Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[AW] Den svarta tronen. Teknozigguraten. Black Mesa.

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av krank, 19 March 2019, 19.35
38 responses
814 visningar
4 gillar
Leon
av Leon
 
Skapad av McAber, 22 October 2018, 16.05
10 responses
241 visningar
4 gillar
McAber
av McAber
 
Skapad av Kroken, 28 February 2019, 13.31
11 responses
427 visningar
7 gillar
Björn Wärmedal  
Skapad av Anchorman, 02 January 2019, 17.43
7 responses
223 visningar
0 gillar
Osbjer
av Osbjer
 
Skapad av VildKatt, Idag, 01.08
1 response
36 visningar
1 gillar
Vicotnik  
Skapad av S.I.R.E#01, 20 March 2019, 11.24
5 responses
210 visningar
0 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
8 responses
385 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av konstanten, 20 March 2019, 10.54
6 responses
262 visningar
3 gillar
Staffan
av Staffan
 
Skapad av Rymdhamster, Igår, 20.03
3 responses
49 visningar
4 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av wilper, Igår, 21.12
0 responses
60 visningar
0 gillar
wilper
av wilper
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [AW] Den svarta tronen. Teknozigguraten. Black Mesa.

  Alla dessa rubriker är legit namn på var kampanj. Vi har spelat ett första möte och ska ha nästa möte på söndag. Om du inte vet mycket om Apocalypse World kan du kolla i Playbooks and moves sheet, här: http://apocalypse-world.com/ Då kan du hänga med i alla termer som jag droppar, gör en sökning i dokumentet bara. The News finns dock i dokumentet Extended playbooks.

  Här kommer jag skriva sånt jag har lust att skriva om mellan mötena för mitt eget höga nöjes och spelabstinens skull. Det kommer alltså inte bli en plikttroget komplett krönika, utan mer handla om sånt som jag gillar. Dvs mest om min rollperson.  Den Svarta Tronen

  Bilaga

  Min rollperson är ballast. Han är en Hardholder, vilket är den ballaste playbooken, no doubt. Han är ingen mjuk björnpappa som min förra Hardholder, eller en ond disneyskurk, han är 100% alpha male och har ödelandets bästa tvättbräda. Han gör armhävningar varje dag och är sexig till tusen. Och han heter Imperator. Hans mål är att ena ödemarkerna under hans lag.  För han är liksom en legalistisk diktator, lagen är det högsta av allt och styrka och disciplin dyrkas av honom och hans gäng. Inte nyckfull eller grym för sakens skull, bara jävligt målinriktad och skoningslös. Jag gillar't! Jag brukar inte spela riktigt manliga karaktärer, men i en väldigt queer postapokalyps så är det precis det som den här karaktären är.

  Nu byter jag till första person.

  Mitt hold är så optad det kan bli. Vårt fäste är en teknotaggig svart ziggurat på mitten av en dammig mesa med både motorväg och sötvattensjö anknytandes. Runt zigguraten finns mitt folk och en bustling market. Inuti zigguraten finns en Savvyhead, Frankie. Hon har försett mitt gäng med högteknologiska automatkarbiner och (snart) IR-goggles som lyser i mörkret. Om hon kan fokusera på det istället för att bygga ett landskepp (??) vill säga. Kort sagt är hon just nu nyckeln till min militära dominans över ödemarken. Så mitt gäng är disciplinerade, utrustade med tech-gevär, klädda i svarta uniformer med rödlysande goggles och marscherar under mitt rödvita banér. Lysande.

  Inuti zigguraten finns också en Angel, Bon. Hen har inte hunnit göra något coolt än, men jag ska be hen om hjälp att skapa en perfekt arvinge åt mig. När jag försökte med en kvinna blev det fel och barnet förskjöts ut i malströmmen. Dåligt. Men om Bon kan klona mig, det vore det en värdig arvinge till mitt imperium.

  Det tuffa med att ha både en Savvyhead och en Angel i sin anställning som Hardholder är att man måste hosta upp 1-barter var åt dem för att försörja dem varje möte. Även om jag lyckas med mitt wealth-slag får jag just nu bara 1-barter. Jobbigt. Ingen av dem fick någon lön förra mötet, ha ha. Men när deras spelare läser det här kommer de nog komma på andra tankar. Mitt mål är att racka hem 4-barter varje gång jag lyckas med mitt wealth-slag, så jag kan tillhandahålla en överdådig livsstil åt dem båda. Då kommer alla se vilken mäktig ledare jag är, och de kommer vara beroende av mig!

