Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Världsrymdens vagabonder

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Spelpass #10

  Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

  Klowle 2.B.43

  Dagslutledningar:

  1. En Odu kan komma att bryta mot lagar, regler, föreskrifter och förordningar som gäller i det samhälle den kommer ifrån ifall den är i en situation där det inte går att tillämpa dessa lagar, dekret, regler, påbud, förordningar, kungörelser, order, stadgar eller föreskrifter. Dessutom kan en önskan att bidra till en grupps framgång vara starkare än oron för påföljder av att bryta mot lagar et cetera.

  2. Min grammatik har varit fel i fråga om “är” och “vara”. Det heter till exempel “jag är tveksam” inte “jag vara tveksam”

  Logg:

  Dagen började inte särskilt bra. Jag vaknade med ont i nätmagen, vilket sedan spred sig till slymagen och ledde till att jag vomerade fyra gånger. Men samtidigt var jag orolig eftersom jag sett att de kashanska kopplingarna inte var korrekt kalibrerade och att skeppet därmed skulle kunna få problem med skuggdriften vid nästa färd. Vid flera tillfällen var det nära att jag skulle vomera rakt över de kashanska kopplingarna och därmed riskera att kortsluta hela skuggdriftsystemet. Oron för vad mina vänner skulle kunna råka ut för om skuggdriften havererade gjorde att jag redan tidigt på morgonen åsidosatte odu-förordning 4:6822 om reparation av rymdskepp. Kapitel 4, avsnitt 6, punkt 42, säger att “Odu ska inte reparera känslig utrustning och system såsom kommunikationsutrustning, motorer och livsuppehållande system om det finns uppenbar risk att odu skadar dessa med anledning av psykisk eller fysisk åkomma”.

  Jag insåg efter ett tag att jag skulle behöva en endermomejsel ifall kalibreringen av de kashanska kopplingarna skulle vara möjliga att genomföra. Naturligtvis försökte jag följa odu-föreskrift om rekvisition av materiel 14 § så gott det gick, men då det inte fanns några rekvisitionsformulär bröt jag mot denna och gick helt enkelt och frågade vår ledare Tzaahi om tillstånd att nyttja 200 krediter ur skeppskassan, vilket beviljades.

  Därefter gick vi till något som kallades gladiatorarenan. Anledningen var för mig något oklar, dessutom grubblade jag på olika tekniska lösningar för skeppets motordrift. Jag lyckades dock förstå att Verda Delmestri lovat att hjälpa till så att Kometen skulle kunna blir vår enligt officiella register (brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 4 §, stycke 4 säger att “Det är olagligt att förfalska eller manipulera register”) om vi skulle hjälpa henne att hitta hennes syster Thea. Jag valde att inte påpeka lagbrottet eftersom jag trodde att övriga i gruppen inte skulle uppskatta det. Gruppen hade fått upp ett spår, Thea hade visst synts tillsammans med gladiatorn Rick samma kväll som hon försvann.

  Udd förklarade att gladiatorspelen är ett nöje. Mycket konstigt nöje enligt min smak. Det kostade krediter och odu skulle aldrig ta betalt för ett nöje. Inte heller kunde jag se någon samhällsnytta och dessutom bröt det mot flera lagar och förordningar. Jag förstod att eventuella försök att stoppa slagsmålet som pågick i arenan bara skulle leda till att mina vänner skulle tycka illa om mig - främst Tzaahi som konstigt nog var väldigt entusiastisk över misshandeln som pågick. Dock innebar detta att jag bröt mot odu-ordningsregel B42, sektion 8, avdelning 22 “Den som iakttar osämja med fysiskt våld som följd ska omedelbart bidra till att avbryta det pågående skeendet. Om så inte är möjligt skall detta snarast rapporteras till överordnad”.

  De övriga stannade för att beskåda arrangemanget medan jag, Alik och Strävtass gick mot gladiatorernas bostäder. Tyvärr var dörren in till det komplex där bostäderna låg låst. Jag lyckades dock öppna det med hjälp av mitt verktygset. Då odu sällan eller aldrig använder lås kan jag inte minnas någon regel mot detta, men jag tvivlar starkt på att det är tillåtet enligt planetens lokala lagar. Ytterligare ett lagbrott med andra ord.

  Vi klädde ut oss till städare och lyckades lokalisera Ricks bostad. På något vis föddes en plan hur vi skulle få tillgång till bostaden i mitt huvud. Tanken var först att knäcka det elektroniska lås som fanns på dörren, men sedan kom jag på att Rick kanske var inne så jag knackade på. Rick öppnade och jag ljög om att jag var där för att kontrollera avloppsfunktionen (Brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 2 §, stycke 2 “Odu skall inte ljuga”). Det var svårare att förklara Alik och Strävtass närvaro, men jag fann mig snabbt och sa att Alik var med för att städa upp efter jag gjort jobbet och att Strävtass var hans praktikant. Rick såg något tvekande ut, men gick därifrån efter att vi lovat att stänga dörren efter oss när vi var klara, eftersom det inom kort skulle bli hans tur att gå upp på arenan.

  Vi gick igenom lägenheten men hittade inga spår efter Thea. Strävtass hittade ett fickminne och passade även på att stjäla en bildskärm och flera flaskor alkohol (jag begick återigen ett brott mot odu-lag brottsbalken 5, 8 §, stycke 6 “Odu som medverkar till, underlättar, eller underlåter att rapportera brott är lika skyldig som förövaren till brott”). Jag skruvade lite i Ricks toalett för att det skulle verka som vi varit där i det syfte vi uppgett och Alik städade genom att kasta in samtliga kläder som låg utspridda i lägenheten i Ricks dusch. Sen gick vi tillbaks till resten av gruppen.

  Vi såg på en match och sedan var det Ricks match. Udd försökte förklara något om odds och spel, men det var svårt att förstå. Rick vann sin match och sedan var det slut. Udd och Orval blev gripna av vakter när de försökte prata med Rick efter matchen, jag tror att det beror på att de hoppade in på arenan, men de blev släppta ganska snabbt.

  På vägen hem försökte jag handla en endermomejsel, men den var för dyr (900). Inte bra. Det innebär stor risk för vår grupp att inte ha säker skuggdrift. Jag blev mer och mer upprörd när jag tänkte på att alla kunde dö om de kashanska kopplingarna slutade fungera på grund av felkalibreringar och alla konstigheter i detta främmande samhälle, det borde ju inte vara så att det kostar pengar att ha verktyg! Till slut blev jag arg, jättearg och fick ett sånt där utbrott som händer ibland. Efter det måste jag ha en minneslucka, för nästa sak jag minns var att jag vaknade på skeppet kommande morgon.

  Qlwe 92.P.48

  Dagslutledning:

  Om ett problem verkar för stort kan en god natts sömn bidra till förmåga att lösa problemet.

