Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Magnus Seter, 14 October 2017, 16.31
38 responses
1.385 visningar
1 gillar
Arfert
av Arfert
 
Skapad av luddwig, Igår, 18.53
5 responses
98 visningar
1 gillar
Lukas
av Lukas
 
Skapad av RasmusL, Igår, 13.34
18 responses
190 visningar
1 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Minimoni, Igår, 13.31
9 responses
89 visningar
0 gillar
Staffan
av Staffan
 
Skapad av krank, 16 October 2017, 19.20
1 response
35 visningar
0 gillar
Max Raven  
Skapad av Björn Wärmedal, 24 September 2017, 20.11
11 responses
220 visningar
1 gillar
Björn Wärmedal  
Skapad av Skarpskytten, 16 January 2017, 23.15
9 responses
311 visningar
5 gillar
Skarpskytten  
Skapad av drefk2000, Igår, 18.16
0 responses
35 visningar
0 gillar
drefk2000  
Skapad av Förstefadern, 18 October 2017, 17.10
9 responses
294 visningar
4 gillar
Platon
av Platon
 
Skapad av Nässe, 17 October 2017, 20.36
5 responses
147 visningar
7 gillar
Nässe
av Nässe
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

  Rollpersonerna är fältagenter för SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation. SPRI är en organisation som verkar för att hålla Mörkrets makter stången och att samla på sig kunskap om det Okända och det Ockulta. (Den uppmärksamme läsaren noterar säkerligen likheten mellan SPRI och S.A.V.E i det gamla fina spelet CHOCK (CHILL på engelska))

  För närvarande ingår det tre fältagenter i den grupp vi följer:  Edward "Edd" Kingsley
  Edward är en yngling med smak för det goda livet. Han är son till Stewart Kingsley, en framgångsrik te- och kryddhandlare. Under en inköpsresa i Asien, närmare bestämd under en natt i Shanghai så upplevde Edward något fruktansvärt. Något som kom att märka honom för livet och som väckte hans intresse för det övernaturliga.

  Väl tillbaka i England så började han söka kunskap om det ockulta. Hans far ansåg att han blivit sinnesförvirrad och försökte få in Edward på hälsohem. Så just nu lever Edward "på flykt". Edward har god kontakt med sin gamle konfirmationspräst, Fader O´Shea, en mild irländare som också upplevt ett och annat under sitt långa liv. O´Shea försöker övertyga Edwards far Stewart om att allt är i sin ordning och att Edward bara behöver lite tid för att finna ro.

  Under sina efterforskningar om det ockulta kom Edward att botanisera i skumma boklådor och kuriosabutiker. Där träffade han folk som ledde honom till SPRI.


  Jean Baptiste "J.B" Durant
  En före detta kriminalpolis som sadlat om till privatdetektiv. J.B har en otrolig förmåga att hitta ledtrådar och gjorde sig snabbt en karriär. Hans första kontakt med SPRI kom när organisationen anlitade honom för att hitta en försvunnen fältagent. Uppdraget lyckades och han fortsatte att ta uppdrag genom dem och blev tillslut upplyst om att det Okända är högst verkligt.

  Som fältagent var J.B med om att utreda en exorcism. Ritualen hade misslyckats och den besatte överlevde inte. Med vid ritualen var Joshua O'Shea, en präststudent. J.B uppfattade kvalitéer hos Joshua som kan komma till nytta för SPRI och gav honom sitt kort.


  Joshua "Jock" O'Shea
  Prästson, fd. präststudent numera läkare. Gick i samma skola som Edward, dock inte i samma klass. Han fortsatte till prästseminariet mer eller mindre per automatik och studerade nästan färdigt. Under en exorcism som anordnades, men inte genomfördes, av hans far gick allt fel. Det visade sig vara något annat än en 'vanlig' demon och offret överlevde inte. Det orsakade en troskris vilket fick Jock att hoppa av prästbanan. Familjen kom i kontakt med SPRI efter exorcismen, eftersom de utredde den. Joshua gick inte med direkt eftersom han fortfarande var osäker på vad han skulle göra med sitt liv.

  Han reste runt i ett par år och försökte hjälpa folk. Han blev mer eller mindre humanist efter krisen, Gud finns, men man kan inte lita på att han hjälper till så vi får klara oss själva. Han tog jobb som läkarassistent hos en kringresande doktor i Kolonierna, Indien et.c. När Joshua kom tillbaka insåg han att han ville göra nåt på riktigt, så då togs kontakten med SPRI upp och Jock gick med.  En tidig morgon kommer ett samtal till SPRIs lokal i London.
  Ett samtal från Lord James St. Claire bosatt i den lilla byn Levington...
  Last edited by Frippe; 17 June 2017, 09.52.

 • #2
  Jag funderar på att köra något liknande fast i FATE Core.

  Kommentera


  • #3
   Underbart. Får stor lust att köra Kutulu,
   som också är regellätt och lyfter fram rollspelandet, med detta.

   Kommentera

   Arbetar …
   X