Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Världsrymdens vagabonder

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Skarpskytten, 25 February 2019, 22.00
52 responses
1.249 visningar
0 gillar
Oldtimer  
Skapad av Henke, 24 January 2019, 18.12
55 responses
1.509 visningar
2 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av crilloan, 23 February 2019, 09.04
35 responses
1.231 visningar
2 gillar
Dubbelyxa  
Skapad av Den Gamle, 13 March 2019, 10.49
52 responses
2.621 visningar
4 gillar
Evokee
av Evokee
 
Skapad av krank, 11 March 2019, 11.44
4 responses
166 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Joker, Idag, 10.23
0 responses
25 visningar
0 gillar
Joker
av Joker
 
Skapad av luddwig, 02 March 2019, 16.35
64 responses
1.537 visningar
0 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av wilper, Igår, 07.10
5 responses
261 visningar
4 gillar
Basilides  
Skapad av Basilides, Igår, 19.27
0 responses
58 visningar
0 gillar
Basilides  
Skapad av krank, 15 March 2019, 13.27
4 responses
69 visningar
0 gillar
Max Raven  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16
  Spelpass #10

  Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

  Klowle 2.B.43

  Dagslutledningar:

  1. En Odu kan komma att bryta mot lagar, regler, föreskrifter och förordningar som gäller i det samhälle den kommer ifrån ifall den är i en situation där det inte går att tillämpa dessa lagar, dekret, regler, påbud, förordningar, kungörelser, order, stadgar eller föreskrifter. Dessutom kan en önskan att bidra till en grupps framgång vara starkare än oron för påföljder av att bryta mot lagar et cetera.

  2. Min grammatik har varit fel i fråga om “är” och “vara”. Det heter till exempel “jag är tveksam” inte “jag vara tveksam”

  Logg:

  Dagen började inte särskilt bra. Jag vaknade med ont i nätmagen, vilket sedan spred sig till slymagen och ledde till att jag vomerade fyra gånger. Men samtidigt var jag orolig eftersom jag sett att de kashanska kopplingarna inte var korrekt kalibrerade och att skeppet därmed skulle kunna få problem med skuggdriften vid nästa färd. Vid flera tillfällen var det nära att jag skulle vomera rakt över de kashanska kopplingarna och därmed riskera att kortsluta hela skuggdriftsystemet. Oron för vad mina vänner skulle kunna råka ut för om skuggdriften havererade gjorde att jag redan tidigt på morgonen åsidosatte odu-förordning 4:6822 om reparation av rymdskepp. Kapitel 4, avsnitt 6, punkt 42, säger att “Odu ska inte reparera känslig utrustning och system såsom kommunikationsutrustning, motorer och livsuppehållande system om det finns uppenbar risk att odu skadar dessa med anledning av psykisk eller fysisk åkomma”.

  Jag insåg efter ett tag att jag skulle behöva en endermomejsel ifall kalibreringen av de kashanska kopplingarna skulle vara möjliga att genomföra. Naturligtvis försökte jag följa odu-föreskrift om rekvisition av materiel 14 § så gott det gick, men då det inte fanns några rekvisitionsformulär bröt jag mot denna och gick helt enkelt och frågade vår ledare Tzaahi om tillstånd att nyttja 200 krediter ur skeppskassan, vilket beviljades.

  Därefter gick vi till något som kallades gladiatorarenan. Anledningen var för mig något oklar, dessutom grubblade jag på olika tekniska lösningar för skeppets motordrift. Jag lyckades dock förstå att Verda Delmestri lovat att hjälpa till så att Kometen skulle kunna blir vår enligt officiella register (brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 4 §, stycke 4 säger att “Det är olagligt att förfalska eller manipulera register”) om vi skulle hjälpa henne att hitta hennes syster Thea. Jag valde att inte påpeka lagbrottet eftersom jag trodde att övriga i gruppen inte skulle uppskatta det. Gruppen hade fått upp ett spår, Thea hade visst synts tillsammans med gladiatorn Rick samma kväll som hon försvann.

