Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad tycker ni om andra typer av spel?

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Vad tycker ni om andra typer av spel?

  Själv tycker jag dataspel kan vara ganska kul, även om jag mycket sällan spelar datorspel.

  Brädspel och sällskapsspel tycker jag är rätt tråkigt, och jag förvånad över att dessa spel finns kvar i en tid då det är svårt att vara så pass uttråkad (tack varje teknikens utveckling) som jag känner att man behöver vara för den typen av spel.

  Magic och andra liknande kortspel har jag aldrig provat men tycker verkar trist, även om korten säkert kan vara roliga för barn att samla på.

  Figurspel (typ warhammer) har jag spelat en del, och försökt lära mig gilla, men utan större framgång.

  I slutändan tycker rollspel är överlägset alla andra typer av spel, och det ända typen av spel som är värt att ägna sig åt, måhända vid sidan om datorspel.

  Vad tycker ni om anda typer spel och hur tycker ni dem står sig gentemot rollspel?

  #2
  Jag har sällan kul med datorspel, även om civilisation och vissa fotbollsmanagerspel kan kicka igång min beroendeprrsonlighet på ett farligt sätt. Älskar att umgås med hjälp av brädspel. Rollspel överlägset alla dagar i veckan. Bästa aktiviteten jag vet.

  Kommentera


   #3
   I nöjesordning
   1: Kortspel LCG & TCG
   2: Brädspel
   3: Rollspel
   4: Figurspel

   Spelar LCG, Warhammer 40k, flertal brädspel och rollspel (DnD & Numenera just nu). Rollspel är riktigt roligt i rätt sinnesstämning och rätt förutsättning men löper risken att inte vara det. LCG och brädspel är alltid roligt och Figurspel 99% av gångerna roligt.

   Rollspelet mig saknar ett taktiskt djup som uppnås i de andra för mig.
   Datorspel spelar jag så gott som dagligen men det är en helt annan typ av integration tycker jag så därför den inte är med på listan :)

   Kommentera


    #4
    Jag gillar:

    - Lättsamma tv-spel, typ MarioCart.
    - Inte alltför tidskrävande brädspel, typ Smallworld.
    - Vissa kortspel, typ Guilloutine.

    Jag tycker inte att de ovanstående typerna av spel är fullt så underhållande som ett bra rollspel, men de är ändå klart värda att spela. Det som ger rollspel topplaceringen är för mig den kreativa aspekten. Andra typer av spel, till exempel datorspel och figurspel, intresserar mig inte.
    Last edited by luddwig; 19 April 2018, 18.30.

    Kommentera


     #5
     Jag älskar brädspel, datorspel, figurspel, rollspel och vanliga sällskapsspel som kort och tärning.

     Det enda jag inte gillar är kortspel i stil med magic.

     Kommentera


      #6
      Jag gillar brädspel, olika varianter av digitala spel (konsol, dator samt mobil), rollspel, brädspel samt soloäventyr.

      Mest spelat just nu är Doom, som jag lirar på Nintendo switch.

      Ser mycket fram emot kommande DIY spelet Labo till switchen.

      Sedan är jag väldigt nyfiken på hur interaktiv fiktion (av modell soloäventyr) kan utvecklas på digitala plattformar, som mobil. Ett företag som heter Inkle har gjort massor av spännande spel i det området.

      Kommentera


       #7
       Jag tycker om de flesta sorters spel, så länge jag slipper behöva vara "bra".

       Elektroniska spel undervisar jag elever i hur man tillverkar (programmeringslärare på spelinriktat teknikprogram på gymnasieskola), men måste tyvärr aktivt schemalägga för att komma mig för att spela själv. Där föredrar jag spel med fokus på story i första hand. Sedan gillar jag också turbaserade spel som X-com och så, och jag skulle vilja ha tiden och orken att spela mer Endless Space och andra 4X-spel. Däremot spelar jag inte PvP, och om jag spelar MMOs så blir det som om de vore singleplayer- eller coopspel. Jag spelar inte med främlingar, utan enbart med folk jag redan känner från andra sammanhang.

       Jag gillar fysiska spel som figurspel, brädspel och liknande mycket. Taktil känsla, att åtminstone delar av spelet är "på riktigt" tilltalar mig. Även här gillar jag spel med mustig estetik och story; definitivt ameritrash mer än eurospelare. Det ska vara snyggt och i första hand berätta en berättelse. Jag har fått prioritera ner mitt figurmålande för att få tid till andra hobbies, men har iaf uppmålade och spelbara gupper till Warmachine (alla fyra original-fraktionerna) och även uppmålade Battletech-miniatyrer. Jag skulle vilja få tid att måla igen. Kanske i höst, när jag går ner i arbetstid. Jag har inte heller så stora möjligheter att spela brädspel längre, även där är det tiden som hindrar mig från att engagera mig i grupper som kör spel som Arkham Horror eller Eldritch Horror, eller Twilight Imperium. Men jag får suget tillfredsställt genom att spela lite mindre spel ett par-tre gånger i månaden eller så med en forumit som bor i samma stad.

       Kortspel... Jag gillar Android: Netrunner ganska mycket, men har spelat det så lite att jag typ glömt bort reglerna. Även här handikappas jag lite av att vara mer förtjust i tematik än i mekanik, och är helt enkelt rätt dålig.


