Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

52

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Genesis, 18 June 2018, 18.30
67 responses
1.446 visningar
0 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av dawnrazor, Idag, 11.09
1 response
21 visningar
0 gillar
grolin
av grolin
 
Skapad av LJSLarsson, Idag, 09.39
2 responses
94 visningar
5 gillar
Genesis
av Genesis
 
Skapad av RedMoon, 06 April 2018, 15.24
29 responses
556 visningar
3 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Skarpskytten, 14 June 2017, 08.54
37 responses
1.069 visningar
6 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av Wolfbane, Idag, 00.11
1 response
66 visningar
0 gillar
Paal
av Paal
 
Skapad av God45, Idag, 00.31
0 responses
28 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Mannen i skogen, Igår, 20.43
1 response
67 visningar
0 gillar
han som kallades göte  
Skapad av Dansun, Igår, 22.17
0 responses
46 visningar
0 gillar
Dansun
av Dansun
 
Skapad av wilper, Igår, 16.54
3 responses
117 visningar
1 gillar
luddwig
av luddwig
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • God45
  skapade en diskussion 52

  52

  Den Mörka Herren har dött och hans svarta rike Serak har krossats. De av hans generaler, löjtnanter och politiska ledare som inte dödats har flytt eller gömmer sig i det kaotiska landet. Aliansen av människor, alver, dvärgar och halflingar har dock inte den politiska viljan eller resurserna att ockupera Serak eller bygga upp landet igen.

  Många fruktar att Serak kommer bli en grogrund för extremister och kaos eller ännu värre att en ny mörk herre kommer fylla tomrummet efter Den Mörka Herren. För att hindra detta har flera grupper gått ihop och erbjuder stora belöningar för att gripa eller döda den Mörka herrens förre detta mäktigaste tjänare. Man har gjort upp en kortlek med de 52 farligaste potentiella mörka herrarna. Högre värde på kortet är lika med en farligare individ och en högre belöning.

  Där livet inte har något värde har döden plötsligt fått ett pris.

  Det här sätter upp scenen för en kampanj där en eller fler äventyrargrupper rör sig runt Serak på jakt efter 52 boss fiender. Bossarna kan göra allt från att försöka smälta in till att ha grävt ut onda tempel till att försöka samla ihop en armé till att ha tagit över en liten by eller stad som borgmästare.

  Spader är krigare och soldater.

  Hjärter är präster och druider.

  Ruter är tjuvar, barder och andra som använde list.

  Klöver är magiker, häxor och trollkarlar.


  Vill du bidraga till kortleken? Skriv dina egna kort och posta dem i den här tråden. :)


  SPADER 2: Uthar Khell
  Uthar var en underledare i orchhorderna som tjänade den Mörka herren. Lite mer än en sergeant egentligen. Men vid det slutliga slaget, efter de högre ledarna i den svarta armen dödats eller flytt ledda han sina trupper rakt genom alvernas linjer, dödandes Abhaliel den berömda arabiska översten med sina bara händer på vägen.

  Efter slaget har Uthar använt de trupper som följde honom för att sätta upp sig själv som en rånar baron vid en av Seraks viktiga handelsvägar. Tidigare har den varit för skyddad för att det skulle fungera men i det destabiliserade Serak bygger Uthar upp allt mer makt och pengar. Han har börjat rekrytera fler trupper och nu tjänar inte bara orcher men också hobgoblins och människor under hans fana.

  Uthar håller till i det lilla tullfortet Blåklippa vid sidan av handelsvägen. Han har har två dussin orcher och ett dussin andra trupper som jobbar för honom. Han är också en präst som han betalar för att hålla hans trupper friska och redo att slåss.

  Uthar själv är en level 3 fighter och han använder det magiska bastard svärdet Kvicktand som han tog från Abhaliels brutna kropp vid det sista slaget. I en strid kommer han lita på att hans män flankerar fienden medan han anfaller rakt på. Uthar är erfaren och listig och kommer prioritera att döda först magiker och sedan helare.
  Last edited by God45; 11 June 2017, 12.09.

