Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Världsrymdens vagabonder

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Spelpass #10

  Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

  Klowle 2.B.43

  Dagslutledningar:

  1. En Odu kan komma att bryta mot lagar, regler, föreskrifter och förordningar som gäller i det samhälle den kommer ifrån ifall den är i en situation där det inte går att tillämpa dessa lagar, dekret, regler, påbud, förordningar, kungörelser, order, stadgar eller föreskrifter. Dessutom kan en önskan att bidra till en grupps framgång vara starkare än oron för påföljder av att bryta mot lagar et cetera.

  2. Min grammatik har varit fel i fråga om “är” och “vara”. Det heter till exempel “jag är tveksam” inte “jag vara tveksam”

  Logg:

  Dagen började inte särskilt bra. Jag vaknade med ont i nätmagen, vilket sedan spred sig till slymagen och ledde till att jag vomerade fyra gånger. Men samtidigt var jag orolig eftersom jag sett att de kashanska kopplingarna inte var korrekt kalibrerade och att skeppet därmed skulle kunna få problem med skuggdriften vid nästa färd. Vid flera tillfällen var det nära att jag skulle vomera rakt över de kashanska kopplingarna och därmed riskera att kortsluta hela skuggdriftsystemet. Oron för vad mina vänner skulle kunna råka ut för om skuggdriften havererade gjorde att jag redan tidigt på morgonen åsidosatte odu-förordning 4:6822 om reparation av rymdskepp. Kapitel 4, avsnitt 6, punkt 42, säger att “Odu ska inte reparera känslig utrustning och system såsom kommunikationsutrustning, motorer och livsuppehållande system om det finns uppenbar risk att odu skadar dessa med anledning av psykisk eller fysisk åkomma”.

  Jag insåg efter ett tag att jag skulle behöva en endermomejsel ifall kalibreringen av de kashanska kopplingarna skulle vara möjliga att genomföra. Naturligtvis försökte jag följa odu-föreskrift om rekvisition av materiel 14 § så gott det gick, men då det inte fanns några rekvisitionsformulär bröt jag mot denna och gick helt enkelt och frågade vår ledare Tzaahi om tillstånd att nyttja 200 krediter ur skeppskassan, vilket beviljades.

  Därefter gick vi till något som kallades gladiatorarenan. Anledningen var för mig något oklar, dessutom grubblade jag på olika tekniska lösningar för skeppets motordrift. Jag lyckades dock förstå att Verda Delmestri lovat att hjälpa till så att Kometen skulle kunna blir vår enligt officiella register (brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 4 §, stycke 4 säger att “Det är olagligt att förfalska eller manipulera register”) om vi skulle hjälpa henne att hitta hennes syster Thea. Jag valde att inte påpeka lagbrottet eftersom jag trodde att övriga i gruppen inte skulle uppskatta det. Gruppen hade fått upp ett spår, Thea hade visst synts tillsammans med gladiatorn Rick samma kväll som hon försvann.

  Udd förklarade att gladiatorspelen är ett nöje. Mycket konstigt nöje enligt min smak. Det kostade krediter och odu skulle aldrig ta betalt för ett nöje. Inte heller kunde jag se någon samhällsnytta och dessutom bröt det mot flera lagar och förordningar. Jag förstod att eventuella försök att stoppa slagsmålet som pågick i arenan bara skulle leda till att mina vänner skulle tycka illa om mig - främst Tzaahi som konstigt nog var väldigt entusiastisk över misshandeln som pågick. Dock innebar detta att jag bröt mot odu-ordningsregel B42, sektion 8, avdelning 22 “Den som iakttar osämja med fysiskt våld som följd ska omedelbart bidra till att avbryta det pågående skeendet. Om så inte är möjligt skall detta snarast rapporteras till överordnad”.

  De övriga stannade för att beskåda arrangemanget medan jag, Alik och Strävtass gick mot gladiatorernas bostäder. Tyvärr var dörren in till det komplex där bostäderna låg låst. Jag lyckades dock öppna det med hjälp av mitt verktygset. Då odu sällan eller aldrig använder lås kan jag inte minnas någon regel mot detta, men jag tvivlar starkt på att det är tillåtet enligt planetens lokala lagar. Ytterligare ett lagbrott med andra ord.

