Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

reklam för Neotech Edge

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
  Jag brukar hålla mig borta från den här typen av diskussioner, men i det här fallet är jag verkligen konfunderad. Oavsett mina åsikter om provokativa bilder i allmänhet har jag jättesvårt att se att det skulle vara något alls sexuellt med den bilden, och jag blir lite mörkrädd om detta är något som anses problematiskt. Jag brukar bry mig lika lite om att folk blir upprörda som jag bryr mig om bilderna i sig, men om det här faller under kategorin av bilder som upprör folk så tycker jag att det är lite skrämmande.
  Jag brukar nu inte heller vara med i den här sortens diskussioner men jag har inga problem med att förstå varför det här kan anses problematiskt, och eftersom vi känner varandra så tänkte jag försöka förklara men gör det här på forumet då kanske fler är nyfikna.

  Vi har en genre som traditionellt sett har haft en ganska sunkig kvinnosyn. Alla (nej inte alla) kvinnor som porträtteras i genren är unga och sexigt klädda och det dessutom ofta objektifieras kring besegrade och skadade kvinnor. Vi har ett spel som går ut med att de gör något nytt "hur skulle cyberpunk se ut om den skapades idag?" och reklambilden som de väljer att använda är en ung sexigt klädd besegrad kvinna. Jag tror inte att det är en slump att just den bilden valdes ut.

  Sen tycker jag att Ymir har många bra poänger, kanske är den här bilden inte representativ för hela spelet utan att det i själva spelet finns en bra blandning av sexiga män och kvinnor, och jag köper att hon inte är passiv, men nog har hon förlorat just den här fighten i vart fall. Grejen är ju nu så att det är ännu svårare att döma ett spel på eventuella bilder som vi inte har sett och därför är det olyckligt att just den här bilden valdes ut eftersom det då verkar som att sexigheten även i det här spelet är just oproportionerligt inriktat på att avbilda unga besegrade kvinnor.

  Tror jag att bilden valdes ut för att producenterna hatar kvinnor? Nej verkligen inte. Jag tror inte heller den valdes ut för att producenterna blir sexuellt upphetsade av skadade unga kvinnor. Jag tror de valde ut den bilden de tyckte var coolast och som bäst representerade stämningen i deras spel, men att de tycker så kommer ju någon stans ifrån. Jag tror inte att varken könet på karaktären eller klädseln är en slump utan snarare uttryck för en struktur (patriarkatet).

  Jag är inte själv upprörd men jag suckar lite och tänker lite som Jocke skrev att det inte verkar ha hänt så mycket med cyberpunken. Jag tycker också det är bra att det påpekats eftersom det kanske kan påverka vilken bild som väljs till nästa reklamutskick.

  Jag tänker inte bojkotta, jag tror också att om de valt att ha en stridande man på framsidan och en arbetssökande småbarnsmamma på baksidan så hade de fått rimlig kritik för det också, och hade de gjort tvärt om och haft en stridande kvinna på framsidan och en småbarnspappa på baksidan så hade de fått kritik för att tillhöra pk-maffian. Det är inte lätt att göra rätt. Dessutom när 6 män gör ett spel ihop och väljer ut 5 manliga och 1 kvinnlig illustratör (nu gissar jag kön baserat på namn på kickstartersidan) så finns det redan där en uppförsbacke när det gäller representation och perspektiv. När en då vill göra ett spel med bra representation i spelet och med många perspektiv så måste en kanske tänka till både två och tre gånger på vilka bilder en väljer att sälja spelet med.

  Kommentera


   #17
   Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg


   Jag är inte själv upprörd men jag suckar lite och tänker lite som Jocke skrev att det inte verkar ha hänt så mycket med cyberpunken.
   Vänta tills spelet ges ut så får vi väl se ^_^

