Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Alkohol vid rollspels bordet

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Evokee, Igår, 22.47
1 response
51 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av Marrik den allvetande, Igår, 20.57
1 response
20 visningar
0 gillar
RedMoon
av RedMoon
 
Skapad av Acenchious, Igår, 22.17
2 responses
30 visningar
0 gillar
Acenchious  
Skapad av Hans E Magnusson, 18 November 2017, 08.07
18 responses
390 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, Igår, 22.23
0 responses
7 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av krank, Igår, 22.22
0 responses
8 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Evokee, 19 November 2017, 21.58
32 responses
570 visningar
0 gillar
vandraren  
Skapad av Bifur, 19 November 2017, 11.04
55 responses
1.031 visningar
0 gillar
vandraren  
Skapad av Björn Wärmedal, 29 October 2017, 22.03
1 response
43 visningar
2 gillar
Björn Wärmedal  
Skapad av LJSLarsson, 14 November 2017, 13.48
15 responses
242 visningar
5 gillar
LJSLarsson  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #46
  Sen så vill jag också säga att jag håller med RasmusL när det gäller nolltolerans, men då utanför spelmötet.

  Jag är extremt drogliberal, libertarian i många av mina åsikter och tycker därmed att var person skall få bruka vad den vill och hur mycket personen vill. Tråkigt nog är vårt lands lagar så efter världsutvecklingen att någon större frihet gällande vilka rusningsmedel vi väljer att bruka lär få vänta.

  Kommentera


  • #47
   Alkohol har aldrig varit en issue. Under mina 10 år som vuxen aktiv har det hänt mig kanske 2-3 ggr att någon druckit vid spelbordet (inklusive jag själv). Inte för att jag förespråkar en strikt nykterist-policy men generellt känns det inte som att som att rollspelande funkar med annat än mycket måttlig berusning, vilket sannolikt är skälet till ovanstående upplevelse.

   Kommentera


   • #48
    Det blir maximalt en öl på en spelkväll men även det är väldigt sällsynt. Att dricka för att berusa sig vid rollspelande är mig helt främmande.

    Kommentera


    • #49
     Jag menar vi har "inga mobiler, ingen musik" också. Inget fel med lite riktlinjer för att få mer fokuserat spel om gruppen så önskar. Haschet kan vänta♥

     Kommentera


     • #50
      I två av spelgrupperna jag spelar i dricks det öl och whisky men inga mängder. Jag tror inte nån skulle uppskatta att någon i gruppen/erna söp sig full i samband med spel. Fokus på spel i första hand. Full kan man bli närhelst annars (nästan)..

      Såvitt jag vet brukas inga andra droger kring spelbordet. Röka heroin eller sniffa näsgodis i samband med ett actionäventyr a la The Shield eller The Wire lockar faktiskt inte nämnvärt och att skjuta i sig en spruta Krokodil för att öka inlevelsen i ett äventyr bland ryska sprutnarkomaner o skurkar på den absoluta botten i St Petersburg känns också mer än lovligt dumt..
      Last edited by Magnamund; 08 March 2017, 20.00.

      Kommentera


      • #51
       Vi kör ingen alkohol alls i den gruppen jag brukar spela med. För egen del för att jag skall köra bil hem från GBG.
       Jag har dock spelat rollspel tillsammans med mitt gamla gäng och då hände det att vi hade alkohol på spelmötet.

       /Ulfgeir

       Kommentera


       • #52
        Jag är för egen del nykterist numera, eftersom jag alltid avskytt smaken av allt med alkohol i och numera tycker direkt illa om samtliga effekter berusning har. Om någon spelare prompt skulle vilja dricka alkoholhaltigt kring bordet förutsätter jag att det sker på ett såpass måttfullt sätt att det inte ger några beteendeförändringar alls. Det vill säga ganska begränsat drickande och enbart för smaken. Jag kan på rak arm inte komma på en enda människa jag föredrar när den är full eller ens salongsberusad jämfört med när personen är nykter. Jag föredrar generellt äventyr där det handlar om att vara smart och klurig, och det är tammefan folk inte när de är påverkade.