  Vi klädde ut oss till städare och lyckades lokalisera Ricks bostad. På något vis föddes en plan hur vi skulle få tillgång till bostaden i mitt huvud. Tanken var först att knäcka det elektroniska lås som fanns på dörren, men sedan kom jag på att Rick kanske var inne så jag knackade på. Rick öppnade och jag ljög om att jag var där för att kontrollera avloppsfunktionen (Brott mot odu-lag brottsbalken kapitel 2, 2 §, stycke 2 “Odu skall inte ljuga”). Det var svårare att förklara Alik och Strävtass närvaro, men jag fann mig snabbt och sa att Alik var med för att städa upp efter jag gjort jobbet och att Strävtass var hans praktikant. Rick såg något tvekande ut, men gick därifrån efter att vi lovat att stänga dörren efter oss när vi var klara, eftersom det inom kort skulle bli hans tur att gå upp på arenan.

  Vi gick igenom lägenheten men hittade inga spår efter Thea. Strävtass hittade ett fickminne och passade även på att stjäla en bildskärm och flera flaskor alkohol (jag begick återigen ett brott mot odu-lag brottsbalken 5, 8 §, stycke 6 “Odu som medverkar till, underlättar, eller underlåter att rapportera brott är lika skyldig som förövaren till brott”). Jag skruvade lite i Ricks toalett för att det skulle verka som vi varit där i det syfte vi uppgett och Alik städade genom att kasta in samtliga kläder som låg utspridda i lägenheten i Ricks dusch. Sen gick vi tillbaks till resten av gruppen.

  Vi såg på en match och sedan var det Ricks match. Udd försökte förklara något om odds och spel, men det var svårt att förstå. Rick vann sin match och sedan var det slut. Udd och Orval blev gripna av vakter när de försökte prata med Rick efter matchen, jag tror att det beror på att de hoppade in på arenan, men de blev släppta ganska snabbt.

  På vägen hem försökte jag handla en endermomejsel, men den var för dyr (900). Inte bra. Det innebär stor risk för vår grupp att inte ha säker skuggdrift. Jag blev mer och mer upprörd när jag tänkte på att alla kunde dö om de kashanska kopplingarna slutade fungera på grund av felkalibreringar och alla konstigheter i detta främmande samhälle, det borde ju inte vara så att det kostar pengar att ha verktyg! Till slut blev jag arg, jättearg och fick ett sånt där utbrott som händer ibland. Efter det måste jag ha en minneslucka, för nästa sak jag minns var att jag vaknade på skeppet kommande morgon.

  Qlwe 92.P.48

  Dagslutledning:

  Om ett problem verkar för stort kan en god natts sömn bidra till förmåga att lösa problemet.

  Logg:

  Jag vaknade på morgonen och insåg att det skulle vara möjligt att modifiera en gankomejsel nu när vi inte hade råd med en endermomejsel. Jag måste tänka på att vara extra försiktigt dock, för risken är att man skadar utblåsventilernas membran på grund av att det nog inte går att modifiera en gankomejsel så att den blir lika exakt som en endermomejsel.

  Udd fick ett samtal av Rick, han berättade att han hade festat med Tea och piloten Kamis på nattklubben Stjärnfallet samma kväll som Thea försvann. Kamis och Thea hade senare gått för att hitta festfixaren Tripo vid klubben Mörk gryning.

  Vi tog oss först till Kamis skepp Stålfågeln, men hans kamrater i besättningen berättade att han inte varit där på någon dag. Då fortsatte vi till Mörk gryning. Där fick vi information om att Tripo skulle finnas på nivå 5. Vi visste inte ens att det fanns någon nivå 5 men hittade snart en nergång som ledde till några fuktiga och smutsiga korridorer. Vi hittade dock ett dolt utrymme, där det var riktigt skräpigt. Mycket upprörande, otrevligt och ett brott mot odu-ordningsregel D13, sektion 2, avdelning 2 “Det är förbjudet att lämna skräp på marken. Skräp ska sorteras och lämnas i därför avsedda kärl”. Där fanns även en gammal fraktcontainer som var sprayad med “Tripo”. I den fanns rester av droger och mer skräp. Vi fortsatte att leta och lyckades hitta en trapp som tog oss ytterligare en våning ner. Där fanns ett stort bergrum där det var det ännu mer skräpigt och lukten var allt annat än angenäm. Vi fick kontakt med några underliga varelser som kallade oss “finingar”. De pratade även om “den helige”. Vi anade att det kunde vara någon viktig individ och började leta efter denne.

  (Man kan konstatera att Cristoffer som spelar Kubwa hade pigga fingrar när han skrev denna krönika.)

