Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

reklam för Neotech Edge

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av lofty, 09 December 2018, 08.32
11 responses
275 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Möller, 09 December 2018, 15.36
8 responses
136 visningar
0 gillar
Möller
av Möller
 
Skapad av Skarpskytten, Igår, 21.58
0 responses
49 visningar
3 gillar
Skarpskytten  
Skapad av Khan, 10 December 2018, 12.54
25 responses
659 visningar
1 gillar
Birkebeineren  
Skapad av Galdermester, 04 December 2018, 17.21
3 responses
119 visningar
0 gillar
Kaigon
av Kaigon
 
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
90 responses
5.064 visningar
12 gillar
CapnZapp  
Skapad av ceruleanfive, 06 December 2018, 21.34
30 responses
1.247 visningar
16 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 10.51
170 responses
6.815 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
4 responses
226 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av Mannen i skogen, 10 December 2018, 16.36
1 response
95 visningar
0 gillar
illuzive  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16
  Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
  Jag brukar hålla mig borta från den här typen av diskussioner, men i det här fallet är jag verkligen konfunderad. Oavsett mina åsikter om provokativa bilder i allmänhet har jag jättesvårt att se att det skulle vara något alls sexuellt med den bilden, och jag blir lite mörkrädd om detta är något som anses problematiskt. Jag brukar bry mig lika lite om att folk blir upprörda som jag bryr mig om bilderna i sig, men om det här faller under kategorin av bilder som upprör folk så tycker jag att det är lite skrämmande.
  Jag brukar nu inte heller vara med i den här sortens diskussioner men jag har inga problem med att förstå varför det här kan anses problematiskt, och eftersom vi känner varandra så tänkte jag försöka förklara men gör det här på forumet då kanske fler är nyfikna.

  Vi har en genre som traditionellt sett har haft en ganska sunkig kvinnosyn. Alla (nej inte alla) kvinnor som porträtteras i genren är unga och sexigt klädda och det dessutom ofta objektifieras kring besegrade och skadade kvinnor. Vi har ett spel som går ut med att de gör något nytt "hur skulle cyberpunk se ut om den skapades idag?" och reklambilden som de väljer att använda är en ung sexigt klädd besegrad kvinna. Jag tror inte att det är en slump att just den bilden valdes ut.

  Sen tycker jag att Ymir har många bra poänger, kanske är den här bilden inte representativ för hela spelet utan att det i själva spelet finns en bra blandning av sexiga män och kvinnor, och jag köper att hon inte är passiv, men nog har hon förlorat just den här fighten i vart fall. Grejen är ju nu så att det är ännu svårare att döma ett spel på eventuella bilder som vi inte har sett och därför är det olyckligt att just den här bilden valdes ut eftersom det då verkar som att sexigheten även i det här spelet är just oproportionerligt inriktat på att avbilda unga besegrade kvinnor.

  Tror jag att bilden valdes ut för att producenterna hatar kvinnor? Nej verkligen inte. Jag tror inte heller den valdes ut för att producenterna blir sexuellt upphetsade av skadade unga kvinnor. Jag tror de valde ut den bilden de tyckte var coolast och som bäst representerade stämningen i deras spel, men att de tycker så kommer ju någon stans ifrån. Jag tror inte att varken könet på karaktären eller klädseln är en slump utan snarare uttryck för en struktur (patriarkatet).

  Jag är inte själv upprörd men jag suckar lite och tänker lite som Jocke skrev att det inte verkar ha hänt så mycket med cyberpunken. Jag tycker också det är bra att det påpekats eftersom det kanske kan påverka vilken bild som väljs till nästa reklamutskick.

