Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Whitehack: en fråga om magi

Minimera
X
  • Filtrera
  • Tidsrymd
  • Visa
Rensa All
nya inlägg

    Whitehack: en fråga om magi

    Hur fungera magi i Whitehack? Det kostar HP, ja, och kan kräva ett lyckat save (mot ST alltså), men slås något skicklighetsslag? Mot vad i så fall? Eller är det eventuella ST-slaget det enda (så att enklare magi alltid lyckas)?

    #2
    Menar du första eller andra utgåvan? Jag vet inte om det är skillnad på dem, men jag har bara första hemma ????

    Kommentera


      #3
      Och jag har andra utgåvan...

      Kommentera


        #4
        Jag har ingen aning om svaret men kan tipsa om den aktiva och grymma G+ community, där du säkert kan få svar.

        Kommentera


          #5
          Jag har tråkigt nog också bara 1st ed.

          Men det är inte helt ovanligt i OSR-spel att det funkar så. Magi funkar automagiskt om det inte är ett save involverat i besvärjelsens beskrivning. Så spela ni vidare så, i värsta fall är det inte mer än en husregel. :-)

          Kommentera


            #6
            Ja, enklare magi lyckas alltid i WH. Men precis som med så mycket annat i spelet måste SL och spelare själva skapa och komma överrens om vad som kostar vad och vad som kräver ett saving throw för att lyckas.

            Kommentera

            Senaste inlägg

            Minimera

            Arbetar …
            X