Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

52

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av anth, 05 July 2018, 13.39
21 responses
380 visningar
0 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av anth, Igår, 17.28
14 responses
374 visningar
1 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Papi, 13 June 2018, 23.01
9 responses
281 visningar
0 gillar
Skrattmatch  
Skapad av Henke, Igår, 21.04
6 responses
249 visningar
0 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Rektifier, 21 July 2018, 20.14
19 responses
452 visningar
0 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 11.51
136 responses
5.055 visningar
13 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Rektifier, 21 July 2018, 20.04
4 responses
73 visningar
4 gillar
Lambendil  
Skapad av ceruleanfive, 19 April 2017, 16.51
123 responses
2.978 visningar
9 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Khan, 19 July 2018, 13.22
19 responses
420 visningar
3 gillar
Johan K
av Johan K
 
Skapad av Moondoz, 20 July 2018, 13.19
11 responses
167 visningar
5 gillar
Rangertheman  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • 52

  Den Mörka Herren har dött och hans svarta rike Serak har krossats. De av hans generaler, löjtnanter och politiska ledare som inte dödats har flytt eller gömmer sig i det kaotiska landet. Aliansen av människor, alver, dvärgar och halflingar har dock inte den politiska viljan eller resurserna att ockupera Serak eller bygga upp landet igen.

  Många fruktar att Serak kommer bli en grogrund för extremister och kaos eller ännu värre att en ny mörk herre kommer fylla tomrummet efter Den Mörka Herren. För att hindra detta har flera grupper gått ihop och erbjuder stora belöningar för att gripa eller döda den Mörka herrens förre detta mäktigaste tjänare. Man har gjort upp en kortlek med de 52 farligaste potentiella mörka herrarna. Högre värde på kortet är lika med en farligare individ och en högre belöning.

  Där livet inte har något värde har döden plötsligt fått ett pris.

  Det här sätter upp scenen för en kampanj där en eller fler äventyrargrupper rör sig runt Serak på jakt efter 52 boss fiender. Bossarna kan göra allt från att försöka smälta in till att ha grävt ut onda tempel till att försöka samla ihop en armé till att ha tagit över en liten by eller stad som borgmästare.

  Spader är krigare och soldater.

  Hjärter är präster och druider.

  Ruter är tjuvar, barder och andra som använde list.

  Klöver är magiker, häxor och trollkarlar.


  Vill du bidraga till kortleken? Skriv dina egna kort och posta dem i den här tråden. :)


  SPADER 2: Uthar Khell
  Uthar var en underledare i orchhorderna som tjänade den Mörka herren. Lite mer än en sergeant egentligen. Men vid det slutliga slaget, efter de högre ledarna i den svarta armen dödats eller flytt ledda han sina trupper rakt genom alvernas linjer, dödandes Abhaliel den berömda arabiska översten med sina bara händer på vägen.

  Efter slaget har Uthar använt de trupper som följde honom för att sätta upp sig själv som en rånar baron vid en av Seraks viktiga handelsvägar. Tidigare har den varit för skyddad för att det skulle fungera men i det destabiliserade Serak bygger Uthar upp allt mer makt och pengar. Han har börjat rekrytera fler trupper och nu tjänar inte bara orcher men också hobgoblins och människor under hans fana.

  Uthar håller till i det lilla tullfortet Blåklippa vid sidan av handelsvägen. Han har har två dussin orcher och ett dussin andra trupper som jobbar för honom. Han är också en präst som han betalar för att hålla hans trupper friska och redo att slåss.

  Uthar själv är en level 3 fighter och han använder det magiska bastard svärdet Kvicktand som han tog från Abhaliels brutna kropp vid det sista slaget. I en strid kommer han lita på att hans män flankerar fienden medan han anfaller rakt på. Uthar är erfaren och listig och kommer prioritera att döda först magiker och sedan helare.
  Last edited by God45; 11 June 2017, 12.09.

 • #2
  Spader dam. Maria. En smal kvinna med tjockt blod.

  Holy shit.
  Face it, tiger, du har dragit jackpot. Om vinsten är att få ett dussin knivar i skallen.

  Hon är en level nio rogue med en svart sjal för ögonen. Men, den ger
  henne advantage på allt. Hennes andra superkraft är multiattack. Fem
  attacker baby. Men bara en av dom kan ge sneak-bonus.

  Hon vandrar från by till by. Tvärs över kontinenten. Hon får alltid
  full gästfrihet, vart hon än kommer. Varm mat, varm säng, tvål och
  vatten, rena kläder. Och alla i byggnaden kommer ge sitt liv för att
  skydda henne.