        Så helst ser jag helt vitt kring rummet. Och i mitt umgänge i allmänhet. Berusning är sämst och om folk nu nödvändigtvis ska hålla på med sådant så föredrar jag in allmänhet om de gör det när jag inte är med.        För övrigt är jag också rätt ordentligt antidrogliberal. Vilket inte torde förvåna någon, då jag ju inte är liberal när det gäller speciellt mycket annat heller. Droger, lagliga eller illegala, innebär i mina ögon att man sänker sig medvetet. Ger upp anspråken på att vara en civiliserad människa som använder förnuftet för att lösa problem. Väljer att fly från problemen och ägna sig åt något slags mental masturbation som dessutom innebär att man i allmänhet blir dryg och jobbig, eller farlig, mot andra. Även lagliga droger som alkohol och tobak ligger bakom så jääääävla mycket skit både vad gäller hälsoeffekter och vad gäller effekter internationellt (tobaksindustrin är ju knappast några fina typer, liksom).

        Jag skiter ju i vad enskilda individer gör; deras handlingar är ju såklart en produkt av deras upplevelser och så och jag är ointresserad av att skuldbelägga vad som i princip är förprogrammerat beteende (om inte just skuldbeläggning råkar vara ett effektivt verktyg för att motverka beteendet, men det är det sällan. Och så har det ofta andra negativa effekter), men jag tycker så jävla illa om berusningsnormen och alkoholnormen i stort.

        Kommentera


        • #53
         På högstadietiden så drack vi inte alkohol av naturliga anledningar när vi spelade. Under gymnasiet så hände det, ibland blev det för mycket och då övergick det mer till att vara en fest och vi slutade spela och drack mer. Men som regel så ville någon dricka en öl eller två så var det aldrig något problem, ingen avvek och satt ensamt full. Nu så spelar vi vardagskvällar och ska jobba dagen efter så då brukar ingen dricka något samt att nästan alla kör bil.

         Som andra säger så prata med personen, klargör vad som gäller och vill inte personen ifråga följa detta. Spela inte med den personen.

         Kommentera


         • #54
          Eftersom jag bor ute i vildmarken spelar jag oftast över Roll20 och Google Hangouts och inte runt ett spelbord, men det hör inte till ovanligheterna att minst en av deltagarna sitter med ett glas alkoholhaltig dryck under spelpasset. Själv dricker jag gärna några öl eller en whisky om jag spelar, kanske något färre om jag spelleder och behöver hålla skärpan uppe lite extra. Men så gillar jag också en mer avslappnad beer and pretzel-vibb vid spelbordet så det fungerar utmärkt.
          Tror inte ens ämnet varit uppe för diskussion i mina spelgrupper, det är verkligen ingen issue. Skulle någon i gruppen lyfta frågan och ha problem med att det förekommer alkohol hade ingen sett något konstigt med det utan respekterat personen och avstått helt.

          Kommentera


          • #55
           Ursprungligen skrivet av RasmusL Visa inlägg
           Jag har en tendens att alltid ifrågasätta alla nolltolerans-uttalanden när det kommer till rusmedel :) Så, varför?
           Gravt förenklat svar på en mycket mångfacetterad fråga - för mig är det en av extremt få arenor där jag slipper bemöta alkohol. Oavsett om det handlar om att se ölburkar, känna folks alkoholiserade andedräkt eller tvingas lyssna på ännu en diskussion om olika preferenser och smaker som ALDRIG tar lika kort tid som de intresserade verkar tro. Det handlar lika mycket om vid spelbordet som vid snacket innan, efter eller i rummet intill där man hämtar kaffe.

           Alkohol och droger tar plats socialt och för mig är det alltid obekvämt. Se det som en vegan som tvingas se på när ens polare gnager köttben.

           Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
           Jag är för egen del nykterist numera, eftersom jag alltid avskytt smaken av allt med alkohol i och numera tycker direkt illa om samtliga effekter berusning har.