  Udd förklarade att gladiatorspelen är ett nöje. Mycket konstigt nöje enligt min smak. Det kostade krediter och odu skulle aldrig ta betalt för ett nöje. Inte heller kunde jag se någon samhällsnytta och dessutom bröt det mot flera lagar och förordningar. Jag förstod att eventuella försök att stoppa slagsmålet som pågick i arenan bara skulle leda till att mina vänner skulle tycka illa om mig - främst Tzaahi som konstigt nog var väldigt entusiastisk över misshandeln som pågick. Dock innebar detta att jag bröt mot odu-ordningsregel B42, sektion 8, avdelning 22 “Den som iakttar osämja med fysiskt våld som följd ska omedelbart bidra till att avbryta det pågående skeendet. Om så inte är möjligt skall detta snarast rapporteras till överordnad”.

  De övriga stannade för att beskåda arrangemanget medan jag, Alik och Strävtass gick mot gladiatorernas bostäder. Tyvärr var dörren in till det komplex där bostäderna låg låst. Jag lyckades dock öppna det med hjälp av mitt verktygset. Då odu sällan eller aldrig använder lås kan jag inte minnas någon regel mot detta, men jag tvivlar starkt på att det är tillåtet enligt planetens lokala lagar. Ytterligare ett lagbrott med andra ord.

  Vi klädde ut oss till städare och lyckades lokalisera Ricks bostad. På något vis föddes en plan hur vi skulle få tillgång till bostaden i mitt huvud. Tanken var först att knäcka det elektroniska lås som fanns på dörren, men sedan kom jag på att Rick kanske var inne så jag knackade på. Rick öppnade och jag ljög om att jag var där för att kontrollera avloppsfunktionen (Brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 2 §, stycke 2 “Odu skall inte ljuga”). Det var svårare att förklara Alik och Strävtass närvaro, men jag fann mig snabbt och sa att Alik var med för att städa upp efter jag gjort jobbet och att Strävtass var hans praktikant. Rick såg något tvekande ut, men gick därifrån efter att vi lovat att stänga dörren efter oss när vi var klara, eftersom det inom kort skulle bli hans tur att gå upp på arenan.

  Vi gick igenom lägenheten men hittade inga spår efter Thea. Strävtass hittade ett fickminne och passade även på att stjäla en bildskärm och flera flaskor alkohol (jag begick återigen ett brott mot odu-lag brottsbalken 5, 8 §, stycke 6 “Odu som medverkar till, underlättar, eller underlåter att rapportera brott är lika skyldig som förövaren till brott”). Jag skruvade lite i Ricks toalett för att det skulle verka som vi varit där i det syfte vi uppgett och Alik städade genom att kasta in samtliga kläder som låg utspridda i lägenheten i Ricks dusch. Sen gick vi tillbaks till resten av gruppen.

  Vi såg på en match och sedan var det Ricks match. Udd försökte förklara något om odds och spel, men det var svårt att förstå. Rick vann sin match och sedan var det slut. Udd och Orval blev gripna av vakter när de försökte prata med Rick efter matchen, jag tror att det beror på att de hoppade in på arenan, men de blev släppta ganska snabbt.

  På vägen hem försökte jag handla en endermomejsel, men den var för dyr (900). Inte bra. Det innebär stor risk för vår grupp att inte ha säker skuggdrift. Jag blev mer och mer upprörd när jag tänkte på att alla kunde dö om de kashanska kopplingarna slutade fungera på grund av felkalibreringar och alla konstigheter i detta främmande samhälle, det borde ju inte vara så att det kostar pengar att ha verktyg! Till slut blev jag arg, jättearg och fick ett sånt där utbrott som händer ibland. Efter det måste jag ha en minneslucka, för nästa sak jag minns var att jag vaknade på skeppet kommande morgon.

  Qlwe 92.P.48

  Dagslutledning:

  Om ett problem verkar för stort kan en god natts sömn bidra till förmåga att lösa problemet.

  Logg:

  Jag vaknade på morgonen och insåg att det skulle vara möjligt att modifiera en gankomejsel nu när vi inte hade råd med en endermomejsel. Jag måste tänka på att vara extra försiktigt dock, för risken är att man skadar utblåsventilernas membran på grund av att det nog inte går att modifiera en gankomejsel så att den blir lika exakt som en endermomejsel.

  Udd fick ett samtal av Rick, han berättade att han hade festat med Tea och piloten Kamis på nattklubben Stjärnfallet samma kväll som Thea försvann. Kamis och Thea hade senare gått för att hitta festfixaren Tripo vid klubben Mörk gryning.