  Kommentera


  • #3
   Ah jag trodde spader var alla martials. :/
   Hmm ska jag komma på någon ännu hårdare knife queen kanske…?!

   Kommentera


   • #4
    Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
    Ah jag trodde spader var alla martials. :/
    Hmm ska jag komma på någon ännu hårdare knife queen kanske…?!
    Jag tycker det funkar :) Tänker att hjärter är mer för listigare och mer planerande skurkar och Spader för folk som skär ut ditt hjärta och får dig att äta det!

    Kommentera


    • #5
     Det är det hon definitivt gör♥

     Tänker spader: svärd, klöver = wands, hjärter = cups (så kanske clerics?) och ruter = mynt (så kanske listigheten?)

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
      Det är det hon definitivt gör♥

      Tänker spader: svärd, klöver = wands, hjärter = cups (så kanske clerics?) och ruter = mynt (så kanske listigheten?)
      Jag gillar din uppdelning. Jag tänker vi ändrar till den :)

      Kommentera


      • #7
       Spader 3:
       Lucas Malet åkte tvärs över världen för att arbeta i den mörka herrens armé. Lucas har nämligen en talang, något han är omöjligt bra på. Han är inte en fäktare, eller en fältherre eller en bågskytt. Nej, Lucas är den bästa elefantryttaren i världen. Han är född att rida ett enormt djur men betar som långspjut rakt genom en armé. Och det här var hans enda chans att få göra det.

       Lucas var inte vid det sista slaget, hans elefant kunde inte ta sig fram genom bergen snabbt nog. Detta ledde till att han plötsligt fann sig utan vägledning eller mål ovanpå en stridselefant med fem andra elefanter och ryttare som följde hans ledning. Vad han valde att göra var det allra lättaste, han använder sina elefanter till att anfalla karavaner eller små byar och antingen utpressar han dem på pengar mot att inte rida ner dem med sin elefant eller så rider han ner dem.

       Vad är bäst i livet? Att rida en bepansrad elefant rakt genom någons hus medan man pepprar överlevarna med en långbåge!

       Kommentera


       • #8
        Klöver 1:
        Rina kommer aldrig att bli en Mörk Herre, han är en tjänare. När den Mörka Herren dog krossades Rinas värld och utan mål och vägledning försvan hen i natten.
        Det tog tid innan Rina hittade en ny riktning i livet men hen insåg tillslut att om det i te finns en Herre att tjäna så är det Rinas uppgift att hitta en, att skapa en.

        Att ge upp kontroll för att få kontroll...
        Rina vet att vanliga invånare i regionen sällan är värdiga att ens vistas i Herrens närhet, att deras potential är högst begränsad. En noga planerad avelsstsning skulle möjligen kunna ge resultat över tid men Rina vill ha sin Herre _nu_, hen vill inte vara ensam mer! För att få inflytande över andras kroppar har Rina försakat sin egen och brygger under avancerade riter ett extrakt av sitt eget för syftet amputerade ben och kvarlevor från Herren. Extraktet accelererar mutationerna mot den perfekta Herren genom att rensa ut de svaga och förstärka de starka.

        Det är något i vattnet
        Förklädd till en enbent tiggarflicka eller pojke reser Rina i riket med sitt extrakt och sprider det i brunnar och mindre vattendrag. Samhällen som väljs ut drabbas först av en svår epidemi, sedan ett enormt uppsving i vålsam brottslighet och därefter babybooms utan dess like. Rinse and repeat.

        Det är insidan som räknas
        Ingen har ännu hotat Rina i sitt värv men hen är sitt utseende till trots en farlig motståndare. Utöver sina trollkarlaförmågor använder Rina vid behov de som druckit hennes extrakt som soldater. Rina får genom extraktets förbund makt över offrens inälvor, inte deras medvetande, och om ett hot närmar sig finner fen sig snart sakta strypt av oskyldiga förbipasserandes tarmar, spetsad på vassa benknotor och dränkt i magsyra som exploderar ur kropparna likt face huggers.

        Snart är en ny Mörk Herre här och Rina kan åter vila, så som hon gjort tidigare, till nästa gång...

        Kommentera


        • #9
         Klöver 2.

         Jenny Forgotten är bara en level 2 wizard. Men hon har en väska full med fireball scrolls.
         Hon dödade ca 300 pers på det sista slaget. Hon älskar Serak. Men hon är ingen härskare. Hon litar på att dom andra bossarna kommer styra upp. Alla som är i vägen? Dom ska brinna. Hon älskar att bränna.

