Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Kreativ ångest, avslutat en episk jättesandlådekampanj, vill såklart toppa den!

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Kreativ ångest, avslutat en episk jättesandlådekampanj, vill såklart toppa den!

  Jag har under det senaste dryga året spellett en kampanj som har varit riktigt riktigt bra. I korthet började den med att den dominanta huvudstaden i det enda relevanta riket drabbades av en enorm jordbävning som totalförstörde den och dödade många av de framstående personerna, lämnandes ett maktvakuum som var en smältdegel utan dess like vari våra rollpersoner och deras respektive underlydande och jämnbördiga grupperingar skulle manövrera och som nu avslutades med att en lagom precis lagom ädel korrupt tronpretendent kröntes mot löften om storhet och fördelar till dem alla (utöver en massa andra saker som de redan manövrerat sig till via diverse politiska spel, intriger och andra elakheter).

  Nu sitter jag och funderar över nästa kampanj och jag får erkänna att det går lite sådär. Hösten är seg och jag hittar inget som jag är direkt intresserad av att utforska...

  Mina turn-on:s är normalt sett maktspel (behöver inte alls vara så storslagna som ovan) och strukturer i sönderfall, alternativa omgivningar (verkligheten är tråkig) och gruppinterna slitningar (inte så mycket riktiga konflikter/fiendskap mellan spelarna egentligen men valen skall vara svåra både internt och externt). Nu tycker jag dock inte att detta skall begränsa fantasi på något sätt dock, för jag känner mig samtidigt rätt mätt på ovanstående.

  Har ni några bra frön, färdiga scenarion/äventyr/kampanjer att bjussa på? Eller kanske bara något som ni själva skulle vara sugna på att spela som ni vill lufta?

  #2
  Om jag får vara lat så länkar jag helt sonika till en mini-kampanj till Eon som jag skrev. Den är på väldigt mycket lågnivå jämfört med din förra kampanj, men den innehåller maktspel, slitningar, strukturer i sönderfall, alternativa omgivningar och så vidare.

  Även om du inte kör den rakt av så kanske den inspirerar, förhoppningsvis!

  http://www.rollspel.nu/forum/specifi...t-%C3%A4ventyr

  Det är satt i Eons värld och introposten handlar enbart om spelarkaraktärerna. Scrollar du ned lite hittar du de smaskigare bitarna dock!

  Kommentera


   #3
   En tanke är ju att inte alls försöka toppa det. Känner du press och inspirationsbrist kanske det är bättre att bryta av med något helt annorlunda? Kanske rentav ett annat system, någon vända?

   Kommentera


    #4
    Symbaroums Törnetronen-kampanj kanske? Mycket maktkamper, intriger och uppbyggnad mot episka händelser i den.

    Kommentera


     #5
     Du ska spela högkonceptig scifi där rollpersonerna spelar ett nischat punkband som försöker att slå igenom i galaxen, men bara får en massa konstiga spelningar på udda ställen. Slitningar inom bandet, folk som försöker att utnyttja dem och lura dem på pengar, påiga groupies och läskiga stalkers, skumma nattklubbsägare, olagliga sidogig men vafan man måste ju äta, revolutionära spelningar på nazistplaneter, spejsade festivaler med dåliga säkerhetsrutiner på livsfarliga ställen, sex, knark och rock n' roll. Allt självklart till soundtracket av [ditt favoritelektropunkmetalband].

     Kommentera


      #6
      Du har kört en stor och awesome kampanj. Du kan inte hoppa rakt till nästa episka grej utan du och dina spelare behöver rensa smaklökarna.

      Varför inte spela min jätte, jätteledsna konservativa hämndfantasi till vampyr kampanj? :D Du vet att vissa människor är avskum och du är en av pilarna Gud avfyrar mot Jorden för att förgöra dem. Eller kanske du till och med kan frälsa någon från sitt liv av synd?


      http://www.scenariobiblioteket.se/?p...e-som-maste-do

      Kommentera


       #7
       Det låter som att du borde spela Gnomvids Den yttersta domen. Som jag minns det fångar det allt du efterfrågar.

       Kommentera


        #8
        Jag har en idé som jag går och grunnar på. Den går så här.

        "Sauron" tog ringen och vann. Det gick tusen år. Han styr fortfarande. Hegemonin är total. Alla har ett nummer, alla är slavar, bara i olika grad. Men han har infört ett slag meritokrati, man får pengar för att göra "bra" saker och kan köpa upp sig i samhället [så att man kan köra detta i ett xp-för-guld-spel].

        Där börjar kampanjen. Man spelar låglevelgoons i Mordor, typ.

        Så en dag, säg tredje spelmötet, så dör "Sauron". Puff, han bara försvinner mellan två sekunder. Inte en jävel vet varför, men han är gone och ... Säg: "vad gör ni?"

        Välkommen till en dynamisk fisktank/hexkräl!
        Last edited by Skarpskytten; 04 October 2018, 14.30.

        Kommentera


         #9
         Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
         Jag har en idé som jag går och grunnar på. Den går så här.

         Sauron tog ringen och vann. Det gick tusen år. Han styr fortfarande. Hegemonin är total. Alla har ett nummer, alla är slavar, bara i olika grad. Men han har infört ett slag meritokrati, man får pengar för att göra "bra" saker och kan köpa upp sig i samhället [så att man kan köra detta i ett xp-för-guld-spel].

         Där börjar kampanjen. Man spelar låglevelgoons i Mordor, typ.

         Så en dag, säg tredje spelmötet, så dör Sauron. Puff, han bara försvinner mellan två sekunder. Inte en jävel vet varför, men han är gone och ...

         Välkommen till en dynamisk fisktank/hexkräl.

