Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Masks of Nyarlathotep

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Skarpskytten, 25 February 2019, 22.00
52 responses
1.250 visningar
0 gillar
Oldtimer  
Skapad av Henke, 24 January 2019, 18.12
55 responses
1.510 visningar
2 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av crilloan, 23 February 2019, 09.04
35 responses
1.233 visningar
2 gillar
Dubbelyxa  
Skapad av Den Gamle, 13 March 2019, 10.49
52 responses
2.623 visningar
4 gillar
Evokee
av Evokee
 
Skapad av krank, 11 March 2019, 11.44
4 responses
166 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Joker, Idag, 10.23
0 responses
25 visningar
0 gillar
Joker
av Joker
 
Skapad av luddwig, 02 March 2019, 16.35
64 responses
1.539 visningar
0 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av wilper, Igår, 07.10
5 responses
261 visningar
4 gillar
Basilides  
Skapad av Basilides, Igår, 19.27
0 responses
59 visningar
0 gillar
Basilides  
Skapad av krank, 15 March 2019, 13.27
4 responses
69 visningar
0 gillar
Max Raven  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Masks of Nyarlathotep

  Call of Cthulhu - Masks of Nyarlathotep

  Spelar detta äventyr solo, i betydelsen: två personer, d.v.s. jag som spelare (rollpersonen Beryl - en pretantiöst ambitiös bokmal/antikvarie), samt en begåvad spelledare (benämns Mr. X framgent) som drar i trådarna.

  Har nu avklarat de första speltillfällena och tänkte här dela med mig av storyn hittills; är summeringar, samt reflektioner, nedplitade i all hast efter vart tillfälle.


  Speltillfälle nr. 1

  Dag 1:

  Hade fått telegram från Mr. Elias Jackson: han skulle anlända till New York, den 15 jan 1925, från sina resor.

  Talade med honom i telefon, cirka kl. 18, och han lät mycket angelägen om att träffas. Vi bestämde att jag skulle komma till hans hotell; Chelsea Hotel, rumsnummer 410, kl. 20:00 dvs. senare samma dag.

  Tog mig dit med allehanda transportmedel (tunnelbana finns redan i viss omfattning vid denna tidpunkt) och efter kort övertygande samtal med portiern, så gick Beryl upp för de fyra trapporna och tog av till höger in i den korridor som ledde mot rum 410.

  Lyssnade med öra mot dörren: hörde ingenting. Knackade på: inget svar. Knackade på igen (minns ej ifall det var något som öppnade låset eller om det redan var öppet).

  Puttade upp dörren och såg att där var mörkt/dunkelt och fönstret mitt emot dörren stod öppet. Gick in efter kort fråga efter Mr. Elias.

  Elias låg död på sängen; med mage uppsprättad och inälvor synliggjorda. En symbol fanns målad, med någon sorts färg, på Elias panna.

  En man syns, vid motsatt del av rummet, på väg ut genom öppet fönster. Fanns en brandtrappa utanför fönstret. Han hade en väska (ev. axelremsväska?) och gulnad skjorta, samt kostym. Mörkhyad och med en mask för ansiktet. Masken hade ett rött sidenband (troligen ur maskens mun; likt en tunga). Ett långt sådant; kanske en meter långt?

  En man har stått dold bakom dörren. Anfaller med knytnävslag som träffar. Beryl vill kasta sten på den man som är på väg att fly med väskan; i ett lamt försök att få honom att stanna och ej komma undan med väskan (-s innehåll).

  Ett till slag träffar Beryl innan hon slänger en sten mot han som flyr. Stenen träffar fint, men han flyr till trots.

  Även han som anfallit smiter och Beryl skriker på polis. Inte mycket till reaktion på gatan (som troligen är van vid liknande tumult). De försvinner i en Hudson Roadster med reg.nr. “NYL 7”.

  Studerar det målade märket i pannan på Elias. Tecknar av det i sitt block, noga ...

  Söker igenom rummet och Elias kropp. Inga kroppsdelar har avlägsnats. Finner en tändsticksask från Shanghai: Stumbling Tiger Bar, 10 Lantern Street “Shanghai Fun and Friends”.