  Logg:

  Jag vaknade på morgonen och insåg att det skulle vara möjligt att modifiera en gankomejsel nu när vi inte hade råd med en endermomejsel. Jag måste tänka på att vara extra försiktigt dock, för risken är att man skadar utblåsventilernas membran på grund av att det nog inte går att modifiera en gankomejsel så att den blir lika exakt som en endermomejsel.

  Udd fick ett samtal av Rick, han berättade att han hade festat med Tea och piloten Kamis på nattklubben Stjärnfallet samma kväll som Thea försvann. Kamis och Thea hade senare gått för att hitta festfixaren Tripo vid klubben Mörk gryning.

  Vi tog oss först till Kamis skepp Stålfågeln, men hans kamrater i besättningen berättade att han inte varit där på någon dag. Då fortsatte vi till Mörk gryning. Där fick vi information om att Tripo skulle finnas på nivå 5. Vi visste inte ens att det fanns någon nivå 5 men hittade snart en nergång som ledde till några fuktiga och smutsiga korridorer. Vi hittade dock ett dolt utrymme, där det var riktigt skräpigt. Mycket upprörande, otrevligt och ett brott mot odu-ordningsregel D13, sektion 2, avdelning 2 “Det är förbjudet att lämna skräp på marken. Skräp ska sorteras och lämnas i därför avsedda kärl”. Där fanns även en gammal fraktcontainer som var sprayad med “Tripo”. I den fanns rester av droger och mer skräp. Vi fortsatte att leta och lyckades hitta en trapp som tog oss ytterligare en våning ner. Där fanns ett stort bergrum där det var det ännu mer skräpigt och lukten var allt annat än angenäm. Vi fick kontakt med några underliga varelser som kallade oss “finingar”. De pratade även om “den helige”. Vi anade att det kunde vara någon viktig individ och började leta efter denne.

  (Man kan konstatera att Cristoffer som spelar Kubwa hade pigga fingrar när han skrev denna krönika.)

  Kommentera


   #17
   Spelpass #11

   Logg 18-5: Sträv Tass

   På Skymningsstadens underbara 5:e våning leddes en ”fuling” vid namn Lennox, iklädd hög hatt, oss genom gångar fyllda av sopor. Lenonx förde oss till ”den helige”, en fullkomligt normalt fungerande khilinn så vitt jag kunde se, med en mindre armé av knarkpåverkade ”fulingar” i ryggen. Tzhaai försökte religiöst övertyga den några protoner korta khilinnen, men någge ingen framgång. Udds förhandling med khilinnen var desto mer lyckade. Faktiskt så lyckade att innan jag helt förstått vad som hänt lämnade vi Tzhaai som tillfällig ”den helige” och ledare över knarkarna, med Kubwa som understöd. Vi andra i gänget, Lennox och khilinnen traskade istället mot någon övre nivå i staden för att göre dem till ”finingar” eller något sådant.

   Lenox och khilinnen blev tvättade, klädda i vanliga kläder och fick vanlig mat. Jag vet inte vad Udd mer gjorde eller sa men dom blev typ mentalt knäckta av vad som än skedde. Bönorna spilldes och vi fick höra att i deras skafferi fanns några ”finingar” som dom tänkte äta senare. Vi begav oss tillbaka ner till Tzhaai och Kubwa som verkade ha läget under kontroll i ”fulingarnas” kungadöme. Khilinnen visade oss en sidotunnel som ledde till deras kök där vi träffade deras kock och hans assistenter. Dom var inte hjälpsamma så vi fick ge dom en omgång stryk. Vissa av dom levde mer än andra efteråt. Udd hittade sedan Tea och piloten Kamis i fysiskt gott skick. Den där Tripo var däremot stekt, bokstavligen.

   Vi lämnade ”fulingarnas” kungadöme på nivå 5 tillsammans med khilinnen, Tea och Kamis. Lennox var däremot spårlöst borta. Kamis gick tillbaka till Stålfågeln och vi andra tog oss till Verdas palats på nivå 1. Där i frukostmatsalen fick vi snart sällskap av Verda och Pavlo. Ett underbart kramkalas uppstod mellan Verda och hennes syster Tea, och vi fick löfte om att vårt lilla problem med det papperslösa skeppet snart skulle vara borta. Frågetecken uppstod dock angående greve Katakas samröre med ”fulingarna” och bortrövandet av Tea, vilket verkade föga troligt.

   Verda gav oss rum för natten i palatset och efter ett glas bubbel, ett lyxigt bad, ett till glas och en nattmacka somnade jag.

   Kommentera


    #18
    Spelpass #12

    Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

    Muusiskit 8.D.96

    Dagslutledning: Odu grundkurs om världsrymdens samhällen måste kompletteras med information om att knark är farligt att använda, men att det också kan vara farligt att inte använda knark.

    Vaknade tidigt i Verdas palats och fortsatte min undersökning av elsystemet. Jag passade på att installera en fasroterande jonomvandlare i elsystemet eftersom det var uppenbart att det fanns stora problem med spänningsdippar i palatset (lamporna blinkade med ojämna intervaller).

    Den helige var mycket sjuk och fick åka till sjukhus. De andra förklarade att det berodde på att han inte fick knark som han i vanliga fall brukade förtära i stora mängder. Man kan alltså bli sjuk både av att använda och att inte använda knark. Det fick man inte lära sig i Grundkurs om världsrymdens samhällen.

    Jag och Alik gick till skeppet och funderade kring olika möjligheter att renovera vapensystemet som ju var obrukbart. Generatorn var också i bedrövligt skick, till och med så dåligt att det fanns risk att vi blir utan kraft under färd. Tyvärr skulle det nog krävas en överljussvarv för att rengöra remittercellerna och få ordning på generatorn men en sådan fanns inte att uppbringa så lätt!

    Orval följde också med till skeppet för att inspektera säkerheten. Jag tyckte det var konstigt att det krävdes 1,5 timma med låst dörr för att inspektera toaletten, men vågade inte ta upp detta av rädsla att stöta mig med honom.

    Jag och Alik kunde även konstatera att förråden av mat och vatten var nästan slut och dessutom behövdes en påfyllning av bränsle. Varför kan ingenting fungera som det ska och varför finns inte rutiner för påfyllning och underhåll som fungerar. Jag har ju satt upp listor enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 55, stycke 7, där det klart och tydligt framgår att genomgång av skeppets förråd ska göras varje vecka och att eventuella behov av inköp utan dröjsmål ska anmälas till skeppets kvartersmästare så att rekvisiton av förnödenheter kan göras i god tid INNAN något tar slut. Men INGEN verkar använda dessa!! Jag blev så frustrerad att jag fick ett kraftigt raseriutbrott och blev tvungen att ställa mig i en garderob ett par timmar för att lugna ner mig. Kanske var det så att jag till och med somnade.

