Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rekomendera mig ett rollspel som innehåller rymdfärder.

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Khan, Idag, 12.54
17 responses
185 visningar
1 gillar
Gurgeh
av Gurgeh
 
Skapad av Rickard, 02 August 2018, 18.13
23 responses
896 visningar
9 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Mannen i skogen, Idag, 16.36
0 responses
23 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
3 responses
196 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
88 responses
4.706 visningar
12 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Minion X, Idag, 00.50
4 responses
154 visningar
0 gillar
Cybot
av Cybot
 
Skapad av Skarpskytten, 02 July 2018, 09.29
4 responses
429 visningar
0 gillar
Skarpskytten  
Skapad av buenaventura, 23 November 2018, 13.15
8 responses
172 visningar
0 gillar
buenaventura  
Skapad av ceruleanfive, 26 November 2018, 09.48
3 responses
101 visningar
6 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Vicotnik, Igår, 22.04
3 responses
155 visningar
4 gillar
Rymdhamster  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rekomendera mig ett rollspel som innehåller rymdfärder.

  Jag satt och kollade på bilder från från olika rymdsonder etc och insåg när jag tittade på Pale blue dot att jag vill ha ett rollspel där man kan ägna sig åt rymdfärder. Men jag har problemet att jag inte har en aning om vilket spel det skulle kunna vara eller var jag ska leta. Så jag tänkte höra om inte någon kan rekommendera mig ett spel eller tre.

  Kraven jag har på spelet är inte så mycket mer än att man ska kunna åka igenom rymden i spelet och att rymdresor hyfsat tillgängliga för allmänheten och inte allt för komplicerade att genomföra. Antagligen någon form av sci-fi jag letar efter men det behöver inte vara sci-fi. Kanske något som liknar The Expanse (har sett första säsongen). Men setting, stämning och regler spelar mindre roll utan jag är öppen för förslag. Så om någon har tips om spel som är kul att spela eller bara verkar kul att spela så tar jag tacksamt emot dem. Just ja, spelet måste vara på engelska eller svenska eftersom jag annars inte kommer kunna spela det. Skulle vara bra om det var mer än bara name drops så om man inte själv orkar skriva några rader om spelet så går det bra med en länk där någon annan gör det. • #2
  Frågan är väl lite vad du vill ha ut av själva rymdfärden. Är det för att du vill få ut något speciellt rollspelande med själva resan, eller är det själva miljön i sig? Problemet brukar ju annars vara det motsatta att det tar för lång tid med resorna. "Fun, fun, fun in hyperspace... Bored now!"

  edit: Vissa spel har ju rymdfärder som stapelvaror. De flesta bygger på olika filmer/tv-serier.

  * Alla olika Star Wars-spel exempelvis. Men där är ju mer fokus på jedis, strider med stormtroopers och sedan eventuella dogfights mellan olika småskepp. Men rymdresor är ju vanliga även för allmänheten.

  * Star Trek i sina olika utgåvor. Det är antagligen det som ligger närmast då livet ombord de stora skeppen faktiskt är en del av kanon i källmaterialet.

  * Babylon 5-rollspelen är ju tänkt att vara på själva rymdstationen. Men rymdskeppsresor i sig förekommer ju flitigt.

  * Traveller innehåller vad jag vet en hel del rymdresor också. där är ju tanken att man skall upptäcka saker. Originalutgåvan

  * Firefly. Skaffa ett skepp, skaffa en besättning. Hitta ett sätt att tjäna pengar så du kan fortsätta flyga. Länk

  * Eclipse Phase finns, men där reser du oftast inte med rymdskepp, utan laddar upp dina minnen, och beamar över det till din destination, där de laddas ner i en för tillfället hyrd kropp. 2nd edition. Systemet är dock väldigt bökigt.

  /Ulfgeir
  Last edited by Ulfgeir; 28 December 2017, 01.32.

  Kommentera


  • #3
   På svenska har vi ju även Coriolis, där spelet utgår från att man har ett rymdskepp att åka runt i Tredje Horisonten med. Det är en viss Firefly-känsla över det hela (i alla fall fick jag det när jag läste böckerna), med väldigt varierande teknologinivå, skruttiga farkoster, och så. Dock är den kinesiska fernissan utbytt mot en Mellanöstern-baserad dylik.

   För den som vill ha något lite mer regeltungt så har Paizo nyligen kommit ut med sitt Starfinder, som i princip är Pathfinder i rymden. Motorn är ungefär samma, men med andra raser och klasser. Gruppägt rymdskepp ingår som standardutrustning. Jag får intrycket att man inspirerats en hel del av Guardians of the Galaxy-aktig science fiction.

   Kommentera


   • #4
    En recension av svenska Sci-Fi!

    http://www.rollspel.nu/forum/allmänn...cension-sci-fi
    Last edited by PAX; 28 December 2017, 07.59.

    Kommentera


    • #5
     I Eon kan du segla genom rymden i ett alviskt eter-skepp.

     Räknas det?

     Kommentera


     • #6
      Det spel med rymdresor som jag spelat absolut mest är tidigare nämnda Star Wars, D6-varianten från West End Games. Reglerna för rymdstrider är tämligen bökiga och regelsystemet i stort, med T6:or som ska summeras, blir lite klumpigt och obalanserat om man spelar en lång kampanj så att rollfigurerna hinner bli riktigt bra. I övrigt är det lättspelat och bäddar för fartfyllda äventyr. D20-varianten av Star Wars har jag däremot aldrig testat, och FFG:s Star Wars med sina specialtärningar och påtvingade berättargrepp är inte min kopp te.

