Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Svart av Kval, Vit av Lust: Dagen Svalnar, en kampanjvärld

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Måns, 21 February 2019, 22.05
20 responses
501 visningar
2 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av adam23089, Idag, 08.16
1 response
35 visningar
2 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av Christoffer, Igår, 14.36
2 responses
90 visningar
1 gillar
CapnZapp  
Skapad av clarence redd, 18 February 2019, 20.12
10 responses
247 visningar
6 gillar
Henke
av Henke
 
Skapad av Rymdhamster, 19 February 2019, 16.25
39 responses
1.006 visningar
16 gillar
Staffan
av Staffan
 
Skapad av Dante, 29 January 2019, 08.38
99 responses
4.088 visningar
1 gillar
RasmusL
av RasmusL
 
Skapad av Magnus73, Igår, 09.50
1 response
82 visningar
2 gillar
IcarusDream  
Skapad av pappa, Igår, 13.32
5 responses
204 visningar
11 gillar
Dante
av Dante
 
Skapad av tuberkulos, Igår, 14.15
0 responses
56 visningar
0 gillar
tuberkulos  
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
32 responses
1.317 visningar
12 gillar
wilper
av wilper
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Svart av Kval, Vit av Lust: Dagen Svalnar, en kampanjvärld

  Så vi är en grupp som spelat Svart av kval, Vit av Lust ett par sessioner och vi har tillsammans skrivit en enorm bakgrund för världen vi spelar i. Den är ärligt talar alldeles för lång, men vi hade kul med att skriva den och någon annan kanske kan ha lite kul med att läsa den. Så här är den i tidslinje form. Det är en salig blandning av bakgrund och Actual play. Jag har märkt ut när vi spelat en period där det är relevant. Namnet, Dagen Svalnar, är från en dikt för vi ville följa namnsättningen på spelet.

  Innan liv ännu gror på jorden: Aka faller till den tidiga Jorden. Den sista av sitt folk och fördriven för brott som mänskliga sinnen inte kan förstå har hon drivit genom universum sedan precis efter det skapades. Hennes själ är fjättrad vid materia men inte vid den storslagna kropp som hon en gång hade, men hennes själ är evig och oförstörbar. När hon faller till Jorden regnar delar av henne ner och blir ursprunget till de första levande tingen på planeten. Aka faller i en djup dvala och hennes kropp börjar regenerera över årmiljonerna.

  Cirka 180.000 f.Kr: Kushim, en samlare i en tidig mänsklig stam finner Aka eller så finner Aka honom. Hon känner att andra besjälade varelser finns på planeten, mycket mindre än henne själv men ändå någon hon kan finna något gemensamt med. De förälskar sig i varandra, eller så nära förälskelse att det inte spelar någon roll, och tillsammans får de fem barn. Kushim förändras dock av sin närhet till Aka. En hunger väcks i honom, hans kött härdas, hans sinne fördunklas och solens ljus bränner honom. Han dödar sin familj och flyr iväg innan Aka förstår att han har förändrats. Aka uppfostrar deras gemensamma barn som växer till att se ut som sin fars folk men mycket långsamt. Hon lägger sig sedan för att vila och tänka igen det som hänt.

  Cirka 70.000 f.Kr: Akas barn är fullvuxna och har grundat en storslagen stad som kommer minnas i legend och dikt under många olika namn. De är mäktiga fysiskt så att bara en mänsklig armé kan stå emot dem, de kan vrida och kontrollera mänskliga sinnen och de har sin moders oändliga intelligens. I deras stad skapas under av teknologi, konst, magi och alla invånarna lever som jämlikar under sina fem härskare. Det är oklart om det är här de börjar kallas de fem förfäderna men de vampyrer som idag känner till dem kallar dem för De Sanna Förfäderna. De är Prästen Eniki, Ingenjören Alulim, Krigaren Baraqu, Konstnären Hala och Byråkraten Namhu. Men något är fel, en enorm hunger liknande den som drev deras fader till att bli ett monster lurar i alla förfäderna och deras behov för att släcka den med mänskligt blod blir allt starkare.

