Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Mundo, Idag, 09.14
6 responses
120 visningar
1 gillar
Mundo
av Mundo
 
Skapad av wilper, 10 May 2017, 19.57
233 responses
8.234 visningar
10 gillar
wilper
av wilper
 
Skapad av Hauskatze, 17 March 2018, 22.38
6 responses
154 visningar
0 gillar
Platon
av Platon
 
Skapad av entomophobiac, Idag, 18.37
2 responses
67 visningar
2 gillar
entomophobiac  
Skapad av Henke, Igår, 11.36
30 responses
749 visningar
2 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av God45, Idag, 07.30
10 responses
320 visningar
3 gillar
Fjodor Pollett  
Skapad av Gibbon, 28 February 2018, 22.30
4 responses
194 visningar
0 gillar
CapnZapp  
Skapad av krank, Idag, 17.28
0 responses
58 visningar
8 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Gibbon, 16 March 2018, 23.33
1 response
96 visningar
0 gillar
CapnZapp  
Skapad av Gibbon, 17 March 2018, 00.05
1 response
99 visningar
0 gillar
CapnZapp  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

  Rollpersonerna är fältagenter för SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation. SPRI är en organisation som verkar för att hålla Mörkrets makter stången och att samla på sig kunskap om det Okända och det Ockulta. (Den uppmärksamme läsaren noterar säkerligen likheten mellan SPRI och S.A.V.E i det gamla fina spelet CHOCK (CHILL på engelska))

  För närvarande ingår det tre fältagenter i den grupp vi följer:  Edward "Edd" Kingsley
  Edward är en yngling med smak för det goda livet. Han är son till Stewart Kingsley, en framgångsrik te- och kryddhandlare. Under en inköpsresa i Asien, närmare bestämd under en natt i Shanghai så upplevde Edward något fruktansvärt. Något som kom att märka honom för livet och som väckte hans intresse för det övernaturliga.

  Väl tillbaka i England så började han söka kunskap om det ockulta. Hans far ansåg att han blivit sinnesförvirrad och försökte få in Edward på hälsohem. Så just nu lever Edward "på flykt". Edward har god kontakt med sin gamle konfirmationspräst, Fader O´Shea, en mild irländare som också upplevt ett och annat under sitt långa liv. O´Shea försöker övertyga Edwards far Stewart om att allt är i sin ordning och att Edward bara behöver lite tid för att finna ro.

  Under sina efterforskningar om det ockulta kom Edward att botanisera i skumma boklådor och kuriosabutiker. Där träffade han folk som ledde honom till SPRI.


  Jean Baptiste "J.B" Durant
  En före detta kriminalpolis som sadlat om till privatdetektiv. J.B har en otrolig förmåga att hitta ledtrådar och gjorde sig snabbt en karriär. Hans första kontakt med SPRI kom när organisationen anlitade honom för att hitta en försvunnen fältagent. Uppdraget lyckades och han fortsatte att ta uppdrag genom dem och blev tillslut upplyst om att det Okända är högst verkligt.

  Som fältagent var J.B med om att utreda en exorcism. Ritualen hade misslyckats och den besatte överlevde inte. Med vid ritualen var Joshua O'Shea, en präststudent. J.B uppfattade kvalitéer hos Joshua som kan komma till nytta för SPRI och gav honom sitt kort.


  Joshua "Jock" O'Shea
  Prästson, fd. präststudent numera läkare. Gick i samma skola som Edward, dock inte i samma klass. Han fortsatte till prästseminariet mer eller mindre per automatik och studerade nästan färdigt. Under en exorcism som anordnades, men inte genomfördes, av hans far gick allt fel. Det visade sig vara något annat än en 'vanlig' demon och offret överlevde inte. Det orsakade en troskris vilket fick Jock att hoppa av prästbanan. Familjen kom i kontakt med SPRI efter exorcismen, eftersom de utredde den. Joshua gick inte med direkt eftersom han fortfarande var osäker på vad han skulle göra med sitt liv.

  Han reste runt i ett par år och försökte hjälpa folk. Han blev mer eller mindre humanist efter krisen, Gud finns, men man kan inte lita på att han hjälper till så vi får klara oss själva. Han tog jobb som läkarassistent hos en kringresande doktor i Kolonierna, Indien et.c. När Joshua kom tillbaka insåg han att han ville göra nåt på riktigt, så då togs kontakten med SPRI upp och Jock gick med.  En tidig morgon kommer ett samtal till SPRIs lokal i London.
  Ett samtal från Lord James St. Claire bosatt i den lilla byn Levington...
  Last edited by Frippe; 17 June 2017, 08.52.

 • #2
  Jag funderar på att köra något liknande fast i FATE Core.

  Kommentera


  • #3
   Underbart. Får stor lust att köra Kutulu,
   som också är regellätt och lyfter fram rollspelandet, med detta.

   Kommentera

   Arbetar …
   X