  Kommentera


   #17
   Spelpass #11

   Logg 18-5: Sträv Tass

   På Skymningsstadens underbara 5:e våning leddes en ”fuling” vid namn Lennox, iklädd hög hatt, oss genom gångar fyllda av sopor. Lenonx förde oss till ”den helige”, en fullkomligt normalt fungerande khilinn så vitt jag kunde se, med en mindre armé av knarkpåverkade ”fulingar” i ryggen. Tzhaai försökte religiöst övertyga den några protoner korta khilinnen, men någge ingen framgång. Udds förhandling med khilinnen var desto mer lyckade. Faktiskt så lyckade att innan jag helt förstått vad som hänt lämnade vi Tzhaai som tillfällig ”den helige” och ledare över knarkarna, med Kubwa som understöd. Vi andra i gänget, Lennox och khilinnen traskade istället mot någon övre nivå i staden för att göre dem till ”finingar” eller något sådant.

   Lenox och khilinnen blev tvättade, klädda i vanliga kläder och fick vanlig mat. Jag vet inte vad Udd mer gjorde eller sa men dom blev typ mentalt knäckta av vad som än skedde. Bönorna spilldes och vi fick höra att i deras skafferi fanns några ”finingar” som dom tänkte äta senare. Vi begav oss tillbaka ner till Tzhaai och Kubwa som verkade ha läget under kontroll i ”fulingarnas” kungadöme. Khilinnen visade oss en sidotunnel som ledde till deras kök där vi träffade deras kock och hans assistenter. Dom var inte hjälpsamma så vi fick ge dom en omgång stryk. Vissa av dom levde mer än andra efteråt. Udd hittade sedan Tea och piloten Kamis i fysiskt gott skick. Den där Tripo var däremot stekt, bokstavligen.

   Vi lämnade ”fulingarnas” kungadöme på nivå 5 tillsammans med khilinnen, Tea och Kamis. Lennox var däremot spårlöst borta. Kamis gick tillbaka till Stålfågeln och vi andra tog oss till Verdas palats på nivå 1. Där i frukostmatsalen fick vi snart sällskap av Verda och Pavlo. Ett underbart kramkalas uppstod mellan Verda och hennes syster Tea, och vi fick löfte om att vårt lilla problem med det papperslösa skeppet snart skulle vara borta. Frågetecken uppstod dock angående greve Katakas samröre med ”fulingarna” och bortrövandet av Tea, vilket verkade föga troligt.

   Verda gav oss rum för natten i palatset och efter ett glas bubbel, ett lyxigt bad, ett till glas och en nattmacka somnade jag.

   Kommentera


    #18
    Spelpass #12

    Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

    Muusiskit 8.D.96

    Dagslutledning: Odu grundkurs om världsrymdens samhällen måste kompletteras med information om att knark är farligt att använda, men att det också kan vara farligt att inte använda knark.

    Vaknade tidigt i Verdas palats och fortsatte min undersökning av elsystemet. Jag passade på att installera en fasroterande jonomvandlare i elsystemet eftersom det var uppenbart att det fanns stora problem med spänningsdippar i palatset (lamporna blinkade med ojämna intervaller).

    Den helige var mycket sjuk och fick åka till sjukhus. De andra förklarade att det berodde på att han inte fick knark som han i vanliga fall brukade förtära i stora mängder. Man kan alltså bli sjuk både av att använda och att inte använda knark. Det fick man inte lära sig i Grundkurs om världsrymdens samhällen.

    Jag och Alik gick till skeppet och funderade kring olika möjligheter att renovera vapensystemet som ju var obrukbart. Generatorn var också i bedrövligt skick, till och med så dåligt att det fanns risk att vi blir utan kraft under färd. Tyvärr skulle det nog krävas en överljussvarv för att rengöra remittercellerna och få ordning på generatorn men en sådan fanns inte att uppbringa så lätt!

    Orval följde också med till skeppet för att inspektera säkerheten. Jag tyckte det var konstigt att det krävdes 1,5 timma med låst dörr för att inspektera toaletten, men vågade inte ta upp detta av rädsla att stöta mig med honom.

    Jag och Alik kunde även konstatera att förråden av mat och vatten var nästan slut och dessutom behövdes en påfyllning av bränsle. Varför kan ingenting fungera som det ska och varför finns inte rutiner för påfyllning och underhåll som fungerar. Jag har ju satt upp listor enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 55, stycke 7, där det klart och tydligt framgår att genomgång av skeppets förråd ska göras varje vecka och att eventuella behov av inköp utan dröjsmål ska anmälas till skeppets kvartersmästare så att rekvisiton av förnödenheter kan göras i god tid INNAN något tar slut. Men INGEN verkar använda dessa!! Jag blev så frustrerad att jag fick ett kraftigt raseriutbrott och blev tvungen att ställa mig i en garderob ett par timmar för att lugna ner mig. Kanske var det så att jag till och med somnade.

