Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Cthulhu Dark] The doors beyond time

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av shotgun_ramadan, Igår, 10.28
7 responses
172 visningar
2 gillar
Arfert
av Arfert
 
Skapad av krank, 22 February 2018, 23.01
17 responses
341 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Henke, 21 February 2018, 11.26
12 responses
187 visningar
1 gillar
Mundo
av Mundo
 
Skapad av Hans E Magnusson, 17 January 2018, 08.32
24 responses
446 visningar
8 gillar
Hans E Magnusson  
Skapad av Skarpskytten, 14 June 2017, 07.54
28 responses
626 visningar
6 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av stenhöna, 17 February 2018, 22.08
3 responses
83 visningar
3 gillar
stenhöna  
Skapad av Dante, 04 February 2018, 19.30
70 responses
3.264 visningar
7 gillar
Quasimodo  
Skapad av wilper, 10 May 2017, 19.57
222 responses
7.856 visningar
10 gillar
Lightshy  
Skapad av Kraetyz, 22 February 2018, 23.38
2 responses
132 visningar
6 gillar
Platon
av Platon
 
Skapad av Rymdhamster, 23 February 2018, 15.59
10 responses
193 visningar
1 gillar
anth
av anth
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [Cthulhu Dark] The doors beyond time

  Tänkte mest skriva att vi idag gjorde körde första spelmötet med eminenta Cthulhu Dark och scenariot The doors beyond time som utspelar sig i Arkham 1692. Efter en längre inledande information om hur Arkham såg ut vid denna tidpunkt så skapade spelarna karaktärer (istället för att använda de som följde med scenariot). Gruppen blev bondefamiljen Benson med farfar Archibald, fadern Ben och sönerna Matthew, Peter och John där Matthew arbetade i kyrkan, Ben var smed och John var dräng på gården men i hemlighet tjuv som brukade stjäla från marknadsplatsen. Vi etablerade även Farmor Beata, Ben´s fru Maria och de bortgifta systrarna Kristin och Nora.

  Spelet inleddes med frukost som snabbt gick över en en flashback där familjens grannar familjen Ingham stod anklagade för häxeri i stadens provisoriska rättssal på värdshuset. Efter flera vittnesmål däribland Archibalds affärskollega Christopher som vittnade mot grannarna. Under högljudda protester från familjen Benson dömdes Inghams till döden...

  Skön spelupplevelse som skall avslutas så fort det finns tillfälle :-)

 • #2
  Idag fortsatte scenariot. Familjen Bensom drömde otäcka drömmar den natten och på morgonen dök stadsvakten upp och rapporterade att Miles hittars död i sitt hem. Efter frukost gav man sig av hem till Ingrams gård där hallen såg ut som ingen varit där på många år. Köket visade sig som kontrast vara välstädat men köksfönstret var mörltvoch dimmigt trots att det var en solig morgon. I fönstrets reflektion såg man systrarna Inghsm sitta upprätta vid köksbordet, bleka och tomögda, men när man vände sig om satt där ingen. På övervåningen fann Peter och Mathew flickornas rum välstädat när de tittade in från hallen, men när de tog steget över tröskeln förvandlades rummet till en stökig och uppsliten säng, med blodspår på golvet som slutade tvärt vid en vägg där någon ritar en dörr och runor med en krita. På golvet fann man en trädocka föreställande vaktchefen genomborrad av nålar och röster viskade åt Peter stt hämnas Lucy varpå han fick ett förbjudet kraftord (Dränk!) att utföra hämnden med. I faderns rum fanns en bok som förklarade att Bensons och Ingrams var släkt och därmed var släkten Benson i samma fara. John fann också en dörr under trappan med ett schakt vars djupa botten ledde till en stinkande tunnel med violett sken och samma kritmålningar. I en regntunna utanför huset dränkte Peter dockan och uttalade kraftordet.

  Man fortsatte till kyrkan samma kväll för att hämnas på prästen. Där fann man en bok på altaret om djävulsutdrivning men insåg att djävulen var ett påhitt och att det ondskefulla i Arkham var något mycket mycket värre. Fader Lewis dök upp i nattsärken och skrek åt dem att ge sig av. Häxorna skrek om hämnd i Peters huvud, så han ströp prästen i vredesmod och farfar Archibald avslutade med ett yxhugg i prästens huvud innan de tryckte ner liket i en tömd vintunna och dumpade den i Miskatonicfloden. Följande morgon besökte man Christopher Miles hus. Två män ur stadsvakten patrullerade på ett marionettlikt sett ägorna och ville först inte släppa in dem, men Mathew menade att han fått i uppdrag att hämta kroppen och då vakterna inte lyckats flytta kroppen själva pga någon outgrundlig smärta den gav ifrån sig så släpptes de in. Huset hade samma underliga tidsförskjutningar mellan dörrtrösklsrna och i Christophers rum fann man ett brev till vaktchefen Burnes om att Christopher tänkte fly Arkham, samt att han var rädd för kvinnan Diana Cotterhiöl som hotat honom. Under ett skynke låg hans kropp fullständigt sönderpressad i den krossade sängen. Viskande röster hävdade att döden var rättvis och när de lämnade rummet knarrade sängen till bakom dem och det animerade likets krossade kropp satte sig upp och började viska om att hämnas.

  Vi avslutade med att familjen Bensom begav sig mot värdshuset för att besöka Diana Cotterhill....
  Last edited by Henke; 04 February 2018, 21.24.

  Kommentera


  • #3
   Det gick dessutom illa för vakterna utanför Ingrams som brändes levande av Johns kraftord (Bränn!) efter att man var klara i huset.

   Kommentera

   Arbetar …
   X