  Cirka 66.000 f.Kr: En tjänsteman vid namn Rapashu som arbetar för Namhu får reda på förfädernas hunger när den stora byråkraten är i ett svagt ögonblick. Hon erbjuder sitt blod och om det behövs sitt liv, vad är en människa mot stadens storhet? Namhu går till sina syskon och ber om deras råd. När de råder honom att förneka sin hunger lyssnar han men kan inte hålla sig. Han dricker av Rapashus blod och tappar kontrollen. Han dricker från henne tills inget blod återstår och hon är död. Detta förändrar dem båda. Namhus törst mångdubblas och han löper amok tills hans syskon lyckas stoppa honom. Rapashu vaknar upp varken död eller levande och följer i Namhus spår, drickandes blodet från de döda och de döende han lämnade efter sig innan hon flyr staden. Förfäderna lyckas stoppa Namhu men de kan inte hjälpa honom. Han är för farlig för att hålla levande så de försöker döda honom, men ingenting fungerar. Inte ens när de reducerar honom till aska stannar han död utan återformas efter nog med tid. Efter ett par årtionden av kaos bryter sig Namhu loss och i striden som följer sjunker staden i havet. Namhu försvinner och Förfäderna ger sig av till olika delar av världen för att försöka finna och stoppa honom.

  Cirka 50.000 f.Kr: En grupp jägare i de extremt norra delarna av planeten jagar ner monstret som slaktat deras familjer. När de hittar Kushim, bränner de honom med eld, lurar honom i en fälla medan en snöstorm rasar runt dem och sticker honom med spjut välsignade av deras heliga män tills han slutar röra sig. Men hans kropp är fortfarande varm och han slutar inte andas oavsett vad de gör med honom. Snöstormen som gav dem övertaget håller på att döda dem så för att överleva äter de av Kushims kött och dricker hans blod innan de sänker honom i en isvak till att frysa för resten av evigheten. Jägarna finner att blodet ändrat dem och de hungrar för blod men fruktar solen medan deras ord är lag och deras kroppar som sten. De flesta av dem vägrar bli som monstret de jagat och väljer att se solen en sista gång i en soluppgång som bränner dem till döds. Men två av dem, en fader vid namn Bure och hans son Borr, återvänder söderut. Där använder de sin nyfunna makt till att bli dyrkade som gudar. De upptäcker att om de ger sitt blod till människor och sedan dödar dem blir även de som gudar.

  9008 f.Kr: Rapashu kommer till staden Damascus och använder sina förmågor för att förslava nyckelpersoner tills hon härskar över staden i hemlighet. Hon låter sedan dränka personer hon finner värdiga i stora kar med blod som hon droppar sitt blod i. De utvalda vaknar upp som vampyrer liknande henne. Den mest framgångsrika av hennes barn var Herineta, som badades i blodet från vilddjur och monster från öknen istället för i blodet från människor. Herineta kommer gå vidare och bli Nattkejsarinnan, härskaren över Nattsamhället och teoretiskt sätt alla vampyrer. Under årtusendena kommer Rapashus blodslinje bli känd som den södra blodslinjen och deras sätt att härska från skuggorna kommer bli hur alla vampyrer överlever evigheten.

  1899 f.Kr: En grupp av Bure och Borrs ättlingar i blodet ledda av "guden" Gangleri som har etablerat en allians med vampyrer från Rapashus blodslinje dräper Bure och Borr. Efter detta är de kända som den Norra blodslinjen och slutar dyrkas öppet. De gömmer sig i skuggorna och styr i hemlighet människornas samhälle.

  Cirka 1550 f.Kr: Namhu kommer till vad som idag är södra Mexico och bosätter sig hos Olmec folket. Han har funnit att när han dricker någon helt tom på blod och inte förstör kroppen så kommer vissa av dem tillbaks till liv som odöda monster precis som Rapashu. Han använder detta till att skapa fler odöda slavar som i sin tur kontrollerar människorna och Olmec civilisationen. Namhu trodde inte att vampyrerna han skapar kan skapa flera av sin sort, men med hjälp av människooffer och magi utövad av folkets präster fann de att offer dödade under en fullmåne återuppstår från de döda som fler vampyrer. De reser sig mot Namhu med nummer på sin sida och dödar honom. De vet att han kommer återuppstå och sprider hans aska på vinden så att han kommer återvända långt bort. "Den Fjädrade Ormen" som är den mäktigaste av Namhus barnbarn och den första som Namhus barn lyckades skapa själva blir sedd som stamfader åt alla vampyrer i Amerika och vad som i framtiden kommer kallas den Västra Blodslinjen.

