Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Inkognito, 14 November 2018, 20.46
5 responses
266 visningar
2 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av ceruleanfive, 26 November 2018, 09.48
5 responses
120 visningar
6 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Khan, Idag, 12.54
17 responses
247 visningar
1 gillar
Gurgeh
av Gurgeh
 
Skapad av Rickard, 02 August 2018, 18.13
23 responses
902 visningar
9 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Mannen i skogen, Idag, 16.36
0 responses
27 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
3 responses
196 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
88 responses
4.732 visningar
12 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Minion X, Idag, 00.50
4 responses
160 visningar
0 gillar
Cybot
av Cybot
 
Skapad av Skarpskytten, 02 July 2018, 09.29
4 responses
439 visningar
0 gillar
Skarpskytten  
Skapad av buenaventura, 23 November 2018, 13.15
8 responses
173 visningar
0 gillar
buenaventura  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [Kutulu] SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation

  Rollpersonerna är fältagenter för SPRI - Society for Paranormal Research and Investigation. SPRI är en organisation som verkar för att hålla Mörkrets makter stången och att samla på sig kunskap om det Okända och det Ockulta. (Den uppmärksamme läsaren noterar säkerligen likheten mellan SPRI och S.A.V.E i det gamla fina spelet CHOCK (CHILL på engelska))

  För närvarande ingår det tre fältagenter i den grupp vi följer:  Edward "Edd" Kingsley
  Edward är en yngling med smak för det goda livet. Han är son till Stewart Kingsley, en framgångsrik te- och kryddhandlare. Under en inköpsresa i Asien, närmare bestämd under en natt i Shanghai så upplevde Edward något fruktansvärt. Något som kom att märka honom för livet och som väckte hans intresse för det övernaturliga.

  Väl tillbaka i England så började han söka kunskap om det ockulta. Hans far ansåg att han blivit sinnesförvirrad och försökte få in Edward på hälsohem. Så just nu lever Edward "på flykt". Edward har god kontakt med sin gamle konfirmationspräst, Fader O´Shea, en mild irländare som också upplevt ett och annat under sitt långa liv. O´Shea försöker övertyga Edwards far Stewart om att allt är i sin ordning och att Edward bara behöver lite tid för att finna ro.

  Under sina efterforskningar om det ockulta kom Edward att botanisera i skumma boklådor och kuriosabutiker. Där träffade han folk som ledde honom till SPRI.


  Jean Baptiste "J.B" Durant
  En före detta kriminalpolis som sadlat om till privatdetektiv. J.B har en otrolig förmåga att hitta ledtrådar och gjorde sig snabbt en karriär. Hans första kontakt med SPRI kom när organisationen anlitade honom för att hitta en försvunnen fältagent. Uppdraget lyckades och han fortsatte att ta uppdrag genom dem och blev tillslut upplyst om att det Okända är högst verkligt.

  Som fältagent var J.B med om att utreda en exorcism. Ritualen hade misslyckats och den besatte överlevde inte. Med vid ritualen var Joshua O'Shea, en präststudent. J.B uppfattade kvalitéer hos Joshua som kan komma till nytta för SPRI och gav honom sitt kort.


  Joshua "Jock" O'Shea
  Prästson, fd. präststudent numera läkare. Gick i samma skola som Edward, dock inte i samma klass. Han fortsatte till prästseminariet mer eller mindre per automatik och studerade nästan färdigt. Under en exorcism som anordnades, men inte genomfördes, av hans far gick allt fel. Det visade sig vara något annat än en 'vanlig' demon och offret överlevde inte. Det orsakade en troskris vilket fick Jock att hoppa av prästbanan. Familjen kom i kontakt med SPRI efter exorcismen, eftersom de utredde den. Joshua gick inte med direkt eftersom han fortfarande var osäker på vad han skulle göra med sitt liv.

  Han reste runt i ett par år och försökte hjälpa folk. Han blev mer eller mindre humanist efter krisen, Gud finns, men man kan inte lita på att han hjälper till så vi får klara oss själva. Han tog jobb som läkarassistent hos en kringresande doktor i Kolonierna, Indien et.c. När Joshua kom tillbaka insåg han att han ville göra nåt på riktigt, så då togs kontakten med SPRI upp och Jock gick med.  En tidig morgon kommer ett samtal till SPRIs lokal i London.
  Ett samtal från Lord James St. Claire bosatt i den lilla byn Levington...
  Last edited by Frippe; 17 June 2017, 08.52.

 • #2
  Jag funderar på att köra något liknande fast i FATE Core.

  Kommentera


  • #3
   Underbart. Får stor lust att köra Kutulu,
   som också är regellätt och lyfter fram rollspelandet, med detta.

   Kommentera

   Arbetar …
   X