    Kanske tack vare vilan insåg jag när jag vaknade till att det skulle räcka att svarva av beläggningarna från stavarna i generatorn för att få generatorn i dugligt skick. För detta skulle det räcka med den lilla metallsvarven på skeppet. Renovering av remittercellerna skulle då kunna skjutas på framtiden åtminstone 500 driftstimmar.

    Därefter följde vi Tzaahi till grevinnan, som Tzaahi ville besöka igen eftersom hon misstänkte att det varit inbrott i palatset. Det hade något med en klänning att göra. Hos grevinnan fick vi en mycket god måltid. Grevinnan och Tzaahi pratade om politik och ära. Tyvärr lyckades jag inte riktig förstå vad det handlade om, men kunde konstatera att systemet för fördelning av makt på denna planet är mycket invecklat. Sen fick vi papper som bevisade att Orval är ägare till Kometen. Jag insåg då att Orval även är vår nye kapten och befälhavare. Tzaahi tog på sig att vara något hon kallade för uppdragsledare. Jag förstod inte riktigt vad positionen innebär, men den är underställd kaptenen i vart fall så länge vi är på skeppet tror jag. Dessutom tog vi på oss att göra grevinnan en tjänst - att leverera ett kolli till Sasana som fanns i ett kloster någonstans på Jujuba. Jag hoppas att Strävtass antecknade koordinaterna. Grevinnan lovade att vi skulle få påfyllning av mat, vatten och bränsle samt 5 000 krediter vid leverans.

    Jag och Alik passade på att leta reservdelar till skeppet och hade så tur att vi hittade två stycken av A382996287C-5283-AB rev 8 till generatorn, eller med andra ord helt nya remitterceller till generatorn till ett överkomligt pris. Till en början var försäljaren så fräck att han försökte lura på oss ett par andra tillverkade av SIPPO, men det vet ju alla att det finns stor risk att de smälter vid hög belastning och förstör hela generatorn.

    Sedan kom påfyllning av bränsle, vatten och mat. Vi hann även börja med att installera remitterceller och svarva bort beläggningarna på stavarna. Efter det skulle skeppet vara i relativt gott skick, eller status 7 enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 19, stycke 2. Det som gjorde att skeppet inte skulle få fullt betyg var att det saknar fungerande vapensystem, då skeppskanonerna visade sig vara helt sammansmälta. Tzaahi tyckte att vi skulle sätta en låtsaskanon på skeppet så att vi skulle kunna bluffa om att de var hela. Men att göra en reparation på detta sätt bryter mot ett antal regler, bland annat tillägg 2 till odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp § 2319, som säger att “Reparation av rymdskepp ska göras med syfte att garantera funktionen på den komponent som repareras”, så det blev inte av.

    Roovshcwett 92.U.362

    Dagslutledning: Politiska system kan vara hur krångliga som helst!

    Under dagen fick vi bevittna omröstning för stadsråd. Det var oerhört krångligt, svårförstått och tidsödande. Nej, jag vidhåller att odu-system är mycket mer effektivt och tydligt jämfört med de alternativ jag stött på hittills.

    Under dagen färdigställde jag och Alik även reparationerna av generatorn. Sedan levererades den behållare som vi skulle frakta åt grevinnan - en stor metallkub på hjul med ett maskineri som brummade ganska högt samt en handavtrycksplatta med sifferdel ovanpå. Vi fick även ett kuvert att visa för tullkontrollanterna på Jujuba.

    Kommentera


     #19
     Spelpass #13

     Logg 966-42: Sträv Tass

     Jag slutförde min Soma-träning hos mästare Uugwey som trots sitt motbjudande yttre var en väldigt trångsynt och bitter man. När jag kom tillbaka till skeppet hade Alik den pålitliga lymmeln fäst en lampa på min UMP som jag bett honom göra. Med våra affärer avslutade på Riestra för denna gång påbörjade vi sedan färden mot Jujuba men grevinnan Verda Delmestri samt Riestras bördiga dalar och höga toppar tror jag att vi kommer få se igen.

     Alik tog ut en kurs mot Jujuba, Orval intog kaptensposition och jag styrde skeppet mot dess destination. Jag lämnade senare Orval på bryggan för att förse mig med nödvändig proviant, det vill säga en karaff vin och några nummer av Rymdskepp för dig. Några rymdhopp senare berättade Alik att dom andra försökt ta reda på vad Verdas behållare innehöll. Jag sa något uppmuntrande från bakom min tidning och lät Alik prata av sig. Några toalettraster senare fick Orval ett meddelande som sa att vi var skyldig nån pamp fem lax för nån gammal skuld.

     Tzhaai föreslog en fest för att fira våra framgångar och att ingen av oss andra veklingar hade dött än. Alla åt gott, alla drack gott, ja alla utom Udd som verkade lite skeptisk till det roliga drickandet. Vi spelade även kort och pratade om framtiden och vad vi skulle göra med våra ofantliga rikedomar som vi skulle införskaffa. Orval den glädjedödaren sa då att vi nog borde betala av vår skuld först. Dom andra höll med och tyckte att vi skulle använda vår betalning från Verda så fort vi fick den. Jag som vid det här tillfället låg på golvet tänkte säga att jag lånat en lax av den betalningen men jag lyckades bara börja skratta okontrollerat. Jag vaknade senare i korridoren utanför bryggan och tog mig dit lagom till att vårt nästa hopp genom skuggdimensionen. Jag gjorde sedan några akrobatiska övningar för att fördriva tiden och plötslig efter fyra dagar resa så var vi framme vid Jujuba.

     Vi landade på ön Umundu, mitt i staden Juba Centrix. Tullarna fick Verdas brev och lämnade oss ifred. Kender Tell som skulle köpa skrotet kontaktades och kom förbi. Efter vissa förhandlingar började jag lasta in skrotet i Tells lastbil med en hamntruck. Udd, Alik och Kubwa följde med Tell till hans smältverk när lastbilen var fullastad. Tzhaai drog ut i stan och när Orval dök upp och frågade var alla var så fick han just detta svar.

     Efter att allt skrot var levererat och trucken tillbakalämnad hämtade jag en öl och en macka och tog mig upp på skeppets övre del. Jag lapa lite sol och såg att Tzhaai kom ringlande tillbaka. Sen kom även Orval gående med något i sin famn. När det började skymma gick jag ner för kvällsmat och då anlände även dom andra tre. Kubwa, Alik och Udd berättade om Tells smältverk och Tzhaai sa att hon hyrt en båt som kunde ta oss till klostret.

     Nästa dag skulle Tzhaai bestämt köra båten. Som tur var så var ingen annan båt eller ö i närheten av hennes körriktning så vi kom fram till atollen Antora och klostret Antha Tharaxa i ett stycke.
     Last edited by luddwig; 13 March 2019, 18.54.