 • Cybot
  svarade
  Spader 7: Isfasan/Hrimgandr

  Långt innan han blev Den Mörke Herren ledde han en expedition till de iskalla vidderna, och där brände han Isgudens tempel, och slaktade alla isgudens heliga djur och alla hans druider. Förutom en. En ung akolyt slogs i kedjor av järn och drogs ner från vidderna, och med sig hade han det fåtal av isgudens heliga texter han kunde bära och ett dussin ägg. De flesta av dessa ägg dog på vägen (och de slavar som hade satts att vaka över dem avrättades), men ett enda ägg kläcktes och ur detta ägg kravlade Isfasan.

  Isfasan är en gigantisk Isorm som har blivit en av symbolerna för DMHs terrorvälde. Det var DMHs vana att vid gladiatorspel driva in Isfasan på arenan, kravlande på sina hundratals ben, blödande ifrån pikstick och galen av smärta. Allt annat på arenan var dödsdömt, då en Isorm är stor som en lada, tung som en uråldrig lindorm och kan spruta ett frätande gift. Detta var ödet för dem som DMH hatade mest; motståndsledare, kättare och subversiva.
  Jobbet att åter igen sätta på munkorgen och göra Isormen hanterbar föll på den namnlöse akolyten, som nu har blivit gammal, böjd och gråskäggig, tyngd av sina sorger och längtan efter de frusna slätterna.

  När DMH föll flydde Akolyten och Hrimgandr till en avlägsen glaciär, högt uppe i Seraks berg där de lever isolerat och undangömt. Folkets hat brinner dock starkt, det är många som har förlorat nära och kära till Isfasans käftar och gift.

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  OT: Ofta är det ösigt och fartigt att läsa dyslektikers texter eftersom dom skriver på ett sätt som man tänker eller pratar istället för att vara fast i skrivregler. Kändaste exemplet är väl Elmore Leonard som bl.a. skrivit Jackie Brown–filmen

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
  Jag brukar digga din stavstil men tänkte speciellt eftersom det är i namnet
  Jag har ändrat det nu. Ville mest skämta lite, men det funkade dåligt i text. Ledsen :(

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  Jag brukar digga din stavstil men tänkte speciellt eftersom det är i namnet

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
  s/Blod Svarta/Blodsvarta/
  Det är den närmsta översättningen från avviska utan att slakta poesin i namnet.

  (Eller så är jag en jag är en dyslektiker och bryr mig inte :p )

  Kommentera:


 • 2097
  svarade
  s/Blod Svarta/Blodsvarta/

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Spader 4:

  Den Blodsvarta rustningen var en av den mörka herrens artifakter och tortyrredskap. Rustningen försätter bäraren i fruktansvärd smärta från de många magiska nålar som kopplar rustningen till bäraren och förslavara bäraren till Den Mörka Herrens vilja. Men med Den Mörka Herren död finns det ingen som kontrollerar rustningen bärare. Men rustningen går inte att ta loss. Utan den mörka herren har den låst sig och håller offret i den vid liv, gör bäraren nästan ostoppbar och driver denna till vansinne med de eviga plågorna.

  Han eller hon har inte längre ett namn, smärtan har ätit allts om en gång var personen som stoppades i rustningen. Bäraren leder nu en arme av vansinniga män och kvinnor, torterade bortom punkten för rationella tankar. De kommer till en stad och mördar, äter och korsfäster alla som är för svaga för att överleva och torterar resten med magi till att följa bäraren och fortsätta cykeln.

  För varje dag som går blir bärarens sinne skarpare och klarare. Inte nådigare eller mer friskt, bara klarare och skarpare som vansinne slipat tills det har en egg.

  För att stoppa Den Blodsvarta Rustningen måste en grupp äventyrare förutste var de kommer slå till näst och sedan kämpa sig genom en hord av nu galna men nyligen helt oskyldiga människor och sedan döda ett nästan odödligt tortyr offer.
  Last edited by God45; 14 June 2017, 10.48.

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Ursprungligen skrivet av wilper Visa inlägg
  Peregrine Winter - Ruter/Mynt
  I kaoset efter DMHs fall drev ett tåg flyktingar genom byn. Det var inte mycket till by, en brunn, tjugo familjer med starka släktband sinsemellan, hus av torv och sten, några hundra får, härjade odlingar omgärdade av låga stenmurar till skydd mot vinden och fåren och, det var stort sett det.