  Mitt 1-barter gav jag istället till min gamla vän Navarro, som spelar The News, alltså en postapokalyptisk radiojockey som skickar ut musik och skvaller som alla i den kända världen lyssnar på. Jag tror hon är den enda som vet vad mitt namn är innan jag blev Imperator. Det finns en respekt blandad med smärta där, att vi en gång varit lika men valt olika vägar. Och hon är den som kan underminera min makt om hon vill. Under mötet så gick jag in och försökte visa mig både tuff och generös genom att sponsra kanalen och sedan pusha för att jag skulle få göra ett oredigerat uttalande i radion för att visa min makt, med löfte om att sponsra radion igen. Familjen Barker, uppströms, hade dumpat gifttunnor i vårt dricksvatten, och jag lovade över etern att vi skulle döda en Barker för varje gifttunna vi hittade som de inte bärgat.

  Det var en skön scen, Navarro ville inte lämna över micken bara sådär, men gick med på det utan att bara ge efter. Hennes enda kommentar efter dödshotet (-löftet?) var "Det var ord och inga visor från vår gäst, och nu nästa låt..." Classic! :D Det kändes lite douchigt efteråt, att jag gick in och strongarmade en gammal vän sådär. Jag behöver kompensera genom att gå med på att göra den där intervjun hon föreslog. Visa att jag är en generös Hardholder.

  Jag älskar The News-playbooken! Jag älskar den assymetriska makten den här jämtemot Hardholder och Hocus, och jag älskar Breaking now-movet som drar igång skit.

  Frankie bestämde sig för att åka i förväg och plocka åt sig tunnorna åt sig själv för att det går säkert att göra något intressant med dem. Hon försökte få med Bon på det också, men Bon gillade inte tanken på att lämna tryggheten i teknozigguraten. Eftersom jag inte gav henne någon lön så kan jag väl inte klaga.

  Pepp! Mycket som är lovande med kampanjen. Just nu känns alla karaktärerna tämligen kompis, så vi får väl se om vi erövrar ödemarkerna åt den svarta tronen tillsammans, eller om allt faller ihop i interna stridigheter.
  Last edited by Sodivra; 13 June 2017, 01.00.

 • #2
  Lite play-between-play från gruppchatten som jag skrev efter första mötet. Här visar jag vad jag menar med att Imperator och hans gäng dyrkar disciplin och styrka. Det finns inga högre litterära ambition i dessa texter, jag bara målar upp det som min hjärna ger mig:

  Dagen börjar med Imperatorns och soldaternas kroppsvård i det dammiga solljuset. Svetten blänker på vältonade nakna överkroppar när de i formation löper varv efter varv runt teknozigguratten. Vissa av kvinnorna har lindat brösten men de flesta bär endast ett höftskynke lindat runt könet. När de obeväpnade sparringmatcher sedan börjar har morgonen hunnit övergå i dag. Imperatorn leder gruppen med sin perfekta kropp.

  Finns det någon som klarar fler armhävningar än Imperatorn? [ask questions and build on the answers]

  Monst3r, en enorm man med bestialisk muskelmassa. Bara att se hans kropp och dess brutala muskler gör de flesta illa till mods, och han måste gilla det eftersom han inte brukar bära tröja. Antingen det, eller så blir han bara för varm. En gång när kranen var trasig var Monst3r tvungen att själv veva upp lasten från flodbåten nedanför mesan, medans Castle spolade av hans ångande kropp med en vattenslang.

  "De som disciplinerat kroppen och sinnet har förtjänat makten" säger Imperatorn medans Bubonica slår sitt sit-upsrekord till massornas uppmuntrande jubel och kamratanda. 🤜🏼🤛🏽 "Här kommer Jackabacka med frukosten!"

  Kommentera


  • #3
   Ja att jag ska få spela Hh är ett grundkrav för att jag ska spela AW och en anledning till att jag älskar AW men inga andra PbtA.

   Men, jag skulle inte köra den macho sorten. Snarare den… hmm totalt stenhårda och skoningslösa sorten. +7 Hard
   Last edited by 2097; 13 June 2017, 06.39.

   Kommentera


   • #4
    Ursprungligen skrivet av Sodivra Visa inlägg
    Lite play-between-play från gruppchatten som jag skrev efter första mötet. Här visar jag vad jag menar med att Imperator och hans gäng dyrkar disciplin och styrka. Det finns inga högre litterära ambition i dessa texter, jag bara målar upp det som min hjärna ger mig:
    Tips: det är jättesvårt att springa barbröstad, det kan göra ont när det slänger i dom. Jag brukar typ hålla armarna i kors tvärsöver, som vårt gamla obfuscate-tecken i larp

    Kommentera


    • #5
     Imperator är jäkligt häftig!