     Kommentera


      #20
      Spelpass #14

      Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

      Shtorpunnko 99.A.388

      * KORRUPT DATA *asdO(#lkds!! Dagslutl%%edning: Stor((009 är bättre 4l d änns två klls 4e{ små *da%%se KORRUPT DATA *

      * KORRUPT DATA * Lånade en (oIkd jk && åkte båt )lsd£€ transport kl $£* KORRUPT DATA * i kom fram till klosterön där vi skulle lämna lådan till föreståndarinnan. Vi möttes av en person som hette Romoris och han låste fast vår båt bredvid de två båtar som redan fanns vid bryggan. De andra gick upp mot klostret, men jag och Alik stannade kvar och tittade på de två båtarna.

      En av båtarna led av kraftiga rostangrepp på kraftöverföringen, vevaxellagren glappade dessutom betänkligt, för att inte nämna impellerns bedrövliga skick. Jag försökte smörja och spreja lite rostlösande olja på lämpliga ställen och hoppades att det skulle hjälpa. Dessutom lyckades jag dyrka upp låset till vår båt, för det kändes inte rätt att ha ifall vi skulle bli tvungna att åka snabbt. Intressant nog var låset tillverkar av natriumbenganatfosfat, som ju har en smältpunkt på 1256 grader. Varken jag eller Alik kunde komma med någon bra förklaring till detta.

      Sedan gick även vi upp till klostret. Där fick vi vänta länge på föreståndarinnan Sasana och under tiden fick vi lunch. Udd var visst även och badade med en annan terreq. Till slut kom Sasana och hon hade med sig betalningen. Naturligtvis passade jag på att informera henne om att en av deras båtar var i bedrövligt skick, eftersom jag antog att odu-förordning 18:9822 om reparation och underhåll av markfarkost som säger att “Den som upptäcker fel eller risk för fel på rymdfarkost ska omedelbart rapportera det till närmast överordnad” torde gälla i detta fall.

      Sasana berättade att de haft problem med pirater (det var därför båtarna var fastlåsta) och undrade om vi ville hjälpa till. Eftersom dom andra verkade tycka att det var bra så sa jag också ja. Sen blev det förvirrat om vem som är chef. Tzaahi sa att hon är chef när hon vill och att Orval är chef på papper. Jag påpekade för henne att det bryter mot odu brottsbalk kapitel 8 § 42 stycke 2 punkt 2 som säger att “Det är olagligt att låtsas vara chef”, men hon gjorde bara något konstigt ljud. Sen sa Orval att Tzaahi är tillfällig chef. Jag antar att det kanske är ok då.

      Sen blev det en diskussion om vad olika individer är värda. Sasana sa felaktigt att alla är lika värda. Det vet ju alla att drottningen är mest värd, det är ju allra första lagen i odu-lagbok! Som om inte det vore nog blev det mer diskussion om ersättning. Några ville ha koraller från ön som ersättning för att hitta piraterna istället för pengar. Alik och jag blev intresserade av korallernas egenskaper och tydligen skulle de ha bra ledande förmåga. Vi blev även lovade att få behålla lådan som vi fraktat saker i, men inte själva sakerna som vi fraktat. Det var dessutom väldigt hemligt vad det var.

      Foowtswuumup 62.AA.98

      Dagslutledning: Använd inte universalsmörjolja på drivaxel till motorbåt

      Efter frukost åkte vi iväg för att leta piraterna. Jag hann faktiskt göra lite reparationer på båten innan vi åkte. Bland annat rykte motorn ganska mycket på grund av en halvt igensotad ventil, det läckte olja eftersom oljefilterpackningen var dålig, förgasarna var dåligt justerade och dessutom så gick drivaxeln lite trögt. Efter reparationerna lät motorn mycket bättre, till och med ända upp till 6 500 varv, sen slog varvtalsregulatorn till.

      Ute till havs hittade vi igen en ö som tydligen kunde vara piraternas tillhåll. Alik flög upp för att spana och * KORRUPT DATA * LK ujfjlk 8£$€”!¤= klsdfkljklj sdel J¤#)L £$ojkdk €£€39))?=oLÖIK * KORRUPT DATA *

      Kommentera


       #21
       Spelpass #15

       Udd skriver dagbok

       Kära dagbok

       Vi behövde inte slåss mot några pirater! Fast det var nog en man som var en syster som trodde att vi var pirater istället. Det fanns nog egentligen aldrig några pirater, om jag förstått allt rätt. Vilket jag ju kanske inte har, men jag tror det. För vi kom i alla fall fram till den där ön där piraterna nog skulle vara och fast vi letade ganska noga i alla hus som fanns där så var det bara systrar där. De sa att systrarna på tempelön som vi kom ifrån hade börjat dyrka någon som inte var den riktiga Belori, som de egentligen borde ha gjort. Så de tyckte istället att vi skulle hjälpa till att stoppa dem från att få den felaktiga guden att få en kropp och sprida sig runt planeten, eller världen eller universum eller så (jag vet inte riktigt hur pass mäktig den där felaktiga guden är). Jag tyckte först att det verkade lite konstigt, det hade ju lika gärna kunnat vara de där systrarna som trodde fel och hade gått över till någon ond sida så att vi egentligen skulle liksom vara elaka och det är ju inte jättebra, jag vill ju som egentligen få vara på den goda sidan, så gott jag kan. Jag menar, systrarna sa ju också att den där felguden fick de andra att sluta göra sina sysslor och ja, ibland är det ju bra att faktiskt prova något nytt också, så, ja, äh jag vet inte. Men de andra trodde på de här systrarna och jag tänker att de vet nog bättre än vad jag gör i det där fallet. Jag hjälpte i alla fall en av dem att bli lite friskare, och det måste ju vara en bra sak åtminstone.

       Fast sen, när vi åkte tillbaka till klosterön så var jag med och ljög lite mer än vad jag kanske skulle ha gjort för vi sa att vi hade dödat piraterna och det var ju inte riktigt sant, liksom. Jag har ju ljugit förr, men det är som med det där andra, att man borde sluta… Sen stal vi också! Eller, vi tog en bok ur ett bibliotek som kanske kan hjälpa till att stoppa den där felguden. Så då är det bra att vi tog den? Eller var det som ändå dåligt? Jag tror att en del av de andra böckerna hade kunnat vara värda en hel del också och då kanske jag hade kunnat betala av fler av mina skulder om jag tog någon av dem. Fast man ska ju som inte stjäla heller, även om det är enkelt. Egentligen. Jag tror att jag har en lång väg kvar att gå innan det som blir bra i huvudet på mig. Eller rätt eller så. Eller hur rätt måste man vara innan man är tillräckligt lite dålig? Jag ska nog som fundera på den. Vi gav i alla fall boken till de andra systrarna, så vi äger som inget som vi inte ska ha nu. Det är bra.