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen skrivet av RasmusL Visa inlägg
          Klöver 1:
          Rina kommer aldrig att bli en Mörk Herre, han är en tjänare. När den Mörka Herren dog krossades Rinas värld och utan mål och vägledning försvan hen i natten.
          Det tog tid innan Rina hittade en ny riktning i livet men hen insåg tillslut att om det i te finns en Herre att tjäna så är det Rinas uppgift att hitta en, att skapa en.

          Att ge upp kontroll för att få kontroll...
          Rina vet att vanliga invånare i regionen sällan är värdiga att ens vistas i Herrens närhet, att deras potential är högst begränsad. En noga planerad avelsstsning skulle möjligen kunna ge resultat över tid men Rina vill ha sin Herre _nu_, hen vill inte vara ensam mer! För att få inflytande över andras kroppar har Rina försakat sin egen och brygger under avancerade riter ett extrakt av sitt eget för syftet amputerade ben och kvarlevor från Herren. Extraktet accelererar mutationerna mot den perfekta Herren genom att rensa ut de svaga och förstärka de starka.

          Det är något i vattnet
          Förklädd till en enbent tiggarflicka eller pojke reser Rina i riket med sitt extrakt och sprider det i brunnar och mindre vattendrag. Samhällen som väljs ut drabbas först av en svår epidemi, sedan ett enormt uppsving i vålsam brottslighet och därefter babybooms utan dess like. Rinse and repeat.

          Det är insidan som räknas
          Ingen har ännu hotat Rina i sitt värv men hen är sitt utseende till trots en farlig motståndare. Utöver sina trollkarlaförmågor använder Rina vid behov de som druckit hennes extrakt som soldater. Rina får genom extraktets förbund makt över offrens inälvor, inte deras medvetande, och om ett hot närmar sig finner fen sig snart sakta strypt av oskyldiga förbipasserandes tarmar, spetsad på vassa benknotor och dränkt i magsyra som exploderar ur kropparna likt face huggers.

          Snart är en ny Mörk Herre här och Rina kan åter vila, så som hon gjort tidigare, till nästa gång...
          Det här är fucking amazing och jag älskar det! ❤️

          Kommentera


          • #11
           1 = äss? :)

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
            1 = äss? :)
            Ja, jag tänker det :) För Äss låter coolt :D

            Kommentera


            • #13
             Ruter 7: Narek av Ordet. Narek är en spelman från det lilla riket Xystra, som styrs av kyrkan. Ursprungligen en Ordets tjänare som förkunnade nyheter, har Narek dock släppt sitt tidigare kall och begett sig av för att leta historier och jaga legender runt om i världen. Med sin luta och charmiga personlighet tar han sig fram från bar till bar och hov till hov, där han blir insläppt på grund av sin skicklighet. Han stannar dock sällan länge på samma ställe och det är inte ovanligt att någon framstående person mister livet i samma stund som Narek lämnar.
             Självklart finns det dock inga spår och eventuella rykten om en koppling till Narek blir sällan långlivade.

             Kommentera


             • #14
              Hjärter äss: Markurius är en otroligt vacker halvgud som snärjer ditt hjärta, vare sig om du är man eller kvinna. Med sin graciösa kropp och sitt vackra leende, glider, nästan dansar Han fram över slagfälten och bara hans blotter närvaro är tillräckligt för att få den mest hårdföre krigaren att stanna upp och stirra.

              Om det inte vore för att Markurius alltid går sin egen väg så skulle Han vara ett större hot, men som det är just nu är han ett äss I rockärmen på vilken sida Han än väljer.

              Kommentera


              • #15
               Hjärter 10: Nattsystern

               Nattsystern var en av den mörke furstens mest fruktade generaler. Hon var översteprästinna till en av de mörka dödsgudarna. I strid ledde hon dödsgudens tempelgarde, klädd i en heltäckande rustning av mörkt järn och beväpnad med en rakbladsvass bila.
               När den mörka herren föll så flydde hon till katakomberna under huvudstaden, där det sägs att ett av dödsgudens hemliga tempel ligger och med sig har hon resterna av Tempelgardet. Eller har hon? Enligt pålitliga ögonvittnen vid Sista Slaget så höggs de ner till sista man, medans skräckslagna medborgare i staden svär att hon fortfarande har med sig templets svarta garde, som dödar alla som motsätter sig hennes guds vilja.

               Oavsett så har hennes anhängare terroriserat staden och den omgivande landsbyggden, för varje mörkermåne ger de sig på jakt efter nya offer till Nattsystern och hennes gud.
               Last edited by Cybot; 11 June 2017, 15.03.

               Kommentera

               Arbetar …
               X