Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Bästa sättet att spela rollspel på distans

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av PAX, Igår, 20.34
4 responses
137 visningar
0 gillar
Mekanurg  
Skapad av Lalipat, 30 June 2017, 07.47
18 responses
575 visningar
2 gillar
Lalipat
av Lalipat
 
Skapad av Paco, 28 February 2017, 11.05
18 responses
822 visningar
0 gillar
Paco
av Paco
 
Skapad av krank, Idag, 06.23
0 responses
4 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av krank, Idag, 06.22
0 responses
13 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av krank, 15 December 2017, 06.47
12 responses
223 visningar
0 gillar
Jocke
av Jocke
 
Skapad av Minimoni, 16 December 2017, 16.43
0 responses
162 visningar
1 gillar
Minimoni  
Skapad av adam23089, 16 December 2017, 13.17
6 responses
127 visningar
0 gillar
Swedish Chef  
Skapad av APM, 14 December 2017, 20.50
35 responses
799 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Khan, 14 December 2017, 18.35
4 responses
218 visningar
2 gillar
Khan
av Khan
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Bästa sättet att spela rollspel på distans

  Jag flyttar snart utomlands och behöver hitta ett sätt att spela rollspel på distans. Jag har spelat lite med kombinationen Roll20 men tycker inte att det fungerar så bra. Någon som har förslag på och erfarenhet av bättre varianter?

 • #2
  Finns det inga spelgrupper utomlands?

  Kommentera


  • #3
   Jo, fast jag vill spelleda och jag tycker att min engelska är för torftig för det, så jag vill gärna ha svensktalande att spel med i alla fall till viss del.

   Kommentera


   • #4
    Vad är det i Roll20 som du känner inte fungerar? Det lilla jag har tittat på Fantasy Grounds så känns det något mer genomarbetat än Roll20, men i gengäld är det tämligen dyrt om man ska ha en spelledarlicens.

    Kommentera


    • #5
     Jag spelleder Serenity över Skype med stöd av min egna portal https://omjonasson.se/rollspel/ (rollpersoner/formulär, tärningsrullande, krönika) och tycker det funkar hur bra som helst. Det är förstås annorlunda mot att spela face to face vid ett bord, men det ser jag inte hur man skulle kunna göra något åt.

     Som frågades ovan, vad är det som inte fungerar bra?

     Kommentera


     • #6
      Vi hade massor av problem med latency och disconnects i Roll20, även när vi körde med video avstängd. Dessutom var ljudkvaliteten ganska dålig. Det gick lite bättre i Google Hangouts, men vi hade ibland problem med disconnects och frysningar där också - i synnerhet för de som anslöt från lite sämre linor (dsl). Så nu kör vi på ren voicecom via Teamspeak (eftersom vi har tillgång till en privat server här i Sverige).

      Kommentera


      • #7
       Jag var med och körde en kampanj som sträckte sig över ett par år. Vi körde Skype och Excel-karaktärsblad, med ett fåtal inslag av Flockdraw (http://flockdraw.com/). Gick förvånansvärt bra.

       Kommentera


       • #8
        Jag har spelat med God45 över skype i ett par år nu och det har fungerat helt okej.

        Kommentera


        • #9
         Man kör över skype (eller liknande program) alla rullar sina egna tärningar och man antar att ingen fuskar. 99% av kampanjerna och systemen behöver inget mer

         Kommentera


         • #10
          Jag använder själv Fantasy Grounds för att spela rollspel över internet. Jämfört med Roll20 kan det anses dyrt, men i Roll20 sparar du all information på deras server och har begränsat med utrymme. För $39 så har man en licens för att kunna spelleda, fast med den prisklassen måste alla som spelar punga ut med den pengen, tycker man det är dyrt så kan man jämföra med D&D 5 PHB som kostar (som enligt WOTC egen hemsida) $49.95.

          Med dessa 39 dollar får man fungerande automatiserade regelmotor med karaktärsblad för D20 system (Pathfinder, D&D 3.5, och D&D 5), det finns även information att ta ner för vanliga monster enligt OGL. Det finns även regelmotorer för vissa andra rollspel (nWoD, Shadowrun 4e, Ars Magica, och GURPS 4e), men de har inte lika mycket automatik eller samma kvalitet. Om GM betalar $149 däremot kan spelare koppla upp mot GM med demo versioner av FG.

          Jag har länkat till en dutube video som jämför Roll20 och FG.

          /H
           

          Kommentera


          • #11
           Jag har personligen inte prövat något men gillar vad jag sett av Roll20 i olika videos. Du kan trots allt sköta alla tärningsslag, värden, formulär och kartor och skit väldigt smidigt där, och flytta och dölja olika dokument efter behov utifrån hur du spelleder. Annars skulle jag nog köra på Skype eller Hangouts med en Dicebot. ... Idag kanske det till och med finns färdiga tillägg för det, vad vet jag? ... Jag skulle iof gilla bäst att typ skypea kombinerat med en IRC-kanal med en dicebot.

           Kommentera


           • #12
            Roll20 + Discord är vad jag personligen använder för att spela online, funkar skitbra.

            Roll20 är inte särskilt svårt att använda för de mer grundläggande effekterna, och jag älskar ju att pilla med bilder, kartor, etc.

            Kommentera


            • #13
             problemet med Roll20 är väl att voice och video inte funkar bra. är väl därför de flesta kör med Skype eller discord för voice chat. Det är i alla fall vad jag gjort de gånger jag använt roll 20 och jag tycker det fungerar bra

             Kommentera


             • #14
              Första gången vi spelade via Roll20+Hangouts var det lite dåligt ljud och rundgång från och till. Gången efter fungerade det bra. Det verkar som att Hangouts gradvis kommer att fasas ut på grund av Googles ändringar av API:erna för tjänsten. Men det går ju fint att köra Skype eller någon annan tjänst i bakgrunden, så det är ingen katastrof.

              Kommentera


              • #15
               Jag föredrar att köra skype eller discord för voice chat. Kör det via mobilen medan jag kör roll20 på datorn. Då kan jag lämna datorn kortare stunder när jag inte förväntar mig behöva rulla tärningar, för att fixa kaffe eller sådana saker. och jag kan fortfarande hänga med i spelet.

               Kommentera

               Arbetar …
               X