   Kommentera


    #18
    Vill bara flika in att tjejen på bilden tycks dessutom vara av asiatiskt ursprung!? Ett spel som NT-E kommer kunna ha möjligheten att visa och skapa en fiktiv värld där det västerländska inte är norm, lite som Coriolis men med en bekantare setting. Jag tror spelet kommer bli awesome och jag tycker inte sexiga bilder borde vara tabu, sexiga bilder behöver och är i många fall inte sexistiska bilder. I en värld i en framtid där AR, VR och kroppsliga modifikationer är vardag så borde människor söka sig till att bli så sexiga de bara kan och har råd med. Sen så kanske det i Hong Kong när NT-E utspelar sig råkar vara det sexigaste som finns att ha titantänder, horn och tre ögon. I en värld där utbud och efterfrågan på allt ständigt ökar och där varje ny landvinning inom vetenskapen skapar nya förutsättningar allt snabbare, där måste också mode, vad som är sexigt och så vidare ändrad i en orealistisk och helt perfekt takt för ett modernt cyberpunk-spel. Jag litar verkligen på Ymir och de andra inblandade då jag vet att de är beresta och dessutom gillar att sätta sig in i kulturer, riktiga liksom fiktiva. Dessutom är dessa individer betydligt mer vänster-feminister( jag gör ett antagande här ) än vad jag är så någon slags cyberpornografiskt spel lär det inte bli.

    Sen skiter jag i om spelmakarna och illustratörerna är män, kvinnor eller något annat eftersom de inte spelar roll. Kön, ethnicitet eller religion spelar noll roll då en kvinnlig illustratör skulle kunna ha precis lika ”patriarkala” åsikter som en man och en man skulle kunna vara mot det nämnda ”patriarkatet”. Så representation är onödigt och det viktiga är att spelmakarna har värderingar som gör att spelet inte faller i fallgropar. Sen tycker jag att många är överdrivit nitiska och verkligen vill hitta fel, sexism, förtryck, eller något annat där det egentligen inte finns att finna. Men visst, söker man tillräckligt noga så gömmer sig säkert ”patriarkatet” överallt! Bäst att jag kollar under sängen nu så inte ”patriarkatet” ligger där och lurar.

    Dock gillar jag culture-gamling så om kroppsmodifikationsmöjligheterna har gått tillräckligt långt så kan faktiskt en del ”sexuella revolutioner” ha skett i spelet på riktigt och det vore spännande att läsa om.

    Nu ska jag sluta svamla, har spelat RDR2 i flera dagar och nätter så jag skriver säkert inte vidare sammanhängande. God natt på er alla, vare sig ni tycker som jag eller precis motsatt så är ni alla lika coola så länge ni är med och bidrar till det här vattenhålet för gamla rollspelsuvar!
    Last edited by Minimoni; 12 November 2018, 04.12.

    Kommentera


     #19
     Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg
     Sen tycker jag att Ymir har många bra poänger, kanske är den här bilden inte representativ för hela spelet utan att det i själva spelet finns en bra blandning av sexiga män och kvinnor, och jag köper att hon inte är passiv, men nog har hon förlorat just den här fighten i vart fall.
     Tänk så olika man kan tolka en bild...

     Jag ser framför mig att hon precis efter att ha blivit anfallen av och besegrat ett tiotal yakuza har kylan och erfarenheten att mitt i gränden där det skedde se behovet att beställa de reservdelar som hon behöver. Jag ser absolut inte en person som besegrats, jag ser en stridande som vann mot svårt motstånd. Visst, hon är sargad, men om hon förlorat hade hon varit död.

     Kommentera


      #20
      Oberoende om hon vunnit eller förlorat striden, så ser jag "nere, men inte ute för räkning". Med tanke på vissa av genrens teman, så trots val av kameravinkel (man skulle t.ex. kunnat ta vinkeln från andra hållet) tror jag det ändå är ett bra val; för upprörs man av den bilden kanske man skall spara sina pengar och lägga det på annat.

      Ursprungligen skrivet av Basilides Visa inlägg
      Hon ser absolut kvinnlig ut. Men är det inte blod som kommer från hennes sönderskjutna vänsterarm? Vad är det där röda på gatan annars?
      Växellådsolja för att hålla cybernetiska servos välsmorda?

      Kommentera


       #21
       Nu ska jag sluta svamla, har spelat RDR2 i flera dagar och nätter så jag skriver säkert inte vidare sammanhängande. God natt på er alla, vare sig ni tycker som jag eller precis motsatt så är ni alla lika coola så länge ni är med och bidrar till det här vattenhålet för gamla rollspelsuvar!
       Ja, jag tror att vi har precis motsatta åsikter i det mesta som rör den här frågan men att börja diskutera huruvida patriarket finns eller om representation är onödigt känns som en diskussion som är så pass off-topic att vi nog i sådana fall får ta den någon annan stans, så jag nöjer med att säga att jag tycker det är coolt att du också är med och bidrar.