  539 f.Kr: Krigaren Baraqu, en av de Sanna Förfäderna, reser till staden Babylon för att dräpa vampyrerna som härskar där. Han slåss där mot Herineta som kommer bli Nattkejsarinnan, Malakay som är biologisk son till Rapashu genom magi och döpt till Vampyrism av henne och Freja av den Norra blodslinjen. De lyckas döda Baraqu men inte utan att Babylon faller och de vet att han kommer återuppstå. För att säkra Vampyrernas framtid inför Herineta hårda lagar där alla vampyrer i världen svarar till henne, ingen får avslöja vampyrernas existens för människorna och all magi är förbjuden så att de Sanna Förfäderna inte lockas till vampyrerna. När Rapashu försöker stoppa lagarna dräper Herimeta henne och Malakay innan hon utropar sig till Nattkejsarinnan. (Detta var första spelsessionen).

  26 f.Kr: Kejsare Augustus härskar över Romarriket och dagen medan Nattkejsarinnan härskar över natten. Tyr, en mäktig ledare från den Norra blodslinjen har kommit för att gifta sig med Nattkejsarinnan och säkra dynastiernas fred. Flera faktioner är emot bröllopet medan andra är för det. Felix, en ung vampyr och blodsmagiker i Mithras kulten spelar ett högt spel med målet att få Tyr mördad och skapa ett krig mellan blodslinjerna under vilket desperation måste göra magi tillåten igen. Marcella är från Rom men förvandlad till en vampyr av Tyr och är i hemlighet hans älskarinna, hon försöker få igenom bröllopet så att hennes älskade inte behöver dö i krigen mellan vampyrerna. Varinia är den bästa festfixaren i den kända världen och försöker bara få det här jävla bröllopet att fungera... Tills hon förförs av Felix och av möjligheterna att bli drottning över sin egen stad i norr efter ett krig och försöker få Tyr mördad. Marcella offrar sig för att rädda Tyr och Felix tvingas fly Rom efter hans planer avslöjats dramatiskt. Han svär hämnd. Trots dessa intriger går giftermålet igenom. (Detta var den andra sessionen).

  27 e.Kr: Den Sanna Förfadern Eniki träffar Kristus och efter att ha samtalat med honom avsäger han sig sin gamla tro och följer den nya frälsaren.

  800 e.Kr: Karl den Store har upptäckt existensen av vampyrer genom kontakt med den Sanna Förfadern Eniki och tillsammans har de skapar en order av vampyrjägare menade att utrota alla vampyrer på planeten. Vampyrerna Freja av den norra blodslinjen och Cualli från den västra blodslinjen (som åkt med vikingar till Europa och integrerat sig själv i den gamla världen) försöker stoppa dem. Medans de lyckas övertyga Eniki om att ett folkmord på vampyrer vore fel och en synd lyckas de inte stoppa Karl den Store och ordern av tränade vampyrjägare han grundade kommer hädanefter hemsöka vampyrerna. Karl lyckas också lägga händerna på en karta till platsen där Aka ska vistas och skickar sin främsta jägare, en munk vid namn Solomon, att hitta och dräpa henne. (Detta var den tredje sessionen).

  1478 e.Kr: Vlad III Dracul, Dracula, hävdar att han har blivit förvandlad till en Vampyr av Gud själv. Gud ska ha tagit formen av en kvinnlig varelse och förbannat honom med evigt liv. Han har givit av sitt blod i en mörk nattvard till sina utvalda tjänare och fruar och börjat föra krig mot vampyrerna från de etablerade blodslinjerna. En vapenvila har utlysts och ledarna för de olika blodslinjerna har samlats för att sluta avtal för framtida samexistens. Nattkejsarinnan företräder den södra blodslinjen, Gangleri (nu kallad Oden) företräder den norra blodslinjen och Dracula företräder den östra, eller Drakens, blodslinje. Samtidigt är den odödlige munken och vampyrjägaren Solomom (ingen vet varför han inte dör, han bara... Gör inte det) på jakt efter varelsen som förvandlade Dracula och som han är säker på är Aka. Felix, den romerska blodsmagikern, är också här och försöker sabotera vapenvilan. Resultaten är att Draculas linje är allierade med Nattsamhället och följer lagarna men inte officiellt är underordnade Nattkejsarinnan. Solomon finner Aka som Dracula håller gömd i ett mäktigt slott men han dräps av pålspetsaren som släpper loss varenda del av monstret inom sig. (Detta var fjärde sessionen).