      Coriolis, som också nämnts tidigare, har jag bara nosat på. Det har enkla regler (samma regelmotor som Mutant År 0) och spelvärlden verkar mörk och spännande med sina orientaliska influenser.

      Sci-Fi!, som även det har nämnts tidigare, och dess huvudsakliga kampanjkosmos verkar bra. Jag gillar Fantasy! OSG och regelmotorn fungerar säkert även i science fiction så länge man vill ha det grovkornigt och inte direkt realistiskt. Dock, i Sci-Fi! ligger fokus inte på rymdresor utan där förekommer de mer i bakgrunden.

      Ett spel som inte nämnts tidigare är 2300AD. Det faller inom den gren som kallas hard science fiction vilken eftersträvar att vara mer realistisk. Spelvärlden i 2300AD handlar om människans kolonisation av rymden och bygger vidare på 80-talets kalla krig med olika stormakter som utforskat och koloniserat i olika riktningar. Jag gillar verkligen det världsbygget. Det är retro på ett sätt som för tankarna till Alien och andra världskriget på samma gång. Reglerna är däremot onödigt tunga och lämnar således en del övrigt att önska.

      Kommentera


      • #7
       Star Wars d6 har även jag spelat smugglare/trader i någon gång och det funkar väl ok. Däremot finns det inget stöd i regler för mer än skepp och strider så allt annat får man hacka själv.

       Något som jag inte spelat själv men funderat på att köpa är Coriolis - Horisontens hemligheter. Det skall innehålla:
       Utökade regler för rymdresor och oväntade möten
       Snabba handelsregler för blivande frihandlare

       Skulle kanske kunna vara något?

       Edit: Om du väntar någon vecka så kan du få en recension, 188 pix på webhallen slog jag till på.
       Last edited by Ram; 28 December 2017, 10.14.

       Kommentera


       • #8
        Stars Without Numbers är ett riktigt bra rymdrollspel med retrostuk (lite som om gamla Traveller i första hand hade varit byggt på tidiga Dungeons & Dragons-regler). Bra med stöd för spelledare att rulla fram nya system, ett trevligt litet system för psykiska krafter, ett enkelt färdighetssystem, osv. Reglerna finns som gratis pdf här.


        Passar också på att nämna att The Expanse ska komma som rollspel nästa år:

        ”Green Ronin will run a crowdfunding campaign for The Expanse RPG next year and publish the game in August, 2018. The Expanse RPG will use Green Ronin’s popular Adventure Game Engine, which powers its Blue Rose, Fantasy AGE, and Modern AGE RPGs. More information about The Expanse RPG will appear on greenronin.com in the coming months.”

        Kommentera


        • #9
         Ursprungligen skrivet av DeBracy Visa inlägg
         Stars Without Numbers är ett riktigt bra rymdrollspel med retrostuk (lite som om gamla Traveller i första hand hade varit byggt på tidiga Dungeons & Dragons-regler). Bra med stöd för spelledare att rulla fram nya system, ett trevligt litet system för psykiska krafter, ett enkelt färdighetssystem, osv.
         Låter som något som du borde spelleda på Grottröj. Det är alldeles för lite scifi där.

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg
          Låter som något som du borde spelleda på Grottröj. Det är alldeles för lite scifi där.
          Du får hetsa Linus, han har spellett det en del!

          Kommentera


          • #11
           Ursprungligen skrivet av DeBracy Visa inlägg
           Du får hetsa Linus, han har spellett det en del!
           Lätt! Jag har redan en hållhake på honom i form av en studiecirkellista som han vill ha. (Ursäkta OT).

           Kommentera


           • #12
            Eftersom andra redan rekommenderat Coriolis, Traveller, Sci-Fi och Stars Without Number passar jag på att tipsa om att Star Frontiers nu går att köpa som print on demand: http://www.drivethrurpg.com/m/product/226710.

            Stars Without Number kan du förresten ladda ned gratis här: http://www.drivethrurpg.com/m/product/86467

            Kommentera


            • #13
             Traveller (Megatraveller är det jag har erfarenhet av) är det rollspel jag var haft mest kul i med just rymdfärder. Ganska detaljerade regler, men smidiga när man väl lärt sig dem.

             Regler för allt från att bygga rymdskepp till att resa i dem till att bedriva rymdhandel.

             Kommentera


             • #14
              Rogue Trader! Rymd och helvetesresor!!!!

              Kommentera


              • #15
               Det är inte så vackert att lyfta fram sina egna spel kanske, men sci-fi är ju min paradgren. M-SPACE är ett BRP-baserat spel som släpptes förra året. Drakar och Demoner-regler för sci-fi, kan man säga.

               Rymdskeppsreglerna är centrala i spelet och gör det lätt både att bygga skepp och att kriga med dem. Det kan vara rostiga gamla skorvar eller skinande blanka spjutspetsar. Spelet i sig fungerar som en verktygslåda, där man plockar ihop de delar man behöver. Vill man konstruera världar så går det utmärkt, samma sak med utomjordingar och organisationer.

               Det finns bara 2-3 äventyr än så länge, men under våren släpper vi en ny spelvärld: mysterielösande sci-fi under 1920-talet. Det ser ut att bli riktigt flott.

               Kommentera

               Arbetar …
               X