Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Första och senaste rollspelet

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av ceruleanfive, 20 November 2018, 12.19
60 responses
2.960 visningar
1 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av joth1006, 19 November 2018, 13.31
9 responses
164 visningar
2 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av luddwig, 28 October 2018, 13.09
8 responses
306 visningar
0 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av Björn Wärmedal, 28 November 2018, 14.19
87 responses
2.871 visningar
1 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av Svarte Faraonen, Igår, 23.29
2 responses
16 visningar
0 gillar
Fjodor Pollett  
Skapad av talgboll, Igår, 11.07
10 responses
207 visningar
4 gillar
Swedish Chef  
Skapad av ceruleanfive, Igår, 12.31
2 responses
95 visningar
0 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Khan, 10 December 2018, 12.54
26 responses
753 visningar
1 gillar
Rickard
av Rickard
 
Skapad av wilper, 02 February 2018, 07.18
68 responses
3.004 visningar
13 gillar
Björn Wärmedal  
Skapad av Skarpskytten, 11 December 2018, 21.58
2 responses
138 visningar
4 gillar
Skarpskytten  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Första och senaste rollspelet

  Jag har tråkigt. Här är två enkla frågor som jag tycker kan vara kul att läsa om folks svar på:
  1. Vilket var det första rollspelet du köpte?
  2. Vilket var det senaste rollspelet du köpte?

  Förtydligande: Endast riktiga inköp av rollspelens grundböcker (core rulebooks) är relevanta här. Det kvittar om det är en fysisk eller digital utgåva så länge du fått produkten. En aktiv kickstarter du precis backat är alltså inte inkluderat här.

  Och givetvis kan man ju slänga med en kommentar om varför det blev just de spelen :)

 • #2
  Jag kanske ska bidra med mitt också, vilket fick mig att starta tråden:
  1. Dungeons and Dragons, 3.5.
  Köpte för en nystartad rollspelsgrupp, spelade två möten innan gruppen upplöstes. Sen stod de tre grundböckerna i bokhyllan i typ åtta år innan jag spelade ytterligare två möten med en annan grupp. Sen dess har de stått i hyllan nästan hela tiden, bortsett från några gånger per år då jag söker inspiration och/eller vill ha nåt att läsa på toan.

  2. Pathfinder.
  Inget stort steg från första rollspelet med andra ord. Inte spelat det och knappt ens läst i det, men råkade hitta hela spelet på Humblebundle för en spottstyver för några veckor sen.
  Last edited by da_bohz; 14 November 2017, 20.14.

  Kommentera


  • #3
   1. DoD: Trudvang. Jag hade tidigare snyltat på andras böcker och gruppen hade spelat DoD6 och Expert i flera år, så när Trudvang släpptes kände jag att det var dags att köpa något.

   2. Fick nyligen hem Apocalypse World 2ed i hårdpärm. Jag hade kikat igenom en PDF och testat lite med gruppen. Systemet gjorde många intressanta saker som jag tog med mig till mitt rollspelande i övrigt, så jag kände att jag ville bidra med lite intäkter.
   Last edited by ceruleanfive; 14 November 2017, 20.26.

   Kommentera


   • #4
    1. Chock, tror jag. Jag tror att mina inköp av begagnade exemplar av Drakar och demoner och Mutant kom senare.

    2. Tails of Equestria, för att jag blev nyfiken, och för att jag en gång i tiden svarade att jag var helt ointresserad av ett My Little Pony-rollspel i Sinkadus-enkäten utan att fatta att jag blev trollad.

    Kommentera


    • #5
     1. Wastelands. Det kändes coolt och annorlunda från de andra spelen vi hade i gruppen då det begav sig (och det fanns inte supermånga spel på svenska att välja på).

     2. Blades in the dark. Blev helt förälskad i en av deras regler och ville läsa mer för att förstå hur det fungerade.

     Kommentera


     • #6
      Eftersin jag fick mitt första rollspel så blev frågan lurig...
      Drakar och demoner 6 reviderade utgåvan köpte jag (den kom 2003). Mutant:UA köpte jag (den kom 2001) och Feng Shui köpte jag (den kom 1999 i Atlas Games-utgåvan). Men vilken köpte jag först? Oavsett vad så ägde jag under typ 10 års tid enbart DoD-91...

      Senaste köpet är The One Ring för ett par veckor sedan (andra utgåvan, kom 2014).

      Fantasy-cirkeln är sluten.

      Kommentera


      • #7
       1: Första jag köpte var Chock.

       2: Senaste jag köpte var faktiskt Pathfinder core rules. Börjat skaffa alla regelböckerna för det är trevligare med böcker än att läsa på skärmen.

