Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Så vilka podcasts lyssnar du på - och varför?

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Quadrante, 13 January 2019, 20.54
25 responses
358 visningar
1 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
20 responses
460 visningar
10 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
4 responses
120 visningar
0 gillar
Feuflux
av Feuflux
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
2 responses
138 visningar
1 gillar
Opoopo
av Opoopo
 
Skapad av Svarte Faraonen, Igår, 17.30
0 responses
32 visningar
0 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
96 responses
2.851 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Galdermester, 16 January 2019, 16.51
3 responses
136 visningar
0 gillar
AnVili
av AnVili
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 10.51
186 responses
7.497 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Kotaka, 16 January 2019, 23.46
0 responses
103 visningar
2 gillar
Kotaka
av Kotaka
 
Skapad av Drelis, 16 January 2019, 23.19
0 responses
107 visningar
1 gillar
Drelis
av Drelis
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16
  Red moon roleplaying för att dem är svinbra

  Inget annat jag har hört har varit värt att lyssna på

  Kommentera


  • #17
   Har lyssnat något avsnitt här och där på en mängd poddar, men främst dessa:

   Lyssnade slaviskt på "Vi Spelar Rollspel" för några år sedan. Anledningen var främst att de spelade Svavelvinter som är en personlig favorit så det var kul att höra hur de klarade sig genom det äventyret. Fortsatte lyssna på Oraklets fyra ögon. Dels eftersom de bytte till Svavelvinter RPG som var intressant att höra i spel och dels för själva äventyret. När man valde bort Svavelvinter RPG i nästa säsong så blev det inte lika intressant för mig. Då hade jag också tröttat en aning på de långdragna diskussionerna när man lade upp planer för hur man skulle göra i olika situationer. Vissa hemmasnickare sidospår gjorde också att igenkänningen från Konfluxen försvann. Kan också känna att när VSR gick över till att sända året om och stoppa in andra kampanjer mellan Konflux-delarna så blev det för mycket för min del att lyssna på, så jag tappade bort mig successivt. Två highlights som dock måste nämnas från poddens sändningar är Coriolis-RP´n Abdalla Al Shahir´s begravningsdikt "Döden" och Fiasco-scenariot "Kors och tvärs i äppledalen".

   På samma sätt har jag varit en stadig lyssnare av Podcon´s samtalspod och även deras AP av egengjorda spelet Generation som var fantastisk fängslande. AP från Tatters of the King blev dock lite svår för mig. Dels började sändningarna efter första äventyrsdelen då man dök lite mitt in i handlingen och dels blev avsnitten långa med lite sämre ljudkvalitet så de inte funkade så bra för mig att lyssna på i bilen längre så jag tappade tyvärr även den.

   Det jag idag fortfarande lyssnar på är Fria Ligans "Signaler från zonen". En anledning är troligtvis att de kommer så sällan att man hinner längta ihjäl sig. En annan är att det öppna samtalet gör att man känner sig som "en runt bordet". Dessutom vill jag höra vad som händer i deras spelproduktion.

   Av poddar i övrigt har jag lyssnat rätt mycket på "Creepypodden", men tröttnade efter någon säsong. Lyssnade också igenom P3´s KULT-inspirerade drama "De dödas röster".
   Last edited by Henke; 14 December 2018, 19.04.

   Kommentera


   • #18
    Rollspelsfika (https://m.soundcloud.com/rollspelsfika) och Nordnordost (https://www.nordnordost.se) hör till favoriterna. Bortom Bortom (http://bortom.nu/multimedia/podcasten-bortom-bortom/) och Spelsnackarna (https://spelsnackarne.podbean.com) är också goda kandidater. Trevliga samtal och intressanta tankar. Jag gillar helt enkelt på att lyssna på samtal om rollspel och höra andra människors perspektiv. Det vidgar mina vyer lite, helt enkelt.

    På utländska gillar jag Design Games Podcast (https://designgames.simplecast.fm) och Artifexian Podcast (https://www.artifexian.com). De har supergrymma snack om spelskapande respektive världsbyggande.

    (Det är för övrigt supermysigt att se Fummelpodden dyka upp i sånna här trådar. Tack ska ni ha!)

    Kommentera


    • #19
     När det gäller specifikt dnd och osr så är överlappet med mina egna preferenser väldigt liten men Om du är intresserad av att vidga vyerna så tycker jag att @ceruleanfive s lista är bra (med tillägget fummel podden https://www.fummelpodden.se) till en början.