    Kanske tack vare vilan insåg jag när jag vaknade till att det skulle räcka att svarva av beläggningarna från stavarna i generatorn för att få generatorn i dugligt skick. För detta skulle det räcka med den lilla metallsvarven på skeppet. Renovering av remittercellerna skulle då kunna skjutas på framtiden åtminstone 500 driftstimmar.

    Därefter följde vi Tzaahi till grevinnan, som Tzaahi ville besöka igen eftersom hon misstänkte att det varit inbrott i palatset. Det hade något med en klänning att göra. Hos grevinnan fick vi en mycket god måltid. Grevinnan och Tzaahi pratade om politik och ära. Tyvärr lyckades jag inte riktig förstå vad det handlade om, men kunde konstatera att systemet för fördelning av makt på denna planet är mycket invecklat. Sen fick vi papper som bevisade att Orval är ägare till Kometen. Jag insåg då att Orval även är vår nye kapten och befälhavare. Tzaahi tog på sig att vara något hon kallade för uppdragsledare. Jag förstod inte riktigt vad positionen innebär, men den är underställd kaptenen i vart fall så länge vi är på skeppet tror jag. Dessutom tog vi på oss att göra grevinnan en tjänst - att leverera ett kolli till Sasana som fanns i ett kloster någonstans på Jujuba. Jag hoppas att Strävtass antecknade koordinaterna. Grevinnan lovade att vi skulle få påfyllning av mat, vatten och bränsle samt 5 000 krediter vid leverans.

    Jag och Alik passade på att leta reservdelar till skeppet och hade så tur att vi hittade två stycken av A382996287C-5283-AB rev 8 till generatorn, eller med andra ord helt nya remitterceller till generatorn till ett överkomligt pris. Till en början var försäljaren så fräck att han försökte lura på oss ett par andra tillverkade av SIPPO, men det vet ju alla att det finns stor risk att de smälter vid hög belastning och förstör hela generatorn.

    Sedan kom påfyllning av bränsle, vatten och mat. Vi hann även börja med att installera remitterceller och svarva bort beläggningarna på stavarna. Efter det skulle skeppet vara i relativt gott skick, eller status 7 enligt odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp artikel 19, stycke 2. Det som gjorde att skeppet inte skulle få fullt betyg var att det saknar fungerande vapensystem, då skeppskanonerna visade sig vara helt sammansmälta. Tzaahi tyckte att vi skulle sätta en låtsaskanon på skeppet så att vi skulle kunna bluffa om att de var hela. Men att göra en reparation på detta sätt bryter mot ett antal regler, bland annat tillägg 2 till odu-förordning 4:6822 om reparation och underhåll av rymdskepp § 2319, som säger att “Reparation av rymdskepp ska göras med syfte att garantera funktionen på den komponent som repareras”, så det blev inte av.

    Roovshcwett 92.U.362

    Dagslutledning: Politiska system kan vara hur krångliga som helst!

    Under dagen fick vi bevittna omröstning för stadsråd. Det var oerhört krångligt, svårförstått och tidsödande. Nej, jag vidhåller att odu-system är mycket mer effektivt och tydligt jämfört med de alternativ jag stött på hittills.

    Under dagen färdigställde jag och Alik även reparationerna av generatorn. Sedan levererades den behållare som vi skulle frakta åt grevinnan - en stor metallkub på hjul med ett maskineri som brummade ganska högt samt en handavtrycksplatta med sifferdel ovanpå. Vi fick även ett kuvert att visa för tullkontrollanterna på Jujuba.

    Kommentera


     #19
     Spelpass #13

     Logg 966-42: Sträv Tass

     Jag slutförde min Soma-träning hos mästare Uugwey som trots sitt motbjudande yttre var en väldigt trångsynt och bitter man. När jag kom tillbaka till skeppet hade Alik den pålitliga lymmeln fäst en lampa på min UMP som jag bett honom göra. Med våra affärer avslutade på Riestra för denna gång påbörjade vi sedan färden mot Jujuba men grevinnan Verda Delmestri samt Riestras bördiga dalar och höga toppar tror jag att vi kommer få se igen.