  Jag tänker inte bojkotta, jag tror också att om de valt att ha en stridande man på framsidan och en arbetssökande småbarnsmamma på baksidan så hade de fått rimlig kritik för det också, och hade de gjort tvärt om och haft en stridande kvinna på framsidan och en småbarnspappa på baksidan så hade de fått kritik för att tillhöra pk-maffian. Det är inte lätt att göra rätt. Dessutom när 6 män gör ett spel ihop och väljer ut 5 manliga och 1 kvinnlig illustratör (nu gissar jag kön baserat på namn på kickstartersidan) så finns det redan där en uppförsbacke när det gäller representation och perspektiv. När en då vill göra ett spel med bra representation i spelet och med många perspektiv så måste en kanske tänka till både två och tre gånger på vilka bilder en väljer att sälja spelet med.

  Kommentera


  • #17
   Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg


   Jag är inte själv upprörd men jag suckar lite och tänker lite som Jocke skrev att det inte verkar ha hänt så mycket med cyberpunken.
   Vänta tills spelet ges ut så får vi väl se ^_^

   Kommentera


   • #18
    Vill bara flika in att tjejen på bilden tycks dessutom vara av asiatiskt ursprung!? Ett spel som NT-E kommer kunna ha möjligheten att visa och skapa en fiktiv värld där det västerländska inte är norm, lite som Coriolis men med en bekantare setting. Jag tror spelet kommer bli awesome och jag tycker inte sexiga bilder borde vara tabu, sexiga bilder behöver och är i många fall inte sexistiska bilder. I en värld i en framtid där AR, VR och kroppsliga modifikationer är vardag så borde människor söka sig till att bli så sexiga de bara kan och har råd med. Sen så kanske det i Hong Kong när NT-E utspelar sig råkar vara det sexigaste som finns att ha titantänder, horn och tre ögon. I en värld där utbud och efterfrågan på allt ständigt ökar och där varje ny landvinning inom vetenskapen skapar nya förutsättningar allt snabbare, där måste också mode, vad som är sexigt och så vidare ändrad i en orealistisk och helt perfekt takt för ett modernt cyberpunk-spel. Jag litar verkligen på Ymir och de andra inblandade då jag vet att de är beresta och dessutom gillar att sätta sig in i kulturer, riktiga liksom fiktiva. Dessutom är dessa individer betydligt mer vänster-feminister( jag gör ett antagande här ) än vad jag är så någon slags cyberpornografiskt spel lär det inte bli.

    Sen skiter jag i om spelmakarna och illustratörerna är män, kvinnor eller något annat eftersom de inte spelar roll. Kön, ethnicitet eller religion spelar noll roll då en kvinnlig illustratör skulle kunna ha precis lika ”patriarkala” åsikter som en man och en man skulle kunna vara mot det nämnda ”patriarkatet”. Så representation är onödigt och det viktiga är att spelmakarna har värderingar som gör att spelet inte faller i fallgropar. Sen tycker jag att många är överdrivit nitiska och verkligen vill hitta fel, sexism, förtryck, eller något annat där det egentligen inte finns att finna. Men visst, söker man tillräckligt noga så gömmer sig säkert ”patriarkatet” överallt! Bäst att jag kollar under sängen nu så inte ”patriarkatet” ligger där och lurar.

    Dock gillar jag culture-gamling så om kroppsmodifikationsmöjligheterna har gått tillräckligt långt så kan faktiskt en del ”sexuella revolutioner” ha skett i spelet på riktigt och det vore spännande att läsa om.

    Nu ska jag sluta svamla, har spelat RDR2 i flera dagar och nätter så jag skriver säkert inte vidare sammanhängande. God natt på er alla, vare sig ni tycker som jag eller precis motsatt så är ni alla lika coola så länge ni är med och bidrar till det här vattenhålet för gamla rollspelsuvar!
    Last edited by Minimoni; 12 November 2018, 04.12.

    Kommentera


    • #19
     Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg
     Sen tycker jag att Ymir har många bra poänger, kanske är den här bilden inte representativ för hela spelet utan att det i själva spelet finns en bra blandning av sexiga män och kvinnor, och jag köper att hon inte är passiv, men nog har hon förlorat just den här fighten i vart fall.
     Tänk så olika man kan tolka en bild...