  Finner vidare ett brev till Mr. Elias från en Miriam, samt ett visitkort.

  Polissirener närmade sig och Beryl funderade på att fly scenen via fönstret, men valde till sist att gå ned “gråtandes” till lobbyn och meddela/skrika ut sin smärta inför en förskräckt publik och portier.

  Polis anländer och Beryl samt portier förklarar situationen. En polis går upp för att se efter och kommer kort efter ned igen, blek och troligen lite illamående. Ber bestämt Beryl att inte gå någonstans, för att sedan begé sig iväg I något ändamål, som Beryl inte bryr sig om. Hon frågar istället efter toalett, varpå portiern visar förståelse – intet ont anande – vilket ger Beryl hennes chans att, ändå till sist, smita via en bakdörr efter att gått bort genom en bar eller liknande inrättning.

  Följande dag, kl. 10:05, ringer Beryl till Prospero House Publishers och hör sig för angående det brev Elias erhållt från Miriam Atwright. Jonah Kensington, editor and owner of Prospero Press, svarar något sömndrucken (bakfull?) och efter en stunds samtal, så vet nu Beryl att det var boken “Afrikas Svarta Sekter” - författad av en professor vid/från Harvard, Massachusetts (mer exakt/namn var för Jonah K. okänt ... men, titeln borde räcka tänkte Beryl). Vidare avslöjade denne Jonah K. att Mr. Elias varit I Mombasa (vilket Beryl redan visste), samt även i Hong Kong, vilket tändsticksasken intygade/visade på.

  Jonah intygade att Mr. Elias var i Mombasa förra året (dvs. 1924, fyra år efter att allt kring Carlyle's expedition, enligt tidningen New York Pillar/Riposte, tagit slut i och med
  domen/avrättandet av de skyldiga). Mr. Elias skriver i ett telegram till Jonah Kensington:
  Many names, many forms, but all the same ... Need Help
  Too big, too ghastly
  These dreams ... dreams like Carlyle's?
  Check that psychoanalysts files ...
  ALl of them survived!!!
  They'll open the gate
  Why?
  the power and the danger is real
  The books are in Carlyle's safe.
  Coming for me. Will the ocean protect?
  Should I scream for them?`Let's scream together

  Efter telefonsamtalet med Jonah K. så beger sig Beryl för att tala med någon vid Emerson Imports angående det visitkort hon fann hos Mr. Elias (då han just blivit mördad). Ato Emerson visar sig vara chefen på plats. Han berättar att Namnet på visitkortet är namnet på ägaren av Ju-JU House; ett importföretag på adressen 1 Ransom Court, NY (dvs. i Harlem, NY) och att detta är det enda företaget som importerar från Mombasa.  ... så avslutades speltillfälle nr. 1.


  Last edited by 2okk; 27 February 2019, 22.08.

 • #2
  Jag har aldrig hört om MON med bara en spelare - kul! Det lär bli knepigare längre fram, ska bli intressant att få läsa hur SL lagt upp det hela. :)

  Kommentera


  • #3
   Är skönt att slippa andra spelare som sinkar mig ... eh, nej då - bara skojjar! Anar att det hela blir en utmaning.

   Beryl har anlänt och avverkat en del ärenden i London, samt skaffat sig en allierad: ytterligare en rollperson, vilken även den spelas av mig själv.

   Mr. X (d.v.s. spelledaren) sitter på stora "MON-boxen", så finns gott om material av förkovra sig/mig/oss i, har jag förstått.

   Kommentera


   • #4
    Oh yes, resan har bara börjat...nej, här spoilas ingenting, jag lovar :)

    Kommentera


    • #5
     Coolt! Och det är ju faktiskt jäkligt Lovecraft med en ensam huvudperson!

     Kommentera


     • #6
      När jag spelade den scenen hade kultisterna sylvassa dolkar och gjorde nästan slarvsylta av min RP i första scenen. Låter som om din SL vet att han måste skala lite...

      Kommentera


      • #7
       Call of Cthulhu: Masks of Nyarlathotep

       Speltillfälle nr. 2       Dag 2:

       Precis lämnat Ato Emerson's kontor, vid Emerson Imports.