     Alik tog ut en kurs mot Jujuba, Orval intog kaptensposition och jag styrde skeppet mot dess destination. Jag lämnade senare Orval på bryggan för att förse mig med nödvändig proviant, det vill säga en karaff vin och några nummer av Rymdskepp för dig. Några rymdhopp senare berättade Alik att dom andra försökt ta reda på vad Verdas behållare innehöll. Jag sa något uppmuntrande från bakom min tidning och lät Alik prata av sig. Några toalettraster senare fick Orval ett meddelande som sa att vi var skyldig nån pamp fem lax för nån gammal skuld.

     Tzhaai föreslog en fest för att fira våra framgångar och att ingen av oss andra veklingar hade dött än. Alla åt gott, alla drack gott, ja alla utom Udd som verkade lite skeptisk till det roliga drickandet. Vi spelade även kort och pratade om framtiden och vad vi skulle göra med våra ofantliga rikedomar som vi skulle införskaffa. Orval den glädjedödaren sa då att vi nog borde betala av vår skuld först. Dom andra höll med och tyckte att vi skulle använda vår betalning från Verda så fort vi fick den. Jag som vid det här tillfället låg på golvet tänkte säga att jag lånat en lax av den betalningen men jag lyckades bara börja skratta okontrollerat. Jag vaknade senare i korridoren utanför bryggan och tog mig dit lagom till att vårt nästa hopp genom skuggdimensionen. Jag gjorde sedan några akrobatiska övningar för att fördriva tiden och plötslig efter fyra dagar resa så var vi framme vid Jujuba.

     Vi landade på ön Umundu, mitt i staden Juba Centrix. Tullarna fick Verdas brev och lämnade oss ifred. Kender Tell som skulle köpa skrotet kontaktades och kom förbi. Efter vissa förhandlingar började jag lasta in skrotet i Tells lastbil med en hamntruck. Udd, Alik och Kubwa följde med Tell till hans smältverk när lastbilen var fullastad. Tzhaai drog ut i stan och när Orval dök upp och frågade var alla var så fick han just detta svar.

     Efter att allt skrot var levererat och trucken tillbakalämnad hämtade jag en öl och en macka och tog mig upp på skeppets övre del. Jag lapa lite sol och såg att Tzhaai kom ringlande tillbaka. Sen kom även Orval gående med något i sin famn. När det började skymma gick jag ner för kvällsmat och då anlände även dom andra tre. Kubwa, Alik och Udd berättade om Tells smältverk och Tzhaai sa att hon hyrt en båt som kunde ta oss till klostret.

     Nästa dag skulle Tzhaai bestämt köra båten. Som tur var så var ingen annan båt eller ö i närheten av hennes körriktning så vi kom fram till atollen Antora och klostret Antha Tharaxa i ett stycke.
     Last edited by luddwig; 13 March 2019, 19.54.

     Kommentera


      #20
      Spelpass #14

      Odu logg arbetare 1132456; Kubwa Kiufundi

      Shtorpunnko 99.A.388

      * KORRUPT DATA *asdO(#lkds!! Dagslutl%%edning: Stor((009 är bättre 4l d änns två klls 4e{ små *da%%se KORRUPT DATA *

      * KORRUPT DATA * Lånade en (oIkd jk && åkte båt )lsd£€ transport kl $£* KORRUPT DATA * i kom fram till klosterön där vi skulle lämna lådan till föreståndarinnan. Vi möttes av en person som hette Romoris och han låste fast vår båt bredvid de två båtar som redan fanns vid bryggan. De andra gick upp mot klostret, men jag och Alik stannade kvar och tittade på de två båtarna.

      En av båtarna led av kraftiga rostangrepp på kraftöverföringen, vevaxellagren glappade dessutom betänkligt, för att inte nämna impellerns bedrövliga skick. Jag försökte smörja och spreja lite rostlösande olja på lämpliga ställen och hoppades att det skulle hjälpa. Dessutom lyckades jag dyrka upp låset till vår båt, för det kändes inte rätt att ha ifall vi skulle bli tvungna att åka snabbt. Intressant nog var låset tillverkar av natriumbenganatfosfat, som ju har en smältpunkt på 1256 grader. Varken jag eller Alik kunde komma med någon bra förklaring till detta.

