Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Unknown Armies?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Unknown Armies?

  Jo, jag är lite sugen på att kolla in Unknown Armies. Jag är nämligen lite sugen på att återvända lite till mina rötter som SL/spelmakare av nutida skräck och sånt, och när det gäller gonzo The Invisibles-aktig nutida chaos magick så har jag hört att UA är det de flesta rekommenderar och pratar om.

  Så. Jag skulle vilja, så smärtfritt som möjligt, skapa mig en så bra uppfattning som möjligt om spelets spelvärld, hur typiska äventyr ser ut, vilka tekniker och hjälpmedel spelet ger SL i skapandet av egna äventyr, och sånt.

  Det jag är 100% helt ointresserad av är regelmekaniken. Mest för att jag utgår från att jag antagligen kommer att tycka att den är alldeles för komplicerad (det tycker jag ju om nästan alla system), och för att jag är för gammal för att bry mig om regelsystem när jag läser spel. Jag vill åt det göttiga, liksom. Värld, mythos, spelledarverktyg.

  Mitt mål här är väl mest att suga märgen ur UA - se vad det är, hur det gör det det gör, ifall jag är intresserad av att skriva saker till det eller om jag skulle ha roligare ifall jag tog de delar jag gillade, lade till en massa eget och byggde ett eget spel istället.

  Jag äger, i fysiskt format, andra utgåvan. Den med det alldeles horribelt fula omslaget.


  Frågor:
  • Är den nya, tredje utgåvan såpass mycket bättre när det gäller de delar jag bryr mig om än den andra att det är värt att köpa PDF:er av den och läsa och skippa boken jag redan har?
  • Vilka av böckerna till den nya utgåvan bör jag i så fall skaffa? Den första, "Play", verkar ju till exempel helt värdelös utifrån vad jag kan läsa mig till på hemsidan. Bara en massa om att skapa rollpersoner och slagsmål och sån skit. Men behöver jag både Run och Reveal till exempel? Kan den ena läsas utan den andra?
  Hjälp mig, forumet! Ni är mitt enda hopp!
  Last edited by krank; 29 January 2019, 23.58.

  #2
  Nya utgåvan är så ful att jag inte klarat av att läsa den.

  Kommentera


   #3
   I Unknown Armies spelar du en magiker. Det finns bara ett problem, för att kunna bryta verklighetens regler och kanalisera det kollektiva undermedvetna så måste du vara i princip besatt av din egen version av vad verkligheten bör vara, en övertygelse som är så stark att verkligheten inte har något annat val än att ge med sig. Dessa personer med makt är de som är minst lämpade att ha makten. Verkligheten är ett dårhus, och det är personerna med de starkaste villfarelserna som kan göra dessa till verklighet

   Styrkan med Unknown armies är att den är absolut världsbäst på att skapa sunkiga, low-key magiska fucked up surrealistiska stories.
   Min absolut bästa kampanj i Unknown armies var i princip en magiskt konspirationsverson av The Big Lebowski, där min egen karaktär var Filosofen, en bibliomancer (bokmagiker)hobo som levde ett flackande liv ur sin sunkiga konverterade bokbuss från 70-talet och hade aldrig i sitt liv har lyckats hålla ett arbete i mer än två veckor. För varför ska man leva i nuet när det är så mycket bättre att leva i dået? Kant, Rosseau, Sartre, Wittgenstein och Nietzsche är så mycket bättre än dokusåpor och jobbets mundanitet. Men nu är det något i luften. Det luktar fara och kunskap, men kunskap är Filosofens knark. Något han inte kan hålla sig ifrån. Han luktar sällsynta volymer. Handskrivna, skrivna i blod och fyllda med unik och förbjuden kunskap.

   Kommentera


    #4
    3ed har uppdaterat lite saker så att de är modernare (man har tillexempel tagit bort den mystiska hemafroditen för den kändes sunkig 2018 och vissa factioner är ändrade) men det är mest en regelförbättring. Men 2ed är boken som har hela spelvärlden och sådant i den. Så jag hade rekomenderat boken du redan har. Vill du läsa en bra kampanj (som är roligare att läsa än att spela men som är GREAT att läsa) rekomenderar jag To Go för den visar en kampanj struktur. Vill du ha fiction är romanen Godwalker en miljon gånger bättre än den förtjänar att vara.

    Kommentera

    Senaste inlägg

    Minimera

    Diskussioner Statistik Senaste inlägg
    Started by Mundo, Idag, 20.29
    5 responses
    61 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Bolongo
    av Bolongo
     
    Started by krank, 12 August 2019, 19.40
    1 response
    42 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg krank
    av krank
     
    Started by Jedvard, Idag, 19.50
    1 response
    57 visningar
    5 gillar
    Senaste inlägg crilloan  
    Started by Nässe, Igår, 09.46
    20 responses
    323 visningar
    7 gillar
    Senaste inlägg Zire
    av Zire
     
    Started by stenhöna, Igår, 23.47
    1 response
    65 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Ulfgeir
    av Ulfgeir
     
    Started by MattiasLejbrink, 14 August 2019, 12.36
    12 responses
    363 visningar
    2 gillar
    Senaste inlägg Ulfgeir
    av Ulfgeir
     
    Started by Dr_Dängrot, Idag, 15.48
    1 response
    82 visningar
    1 gillar
    Senaste inlägg IcarusDream  
    Started by Basho, Igår, 09.33
    9 responses
    131 visningar
    1 gillar
    Senaste inlägg Troberg
    av Troberg
     
    Started by Dr_Dängrot, 07 August 2019, 15.56
    79 responses
    2.823 visningar
    4 gillar
    Senaste inlägg Lupus Maximus  
    Started by entomophobiac, 05 August 2019, 16.08
    20 responses
    454 visningar
    8 gillar
    Senaste inlägg Henke
    av Henke
     
    Arbetar …
    X