Det är Traveller fast du kan faktiskt spela det för regelsystemet är inte en mardröm!

             4 av 5. (En poäng högre än Traveller!)


             Okej, okej, jag ska ge er en riktigt recension. Shipmates är fokuserat på att ge dig den där känslan av att rymden är öppen men vild och att så länge ni kan skrapa ihop nog med pengar för att fortsätta flyga. Det känns som Firefly eller Solo. Systemet är snabbt och enkelt men har ändå kvar saker som karriärer och annat kul från Taveller.

             Skeppet är, som spelet berättar för oss, nästan en till gruppmedlem. Det har egna stats och så, men spelet är också upplagt för att du ska älska din rosthög med vingar och vilja ta hand om den.

             Det finns lite Jedi/psi krafter (Aether heter det här) man kan ha också. Det är på en lagom nivå där de verkligen kan påverka saker men där allting inte handlar om rymdtrollkarlarna som i Star Wars.

             Strider är enkla, kul och farliga men inte omöjliga att vinna. De gör det lätt för dig att känna dig som en rymd western gunslinger om du är en stridsfokuserad karaktär.

             Bilderna är superroliga i sin enkelhet. De påminner mig om saker ritade på väggarna på rätt typ av bartoaletter. Combat kapitlets bild är på en snubbe i en trasig rymddräkt med en laser mini-gun och imponerande sideburns under hjälmen.

             Det här är ju verkligen inte originellt, men det är en produkt som vi har haft ett behov av väldigt länge. Traveller är så bra förutom att jag inte vill spela det. Shipmates? Det vill jag spela!

             4 av 5.

             Kommentera


              #28
              Vad sägs om att bifoga en snabb och smidig länk till produkten någonstans i recensionen?

              Kommentera


               #29
               Ursprungligen skrivet av carrot Visa inlägg
               Vad sägs om att bifoga en snabb och smidig länk till produkten någonstans i recensionen?
               Shipmates. Ligger på 2:a plats på Lulu:s top-10 spelböker den här veckan.

               Kommentera


                #30
                Shipmates -- beställd!
                Last edited by Mekanurg; 15 April 2019, 16.04.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Arbetar …
                X