  Vi tog oss först till Kamis skepp Stålfågeln, men hans kamrater i besättningen berättade att han inte varit där på någon dag. Då fortsatte vi till Mörk gryning. Där fick vi information om att Tripo skulle finnas på nivå 5. Vi visste inte ens att det fanns någon nivå 5 men hittade snart en nergång som ledde till några fuktiga och smutsiga korridorer. Vi hittade dock ett dolt utrymme, där det var riktigt skräpigt. Mycket upprörande, otrevligt och ett brott mot odu-ordningsregel D13, sektion 2, avdelning 2 “Det är förbjudet att lämna skräp på marken. Skräp ska sorteras och lämnas i därför avsedda kärl”. Där fanns även en gammal fraktcontainer som var sprayad med “Tripo”. I den fanns rester av droger och mer skräp. Vi fortsatte att leta och lyckades hitta en trapp som tog oss ytterligare en våning ner. Där fanns ett stort bergrum där det var det ännu mer skräpigt och lukten var allt annat än angenäm. Vi fick kontakt med några underliga varelser som kallade oss “finingar”. De pratade även om “den helige”. Vi anade att det kunde vara någon viktig individ och började leta efter denne.

  (Man kan konstatera att Cristoffer som spelar Kubwa hade pigga fingrar när han skrev denna krönika.)

  Kommentera


  • #17
   Spelpass #11

   Logg 18-5: Sträv Tass

   På Skymningsstadens underbara 5:e våning leddes en ”fuling” vid namn Lennox, iklädd hög hatt, oss genom gångar fyllda av sopor. Lenonx förde oss till ”den helige”, en fullkomligt normalt fungerande khilinn så vitt jag kunde se, med en mindre armé av knarkpåverkade ”fulingar” i ryggen. Tzhaai försökte religiöst övertyga den några protoner korta khilinnen, men någge ingen framgång. Udds förhandling med khilinnen var desto mer lyckade. Faktiskt så lyckade att innan jag helt förstått vad som hänt lämnade vi Tzhaai som tillfällig ”den helige” och ledare över knarkarna, med Kubwa som understöd. Vi andra i gänget, Lennox och khilinnen traskade istället mot någon övre nivå i staden för att göre dem till ”finingar” eller något sådant.

   Lenox och khilinnen blev tvättade, klädda i vanliga kläder och fick vanlig mat. Jag vet inte vad Udd mer gjorde eller sa men dom blev typ mentalt knäckta av vad som än skedde. Bönorna spilldes och vi fick höra att i deras skafferi fanns några ”finingar” som dom tänkte äta senare. Vi begav oss tillbaka ner till Tzhaai och Kubwa som verkade ha läget under kontroll i ”fulingarnas” kungadöme. Khilinnen visade oss en sidotunnel som ledde till deras kök där vi träffade deras kock och hans assistenter. Dom var inte hjälpsamma så vi fick ge dom en omgång stryk. Vissa av dom levde mer än andra efteråt. Udd hittade sedan Tea och piloten Kamis i fysiskt gott skick. Den där Tripo var däremot stekt, bokstavligen.

   Vi lämnade ”fulingarnas” kungadöme på nivå 5 tillsammans med khilinnen, Tea och Kamis. Lennox var däremot spårlöst borta. Kamis gick tillbaka till Stålfågeln och vi andra tog oss till Verdas palats på nivå 1. Där i frukostmatsalen fick vi snart sällskap av Verda och Pavlo. Ett underbart kramkalas uppstod mellan Verda och hennes syster Tea, och vi fick löfte om att vårt lilla problem med det papperslösa skeppet snart skulle vara borta. Frågetecken uppstod dock angående greve Katakas samröre med ”fulingarna” och bortrövandet av Tea, vilket verkade föga troligt.

   Verda gav oss rum för natten i palatset och efter ett glas bubbel, ett lyxigt bad, ett till glas och en nattmacka somnade jag.

   Kommentera


   • #18
    Spelpass #12

    Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

    Muusiskit 8.D.96

    Dagslutledning: Odu grundkurs om världsrymdens samhällen måste kompletteras med information om att knark är farligt att använda, men att det också kan vara farligt att inte använda knark.

    Vaknade tidigt i Verdas palats och fortsatte min undersökning av elsystemet. Jag passade på att installera en fasroterande jonomvandlare i elsystemet eftersom det var uppenbart att det fanns stora problem med spänningsdippar i palatset (lamporna blinkade med ojämna intervaller).