  1500-talet e.Kr: Kontakt görs mellan Den södra och de Västra blodslinjen. Pågrund av massiv försvagning genom att deras mänskliga populationer dött av sjukdom och våld går den Västra blodslinjen med på att sluta en pakt och erkänna Nattkejsarinnan som härskaren över alla vampyrer och lyda hennes lagar. I utbyte får de behålla sin kontroll över större delarna av de amerikanska kontinenterna. Stämningen mellan den Västra och Södra blodslinjen kommer vara kylig ända in i nutid.

  1984 e.Kr: I staden Göteborg i Sverige har Tyr, stadens härskare sedan urminnes tider, blivit galen. Han har infört extremt hårda lagar som gör att vampyrer knappt kan leva i staden och samtidigt har han förbjudit hans undersåtar från att flytta eller skapa nya vampyrer. Tre helt nyskapade vampyrer vid namn Micke, Sara och Mikaela som blivit förvandlade utan Tyrs tillstånd och mot hans lagar försöker navigera Nattsamhället utan en skapare eftersom denna avrättats. De dras mellan flera olika grupper bland vampyrerna, sina levande familjer och vänner och kraven från besten inuti dem som kräver våld och blod. Micke och Sara hittar fotfästet bland monstren men Mikaela flyr från all mänsklig kontakt (och franska vampyrjägare) och åker så långt norr att hon inte ska träffa på några människor. Där, i en glaciär som håller på att smälta pågrund av global uppvärmning finner hon en kropp i isen. Fastfrusen men fortfarande varm... (Detta var femte sessionen).

 • #2
  Holy shit episkt.
  Min enda kritik är...det borde ha varit Karin Boye. Även om Edith Södergran är tung, finlandssvensk och vampyrig så är det inte Karin Boye.

  Kommentera


  • #3
   Ursprungligen skrivet av Cybot Visa inlägg
   Holy shit episkt.
   Min enda kritik är...det borde ha varit Karin Boye. Även om Edith Södergran är tung, finlandssvensk och vampyrig så är det inte Karin Boye.
   Vi hade faktiskt en diskussion om det här, men alla gillade Dagen Svalnar så mycket som dikt att vi gick med på att byta från Boye :p

   Kommentera


   • #4
    Lite of topic men jag har sedan Vispelarrollspel poden testade Svart av kval, Vit av lust viljat pröva detta. Nån som vet fall det går att få till på kommande GothCon (även om det är sjukt länge kvar tills dess!!!)?

    Kommentera


    • #5
     Ursprungligen skrivet av Lightshy Visa inlägg
     Lite of topic men jag har sedan Vispelarrollspel poden testade Svart av kval, Vit av lust viljat pröva detta. Nån som vet fall det går att få till på kommande GothCon (även om det är sjukt länge kvar tills dess!!!)?
     Jag kommer tyvärr inte till Gothcon :( Men finns det intresse skulle vi kunna spela en session över Skype någon gång :)

     Kommentera


     • #6
      Jag upptäckte att jag hade Felix karaktärsblad i digital form så jag postar det här:


      Namn: Felix

      Typ: Vampyr av den Södra blodslinjen

      Sire: Romulus den vilde

      Citat från bordet: "Jag förstår att du är väldigt mäktig och gammal, sannerligen ett monster värt att respektera och frukta. Och därför är det mitt nöje att förmedla till dig vad vi tycker om ditt erbjudande. GET FUCKED!!!"

      "Vampyrer som inte tycker att de döda ska bry sig om tro hade ingen till att börja med."


      Vägranden: 3


      Felix är rödhårig och blek. Han är 15 eller 16 år gammal och ryckigt nervös. Han är klädd enkelt, som en medlem av folket man ser på gatan, men han har märkligt formade brännmärken på handflatorna. Hans ögon är bruna med gröna fläckar och han har ett ärr som sträcker sig från vänstra mungipan cirka två centimeter ut på kinden från en olycka med en av tjurarna han hanterade åt kulten.