         Säg: "vad gör ni?"
         Fan vad coolt! :D

         Kommentera


          #10
          Jag har SL:at vår Konflux-kampanj sen april 2008 och har nu inför sista delen börjat fundera på vad vi skall göra sen (även om det säkert är ett tag bort av olika anledningar). Spontant tänker jag att det är bra att bryta av det långa spelandet med några oneshots, men efter det är drömprojektet att dra igång Mutant År Noll där man börjar i respektive låda och jobbar sig fram generation för generation med zonkompendium tills man når UA-kampanjen...

          Maktspel i form av en mängd konfliktskapande organisationer, strukturen i sönderfall kommer uftifrån maktspelet (som jag tänker skulle kunna bli ett intressant metaspel), de alternativa omgivningarna finns i städer med olika teman, förbjudna zoner med olika teman, enklaver och vildmark. De gruppinterna slitningarna kan kopplas till det övergripande maktspelet (det som i UA benämns "mutantfrågan").

          Andra kampanjer som jag ser fram emot är (som nämnt ovan) Törnetronen och kampanjspelande i Coriolis (främst Ikonernas Nåd).

          Oj vad avundsjuk jag är på alla som har tid att spela :-)

          Kommentera


           #11
           Ravens Purge är väl på ingång? Givetvis vill man spela Granströms senaste alster!

           På min egen önskelista står:
           • Ett WW2-hexcrawl, lite i stil med den klassiska T2000-kampanjen men betydligt mer sandlåda.
           • Speltesta Neotech.
           • Spela maffia-maktkamp i den fiktiva staden New Amsterdam i ett pseudoamerikanskt pseudo-New York.
           • Spela Lady Blackbird.

           Jag lär inte göra något av det inom överskådlig framtid... :)

           Kommentera


            #12
            Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg

            Fan vad coolt! :D
            Tack! Just nu är jag ett spelmöte in i att spelleda SKT, men jag är väldigt sugen på att göra det här till en DnD5-kampanj när (om) vi har spelat igenom SKT om ett år eller så. Får se om jag fortfarande gillar DnD5 då, jag tröttnade på DnD3 när vi nådde level sex-sju i den första och enda kampanjen jag körde, så jag är rädd för att jag kommer att tappa lusten för även DnD5. Jag är en Drakar-och-Demoner-person i grund och botten, är jag rädd för.

            (Om jag flyttar till Lund igen ska du få vara med i den här kampanjen om du vill )

            Jag inser/anser att den här kampanjen måste säljas in på rätt sätt för att inte skapa besvikelse eller en känsla av att ha blivit lurade hos spelarna. Man ska nog säga från början att det kommer en stor twist i kampanjen eller kanske säga att det är en öppen kampanj men att de första mötena kommer att rälsas. Typ.

            PS. Min tanke var att ha med miljöförstöring och anti-kapitalism som viktiga teman.
            Last edited by Skarpskytten; 04 October 2018, 08.52.

            Kommentera


             #13
             Ursprungligen skrivet av ceruleanfive Visa inlägg
             En tanke är ju att inte alls försöka toppa det. Känner du press och inspirationsbrist kanske det är bättre att bryta av med något helt annorlunda? Kanske rentav ett annat system, någon vända?
             Ursprungligen skrivet av ceruleanfive Visa inlägg
             En tanke är ju att inte alls försöka toppa det. Känner du press och inspirationsbrist kanske det är bättre att bryta av med något helt annorlunda? Kanske rentav ett annat system, någon vända?
             Well, vi spelar inte direkt med ett system... Vi tar något system när vi skall slåss (sker ganska sällan) och karaktärer har siffersatta kunskaper men utöver det är det systemlöst och vi orkar inte direkt förhålla oss till något heller. Vi är en grupp ganska gamla, lata medelålders män... :)

             Jag är helt öppen för vad som helst annat dock. Det som lockat mest just nu är att spela köket/kammardelarna på ett jättegods till exempel.

             Toppa för mig betyder att det skall vara lika eller mer awesome som förra kampanjen. :)

             Kommentera


              #14
              Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
              Du ska spela högkonceptig scifi där rollpersonerna spelar ett nischat punkband som försöker att slå igenom i galaxen, men bara får en massa konstiga spelningar på udda ställen. Slitningar inom bandet, folk som försöker att utnyttja dem och lura dem på pengar, påiga groupies och läskiga stalkers, skumma nattklubbsägare, olagliga sidogig men vafan man måste ju äta, revolutionära spelningar på nazistplaneter, spejsade festivaler med dåliga säkerhetsrutiner på livsfarliga ställen, sex, knark och rock n' roll. Allt självklart till soundtracket av [ditt favoritelektropunkmetalband].
              Sjukt bra skit! Tack så mycket!

              Kommentera


               #15
               Ursprungligen skrivet av Skarpskytten Visa inlägg
               Jag har en idé som jag går och grunnar på. Den går så här.

               Sauron tog ringen och vann. Det gick tusen år. Han styr fortfarande. Hegemonin är total. Alla har ett nummer, alla är slavar, bara i olika grad. Men han har infört ett slag meritokrati, man får pengar för att göra "bra" saker och kan köpa upp sig i samhället [så att man kan köra detta i ett xp-för-guld-spel].

               Där börjar kampanjen. Man spelar låglevelgoons i Mordor, typ.

               Så en dag, säg tredje spelmötet, så dör Sauron. Puff, han bara försvinner mellan två sekunder. Inte en jävel vet varför, men han är gone och ...

               Välkommen till en dynamisk fisktank/hexkräl.

               Säg: "vad gör ni?"
               Riktigt häftigt! Mycket Dark side Star wars-vibbar i den!

               Kommentera

               Senaste inlägg

               Minimera

               Arbetar …
               X