       Färden fortsätter till New Yorks bibliotek; i sökandet efter information angående de två, för Beryl, kända stammarna: Kikuyu och Nandi. Finner två böcker/volymer. Den första: Infödingars kultur och seder – om Nairobis och Kenyas natur/kultur, etc. Även om hur att bemöta dem som bor där, osv. Den andra: Förfäders Dyrkan – om tron på dina förfäder och dess på-/inverkan, etc.

       I den sistnämnda volymen fanns skatterna som Beryl önskat sig:
       1. Symbolen hon såg i Mr. Elias panna finns med och författaren beskriver "en klubba med en enda spik" (någonstans på klubban återfanns åter igen "symbolen", enligt författaren).
       2. Blodiga Tungans Grupp/Sekt/Stam?
       3. De som återger alltsammans om sekten/stammen "... fylls av skräck ..." och författaren tar sig till sist från platsen/byn – fruktar kanske för sin egen säkerhet/liv?
       4. Svarta Vindens Berg – plats/berg i närheten av Nairobi, uppe i bergen: "De kommer från Svarta Vindens Berg."
       Beryl tackar för service, samt citronvattnet hon så vänligt blivit serverad, och lämnar biblioteket strax efter kl. 18:00. Beger sig raka vägen till sitt favorit-hak, för inmundigandet utav sin favoriträtt; kycklingpaj.

       Mätt och belåten, samt en smula lugnare och kanske även något mer down to earth; telefonerar Beryl, eller rättare sagt; hon slår en nolla på telefonen, efter tagit sig till, varefter även tagit plats; i ett telefonbås (läs. plats åtskild medelst skynken och ej mycket mer ...). Teleoperatören på andra änden upplyser, inom rimlig tid, att där; "... ej finns någon Dr. Robert Hudson listad," men att vederbörande fått/har en hänvisning/referens till Medical Affairs Board, där eventuella frågor måhända kan finna svar.

       Klockan har nu dragit iväg, en ovana den tycks ha i dessa sammanhang; för såväl Beryl, som för hennes puppeteer (läs. "den person som i skrivande stund skriver"), när hon så väl styr kosan mot Medical Affairs Board's kontor. Anländer efter kl. 20:00 för att där finna ett hus med en egen portier, tillika tillförordnad vakt; sittandes vid/bakom ett bord.

       Knackar på fönsterrutan, samt visar sig kort därpå i fönstret efter att vakten sett aningen skärrad ut – något som tycktes lugna vakten väsentligt. Insåg, efter gester från vakten, att dörren var upplåst. Ett kort samtal följer vilket klargjorde precis det Beryl hoppats på: att detta var just den plats där eventuella files (se. "Check that psychoanalyst's files ...") kunde tänkas bli funna.

       Vakten går raskt på toaletten efter att Beryl, mödosamt och allt för långsamt, tackat för sig, samt klivit utanför i väntan på sin taxi. Hon/Beryl återvänder direkt in igen, efter att vakten blivit bortom synfält och rum; för att fortsätta upp för de tre trapporna, vilka leder till det plan där kontoret för företaget skall kunna återfinnas, enligt hissens informationsskylt.

       Finner en låst dörr. Ser efter ifall ljus strömmar ut någonstans: under dörr eller via nyckelhål (läs. ser efter om någon möjligtvis kan uppehålla sig på kontoret), men finner inget sådant. Återvänder ned och kikar i lådorna som finns i/under skrivbordet. Finner en huvudnyckel! Åter uppför trapporna.

       Låser, efter provat lite olika nycklar, upp dörren och kliver in. Tänder lyset/ljuset i rummet - ovan som hon än är vid smygandets konstform - och börjar metodiskt söka efter intressant material. Letar specifikt efter Roger och Erica Carlyles eventuella/förmodade akter, samt därefter söker Beryl vidare efter intressant och relevant information i största allmänhet ...