     Jag skulle dock vilja lägga till ett par engelskspråkiga poddar som jag gillar:

     Office hours med Adam koebel är superbra (https://www.youtube.com/playlist?lis...cYzdvZC8sWV5b4) mycket speldesign, mycket praktisk tillämpning för SL och ämnen som baserar sig på lyssnarnas problem.
     Being everything else är också bra om än lite mer flamsig (https://www.youtube.com/playlist?lis...XsBerrIFgnqZIa) överlappar lite med office hours men har mer ett SL fokus.
     Narrative Control (http://narrativecontrol.libsyn.com) fokus på indie med en hel del designsnack.
     Theory from the closet (https://archive.org/details/TheoryFromTheCloset) också mycket designsnack, gillar särskilt avsnitten med flera av de stora indie spelskaparna!
     The gauntlet s podcasts är rätt trevliga, särskilt om man gillar pbta (http://www.gauntlet-rpg.com/podcasts.html)
     Gnome stews podcast pratar mest speldesign (https://gnomestew.com/category/gnomecast/) har inte lyssnat jättemycket men har gillat de avsnitt som jag har lyssnat på. Alla avsnitt intresserar mig inte.
     Across the table pratade specifikt om ett gäng indie spel på ett väldigt insiktsfullt sätt (https://axthetable.wordpress.com)
     Tell me another har en del intressanta gäster men har mer av ett storytelling fokus (http://tellmeanother.net)

     Just det en svensk till: podcons första säsong är himla bra också! (https://m.soundcloud.com/pod-con) eller ja de påföljande är också bra men de är AP.
     Last edited by APM; 15 December 2018, 10.18.

     Kommentera


     • #20
      Kan varmt rekommendera Turncloaks för DnD. Oerhört bra.

      Personligen lyssnar jag nu för tiden bara på Fummelpodden och Syndikatet när det kommer till rollspel.

      Kommentera


      • #21
       The Grognard Files - roligt och intressant. De pratar om rollspel från 80-talet, och är väldigt personliga och duktiga på att strutkutera avsnitten så att det inte bara är en massa gaggande.

       The Adventue Zone - rollspel som underhållning. Fantastiskt roliga och helt bisarra äventyr med famlijen McElroy. Om du börjar från början är det lite rough going ett tag men med några riktiga guldkorn. Sedan blir det bara bättre och bättre. Sista avsnittet i den första kampanjen är en av de bästa pod-avsnitten jag någonsin lyssnat på.

       Fummelpodden - kul snack om rollspel av trevliga programledare. De är väldigt ärliga med sina erfarenheter av spel och vad som gått bra och dåligt, och det lär jag mig mycket av.

       Nordnordpost - kul snack om rollspel med trevliga programledare! Intressant för mig mig med Indie-vinklarna, jag spelar ju inte sånt utan är så traddig man kan bli. Så det ger mycket. Jag gillar verkligen sånt.

       Old World Podcast - rätt bra producerat, kul att lyssna dem snacka om WFRPv4.

       Mud&Blood - samma som ovan faktiskt. WFRPv4 är ju superintressant för mig just nu.

       /Magnus

       Kommentera


       • #22
        the adventure zone... Enligt mig (o patrick Rothfuss) något av det bästa historieberättandet, oavsett genre. Mycket humor men också en del tårar.

        Kommentera


        • #23
         Lyssnar inte på några rollspelspoddar numera, även om jag lyssnade på Glass Cannon Podcast och deras Starfinderspinoff Aliens & Artifacts ett tag. Men här har jag fått många intressanta tips.

         Den enda podden jag lyssnar på annars är Jay & Miles X-Plain the X-Men, för att det är roligt att höra folk analysera sönder X-serier från 80-talet (eller numera inne på tidigt 90-tal).

         Kommentera


         • #24
          Ursprungligen skrivet av Staffan Visa inlägg
          Men här har jag fått många intressanta tips.
          Jag också! Tack för alla tipsen!

          För egen del har jag bestämt mig för att ge Nordnordost en chans till (har lyssnat på ett par av de senaste avsnitt, tyckte de var lite trötta och ostrukturerade [jag gillar struktur!]) och testa Fummelpodden ett avsnitt eller två.