  När tåget drog vidare blev en flyktingarna kvar. Byborna trodde honom först vara helt värdelös, och att han bara skulle bli en börda, men det visade sig att Perrin kunde göra nytta ändå. Med hjälp av sin pappersmagi kan han förutse vilka priser som osten kan säljas till i dalen, vilka tyger som kommer att gå åt mest på marknaden, saker byborna hade en vag känsla för tidigare, men nu fick bekräftat för sig. Perrin har gjort några ändringar på redskapen som används för trådframställning, samlat byns resurser för att köpa en vävstol som gör att en vävare på en vecka gör det som skulle tagit en månad med de gamla.

  Han har verkligen ingen hand med fåren, och han för för gammal för att göra riktig nytta på fälten, men livet i byn har verkligen blivit bättre sedan han kom. Lite enklare, lite rikare, hans förbättringar har hjälpt dem alla.

  Samtidigt lever Perrin i fruktan. Här i bergen finns det ingen som känner honom vid hans rätta namn, högvördige gillesmästare Peregrine Winter, eller som den namnlöse svartklädde tortyrmästare som tvingade ur tillfångatagna spionder deras hemligheter. Byn har inte många besökare. Men förr eller senare kanske någon känner igen honom, skägget och ylledräkten till trots.  Du skriver sådant guld! Det här är en perfekt Ruter 2 eller 3.

  Kommentera:


 • wilper
  svarade
  Peregrine Winter - Ruter/Mynt 2
  I kaoset efter DMHs fall drev ett tåg flyktingar genom byn. Det var inte mycket till by, en brunn, tjugo familjer med starka släktband sinsemellan, hus av torv och sten, några hundra får, härjade odlingar omgärdade av låga stenmurar till skydd mot vinden och fåren och, det var stort sett det.

  När tåget drog vidare blev en flyktingarna kvar. Byborna trodde honom först vara helt värdelös, och att han bara skulle bli en börda, men det visade sig att Perrin kunde göra nytta ändå. Med hjälp av sin pappersmagi kan han förutse vilka priser som osten kan säljas till i dalen, vilka tyger som kommer att gå åt mest på marknaden, saker byborna hade en vag känsla för tidigare, men nu fick bekräftat för sig. Perrin har gjort några ändringar på redskapen som används för trådframställning, samlat byns resurser för att köpa en vävstol som gör att en vävare på en vecka gör det som skulle tagit en månad med de gamla.

  Han har verkligen ingen hand med fåren, och han för för gammal för att göra riktig nytta på fälten, men livet i byn har verkligen blivit bättre sedan han kom. Lite enklare, lite rikare, hans förbättringar har hjälpt dem alla.

  Samtidigt lever Perrin i fruktan. Här i bergen finns det ingen som känner honom vid hans rätta namn, högvördige gillesmästare Peregrine Winter, eller som den namnlöse svartklädde tortyrmästare som tvingade ur tillfångatagna spioner/rebeller deras hemligheter. Byn har inte många besökare. Men förr eller senare kanske någon känner igen honom, skägget och ylledräkten till trots.
  Last edited by wilper; 14 June 2017, 10.31.

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Ursprungligen skrivet av wilper Visa inlägg
  Lirit Strain - Hjärter/Bägare

  Lirit ser ut som vilken kvinna ur allmogen som hellst, kanske något kortare, kanske något bredare än snittet. 35 år har farit ganska varsamt fram, och än finns inte ett grått hår i hennes röda hårsvall. I rätt sällskap kan hon dra skämt så grova att blommor vissnar i hennes närhet.

  Som barnmorska har hon förlöst hundratals, kanske tusentals barn i byarna i det bördiga flodslandet.

  Och nu hon är efterlyst, död eller levande.

  Hon förde Tiondeboken i tio år i sitt område. Var tionde nyfödd tillföll DMH. Gosse eller flicka, fattig eller rik, vanskapt eller hel, så länge barnet hade andats i en dag och en natt tillhörde det DMH. Lirit förde bok över vilka som föddes, så att hon säkert skulle kunna säga vilket barn som var det tionde. Att undanhålla DMH hans tionde hade bara ett straff - döden.

  Lirit är en nivå 2 präst/helare.
  Riktigt cool! Och en perfekt hjärter 2.