       Kommentera


       • #8
        1. Drakar och Demoner '87. En kompis hade det och det verkade häftigt. Kan ha spelat en gång innan jag köpte det. Spenderade resten av sommaren med att göra gubbar.

        2. Masks: A New Generation och Blades in the Dark. Jag fullkomligt älskar Apocalypse World och har hört väldigt mycket bra om båda dom här så jag slog till när det var extrapris nån gång. Har inte hunnit spela eller ens läsa dom, men jag gissar på att jag kommer kunna sälja in Masks i en inte alltför avlägsen framtid. Blades kan bli svårare att få till.

        Kommentera


        • #9
         1. RuneQuest 3, Deluxe Boxed Edition. Hade sedan tidigare införskaffat Monster-boxen till Drakar och Demoner (främst för de fantasieggande bilderna) men hade inte köpt något spel. Snubblade över ett rollspel med rätt fränt omslag och ett supplement med rätt fränt omslag för £5 på en second hand-affär i London. Slog till.

         2. Elysium (Mutant: År Noll). Fick kolla internetbanken för att lista ut vilket som var senast. Köpt för att komplettera när jag ändå hade rabatt på spelbutiken. Står nu tillsammans med alla de andra År Noll-boxarna (samtliga fortfarande inplastade) och väntar på att säljas för odrägliga pengar när de är out of print, eller att spelas skiten ur. Framtiden får utvisa vilket.

         Kommentera


         • #10
          Um.... köpte? Hmm... det var ju så länge sen. Jag körde ju på lånade rollspel i början.

          Första: Antagligen Mutant UA? Första utgåvan av grundboken, samt Vid Regnbågens Slut. Vid det laget hade jag redan spelat DoD (okänd version), Mutant och Mutant 2089.

          Senaste: Troligen DoD-Retro. Köpte en låda billigt av en av alla besvikna kickstartare =) Och jag måste säga, för priset jag gav för den (i synnerhet som jag vid det tillfället var fullkomlit insatt i alla spelets brister) så var det ganska prisvärt =)

          Nästa spel skulle kunna bli Eon 4, men tyvärr verkar det vara ont om besvikna köpare därute som vill sälja av sitt exemplar billigt ;)

          Kommentera


          • #11
           1. Drakar och Demoner, andra utgåvan. Jag ville köpa ett rollspel, och det var vad som fanns där jag befann mig (mycket möjligt jag hade köpt det, även om det funnits alternativ).

           2. Elite Dangerous. Backade det på ett infall, och laddade ner Core boken för ca 3 veckor sedan. Bara bläddrat i den som snabbast.

           Kommentera


           • #12
            Första köpet var Mutant 2089. Och det var vackert. Jag hade spelat några möten Eon 1 innan, men fastnat för en kompis beskrivningar av mörk och dystopisk framtid. Därför blev det Mutant och inte Eon som första köp. Förlåt mig, Ymir!

            Senaste spelet... Ingen aning. Helt ärligt. Kickstarter har tagit över helt för mig. Om jag tvangs gissa skulle jag nog säga Exalted 2nd edition. Det är min dröm i rollspelsvärlden, att hitta en grupp som är lika pepp som jag på det spelet. Det har allt jag vill ha, och 1st edition var nog det sista spelet jag skaffade för jag kunde utnyttja mina tendenser för bokslukeri för att plugga teglet. Nummer känns det som just träigt plugg alltför ofta. Men Exalted har fortfarande den där underbara charmen av att vara nostalgisk och samtidigt vara tillräckligt bra på egna ben för att faktiskt hålla även utan rosenskimrande glasögon.

            Kommentera


            • #13
             1. Traveller (lilla svarta lådan) - som yngling var scifi min första kärlek.

             2. Mighty Protectors (aka Villains & Vigilantes 3e) - backade kickstartern mest av nostalgi för Jeff Dees illustrationer.

             Kommentera


             • #14
              1. Drakar och Demoner Gigant, kanske 1988. Räknas det? Ingen grundbox men detta var på den tiden som allt köptes kollektivt i kompisgruppen och det var nog den första regellåda som föll på mig (däremot var det inte den första rollspelsprodukten, kan det ha varit Monsterboken 1?). Om inte är det nog DoD91 som är svaret.

              2. Ur varselklotet i början på sommaren (eller ja, det var då som mitt backade ex dök upp). Annars var det ju Kutulu som jag köpte av krank på Gothcon.

              Kommentera


              • #15
               Mutant - det var på 80-talet och i Sverige fanns det 2 aktuella rollspel. Mutant var det nya. DoD hade vi spelat ett tag.

               Western - Jag köpte första versionen när det gavs ut och har stått över de andra varianterna. Nya versionen såg helt enkelt för bra ut för att mostå, samt att Åskfågeln gav bra rabatt på sitt paketpris.

               Kommentera

               Arbetar …
               X