       Kommentera


        #22
        Spelpass #16 och #17

        Tzaahi skriver till mäster Yngtze

        Var hälsad, mäster Yngtze. Må livet bestå. Din forna adept Tzaahi, av Kssenyas klan, söker ett möte med er. Jag är smärtsamt medveten om varför jag bannlystes, och att jag ansågs ovärdig. Men med Karomyas försorg har jag fått ynnesten att vid ett flertal tillfällen visa mig värdig. Detta innebär att jag nu kräver att kallas, utöver mitt klansnamn, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler samt dråpare av demonen Gaugins kropp.

        Berättelserna om de första två bedrifterna borde sedan länge ha nått er, mästare, men den senaste, och mest ärofull bedriften är blott några dagar gammal. Jag och mina följeslagare hade efter nogsamt undersökande funnit ut den mörka hemlighet som dolde sig bland Beloris systrar på en klosterö utanför staden Juba Centrix. En demon vid namn Gaugin hade korrumperat systerskapet och förmått dem att införskaffa en speciell andriodkropp som kunde härbärga dess ande. Vi fann en dold kammare under kapellet där demonen just frammanats, och jag anföll den givetvis genast. Den visade sig tåligare än något jag tidigare mött, och den slog ut flera av mina medhjälpare. Men det är som de visa säger, Fungerar det inte med våld så fungerar det med ännu mer våld.

        Striden blev lång och smärtsam men till slut rammade jag demonen, som Udd släpat upp på stranden after att den ärolöst försökt fly, med en motorbåt. Jag dekapiterade sedan den medvetslösa andrioden, och dess skalle är nu ett rökelsekar jag använder för mina meditationer, medan dess ögon numera har en plats i mitt halsband. Dess ande verkar inte finnas kvar i området, och den har förlorat sitt grepp över systerskapet. I sin tacksamhet lärde systrarna vissa av mina medhjälpare andliga förmågor, medan jag själv tränade upp min fysiska makt.

        Jag ska kanske nämna att mina medhjälpare också varit till viss hjälp, och att jag har tagit det på mig att så smått vägleda dem andligt. Noterbart är att Kubwa, en odu och därmed andligt efterbliven, har visat viss nyfikenhet kring andlighet, en nyfikenhet som jag med glädje stillar.

        I korthet anser jag att jag visat mig värdig, och att min förvisning bör omprövas, begränsas eller tidsbestämmas, allt efter er vishet. Hälsningar, Tzaahi av Kssenyas klan, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler, dråpare av demonen Gaugins kropp.

        Kommentera


         #23
         Spelpass #18

         Udd skriver hem

         Kära bryster

         Jag har inte hört av dig än, men dina meddelanden kanske bara inte har hunnit fram? Jag är ju och åker runt en hel del i och för sig, så det kan ju vara det, ja. Att de kommer fram just när jag har åkt igen. Och har du inte hunnit skriva så förstår jag det också, såklart. Men det vore jättetrevligt att få något från dig. Så jag knyter tentaklerna för det.

         I alla fall så är vi på Jujuba, jag minns inte om jag sagt det redan? Du skulle verkligen gilla att vara här, det är jättemycket fint vatten! Och speciella koraller som inte alls ser ut eller känns som de hemma. Vi har fått några, så jag kanske tar med en hem till dig och Noddi, jag tror hen skulle gilla det. Åh, åh, jag träffade också en annan terreq för några dagar sedan! Jag försökte prata med hen och det var jättetrevligt tyckte jag.

         I alla fall försöker jag också bli bättre på att laga folk. Jag träffade några systrar som gjorde det på något sätt som verkade jätteenkelt men när jag försöker är det jättesvårt. Jag förstår inte hur de gjorde. Jag har några böcker, men det är så långa instruktioner. Men jag ska bli bra på det, jag vill så gärna bli bra på något så där på riktigt. Jag hade till exempel varit jättedålig på att städa Kometen tidigare, det var dammigt nästan överallt. Jag är så rädd att jag inte ska få jobba kvar längre om jag inte börjar göra det bättre. Men det är svårt att hinna när vi är utanför Kometen så mycket också.

         Jag försökte också jobba med att städa på ett annat ställe häromdagen, men då hann Orval bli kidnappad. Vi hittade honom sen inne i Kometen där kidnapparna hade lagt honom. Det var kanske inte ett jättebra gömställe, men de hade nog tänkt stjäla vårt skepp också, för de hade vakter utanför när vi kom dit. Fast dem vann vi över. De sa att de ville ha några filer som Preztek tydligen hade stulit. Men allt det där gjorde ju att Kometen hade blivit smutsig igen också så jag får städa lite mer nu ett tag.

         Nu måste jag sluta, för vi ska tydligen leverera något nytt någon annanstans. Eller kanske fråga ut de som hade tagit Orval lite mer. Jag vet inte. Men de andra drar i mig nu.

         Klom, Udd

         Kommentera


          #24
          Spelpass #19

          Logg 3-606: Sträv Tass

          Efter frukost i pentryt på vårt skepp Kometen som fortfarande stod parkerat på planeten Jujuba tog ännu en dag sin början. Jag... (harkel, spott) Sträv Tass, Alik, Kubwa och Udd begav oss till Kender Tell för att fortsätta vårt rengöringsuppdrag. Orval gjorde kaptenssaker. Tzhaai besökte den där Trym Lexor som satt inlåst hos hamnvakterna.

          Efter en ointerssant dag samlades vi till middag. Eller jag tog middag. Dom andra tog nåt annat. Tzhaai väste något om att Trym Lexor inte ville prata och att han inte förstod sig på musik. Mitt i maten ringde Lenk, den stiliga terreqen, och berättade att han skulle komma med lasten imorron. Slutkörd som jag var efter dagens jobb gjorde jag sedan en tidig kväll.

          Nästa morgon, efter en återställare för min del och frukost för samtliga begav vi oss åter till vårt rengöringsuppdrag hos Kender Tell, förutom Kubwa som skulle fixa med skeppet och Tzhaai som gjorde intima ljud inne på sitt rökelsefyllda rum.

          Efter ännu en hemsk arbetsdag fick vi betalt för allt besvär och återvände till Kometen. Vid skeppet möttes vi av Lenk, Kubwa och Tzhaai som just lastat Kometen. Lenk gav oss uppgifterna om vår kontakt Urma Frieder samt en kod som vi behövde för att få landa på Qadir.

          Beslutet togs att vi skulle åka nästa morgon så det blev en ledig kväll för alla som förstod innebörden av det uttrycket. Sedan jag satt Alik i arbete jag roade mig med att läsa lite skrifter samt ta en stänkare och ett rött bär eller två.

          Nästa dag lämnade vi planeten Jujuba och Juba Centrix, och med tanke på det dåliga vädret som dykt upp under natten så var det i rättan tid. Sedan jag styrt oss ut ur atmosfären tog Alik ut kursen mot Qadir och två händelselösa dygn senare anlände vi dit. Det enda intressanta jag minns av resa är när jag använde chockbatongen på mig själv för att testa dess effekt. Eller minns är väl fel ord, men Alik berättade det ganska utförligt efteråt.