  Kommentera:


 • wilper
  svarade
  Lirit Strain - Hjärter/Bägare 2

  Lirit ser ut som vilken kvinna ur allmogen som hellst, kanske något kortare, kanske något bredare än snittet. 35 år har farit ganska varsamt fram, och än finns inte ett grått hår i hennes röda hårsvall. I rätt sällskap kan hon dra skämt så grova att blommor vissnar i hennes närhet.

  Som barnmorska har hon förlöst hundratals, kanske tusentals barn i byarna i det bördiga flodslandet.

  Och nu hon är efterlyst, död eller levande.

  Hon förde Tiondeboken i tio år i sitt område. Var tionde nyfödd tillföll DMH. Gosse eller flicka, fattig eller rik, vanskapt eller hel, så länge barnet hade andats i en dag och en natt tillhörde det DMH. Lirit förde bok över vilka som föddes, så att hon säkert skulle kunna säga vilket barn som var det tionde. Att undanhålla DMH hans tionde hade bara ett straff - döden.

  Lirit är en nivå 2 präst/helare.
  Last edited by wilper; 13 June 2017, 08.25.

  Kommentera:


 • Frippe
  svarade
  Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
  Det här är inte kopplat till någon specifik spelvärld. Det är bara en ganska standard fantasy värld. Vilket gör att kortleken och Serak går att plugga in i de flesta kampanjer.
  Ja, precis... Erhm... Det var precis det jag redan visste. Det var bara att jag inte kom ihåg hur "specifik" stavades.

  Till saken då.

  Spader 9 - Urai

  Där Urai finns finns också striden. Urai drar till sig våldsamheter likt en ljuslåga lockar till sig nattens insekter.

  ​Sökande drar hon genom landet. Ständigt på jakt efter de kvarvarande medlemmarna ur Bergets Råd. De som förrådde och dödade henne.

  Vid Efterlivets Öken slöt hon ett förbund med Tomoe och hon fick vända tillbaka till de levande.

  Hon färdas alltid obeväpnad och finner en tjusning i att dräpa sina motståndare med deras egna vapen.
  Last edited by Frippe; 12 June 2017, 20.23.

  Kommentera:


 • Jocke
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
  Klöver Tre - Den Transporterade Mannen
  Det här är alltså klyftigt för att Penn & Teller alltid använder sig av klöver 3 när de gör korttrick.

  Kommentera:


 • God45
  svarade
  Ursprungligen skrivet av wilper Visa inlägg
  Orfeo Onyx - Hjärter/bägare (Jag tappade räkningen, ge mig ett nummer så skriver jag in det.)

  Redan när DMHs styre började vackla drog sig Orfeo Onyx sig tillbaka. Det gick inte DMH omärkt förbi som märkte Orfeo Onyx som förrädare och utlyste ett pris på dennes huvud. Ingen prisjägare lyckades dock då, Orfeo Onyx står inte att finna, inte ens med magiska medel.

  Skulle man gömma sig för DMH var man tvungen att göra det grundligt, och överstepräst Onyx var en grundlig man.

  I De Svarta Träsklanden finns en namnlös sjö, i vilken ett torn stod på en ö. Tornet är nu raserat, dess stenar döljer en källare, vaktad av de nu odöda tjänare som Orfeo Onyx tog med sig i sin flykt. I de mörka valven under ruinen finns inte mycket av värde. Uråldriga rester av vinfat, förtvinade ben av bortglömda fångar, lämningar efter att en träskdrake som under en period haft källaren som sin lya.

  Det, och en svart, stålbandsklädd kista. I kistans botten finns porten till den fickvärld där Orfeo Onyx tagit sin tillflykt.

  Fickvärlden är inte mycket större än en dagsmarsch åt varje håll från den järnspegel som är portalens ändpunkt. Spegeln hänger i en jätteek i en månbelyst trädgård. Runt trädgården löper ett galleri, men alla portar och fönster är igenmurade. Det är centrumpunkten av en stad befolkad av förtryckta tjänare. Tiden löper snabbare här, 30 år har gått sedan Orfeo Onyx gick i exil. En ny generation växer upp, som bara hört om världen utanför i viskade sagor. För dem är månstaden allt, de dyrkar stadens herre som en gud.

  Orfeo Onyx är nu åldrad, grå och mäktigare än någonsin. Han är också fullständigt galen, driven till paranoia av sin rädsla för DMH.
  Awesome! Knäckten är ledig så ta den :)

  Kommentera:

Arbetar …
X