     Jag ser framför mig att hon precis efter att ha blivit anfallen av och besegrat ett tiotal yakuza har kylan och erfarenheten att mitt i gränden där det skedde se behovet att beställa de reservdelar som hon behöver. Jag ser absolut inte en person som besegrats, jag ser en stridande som vann mot svårt motstånd. Visst, hon är sargad, men om hon förlorat hade hon varit död.

     Kommentera


     • #20
      Oberoende om hon vunnit eller förlorat striden, så ser jag "nere, men inte ute för räkning". Med tanke på vissa av genrens teman, så trots val av kameravinkel (man skulle t.ex. kunnat ta vinkeln från andra hållet) tror jag det ändå är ett bra val; för upprörs man av den bilden kanske man skall spara sina pengar och lägga det på annat.

      Ursprungligen skrivet av Basilides Visa inlägg
      Hon ser absolut kvinnlig ut. Men är det inte blod som kommer från hennes sönderskjutna vänsterarm? Vad är det där röda på gatan annars?
      Växellådsolja för att hålla cybernetiska servos välsmorda?

      Kommentera


      • #21
       Nu ska jag sluta svamla, har spelat RDR2 i flera dagar och nätter så jag skriver säkert inte vidare sammanhängande. God natt på er alla, vare sig ni tycker som jag eller precis motsatt så är ni alla lika coola så länge ni är med och bidrar till det här vattenhålet för gamla rollspelsuvar!
       Ja, jag tror att vi har precis motsatta åsikter i det mesta som rör den här frågan men att börja diskutera huruvida patriarket finns eller om representation är onödigt känns som en diskussion som är så pass off-topic att vi nog i sådana fall får ta den någon annan stans, så jag nöjer med att säga att jag tycker det är coolt att du också är med och bidrar.

       Sen citerade jag några punkter där jag typ håller med i vart fall.
       Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
       Jag tror spelet kommer bli awesome och jag tycker inte sexiga bilder borde vara tabu, sexiga bilder behöver och är i många fall inte sexistiska bilder.
       Jag håller helt med om att sexiga bilder inte borde vara tabu, men sen är det väl ingen som har sagt det heller?

       Dock gillar jag culture-gamling så om kroppsmodifikationsmöjligheterna har gått tillräckligt långt så kan faktiskt en del ”sexuella revolutioner” ha skett i spelet på riktigt och det vore spännande att läsa om.
       Yes! Det här vill jag också ha, jag tycker att alla framtidsskildringar är som bäst när de kommenterar samtiden och att dra saker till sin spets inom sådana här områden kan jag tycka blir jättecoolt.

       Sen mer allmänt så undrar jag om ni andra har någon teori om varför det "råkade" bli en ung sexig docksöt kvinna som är nere som var den bilden de valde att marknadsföra sig med, slumpen?

       Och nej, jag är fortfarande inte upprörd, men jag kan ju säga att om Ymirs svar sett ut mer som Lupus och bett oss som tycker att det varit en dåligt val av bild att lägga pengarna på något annat så hade jag definitivt gjort det. (Det kommer jag ju förövrigt antagligen göra ändå, jag köper fruktansvärt lite rollspel men det hör kanske inte riktigt hit)

       Kommentera


       • #22
        Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg

        Sen mer allmänt så undrar jag om ni andra har någon teori om varför det "råkade" bli en ung sexig docksöt kvinna som är nere som var den bilden de valde att marknadsföra sig med, slumpen?
        Vi har hittils inte hunnit få så många färgstarka, stora spreads som faktiskt föreställer personer tecknade (den här ska bli spread till skadekapitlet). Det spelade in. Urvalet var så att säga väldigt begränsat.

        Kommentera

        Arbetar …
        X