          Jag kan också rapportera att jag redan lyssnat på ett avsnitt av Fear of a Black Dragon och två avsnitt av Dungeon Master’s Handbook. Den första var la bra, men inte riktigt min tekopp. Den andra gillar jag skarpt, skön röst att lyssna på och riktig bra innehåll. Dessutom är avsnittens längd som gjorda för att passa mina lunchpromenader. Så jag kommer nog att lyssna igenom hela den.

          https://thegrognardfiles.com/ går in som bubblare.

          Ingen som lyssnat på Save or Die? Jag har plöjt de tidiga avsnitten som var rätt mediokra, men undrar om den har tagit sig längre fram. (Den som går igång på tidig DnD-historia kan dock rekommenderas att lyssna på intervjuerna).
          Last edited by Skarpskytten; 15 December 2018, 22.25.

          Kommentera


          • #25
           Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
           Ingen som lyssnat på Save or Die? Jag har plöjt de tidiga avsnitten som var rätt mediokra, men undrar om den har tagit sig längre fram.
           Jag lyssnade på Save or Die för flera år sen, och jag lyssnade inte på allt. Tyckte inte den blev riktigt bra så långt jag kom, utan hängde nog mest med för att jag fortfarande var nykär i Basic D&D just då.

           Kommentera


           • #26
            Jag lyssnade på Save or Die ett tag (den lade väl ner sen?)

            Började med att varva gamla och nya avsnitt, och jag tröttnade ganska fort. Det var för dålig redigering, för mycket interna sidospår. Undrar om det inte var den som jag upplevde var rätt infantil humor också.

            Happy Jacks var lite samma; långa avsnitt med mycket internhumor och alldeles för mycket rapar och töntigheter. Den är å andra sidan gjord för att följa i livesändning på twitch.

            Kommentera


            • #27
             Ursprungligen skrivet av Björn Wärmedal Visa inlägg
             Jag lyssnade på Save or Die ett tag (den lade väl ner sen?)

             Började med att varva gamla och nya avsnitt, och jag tröttnade ganska fort. Det var för dålig redigering, för mycket interna sidospår. Undrar om det inte var den som jag upplevde var rätt infantil humor också.
             Jag tyckte mest att de aldrig kom bortom det rätt så kända och uppenbara, och ibland till och med missade det senare. De var absolut kunniga men inte ens i närheten av Krytan-folket.

             Nu kollade jag just upp den, och den lever än men det är rätt glest mellan du nya avsnitten. Tror jag ska ge den en chans till, de hade tex ett rätt nytt avsnitt om nya (?) B/X Essentials.

             Kommentera


             • #28
              Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
              [jag gillar struktur!]
              Den typ av mer eller mindre fria diskussioner som du hittar i Nordnordost och Fummelpodden är inte en särdeles bra metod för struktur. Tvärt om blir det många tvära kast och sidospår. Det tycker jag är en del av charmen, även om det också kan bli väldigt förvirrad lyssning ibland.

              Kommentera


              • #29
               Jag har sedan länge lyssnat på Fear the boot, en av de tidiga amerikanska podcasts om rollspel, efter hand har även börjat lyssna på Happy Jack's RPG podcast, GamersTable och Ken and Robin talk about stuff. Och sedan nått år tillbaka lyssnar jag även på GlassCanon Podcast.

               http://www.happyjacks.org/
               https://www.feartheboot.com/ftb/
               https://glasscannonpodcast.com/

               Varför jag lyssnar på dem. Tja det är lite för att döda tid, då jag sitter och jobbar ensam. Men det är också intressant att höra diskussioner kring Spelledar teknik, spel system, och funderinga kring hur andra spelleder osv. Man blir inte sämre spelledare/spelare för att man får förståelse hur andra tänker och löser problem.

               /Honken

               Kommentera


               • #30
                Underbara poddar ni alla lyssnar på. Jag är fascinerad över hur mycket tid folk lägger på poddar, Går ni alltid runt med lurar i öronen=)
                Själv följer jag Critical roll, skall jag spelleda några av mina spel så tar jag alltid inspiration utav olika poddar t.ex rollspelsmåndag som kör de spelen jag spelar/leder e.g. Symbaroum, Varselklotet och Coriolis...

                Jag har dock svårt för det långa formatet och kan oftast då bara följa en poddcast, kommer nog aldrig släppa Critical Roll.

                Kommentera

                Arbetar …
                X