          Planeten Qadir: för den som gillar lera, skog, nederbörd och ett stort fångläger. Så antar jag att det står i turistbroschyrena. När vi närmade oss Qadir blev vi anropade och Orval skickade över alla uppgifter innan vi fick tillåtelse att landa. Landningskoordinaterna tog oss till en lite stad i en av dom stora skogarna och ja, det var dåligt väder när jag landade.

          Kommentera


           #25
           Spelpass #20

           Tzaahis personliga anteckningar

           Undrar varför inte mäster Yngtze besvarat min begäran än? Jag borde ha bevisat mig inför honom nu. Men det tjänar inte mycket till att fundera över det, utan bäst är nog att tänka på här och nu. Den här lerbollen till planet, Qadir, ser knappast ut att ha någon ära att erbjuda, men man vet aldrig vad Karomya kan lägga i ens väg. Den här lilla utflykten till en övergivning forskningsbas vi snart ska företa oss verkar ju inte så upphetsande. Forskning, pha! Men nu efter att vi levererat de där skalen de behövde för gruvdriften och ändå är här så antar jag att det är vettigt ur ett ekonomiskt perspektiv att tjäna pengar innan vi reser. Och har vi tur finns det någon väktare på basen som vi kan mäta våra krafter med!

           Hoppas bara den där alkoholiserade pälsbollen Strävtass inte är i för dålig form efter hans barbesök igår, ifall vi skulle vara tvungna att snabbt flyga härifrån. Med tanke på att han inte tålde den arom som finns på den här planeten borde han ta det lite lugnare med rusdryckerna. Inte heller Kubwa tålde doften. Hur vann dom egentligen kriget? Nä, bland mina skeppskamrater är nog Udd den man kan lita på mest. Föredömligt stark och pålitlig. Hans/hennes (hermafroditism verkar inget kul) initiativ att bjuda oss på middag igår var gott, bokstavligt talat. Det påminner mig, de där odågorna ur Greshkaklanen vi mötte på restaurangen måste jag hålla utkik efter. Jag påminde dem naturligtvis om min klans dominans över deras, vilket de förstås kan ta som en utmaning, även om de sa sig vara här för att jaga.

           Nå, efter vår lilla utflykt antar jag att vi lämnar platsen omgående, det finns inte mycket att göra här.

           Kommentera


            #26
            Observera: Du som tänker besöka Grottröj i november och är intresserad av att spela Världsrymdens vagabonder då kan undvika att läsa vidare eftersom jag sannolikt tar med samma äventyrsplats dit.

            Spelpass #21

            Aliks logg

            Intern status...

            Elektrisk energinivå: 14
            Chassit: 89 %
            Aktiva kretsar: 91 %

            ...

            Plats: Fängelseplanet, Forskningsstation X: 7194038, Y:783038, Z:9
            Uppdrag: Bärga teknologiska föremål
            Risk: Okänd

            ...

            Händelseförlopp, konverterat till imperfekt:

            Med terrängfordon anlände vi till forskningsstationen som var belägen på en udde vid kusten. Vi parkerade uppskattningsvis 200 m från stängslet som omgav faciliteten och kamouflerade terrängfordonet med växtlighet från skogen precis bredvid. Jag tände mina interna raketmotorer och gjorde en överflygning av området. Stationen verkade hårt angripen av det syrarika klimatet samt tidens tand. Taket hade delvis rasat in på ett av de fyra på linje byggda annexen. En stor cistern utan tak stod i anslutning, samt en slags mast. Kring masten flög och skränade det upprörda stora fåglar.

            Efter en kort statusrapport tog vi oss igenom ett befintligt hål i stängslet. Därpå klättrade samtliga upp på taket och ned genom dess hål, förutom Sträv Tass som klämde sig igenom en springa i det som verkade vara huvudentrén. Inne i byggnaden fann vi tömda förråd och skräp. Udd och Kubwa började städa i en raserad trapp. Vi lokaliserade sedan en fungerande dataterminal i det som verkade vara en sjukvårdssal. Terminalens databandsläsare verkade vara ur funktion, ett problem som jag själv inte fann att lösa. Kubwa tillkallades och lyckades justera in läsaren. Databandet innehöll loggböcker skrivna av två som tidigare varit verksamma här.

            Citat:

            Chefsbilog Majaks logg, 1107-224-1715: Anläggningen är nu äntligen i full drift och vi har inlett den första fasen av experiment i kupolen. Jag ser väldigt mycket fram emot hur detta ska utvecklas.

            Assisterande biolog Tebells logg, 1107-248-1023: De mikroorganismer vi funnit i havet uppvisar en enastående anpassningsförmåga men jag är rädd att Majak överskattar deras kognitiva kapacitet. De rörelsemönster vi uppmärksammat är sannolikt inget mer än biokemiska reaktioner.

            Chefsbilog Majaks logg, 1107-271-2148: Jag finner Tebells brist på tilltro störande. Dessa mikroorganismer är långt mer utvecklade än hon inser, och vi har mycket att lära av dem. Loboni och Zeredrynn känner också Gemenskapen. Om jag bara kunde bli kvitt huvudvärken skulle jag…

            Assisterande biolog Tebells logg, 1107-299-1655: Majak blir allt mer irrationell. Han tycks tillbringa nästan all sin tid i kupolen. Detsamma gäller Loboni och Zeredrynn. De verkar också försöka hemlighålla saker. I morse hörde jag dem prata om gammastrålning och cellulära förändringar men de avbröt sig tvärt när de upptäckte att jag var inom hörhåll.

            Chefsbilog Majaks logg, 1107-303-1800: Det känns som att mitt huvud är på väg att sprängas men nu är vi i alla fall äntligen redo. Loboni har kalibrerat gammaemittern och Zeredrynn har förberett proteintillsatsen. Så snart Tebell och de andra som står utanför Gemenskapen har gått och lagst sig sätter vi planen i verket.

            Assisterande biolog Tebells logg, 1107-304-0132: Vaknade av larmet. Svårt att tänka klart. Jag hörde någon ropa att Kitimko är död. Lamporna flämtar som om reaktorn håller på att ge upp. Måste ta mig till ledningscentralen och…

            Slutcitat.

            Efter läsningen av dataterminalens loggböcker letade vi oss vidare. Vi hittade spår av plundrare och i trappen till källarvåningen briserade en brandbomb. Kubwa, Tzaahi och Brunte II tog smällen. Under omständigheterna klarade sig alla väldigt bra. Orval påstod att det var en kunnig person som tillverkat och gömt fällan.