       Finner tre akter/journalföringar av (stort) intresse, samt en lös anteckning:
       1. Miss Erica Carlyle's journalföring.
       2. Mr. Roger Carlyle's ...
       3. Miss Hypatia Master's ...
       4. Lös anteckning; vilken ramlat loss, angående en Jack Brass Brady: "Burdus man ...", etc.
       Smiter till sist ut och ned på utsidan via en brandstege. Osedd, och relativt nöjd med sig själv; återvänder så Beryl hem.

       Telefonen står ringandes när anländer: rusar in och svarar. Mr. Jonah Kensington, från Prospero Press, är i andra änden. Han förtäljer att Mr. Elias är död/mördad, samt återger detaljer, vilka polisen angivit. Vidare säger han även att där finns något "viktigt att förmedla". Beryl oroar sig efter samtalet för att Jonah Kensington kommer att hittas död (eller något annat mindre bra scenario) innan söndagens begravning, d.v.s begravningen utav Mr. Elias Jackson. Bestämmer sig för att besöka honom tidigt kommande dag.

       Studerar Roger Carlyles journal: finner ett 20-tal sessioner. De blir allt mer personligt antecknade, från Dr. Hudsons sida, samt "... allt mindre akademiskt noterade".


       Dag 4.

       Tidigt nästa morgon åker Beryl till Prospero Press för att där höra vad Jonah Kensington hade på hjärtat och vad som var "av vikt". Han förtäljer att:
       1. Där har förekommit 7-8 mord; alla utan gemensam nämnare, samt med "en förbryllad poliskår" till följd.
       2. En "konspitation av globalt slag," enligt Mr. Elias själv, d.v.s. något Elias förtäljt Jonah.
       3. Mr. Elias har postat ett utkast utav sin bok. Detta utkast befriar Beryl honom ifrån, till hans stora lättnad.
       4. Berättar att en man som Mr. Elias träffat i Hong Kong säger sig att träffat en Jack Brass Brady, d.v.s. denna man är eventuellt än i livet, kanske ... troligen? Hmm ...
       5. Får även ett porträtt föreställandes alla i expeditionen.
       6. Kensington tipsade vidare om två kontakter i London som Elias brukade använda: Mickey Mahoney, "... an editor for the Scoop Magazine", och en Inspector James Barrington vid Scotland Yard.
       ... så avslutades speltillfälle nr. 2.


       TODO:
       1. Studera Erica Carlyles journaler. Finna weak spots och annat "smått och gott".
       2. Kontakta anthropologist Zebasto Albright* angående Kikuyu, Nandi och andra stammar i allmänhet, samt Blodiga Tungans Stam i synnerhet. Kanske han vet något?
       3. Kontakta Erica – samarbetsvillig? Kanske hade hon en egen agenda trots allt?
       4. The Safe – ta reda på vart det är. Kanske Erica ger ut böckerna när får reda på hur mycket Beryl redan luskat fram?
       5. Plan B: Inbrott i the Estate of Carlyle(?). Se ifall finns ett SAFE med böcker. Erica har en lägenhet i N.Y., men kan det vara där kassaskåpet står? Det kanske var Roger Carlyle's lägenhet tidigare eller deras gemensamma?
       6. Ju-JU House. Ta sig dit och fråga frågor ... eller helt enkelt ringa upp denne Lilas N'Kwame.
       7. Resa eller telegrafera till London för att där tala med de två sist nämnda under samtalet med Jonah Kensington; d.v.s. Mickey Mahoney, utgivare/redaktör The Scoop Magazine, och Inspector James Barrington vid Scotland Yard.
       * Anthropologist Zebasto Albright – min kommande "character": en spanskfödd man i sina bästa år, enligt honom själv (läs. 60+). Emigrerad till Amerika för att där gifta sig med Celestia Albright och leva livets glada dagar i pensionens tecken (töcken?). Dock visar sig Celestias "förmodade förmögenhet" vara icke-existerande, varpå han nu försörjer sig genom allehanda korttidsanställningar. Gemensamt med Beryl är driften att finna inkomster, samt en brinnande passion för människans kanske lite mörkare sida/-or, samt dess uttrycksformer – dock ur ett mer antropologist betingat perspektiv än vad Beryl Levard tillämpar.
       Last edited by 2okk; 28 February 2019, 21.46.

       Kommentera

       Arbetar …
       X