Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Vad minns vi om Titan Games?

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av buenaventura, 25 October 2018, 16.09
2 responses
101 visningar
0 gillar
buenaventura  
Skapad av RedMoon, Idag, 13.59
0 responses
21 visningar
1 gillar
RedMoon
av RedMoon
 
Skapad av Bifur, 13 November 2018, 18.04
11 responses
320 visningar
4 gillar
pappa
av pappa
 
Skapad av Max Raven, 18 September 2018, 17.53
12 responses
393 visningar
0 gillar
Cybot
av Cybot
 
Skapad av Inkognito, Igår, 20.46
1 response
99 visningar
0 gillar
RedMoon
av RedMoon
 
Skapad av Dunkel, 13 November 2018, 20.41
14 responses
284 visningar
7 gillar
Dunkel
av Dunkel
 
Skapad av PalMer, 07 November 2018, 16.10
41 responses
1.986 visningar
0 gillar
Gurgeh
av Gurgeh
 
Skapad av Zire, 04 November 2018, 17.14
41 responses
1.057 visningar
0 gillar
CapnZapp  
Skapad av chrull, 09 November 2018, 17.52
19 responses
285 visningar
0 gillar
anth
av anth
 
Skapad av McAber, Igår, 10.55
1 response
82 visningar
1 gillar
illuzive  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16
  Ursprungligen skrivet av Oldtimer Visa inlägg
  Wizard var en bokhandel (med lite spel) som låg på Järntorget (det finns en lång artikel om Wizard i ett nyligt nummer av Mjölnir) och som startades av Bo, Peter och Kerstin. När de lade ner den, startade Bo bokhandeln Daggskimmer.
  Här är Wizard intervjun
  http://mjolnirfanzine.yolasite.com/r...vjuspecial.pdf och det planeras en liknande feature om Wizards efterföljare Daggskimmer i nästa Mjölnir har jag hört :)

  Kommentera


  • #17
   Ursprungligen skrivet av Hans E Magnusson Visa inlägg
   Här är Wizard intervjun
   http://mjolnirfanzine.yolasite.com/r...vjuspecial.pdf och det planeras en liknande feature om Wizards efterföljare Daggskimmer i nästa Mjölnir har jag hört :)
   Jävlar vilken bra artikel! Vilka bilder! Vilka berättelser! Vilken skatt!

   /M

   Kommentera


   • #18
    Fantastisk artikel!

    Lite kuriosa i högen av berättelser från den här tiden:

    Min äldre kusin hörde till ett stort spelkollektiv i Jönköping/Husqvarna och växte upp med Chainmail och småningom DnD. Ungefär samtidigt som Malmberg & Co höll på att översätta Magic World från Worlds of Wonder till det som skulle bli DoD, hade min kusin långtgående kontakter med TSR för att få översätta Dungeons & Dragons – om det var ADD eller Moldvay/Cooks B/X minns jag inte. TSR drog sig ur när de till sist fick veta att min kusin ännu gick på högstadiet :). Han hade länge kvar breven, men när jag försökte få scanna dem för allas vår svenska rollspelshistorias skull, kunde han inte längre hitta dem. Han tror att de försvunnit i en flytt. Så inte längre några hårda bevis, men väl en rolig historia! Tänk om han bara varit några år äldre – då hade vi kanske haft en helt annan utveckling inom rollspel i Sverige!

    Hälsar

    Christian

    Kommentera


    • #19
     Ursprungligen skrivet av Fiktionslek Visa inlägg
     Ungefär samtidigt som Malmberg & Co höll på att översätta Magic World från Worlds of Wonder till det som skulle bli DoD, hade min kusin långtgående kontakter med TSR för att få översätta Dungeons & Dragons – om det var ADD eller Moldvay/Cooks B/X minns jag inte.
     ​Intressant! Detta bör alltså varit redan 1981? Minns du vem han hade kontakt med på TSR då? Deras internationella avdelning startade ju inte förrän flera år senare.

     Kommentera


     • #20
      Jag ska mejla och fråga honom. Om jag minns rätt har du faktiskt träffat min kusin, på invigningen av gamla Goblin Games (innan Hunk tog över). Jag har för mig att ni pratade om detta då. Årtalet kan nog vara allt mellan 1980 och 1983, men om jag minns rätt sa han att DoD ännu inte kommit ut.

      Återkommer!

      C

      Kommentera


      • #21
       DoD kom ut i juni 1982, så det begränsar ju årtalet något.

       Kommentera


       • #22
        Jag ringde honom istället, och så här sa han:

        Detta var 1981 — han var helt säker på att DoD inte kommit ut, för hela grejen var att det inte fanns rollspel på svenska. Han gick på högstadiet och tog helt enkelt reda på TSRs adress och skrev till dem. Han fick svar direkt, för TSR var jätteintresserade av att få ut översättningar. De letade efter någon som kunde dra igång direkt, och i svarsbrevet efterfrågades saker som företag, distributionsmöjligheter och så vidare. Och då gjorde min kusin helt enkelt så att han hittade på (!!!) ett företagsnamn — ”Crysta Ball” — och sa att han höll på att starta det. För säkerhets skull lade han till ”Limited” eller "Unlimited" efter, för det hade han hört att det skulle vara :). Hahaha! Dock bekände han färg när det gällde ålder — av någon anledning som jag inte förstår, för han ljög ju om företaget. Hur som helst kom det inget ytterligare svar (så det var ju ingen långtgående kontakt), och min kusin kan inte komma ihåg kontaktpersonens namn, mer än att titeln helt enkelt var ”Director”. Han är hyfsat säker på att han slängt det arkiv där brevet låg, men det kan också vara så att han tagit ut brevet först och lagt det i nån låda. Så om han hittar det ska vi scanna det och dela med oss!

        Hälsar

        Christian

        ps. Det var B/X han ville översätta.

        Kommentera


        • #23
         Fantastiska berättelser!

         Det som gör mig så glad och varför jag tycker det här är så spännande är att jag växte upp i lilla Borlänge, och där hade vi inte de här dynamiska föreningarna (innan vi själva drog igång dem), och inga butiker med sådana här eldsjälar.

         Det är så himla roligt att lära mig mer om den stora bilden, att inse att vi var en del av en mycket större grej än bara spelgänget i källaren.

         /Magnus

         Kommentera


         • #24
          Jag håller med! Jag växte upp i Nässjö och mötte rollspel första gången genom att min kusin berättade om dem när vi var på besök i Husqvarna. Detta var kanske -79/80. Det fanns en konfliktspelsförening där som importerade allt från TSR och även andra spelföretag. Eftersom det här var en tid när en pojke blev helt till sig om någon så mycket som viskade "svärd" i örat blev jag helt såld, och på den vägen är det :). Min kusin handlade för övrigt på Titan när han besökte Göteborg. Själv var jag tyvärr aldrig där, utan första besöken var leksaksaffärer i Nässjö samt småningom Tradition i Götet. Men jag har Oldtimers översättningar i hyllan allihop, och det är fina grejer.

          Hälsar

          Christian

          Kommentera


          • #25
           Ursprungligen skrivet av Fiktionslek Visa inlägg
           Men jag har Oldtimers översättningar i hyllan allihop, och det är fina grejer.
           *bugar ödmjukt*

           Kommentera


           • #26
            Var det ingen annan som hade några minnen från Titans åtta år i Göteborg?

            Kommentera


            • #27
             Jag minns när jag fick AD&D2e PHB signerad av Zeb Cook.

             Sedan spelade vi aldrig 2e...

             Kommentera

             Arbetar …
             X