      Felix var en slav i livet och tjänade en präst i Mithras kulten. När Felix uppvisade verklig magisk förmåga belönade hans mästare honom med frihet och tipsade vampyren som i hemlighet kontrollerade kulten. Felix förmåga att forma eld och se framtiden fascinerade vampyren som döpte in Felix i blodet. Felix och hans mästare utövade sedan magi i hemlighet, dolt från Nattkejsarinnans män.

      Felix magi ger honom ibland märkliga visioner av framtiden som är svåra att kontrollera. Den låter honom också skapa och kontrollera eld. Mekaniskt har det absolut ingen effekt men det ser väldigt coolt ut och när han släpper loss är det som firestarter på PCP.

      Felixs best är: Explosiv, Hädisk och Grym. Felix best är aldrig: Småaktig eller planerande.

      Felix Ankare är: Ardulf, hans forna älskare och en av slavarna han växte upp med. Felix har köpt honom fri och tar hand om honom från skuggorna. (Ardulf har blivit torterad till döds av Nattkejsarinnan!)

      Nya ankaret är hans barn i blodet och älskare Sara.

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Lightshy Visa inlägg
       Lite of topic men jag har sedan Vispelarrollspel poden testade Svart av kval, Vit av lust viljat pröva detta. Nån som vet fall det går att få till på kommande GothCon (även om det är sjukt länge kvar tills dess!!!)?
       Jag kan inte tänka mig att det inte skulle gå att få till. Jag tycker det känns som Indierummets mest spelade spel. Frågan är kanske snarare om det går att undvika Svart av kval, vit av lust på GothCon :)

       Kommentera


       • #8
        1954 e.Kr: En specialbyggd tankbil fylld med klortrifluorid och riggad med sprängämnen kraschar in genom väggen på en uråldrig herrgård utanför Tokyo innan den exploderar. Den initiala explosionen och vågen av fruktansvärt destruktiva kemikalier dödar 8 yngre vampyrer innan 6 personer klädda i kraftiga regnrockar och gasmasker beväpnade med automatvapen laddade med välsignade silverkulor sveper in och dödar överlevarna. Det här är den femte av den här typerna av koordinerade chock attacker som ägt rum i Asien sedan andra krigets slut. Skillnaden mellan den här och tidigare attacker är dock att det finns en mycket gammal vampyr, Ichiro Darvish, på plats som slaktar anfallarna utom den sista av överlevarna som han bryter armarna på och rycker av masken på. Under masken finns en vampyr som Ichiro direkt avgör är mycket ung, knappat ett par dagar gammal eftersom förvandlingen ännu inte är färdig, och vars blod luktar som om han tillhör både den västra och den östra blodslinjen. Innan Ichiro kan göra mer exploderar den yngre vampyren i ett klot av eld.

        Ichiro kontaktar sin gamla vän och skapare, Dracula, och de ger sig båda av på jakt efter vem som skickat lönnmördaren efter Asiens vampyrer. Samtidigt flyr de muterade självmordsvampyrernas skapare, Felix, mellan Asiens olika vampyriska hov med sin dotter i blodet och älskare Sara.

        Ett högt spel som involverar Mandarinen över Hong Kong, Den gröna generalen över Korea och flera andra utbryter där Dracula och Ichiro jagar Felix och Sara runt Asiens hov över en period på 10 år. Under tiden avslöjar Dracula att självmordsattackerna är en del av en plan från den Norra blodslinjen att ta över Asien med hjälp av Felix som deras agent medan han och Ichiro hittar och förstör labbet där Felix skapat sina muterade vampyrer djupt i Indiens djungler.

        Sara försöker förleda Ichiro från hennes mästares väg och de blir älskare. Felix, förråd av sin dotter jagas ner av Dracula och de båda duellerar med magi och svärd i en titanisk duell i Kowloons inmurade stad där Dracula besegrar Felix. Istället för att döda trollkarlen kedjar Dracula honom och fångar honom i cement långt under Hong Kong. Man vet aldrig när man behöver en sådan resurs igen...

        Kommentera

        Arbetar …
        X