       Jag kan omöjligt väga någon av dem mot rollspel. De är för mig helt olika aktiviteter, och ganska utbytbara. Datorspel är lättast att genomföra när man är själv, rollspel kräver mest jobb och förberedelser och tid (antingen pga att jag är SL eller pga att jag måste resa). Brädspel och figurspel och kortspel är perfekt om man har folk tillgängliga på kort avstånd och inte har ork, tid eller möjlighet till omfattande förberedelser.

       (Och jo, för att spela rollspel så som jag föredrar att spela rollspel så behövs mycket förberedelser).

       Kommentera


        #8
        Det är givetvis sjukt svårt att generalisera då ett dåligt rollspel troligtvis är sämre än ett bra kortspel, men bortsett det så spelar jag helst rollspel pga den oändliga valfriheten i alla lägen. Där brädspel, kortspel och datorspel har tydliga ramar för vad som går att göra inom bräde, kort eller programkod är rollspel endast begränsat av fantasin hos deltagarna.

        Sen spelar jag gärna datorspel, sålänge det gäller XCOM, Civilization eller olika typer av point-n-click 3rd person perspektiv. Önskar att jag kunnat spela FPS:er, men har känsligt balanssinne och blir snabbt åksjuk. Civilization är som nämnts ovan även något som jag har ett farligt beroende till. Jag installerar det en gång per år. Spelar nonstop i 1,5 dag och avinstallerar det fort igen :-)

        Brädspel kan vara kul men har av någon anledning svårt för spel där man bygger spelplanen med kort. Talisman är trevligt (och tidsödande/-förödande om man skall spela med alla expansioner). Twilligt Struggle är också trevligt men helst Junta för att sätta sina vänskapsband på prov. :-) Kan även tänka mig ett parti "Sjörövarön" eller "Resan genom livet" från ALGA ...

        Kortspel är inget för mig även om jag gärna velat prova "Svärje".

        Kommentera


         #9
         Jag är egentligen ganska ointresserad av andra slags spel än rollspel. Spelar i princip aldrig dator- eller tv-spel. De gånger jag spelar brädspel eller kortspel är det för att umgås med vänner som gillar sånt.

         Kommentera


          #10
          Intressant att se att det är så pass lite överlapp mellan brädspel - digitala spel - rollspel. I mitt huvud har det liksom varit olika aspekter av samma grundintresse. Så inte fallet för alla verkar det som!

          Kommentera


           #11
           Rollspel är nummer 1, tätt följt av tv-spel (PS4 i mitt fall). Battlefield, The Witcher, Farcry, Assassin’s Creed, Mass Effect och Fallout är några av favoriterna.

           Brädspel kan jag knappt med alls, och verkligen inte figurspel. Enda undantaget skulle väl vara frågesportspel som t.ex. Trivial Pursuit.

           Vissa snabba kortspel såsom Coup eller Spyfall har jag provat och gillat men jag skulle nog aldrig själv föreslå det som huvudaktivitet.

           Kommentera


            #12
            Jag är väldigt intresserad av spel överlag. Magic gillar jag om jag kan ägna flera timmar i veckan åt det, min uppfattning är att det spelet blir roligare ju mer man spelar och tänker på Magic (jag gillar särskilt draft och seald där man får nya kort och försöker göra det bästa av dem, efter som jag inte har en jättestor samlare i mig).

            Vad gäller datorspel gillar jag att spela de flesta genrer, men har lite svårt för spel som funkar bra som esport. Jag tror de är för sportiga för mig.
            Jag kollar på mycket videos om indie-spel och köper ganska mycket indie spel - dels är de billiga och man får nästan alltid spela det som är intressant mekaniskt på en gång, medan spel från större studios kan ha massor av story och tutorials i timmar innan de kommer till kärnan. Jag gillar att spela sånna spel med med men hinner med att spela färre AAA spel tills de bekänner färg, dessutom ger dig mig inget att kolla på en video med nån spm spelar FarCry 5, medan en video om ett litet märkligt spel där man köper och säljer konst ombord på tåg kan ge mig hur mycket som helst att bara kolla på.

            Med brädspel så är jag mer Euro-trash än Ameri-trash och äger nästan bara spel som passar det. Jag köper ganska få spel och spelar dem sällan, men jag gillar det alltid när det blir av. För en tio-nånting år sen spelade jag brädspel säkert flera gånger i veckan och det var kul. Det skulle nog vara kul idag med.

            Men givetvis står rollspel högst.

            Kommentera


             #13
             Jag spelar lite brädspel ibland. Och lite datorspel (men mest rollspel där också...)

             Kommentera


              #14
              Allätare, förutom att jag håller mig borta ifrån CCGs och figurspel nuförtiden. Det kostar för mycket.

              Kommentera


               #15
               Jag gillar brädspel och taktik datorspel (Total War, StarCraft) inget av dem är i närheten av mitt intresse för rollspel dock. Spelade en hel WOW innan men tröttnade när spelet blev för lätt, gillade dock Arena, PvP ganska länge.

               Kommentera

               Senaste inlägg

               Minimera

               Arbetar …
               X