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg

      Tips: det är jättesvårt att springa barbröstad, det kan göra ont när det slänger i dom. Jag brukar typ hålla armarna i kors tvärsöver, som vårt gamla obfuscate-tecken i larp
      Tack för tipset! De sprang efter en falle, så de prioriterade inte att linda.

      Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
      Imperator är jäkligt häftig!
      Ja, det är precis en sådan rollperson som du brukar skriva om! :D

      Kommentera


      • #7
       Ja det är när jag ska till typ tunnelbanan eller till…. FALLE… som jag håller armarna så.

       Kommentera


       • #8
        Fascism lockar alltså. Det är något lockande med styrka, makt, och oinhiberad drift. Ibland gillar vi skurkarna bättre än hjältarna. Lindsay Ellis snackar om det här: https://youtu.be/62cPPSyoQkE?t=1768
        Hur American History X, en antinazistfilm ändå har coola bilder som uppskattas av just nazister. Jag tänker att det är ett exempel på fascismens förföriska kraft.

        Jag tror inte nödvändigtvis att Imperator är en ond man, det får vi se i spel. Han kanske är precis det som ödemarken behöver just nu med sin strikta alla är lika inför lagen-legalism. Men han är verkligen inte snäll. Att spela diktatorer och lyfta skivstång på friskis & svettis är ganska nytt och kul för mig.
        Last edited by Sodivra; 13 June 2017, 11.24.

        Kommentera


        • #9
         Jag är så glad att andra vill spela Hardholder! Det är en kul roll att ha med i gruppen, men jag blev inte så pepp när jag provade det själv. Battlebabe och vad nu min nuvarande klass heter är mycket roligare. Känner generellt att jag inte gillar att ha gäng i AW. Mycket skönare att köra solo. Mardrömmen är Chopper. :)

         Den här kampanjen kommer att bli förträfflig.

         Kommentera


         • #10
          Det Genesis skrev. En Hardholder i kampanjen är grymt. Jag är nöjd att det inte är jag som spelar den.

          Ska bli spännande att spela News här. Finns som sagt en hel del intressant friktion med makten i allmänhet och, i det här fallet Imperator. Det där att en börjar spelet med 1 barter och behöver spendera 2. Det är skarpt direkt.

          Om jag får feeling kommer det kanske en presentation av Navarro här snart.

          Kommentera


          • #11
           Ursprungligen skrivet av Sodivra Visa inlägg
           Fascism lockar alltså. Det är något lockande med styrka, makt, och oinhiberad drift. Ibland gillar vi skurkarna bättre än hjältarna. Lindsay Ellis snackar om det här: https://youtu.be/62cPPSyoQkE?t=1768
           Hur American History X, en antinazistfilm ändå har coola bilder som uppskattas av just nazister. Jag tänker att det är ett exempel på fascismens förföriska kraft.

           Jag tror inte nödvändigtvis att Imperator är en ond man, det får vi se i spel. Han kanske är precis det som ödemarken behöver just nu med sin strikta alla är lika inför lagen-legalism. Men han är verkligen inte snäll. Att spela diktatorer och lyfta skivstång på friskis & svettis är ganska nytt och kul för mig.
           Vill du gå riktigt Romariket och riktigt hårt med fascistiskt symbolspåk kan du ju låta dina närmsta män ha fasces som en symbol: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fasces

           Kommentera


           • #12
            RIsken blir att man tänker på svenska polisen!

            Kommentera


            • #13
             Ursprungligen skrivet av 2097 Visa inlägg
             RIsken blir att man tänker på svenska polisen!
             Hahahahah :p Ja, det är inte en unik symbol precis utan den dyker upp lite här och där. Men det är ju en grej som gör att den kan överleva en apocalyps :)

             Kommentera


             • #14
              Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg

              Vill du gå riktigt Romariket och riktigt hårt med fascistiskt symbolspåk kan du ju låta dina närmsta män ha fasces som en symbol: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fasces

              Jag tänker mig något sånt här, fast med vitt på rött istället för vitt på blått:

              Kommentera


              • #15
               The News verkar vara en stenkul klass. Jag är lite avis!

               Min rollperson heter Frankie. Hon gillar att bygga saker. Faktum är att hon gillar saker överhuvudtaget. Hon har nog lättare att förstå sig på dem än människor. Hennes bästa vänner är Malströmmen, hennes augury-mojäng som heter Screamjaw, samt hennes vänsterhand (en protes vid namn Poker som viskar till Malströmmen och lever lite av sitt eget liv).

               Hon är inte så disciplinerad! Det är större chans att hon blir klar med din pryl om du vill sätta laserkanoner på en haj än om du vill säkra matförsörjningen med ett bevattningssystem.

               Jag vet inte så mycket mer om henne än så. Resten får vi reda på i spel!

               Kommentera

               Arbetar …
               X