            Minröjning pågick tills det verkade säkert. Vi fann en aktiv generator i dugligt skick, värd att bärga efter att området genomsökts och säkerställts. Orval fann även en packlår med konserver i ett närliggande förråd. Därefter lämnade vi byggnaden och granskade närmare området utanför. Ett hål i marken ledde till ett rum med en reaktor. Vi tog oss ner i hålet och upptäckte en barrikaderad dörr samt ett humanoidskelett med strålpistol. Reaktorn utsöndrade värme och de biologiska medlemmarna i gruppen kände obehag.

            Tzaahi bröt upp den barrikaderade dörren. Fotspår syntes i korridoren utanför. Vi fann en demonterad ventilationsanläggning samt en svårt strålskadad och medvetslös person som vi försökte hjälpa. När den skadade personen fått första hjälpen stängde vi av ett larm kopplat till en dörr. Bakom dörren fann vi en upplyst nedåtsluttande korridor. Den ledde till en glaskorridor som visade att vi befann oss på havsbotten. Efter en kort promenad nådde vi den i loggböckerna nämnda kupolen. Väl i kupolen mötte vi en grupp humanoider ledda av en kapten Ira. Vi misstänkte att de var infekterade av ett virus då de betedde sig högst ologiskt, pratade om Gemenskapen och ville sprida den till alla. Strid initierades.

            ...
            Last edited by luddwig; 23 October 2019, 20.55.

            Kommentera


             #27
             Observera: Du som tänker besöka Grottröj i november och är intresserad av att spela Världsrymdens vagabonder då kan undvika att läsa vidare eftersom jag sannolikt tar med samma äventyrsplats dit.

             Spelpass #22

             Ur Tzaahis meditationsbok

             Kan en ny väg till att sprida upplysning ha visat sig? Sökandet efter användbar teknik i den övergivna forskningsbasen ledde oss till sist till en kupol under vattnet där vi mötte en kapten Ira och hennes kumpaner. De hade likt basens ursprungliga forskare tagits över av "gemenskapen", vilken verkar vara mikroorganismer från havet som har någon sorts kollektivt medvetande. Ira förklarade att ”gemenskapen” gjort dem lyckliga, och att de nu ville hjälpa ”gemenskapen” att spridas. Det kunde vi naturligtvis inte acceptera, till slut skulle ju alla på planeten vara en del av denna "gemenskap". Följaktligen ledde våra motsättningar till strid.

             Och det blev en ärofull strid! Jag bröt mig förbi Ira och kastade en av hennes hejdukar rakt in i någon glascylinder fyllt med gulaktigt vatten, vilket sprack. En annan lakej bestrålade vattnet med en gammaemitter, varvid en tentakelbeväpnad slemvarelse skapades! Den anföll oss tillsammans med de andra, men med mina vassa klor (och viss hjälp från de andra) besegrades alla fiender. Själv sänkte jag Ira med en välriktad tackling bakifrån. Olyckligtvis tog ”gemenskapen” tillfälligt över mitt sinne med en ytterst tursam mental attack, vilket ledde till att jag klöste Udd rätt allvarligt, men det som inte dödar härdar. Alik tog också allvarlig skada, vilket visar att Ira och de andra var värdiga motståndare.

             Vi tog emittern och en del annat användbart tekniskt tjafs till Frix, som tipsat oss om basen. De ekonomiska resurser vi får för detta är sekundärt till den möjlighet som öppnat sig... ”Gemenskapens” möjligheter att forma ett sinne borde kunna användas till fördel för universums goda krafter. Jag har själv känt av dessa krafter i mitt sinne, och de var... intressanta. Naturligtvis ska inte dess primitiva, oupplysta form få spridning, men kanske kan de mest upplysta av Karomyas överstepräster tämja dem. I så fall har vi ett fantastiskt medium där vi av den rätta tron kan umgås och utbyta andliga erfarenheter på en högre plan. Nivån av upplysning kommer att nå mytologiska proportioner! Sen, i ett andra steg, har vi ett kraftfullt verktyg att sprida den rätta tron, Karomyas lära och spach kamlah, det balanserade livet, till de otrogna. Detta är något jag måste meditera över, och kontakta kyrkan för deras vägledning i frågan.

             För tillfället har vi en annan möjlighet till ära. Några fångar har flytt, bland annat en chekotzk före detta general, Radoz de Mraga. De fritogs antagligen av chekotzerna från Gresskaklanen som vi mötte tidigare. Tills dess de tillfångatagits igen är magnetminor runt planeten aktiverade, så vi kan inte lämna den. Det är ett ypperligt tillfälle att återigen visa varför Gresska är oss Kssenja underlägsna. Men jag ska försöka att under jakten i hemlighet ta ett prov av havsvattnet. Ett väldigt litet prov utgör ingen fara för mitt kraftfulla sinne.

             Kommentera


              #28
              Spelpass #23

              Logg 75-56-6: Sträv Tass

              Vi är fortfarande på planeten Qadir och angående mitt tidigare uttalande om turistbroschyrerna som ni kanske minns så står det även i väldigt, väldigt liten text längst ner på broschyrerna: Varning! Hela planeten luktar piss! Vid rymning får igen lämna pissplaneten!

              Vaknade i min hytt på Kometen, kände smaken av luften (nosen hade hamnat i koma en kort stund efter att vi landat). Jag kollade kommandobryggan och såg att två meddelanden hade kommit under tiden jag sov. Det första var till Tzaahi från hennes lärare Yngze som skrev en jäkla lång harang om det ena och det andra. Som att Tzaahis brorsa Toung hade börjat klosterstudier och att Toung älskar Tzaahi lika mycket som han gjorde tidigare. Tzaahi verkar inte heller ha berättat för Yngze om Prezteks öde. Jag hoppas hon tänker på det under den kommande badmånaden.

              Jag lade Tzaahis meddelande i skräpkorgen tillsvidare och tog med mig det andra meddelandet till pentryt och dom andra. Det meddelandet var till kapten Orval från en vakt på planeten Jujuba. Vakten skrev att en av Trym Lexors hyrda hjälpare hade börjat prata om ett brottssyndikat vid namn Harokiska Nätverket. HN (som inte säljer kläder) ska tydligen hålla till i Remmelkorridoren och Melina Goros är hetingen som ska leda oss till dem.

              Jag frågade Orval om han skulle följa med oss. Han sa att han var på toaletten och att vi skulle ses där.

              Vi gick och frågade Urma om var Radoz och de andra fångarna rymt. Urma skickade oss vidare till en odu vid namn Bezzim som pekade ut dagbrott 42 som platsen för rymningen. Jag flög oss dit med Kometen och vi pratade med några vakter om vad som hade skett. Tydligen angrep en chekotz dagbrottet med bland annat sprängämnen. Radoz, en annan chekotz och två humanoider hade lyckats fly tillsammans med angriparen.

              Vi spårar rymlingarna en bit in i djungeln, där chekotzerna och humanoiderna tagit var sin väg. Jag påpekade för mina kamrater att fångarna hade ett dygns försprång och att vi inte skulle komma ikapp på detta sätt men med Tzaahi i spetsen så fortsatte dom andra sin vandring genom djungelsnåren. Jag gick istället tillbaka till Kometen.