       Sen citerade jag några punkter där jag typ håller med i vart fall.
       Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
       Jag tror spelet kommer bli awesome och jag tycker inte sexiga bilder borde vara tabu, sexiga bilder behöver och är i många fall inte sexistiska bilder.
       Jag håller helt med om att sexiga bilder inte borde vara tabu, men sen är det väl ingen som har sagt det heller?

       Dock gillar jag culture-gamling så om kroppsmodifikationsmöjligheterna har gått tillräckligt långt så kan faktiskt en del ”sexuella revolutioner” ha skett i spelet på riktigt och det vore spännande att läsa om.
       Yes! Det här vill jag också ha, jag tycker att alla framtidsskildringar är som bäst när de kommenterar samtiden och att dra saker till sin spets inom sådana här områden kan jag tycka blir jättecoolt.

       Sen mer allmänt så undrar jag om ni andra har någon teori om varför det "råkade" bli en ung sexig docksöt kvinna som är nere som var den bilden de valde att marknadsföra sig med, slumpen?

       Och nej, jag är fortfarande inte upprörd, men jag kan ju säga att om Ymirs svar sett ut mer som Lupus och bett oss som tycker att det varit en dåligt val av bild att lägga pengarna på något annat så hade jag definitivt gjort det. (Det kommer jag ju förövrigt antagligen göra ändå, jag köper fruktansvärt lite rollspel men det hör kanske inte riktigt hit)

       Kommentera


        #22
        Ursprungligen skrivet av Björn den gode Visa inlägg

        Sen mer allmänt så undrar jag om ni andra har någon teori om varför det "råkade" bli en ung sexig docksöt kvinna som är nere som var den bilden de valde att marknadsföra sig med, slumpen?
        Vi har hittils inte hunnit få så många färgstarka, stora spreads som faktiskt föreställer personer tecknade (den här ska bli spread till skadekapitlet). Det spelade in. Urvalet var så att säga väldigt begränsat.

        Kommentera


         #23
         (Detta svar är inte riktat till någon specifik)

         Jag är besviken över svaren: klassisk denial - här finns inga problem, och finns det problem är det säkert du som tolkar fel, och gör du inte det var de inte meningen, och titta förresten här på [ovidkommande]!

         Istället för att helt sonika erkänna "ja, det kanske inte var så smart att använda en bild som så starkt fokuserar på en sönderskjuten kvinnas skrev som illustration till hur cyberpunk skulle sett ut om den skapades idag, eftersom det ju omedelbart leder åskådaren till slutsatsen 'jaha, ingenting nytt alls sedan åttiotalet alls då?'"


         Hur man kan välja att inte se att bilden ger varje association till exakt så man inte förväntas framställa kvinnliga hjältar år 2018 är bortom mig. Och att ironin vad gäller bildtexten inte skulle vara formligen öronbedövande.

         Last edited by CapnZapp; 08 January 2019, 19.02. Anledning: förkortat inlägg

         Kommentera


          #24
          Ursprungligen skrivet av CapnZapp Visa inlägg
          Men är jag upprörd över responsen här på forumet? Ja, faktiskt. Är inte WRNU det av alla forum som borde förstå min invändning?
          Jag tror ingen blir förvånad över att jag är helt med på dina invändningar. Och jag håller helt med om din uppfattning om de svar du fått.

          Huvudanledningen till att jag inte skrivit något tidigare är nog mest en kombination av att jag tyckte att du uttryckte allt viktigt rätt bra själv, och att jag haft mindre ork att ta den här sortens diskussioner på sistone.          Men jag håller med, och tycker för egen del att försöket att hänvisa till "asiaterna ser inte det här som sexualiserat" kanske är den vekaste ursäkt jag sett hittills. Det är dessutom ganska tråkigt, tycker jag, när spelskapare inte klarar av att ta emot kritik på ett snyggare eller mer ödmjukt sätt än vad som synts här. Jag ska absolut inte påstå att jag själv alltid är bättre; det finns absolut gånger då jag reagerat på ett dåligt sätt när kritik riktats mot något av mina spel. Men det finns anledning att sträva efter bättre, och därför finns också anledning att påpeka när sånt här sker.

          Jag tycker att det är bra att du lyft det här.

          Kommentera


           #25
           Ursprungligen skrivet av CapnZapp Visa inlägg
           Hennes blick är tom.
           Det är den ju inte dock då hon kollar sin status och ev beställer en ny arm, eller ja det står ju tydligt på bilden. Hon är fokuserad på sin skärm, det syns ju tydligt.
           Last edited by Famine; 08 January 2019, 18.30.