           /.../

           Jag kan på rak arm inte komma på en enda människa jag föredrar när den är full eller ens salongsberusad jämfört med när personen är nykter.

           /.../

           Så helst ser jag helt vitt kring rummet. Och i mitt umgänge i allmänhet. Berusning är sämst och om folk nu nödvändigtvis ska hålla på med sådant så föredrar jag in allmänhet om de gör det när jag inte är med.

           /.../

           Även lagliga droger som alkohol och tobak ligger bakom så jääääävla mycket skit både vad gäller hälsoeffekter och vad gäller effekter internationellt (tobaksindustrin är ju knappast några fina typer, liksom).

           /.../

           Och så har det ofta andra negativa effekter), men jag tycker så jävla illa om berusningsnormen och alkoholnormen i stort.
           En mycket tacksam sak med det här forumet är att det då och då dyker upp en Krank som säger rätt så exakt vad jag tänkte säga. Tack!

           Kommentera


           • #56
            Om gruppen i allmänhet har en tillåtande hållning till alkohol vid spelbordet, men det kommer med en spelare som inte kan hantera alkoholen, så bör gruppen frångå sin tillåtande hållning och spela helt nyktert.

            Inte för att jag någonsin spelat i en grupp där någon drack alkohol till spelet, så jag har inte behövt bearbeta problemet så konkret.

            Kommentera


            • #57
             Rollspel är en av få saker som inte blir bättre av alkohol. Jag skulle inte säga att det blir sämre heller, bara att det är jävligt fräsigt med en social aktivitet där man inte direkt börjar fundera på att dricka öl.

             Den mest negativa effekten av att bli full när man spelar är enligt mig att det blir svårare med nyanser, och därför också att ändra stämningsläge.

             Men det kan vara ett verktyg också: för några år sen spelade jag med en snubbe som kunde vara skitjobbig och hetsig. Så vi brukade ta ut honom kvällen innan så han var lite seg dagen efter. Då synkade han mycket bättre på spelmötet.

             Kommentera


             • #58
              Ursprungligen skrivet av RasmusL Visa inlägg
              Du missförstår mig :) Jag tycker att distinktionen "ingen alkohol" och "ingen berusning" är intressant.
              Om du ids får du gärna förklara närmare varför du tycker att distinktionen ingen alkohol - ingen berusning är intressant samt på vilket sätt det relaterar till att du alltid ifrågasätter alla nolltoleransuttalanden när det kommer till rusmedel. Det är inte så att jag driver med dig här. Jag försöker ärligt förstå varför du ifrågasätter något som jag själv aldrig skulle drömma om att ifrågasätta.

              Kommentera


              • #59
               Har man blivit full så har man druckit för mycket.

               Sen finns det steg innan full som skiljer sig för olika spelstilar.
               Spelar man grottröj så kan man lätt dricka sig något påverkad. Spelar man spel i stil med We Be Goblins or M:UA kanske det till och med blir bättre då hämningar är den största partypoopern.
               Spelar man intrikat socialt spel med mycket bleed så är det ungefär samma regler som vid bilkörning. Allt mer än en lättöl är för mycket.

               Vanligtvis så gäller dock Maximal inclusion. Alla måste känna sig okej med nivåerna, och om någon säger "ingen alkohol" så kör man på det, utan gnäll.

               Kommentera


               • #60
                Ursprungligen skrivet av Khan Visa inlägg

                Gravt förenklat svar på en mycket mångfacetterad fråga - för mig är det en av extremt få arenor där jag slipper bemöta alkohol. Oavsett om det handlar om att se ölburkar, känna folks alkoholiserade andedräkt eller tvingas lyssna på ännu en diskussion om olika preferenser och smaker som ALDRIG tar lika kort tid som de intresserade verkar tro. Det handlar lika mycket om vid spelbordet som vid snacket innan, efter eller i rummet intill där man hämtar kaffe.

                Alkohol och droger tar plats socialt och för mig är det alltid obekvämt. Se det som en vegan som tvingas se på när ens polare gnager köttben.
                Tack, all respekt för det.

                Kommentera

                Arbetar …
                X