              Orval ville fortfarande inte lämna sitt rum och Tzaahis meddelande råkar bli raderat. Jag anropade Alik då och då för att höra om dom hittat chekotzerna. Alik meddelade två mackor och tre drinkar senare att terrängen började tunnas ut och att flygunderstöd skulle uppskattas.

              Orval...

              Jag flög ett spaningssvep med Kometen innan jag landade och upptäckte något som inte var naturligt bakom några stora stenar. Vi undersökte platsen som visade sig vara ett nästan övergivet tältläger. Vi fångade in en vithårig liten humanoid tös med rödspräcklig hud. Hon hette Izzy och letade efter sin bror Ergin som var biolog. Det var hans läger vi hittat, men det hade även haft besök av tre chekotzer som Izzy gömt sig för. Hon hade dessutom sett ljus bland bergen i norr under natten.

              Alla spår pekade mot bergen så vi bjöd in Izzy i Kometen och flög norrut.

              Kommentera


               #29
               Spelpass #24

               Udds tankar

               Va? Men var är jag nu? Det är så blått och blött. Alltså det är ju skönt, men också konstigt. Och varför ser jag inte någon av de andra? Har de lämnat mig? Tänk om det var för att jag inte hann ordna mer skurmedel och att de tyckte att jag var en dålig städare och att jag inte gjorde alla saker jag sa att jag skulle göra eller för att de fått höra något om mina tidigare problem och tycker att det är dåligt att jag är med för att det när som helst skulle kunna komma någon och leta efter mig eller så kanske de bara inte tycker om mig. Tänk om de inte tycker om mig. Men alltså så jobbigt det skulle vara. Fast det kanske är lika bra. Alltså om de åkte utan mig. Då kan de hitta en städare som både kan slåss bra och köpa in skurmedel i tid.

               Fast alltså, jag borde ju se något annat än det här blå. Och borde det inte vara gult, det här vattnet? Och lukta illa? Det här luktar ju som hemma. Åh, tänk om jag är hemma. Fast jag kan inte vara hemma, för jag minns inte hur jag skulle ha kommit dit och jag skulle ha blivit så glad av att se det bara på håll att det skulle jag inte glömma.

               Alltså nu måste jag tänka efter här. Vi åkte mot de där bergen och det var något störande långt ovanför Kometen men jag minns inte vad det var för den där tjejen var jättejobbig och ställde jättemånga jobbiga frågor och jag blev lite rädd och gick iväg. Och så landade vi och så gick vi ju alla (ja, utom Kubwa, Orval och den där tjejen) ut och sen så hittade vi en grotta. Det var en konstig varelse som vaktade den, den var magisk på något sätt och borde redan ha varit död men vi dödade den så den dog igen. Och efter det gick vi in i grottan och där kom ju Radoz och någon magitjej och några andra chakotzer och så slogs vi och sen minns jag inte mer. Vann vi kanske? Tänk om vi vann och så firade vi på något sätt som jag gjorde när jag firade förr och att det är därför jag inte minns var jag är nu? Det hade ju varit jättedumt. Jag får verkligen inte göra så igen om det är så. Jag borde ha lärt mig min läxa nu faktiskt.

               Kommentera


                #30
                Spelpass #25

                Utdrag från bärgarrobot nummer 004713, stjärndatum 3-611

                ...

                Intern status...

                Elektrisk energinivå: 14
                Chassit: 48 %
                Aktiva kretsar: 55 %

                ...

                Plats: Fängelseplaneten, Bergskedja 3A2C, X: 7154038, Y:781038, Z:213
                Uppdrag: Tillfångata förrymd krigsförbrytare
                Risk: Hög

                ...

                Händelseförlopp, konverterat till imperfekt:

                Jag blev aktiverad på Kometen av Kubwa och noterade att Udd låg avsvimmad bredvid. Vissa andra i besättningen lagade sina rustningar. Innan mina interna program var helt igång igen startade Strävtass skeppet och vi tog upp jakten på de förrymda brottslingarna. När fiendeskeppet, ett mellantungt chekotzkt skepp, ganska snart blev funnet startade en vild kamp där strålkanoner brände genom luften.

                Till min förvåning hade vi vid drabbningen i grottan lyckats ta en av brottslingarna till fånga, nämligen magikern. Denne berättade att krigsförbrytarnas skepp var utrustat med moduler som störde andras sensorer, samt en slags magnetfältsutrustning för att undvika planetens minfältsförsvar.

                Trots att Kometens sensorer var obrukbara lyckades Strävtass manövrera sig nära fiendeskeppet i en sådan vinkel att deras strålkanoner inte kunde riktas mot oss. Vi steg till allt högre höjder och slutligen nådde vi fängelseplanetens termosfär med minbarriären. Plötsligt sprängdes det jagade skeppet och sågs störta ned mot marken. Det var även nog så nära att vi själva skulle ha gått samma öde till mötes, men allt gick väl. Vi meddelade detta till fånganläggningens flygledartorn tillsammans med koordinaterna för nedslagningsplatsen. Sedan återvände vi till anläggningen där vi blev ledda till kommendant Hedingen.

                Hedingen ville först tolka det hela som att vi dödat rymlingarna, men vi lyckades förklara att de själva i flykten valt att flyga in i minbarriären, samt att vi lyckats finna dem och återlämna åtminstone en av dem. En belöning istället för ett straff vore på sin plats, vilket myndigheten gick med på. Belöningen blev reservdelar i form av skrovplåtar till Kometen samt en diskett med informaton om det Harokiska nätverket.

                ...

                Fortsättning följer.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by Henke, 16 February 2020, 13.32
                46 responses
                779 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg entomophobiac  
                Started by Puckohue, Idag, 10.02
                5 responses
                86 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg Björn Wärmedal  
                Started by Henke, Idag, 13.49
                5 responses
                103 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Munkholt  
                Started by Henke, Igår, 18.53
                27 responses
                444 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Henke
                av Henke
                 
                Started by bortom12e, 14 February 2020, 09.00
                5 responses
                125 visningar
                3 gillar
                Senaste inlägg bortom12e  
                Started by God45, 30 September 2019, 19.49
                197 responses
                7.689 visningar
                7 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Started by Kia Sidhe, 16 February 2020, 00.54
                3 responses
                235 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg Kia Sidhe  
                Started by DanielSchenström, 11 February 2020, 19.04
                10 responses
                314 visningar
                5 gillar
                Senaste inlägg Caligo
                av Caligo
                 
                Started by Dr_Dängrot, 13 February 2020, 10.52
                45 responses
                1.105 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Mundo
                av Mundo
                 
                Started by Björn Wärmedal, Igår, 11.05
                7 responses
                224 visningar
                10 gillar
                Senaste inlägg God45
                av God45
                 
                Arbetar …
                X