    Den helige var mycket sjuk och fick åka till sjukhus. De andra förklarade att det berodde på att han inte fick knark som han i vanliga fall brukade förtära i stora mängder. Man kan alltså bli sjuk både av att använda och att inte använda knark. Det fick man inte lära sig i Grundkurs om världsrymdens samhällen.

    Jag och Alik gick till skeppet och funderade kring olika möjligheter att renovera vapensystemet som ju var obrukbart. Generatorn var också i bedrövligt skick, till och med så dåligt att det fanns risk att vi blir utan kraft under färd. Tyvärr skulle det nog krävas en överljussvarv för att rengöra remittercellerna och få ordning på generatorn men en sådan fanns inte att uppbringa så lätt!

    Orval följde också med till skeppet för att inspektera säkerheten. Jag tyckte det var konstigt att det krävdes 1,5 timma med låst dörr för att inspektera toaletten, men vågade inte ta upp detta av rädsla att stöta mig med honom.

    Jag och Alik kunde även konstatera att förråden av mat och vatten var nästan slut och dessutom behövdes en påfyllning av bränsle. Varför kan ingenting fungera som det ska och varför finns inte rutiner för påfyllning och underhåll som fungerar. Jag har ju satt upp listor enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 55, stycke 7, där det klart och tydligt framgår att genomgång av skeppets förråd ska göras varje vecka och att eventuella behov av inköp utan dröjsmål ska anmälas till skeppets kvartersmästare så att rekvisiton av förnödenheter kan göras i god tid INNAN något tar slut. Men INGEN verkar använda dessa!! Jag blev så frustrerad att jag fick ett kraftigt raseriutbrott och blev tvungen att ställa mig i en garderob ett par timmar för att lugna ner mig. Kanske var det så att jag till och med somnade.

    Kanske tack vare vilan insåg jag när jag vaknade till att det skulle räcka att svarva av beläggningarna från stavarna i generatorn för att få generatorn i dugligt skick. För detta skulle det räcka med den lilla metallsvarven på skeppet. Renovering av remittercellerna skulle då kunna skjutas på framtiden åtminstone 500 driftstimmar.

    Därefter följde vi Tzaahi till grevinnan, som Tzaahi ville besöka igen eftersom hon misstänkte att det varit inbrott i palatset. Det hade något med en klänning att göra. Hos grevinnan fick vi en mycket god måltid. Grevinnan och Tzaahi pratade om politik och ära. Tyvärr lyckades jag inte riktig förstå vad det handlade om, men kunde konstatera att systemet för fördelning av makt på denna planet är mycket invecklat. Sen fick vi papper som bevisade att Orval är ägare till Kometen. Jag insåg då att Orval även är vår nye kapten och befälhavare. Tzaahi tog på sig att vara något hon kallade för uppdragsledare. Jag förstod inte riktigt vad positionen innebär, men den är underställd kaptenen i vart fall så länge vi är på skeppet tror jag. Dessutom tog vi på oss att göra grevinnan en tjänst - att leverera ett kolli till Sasana som fanns i ett kloster någonstans på Jujuba. Jag hoppas att Strävtass antecknade koordinaterna. Grevinnan lovade att vi skulle få påfyllning av mat, vatten och bränsle samt 5 000 krediter vid leverans.

    Jag och Alik passade på att leta reservdelar till skeppet och hade så tur att vi hittade två stycken av A382996287C-5283-AB rev 8 till generatorn, eller med andra ord helt nya remitterceller till generatorn till ett överkomligt pris. Till en början var försäljaren så fräck att han försökte lura på oss ett par andra tillverkade av SIPPO, men det vet ju alla att det finns stor risk att de smälter vid hög belastning och förstör hela generatorn.

    Sedan kom påfyllning av bränsle, vatten och mat. Vi hann även börja med att installera remitterceller och svarva bort beläggningarna på stavarna. Efter det skulle skeppet vara i relativt gott skick, eller status 7 enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 19, stycke 2. Det som gjorde att skeppet inte skulle få fullt betyg var att det saknar fungerande vapensystem, då skeppskanonerna visade sig vara helt sammansmälta. Tzaahi tyckte att vi skulle sätta en låtsaskanon på skeppet så att vi skulle kunna bluffa om att de var hela. Men att göra en reparation på detta sätt bryter mot ett antal regler, bland annat tillägg 2 till odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp § 2319, som säger att “Reparation av rymdskepp ska göras med syfte att garantera funktionen på den komponent som repareras”, så det blev inte av.