           Kommentera


            #26
            Krank och CapnZapp: Att jag inte håller med er om typ något ni säger i den här frågan vet ni garanterat redan, så där kan vi helt enkelt bara konstatera att vi tycker olika. Vem som har rätt eller nye rätt är vet jag inte och det kanske inte finns något helt rätt.

            Dock kanske det är så att all kritik inte är lika viktig för en spelkonstruktör? I det här fallet så är det tydligt att de som skapar nya NE-E inte tyckte att ”kritiken” som en del gav hade den vikt att den behövde bemötas på annat sätt än det som gjordes!? Jag håller med dem om det skulle vara så och det spelar ingen roll om någon hävdar att vi som inte håller med är i någon slags ”denial”. Än så länge så får folk tycka olika gällande det flesta saker, helt öppet! Jag vet att det kan komma som en chock för en del men alla måste inte se på en rollspelsbild på samma sätt.

            Så fram tills den dagen då vänsterextremfeministmilisen har tagit makten i världen/Landet/Forumet så kommer människor tycka olika om sådana här saker. Så det som chockar mig mest är att någon kan bli förvånad /upprörd av att inte hela forumet i kör håller med trådstartaren och hyllar denne till tids ände!!!

            Kommentera


             #27
             Jag är långt ifrån någon vänsterextremfeministmilis.

             Jag är en sån som blir besviken när ett rollspel om Conan inte det minsta osar Frazetta, kött, lidelse. Jag förhåller mig ointresserad av John Carter filmatiseringar som väljer stel prydhet före nakna svällande former. Bara för att man numera inte okritiskt låter män vara biffiga stridsgudar och kvinnor välsvarvade kärleksgudinnor i vart och vartannat rollspel (film, bok...), innebär inte att jag vill att inga rollspel ska vara så, eller att det är något fel i sig på stereotyper.

             Men jag reagerar när man visar upp hur långt man tagit cyberpunk genren med ett precis lika sunkigt omedvetet omslag som på åttitalet. Det är som de inblandade aldrig läst Piruetts analyser av rollspelsomslag!

             Kommentera


              #28
              Ursprungligen skrivet av CapnZapp Visa inlägg
              Jag är långt ifrån någon vänsterextremfeministmilis.

              Jag är en sån som blir besviken när ett rollspel om Conan inte det minsta osar Frazetta, kött, lidelse. Jag förhåller mig ointresserad av John Carter filmatiseringar som väljer stel prydhet före nakna svällande former. Bara för att man numera inte okritiskt låter män vara biffiga stridsgudar och kvinnor välsvarvade kärleksgudinnor i vart och vartannat rollspel (film, bok...), innebär inte att jag vill att inga rollspel ska vara så, eller att det är något fel i sig på stereotyper.

              Men jag reagerar när man visar upp hur långt man tagit cyberpunk genren med ett precis lika sunkigt omedvetet omslag som på åttitalet. Det är som de inblandade aldrig läst Piruetts analyser av rollspelsomslag!
              Nu tror jag inte du bryr dig så mycket om mina åsikter, men det senaste inlägget var mycket mer intressant att läsa än det förra. I det senare finns det åsikter som jag kan förstå och även delvis ha åsikter som liknar, det första inlägget var dock mer som en ”rant”.

              Men jag skall inte döma då jag själv tydligt skriver av mig genom ”rant” inlägg mer ofta än jag egentligen vill.

              Kommentera


               #29
               Ursprungligen skrivet av CapnZapp Visa inlägg
               Jag är långt ifrån någon vänsterextremfeministmilis.

               Jag är en sån som blir besviken när ett rollspel om Conan inte det minsta osar Frazetta, kött, lidelse. Jag förhåller mig ointresserad av John Carter filmatiseringar som väljer stel prydhet före nakna svällande former. Bara för att man numera inte okritiskt låter män vara biffiga stridsgudar och kvinnor välsvarvade kärleksgudinnor i vart och vartannat rollspel (film, bok...), innebär inte att jag vill att inga rollspel ska vara så, eller att det är något fel i sig på stereotyper.