    Roovshcwett 92.U.362

    Dagslutledning: Politiska system kan vara hur krångliga som helst!

    Under dagen fick vi bevittna omröstning för stadsråd. Det var oerhört krångligt, svårförstått och tidsödande. Nej, jag vidhåller att odu-system är mycket mer effektivt och tydligt jämfört med de alternativ jag stött på hittills.

    Under dagen färdigställde jag och Alik även reparationerna av generatorn. Sedan levererades den behållare som vi skulle frakta åt grevinnan - en stor metallkub på hjul med ett maskineri som brummade ganska högt samt en handavtrycksplatta med sifferdel ovanpå. Vi fick även ett kuvert att visa för tullkontrollanterna på Jujuba.

    Kommentera


    • #19
     Spelpass #13

     Logg 966-42: Sträv Tass

     Jag slutförde min Soma-träning hos mästare Uugwey som trots sitt motbjudande yttre var en väldigt trångsynt och bitter man. När jag kom tillbaka till skeppet hade Alik den pålitliga lymmeln fäst en lampa på min UMP som jag bett honom göra. Med våra affärer avslutade på Riestra för denna gång påbörjade vi sedan färden mot Jujuba men grevinnan Verda Delmestri samt Riestras bördiga dalar och höga toppar tror jag att vi kommer få se igen.

     Alik tog ut en kurs mot Jujuba, Orval intog kaptensposition och jag styrde skeppet mot dess destination. Jag lämnade senare Orval på bryggan för att förse mig med nödvändig proviant, det vill säga en karaff vin och några nummer av Rymdskepp för dig. Några rymdhopp senare berättade Alik att dom andra försökt ta reda på vad Verdas behållare innehöll. Jag sa något uppmuntrande från bakom min tidning och lät Alik prata av sig. Några toalettraster senare fick Orval ett meddelande som sa att vi var skyldig nån pamp fem lax för nån gammal skuld.

     Tzhaai föreslog en fest för att fira våra framgångar och att ingen av oss andra veklingar hade dött än. Alla åt gott, alla drack gott, ja alla utom Udd som verkade lite skeptisk till det roliga drickandet. Vi spelade även kort och pratade om framtiden och vad vi skulle göra med våra ofantliga rikedomar som vi skulle införskaffa. Orval den glädjedödaren sa då att vi nog borde betala av vår skuld först. Dom andra höll med och tyckte att vi skulle använda vår betalning från Verda så fort vi fick den. Jag som vid det här tillfället låg på golvet tänkte säga att jag lånat en lax av den betalningen men jag lyckades bara börja skratta okontrollerat. Jag vaknade senare i korridoren utanför bryggan och tog mig dit lagom till att vårt nästa hopp genom skuggdimensionen. Jag gjorde sedan några akrobatiska övningar för att fördriva tiden och plötslig efter fyra dagar resa så var vi framme vid Jujuba.

     Vi landade på ön Umundu, mitt i staden Juba Centrix. Tullarna fick Verdas brev och lämnade oss ifred. Kender Tell som skulle köpa skrotet kontaktades och kom förbi. Efter vissa förhandlingar började jag lasta in skrotet i Tells lastbil med en hamntruck. Udd, Alik och Kubwa följde med Tell till hans smältverk när lastbilen var fullastad. Tzhaai drog ut i stan och när Orval dök upp och frågade var alla var så fick han just detta svar.

     Efter att allt skrot var levererat och trucken tillbakalämnad hämtade jag en öl och en macka och tog mig upp på skeppets övre del. Jag lapa lite sol och såg att Tzhaai kom ringlande tillbaka. Sen kom även Orval gående med något i sin famn. När det började skymma gick jag ner för kvällsmat och då anlände även dom andra tre. Kubwa, Alik och Udd berättade om Tells smältverk och Tzhaai sa att hon hyrt en båt som kunde ta oss till klostret.

     Nästa dag skulle Tzhaai bestämt köra båten. Som tur var så var ingen annan båt eller ö i närheten av hennes körriktning så vi kom fram till atollen Antora och klostret Antha Tharaxa i ett stycke.
     Last edited by luddwig; 13 March 2019, 18.54.

     Kommentera

     Arbetar …
     X