               Men jag reagerar när man visar upp hur långt man tagit cyberpunk genren med ett precis lika sunkigt omedvetet omslag som på åttitalet. Det är som de inblandade aldrig läst Piruetts analyser av rollspelsomslag!
               Och jag som är en extremvänsterfeminist, ja typ iaf, kan inte se det. Inte utan att anstränga mig så jag spricker. Visst, i förhållande till citatet är det illa valt, men det har ju NeoTech-teamet redan adresserat på ett tillfredställande sätt.

               Ps. Det är inte omslaget. Det är en reklamnotis.

               Kommentera


                #30
                Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
                Dock kanske det är så att all kritik inte är lika viktig för en spelkonstruktör? I det här fallet så är det tydligt att de som skapar nya NE-E inte tyckte att ”kritiken” som en del gav hade den vikt att den behövde bemötas på annat sätt än det som gjordes!?
                Det rimliga sättet att bemöta kritik man inte håller med om är att antingen inte säga något, eller kort skriva att man förstår hur kritikern menar, men att man inte håller med.

                Att skriva ett hyfsat långt inlägg där man försöker punkta upp och försvara sitt verk från kritiken... känns mest defensivt. Om man inte tycker att kritiken har vikt så bör man kanske inte heller bemöta den som om den hade vikt.

                Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
                Än så länge så får folk tycka olika gällande det flesta saker, helt öppet! Jag vet att det kan komma som en chock för en del men alla måste inte se på en rollspelsbild på samma sätt.
                Sorry, men det här argumentet är extremt töntigt. Det är ingen som sagt att folk "inte får tycka olika". Varken jag eller CapnZapp har, vad jag kan se, sagt att vi är upprörda eller kränkta eller arga eller så. Lite besvikna, kanske. Men genom att klämma ur dig den här sortens larvig hyperbol får du det sannerligen att framstå som att du blivit helt jättekränkt av att några av oss dristade oss att ha en negativ åsikt om en bild.

                Eller för den delen att några av oss tycker att det är lite tråkigt att fler inte ser det vi ser. Ingen har liksom sagt att det borde komma en åsiktspolis och bura in alla som inte håller med om analysen - däremot måste man väl få vara lite besviken om man trodde bättre om sina medforumiter? Det är ju alltid lite tråkigt att få sina illusioner krossade, och om man då gått runt och trott att det här forumet skulle vara något slags PK-SJW-utopi, eller att det i vart fall skulle finnas en hyfsad mängd folk med vettiga, rimliga åsikter när det gäller representation och sexistisk bildkonst, så är det inte märkligt alls om man blir lite besviken när man upptäcker att så inte är fallet.

                Om jag ville, så skulle jag här kunna dra en småaktig parallell till din fjant-argumentation och fråga om du vill FÖRBJUDA folk från att uttrycka sådan besvikelse, men jag tänker nog låta bli =)


                Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
                Så fram tills den dagen då vänsterextremfeministmilisen har tagit makten i världen/Landet/Forumet så kommer människor tycka olika om sådana här saker. Så det som chockar mig mest är att någon kan bli förvånad /upprörd av att inte hela forumet i kör håller med trådstartaren och hyllar denne till tids ände!!!
                Det här är en ännu töntigare överdrift än den första. Jag ville mest påpeka det.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by Lemur, 29 April 2020, 18.56
                18 responses
                542 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Jocke
                av Jocke
                 
                Started by God45, 30 September 2019, 19.49
                229 responses
                9.849 visningar
                8 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Started by afUttermark, Igår, 18.04
                7 responses
                163 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Måns
                av Måns
                 
                Started by entomophobiac, Igår, 16.02
                1 response
                50 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg entomophobiac  
                Started by Dimfrost, Igår, 15.46
                11 responses
                134 visningar
                2 gillar
                Senaste inlägg dancodan  
                Started by entomophobiac, 21 May 2020, 12.40
                10 responses
                258 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Puckohue  
                Started by Dr_Dängrot, 22 May 2020, 08.12
                28 responses
                610 visningar
                2 gillar
                Senaste inlägg stenhöna  
                Started by Leon, 20 May 2020, 21.00
                30 responses
                685 visningar
                8 gillar
                Senaste inlägg Leon
                av Leon
                 
                Started by CapnZapp, 23 October 2019, 12.17
                30 responses
                1.074 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg CapnZapp  
                Started by Khan, 21 May 2020, 12.51
                5 responses
                297 visningar
                6 gillar
                Senaste inlägg lupmet
                av lupmet
                 
                Arbetar …
                X