      Sedan gick även vi upp till klostret. Där fick vi vänta länge på föreståndarinnan Sasana och under tiden fick vi lunch. Udd var visst även och badade med en annan terreq. Till slut kom Sasana och hon hade med sig betalningen. Naturligtvis passade jag på att informera henne om att en av deras båtar var i bedrövligt skick, eftersom jag antog att odu-förordning 18:9822 om reparation och underhåll av markfarkost som säger att “Den som upptäcker fel eller risk för fel på rymdfarkost ska omedelbart rapportera det till närmast överordnad” torde gälla i detta fall.

      Sasana berättade att de haft problem med pirater (det var därför båtarna var fastlåsta) och undrade om vi ville hjälpa till. Eftersom dom andra verkade tycka att det var bra så sa jag också ja. Sen blev det förvirrat om vem som är chef. Tzaahi sa att hon är chef när hon vill och att Orval är chef på papper. Jag påpekade för henne att det bryter mot odu brottsbalk kapitel 8 § 42 stycke 2 punkt 2 som säger att “Det är olagligt att låtsas vara chef”, men hon gjorde bara något konstigt ljud. Sen sa Orval att Tzaahi är tillfällig chef. Jag antar att det kanske är ok då.

      Sen blev det en diskussion om vad olika individer är värda. Sasana sa felaktigt att alla är lika värda. Det vet ju alla att drottningen är mest värd, det är ju allra första lagen i odu-lagbok! Som om inte det vore nog blev det mer diskussion om ersättning. Några ville ha koraller från ön som ersättning för att hitta piraterna istället för pengar. Alik och jag blev intresserade av korallernas egenskaper och tydligen skulle de ha bra ledande förmåga. Vi blev även lovade att få behålla lådan som vi fraktat saker i, men inte själva sakerna som vi fraktat. Det var dessutom väldigt hemligt vad det var.

      Foowtswuumup 62.AA.98

      Dagslutledning: Använd inte universalsmörjolja på drivaxel till motorbåt

      Efter frukost åkte vi iväg för att leta piraterna. Jag hann faktiskt göra lite reparationer på båten innan vi åkte. Bland annat rykte motorn ganska mycket på grund av en halvt igensotad ventil, det läckte olja eftersom oljefilterpackningen var dålig, förgasarna var dåligt justerade och dessutom så gick drivaxeln lite trögt. Efter reparationerna lät motorn mycket bättre, till och med ända upp till 6 500 varv, sen slog varvtalsregulatorn till.

      Ute till havs hittade vi igen en ö som tydligen kunde vara piraternas tillhåll. Alik flög upp för att spana och * KORRUPT DATA * LK ujfjlk 8£$€”!¤= klsdfkljklj sdel J¤#)L £$ojkdk €£€39))?=oLÖIK * KORRUPT DATA *

      Kommentera


       #21
       Spelpass #15

       Udd skriver dagbok

       Kära dagbok

       Vi behövde inte slåss mot några pirater! Fast det var nog en man som var en syster som trodde att vi var pirater istället. Det fanns nog egentligen aldrig några pirater, om jag förstått allt rätt. Vilket jag ju kanske inte har, men jag tror det. För vi kom i alla fall fram till den där ön där piraterna nog skulle vara och fast vi letade ganska noga i alla hus som fanns där så var det bara systrar där. De sa att systrarna på tempelön som vi kom ifrån hade börjat dyrka någon som inte var den riktiga Belori, som de egentligen borde ha gjort. Så de tyckte istället att vi skulle hjälpa till att stoppa dem från att få den felaktiga guden att få en kropp och sprida sig runt planeten, eller världen eller universum eller så (jag vet inte riktigt hur pass mäktig den där felaktiga guden är). Jag tyckte först att det verkade lite konstigt, det hade ju lika gärna kunnat vara de där systrarna som trodde fel och hade gått över till någon ond sida så att vi egentligen skulle liksom vara elaka och det är ju inte jättebra, jag vill ju som egentligen få vara på den goda sidan, så gott jag kan. Jag menar, systrarna sa ju också att den där felguden fick de andra att sluta göra sina sysslor och ja, ibland är det ju bra att faktiskt prova något nytt också, så, ja, äh jag vet inte. Men de andra trodde på de här systrarna och jag tänker att de vet nog bättre än vad jag gör i det där fallet. Jag hjälpte i alla fall en av dem att bli lite friskare, och det måste ju vara en bra sak åtminstone.

       Fast sen, när vi åkte tillbaka till klosterön så var jag med och ljög lite mer än vad jag kanske skulle ha gjort för vi sa att vi hade dödat piraterna och det var ju inte riktigt sant, liksom. Jag har ju ljugit förr, men det är som med det där andra, att man borde sluta… Sen stal vi också! Eller, vi tog en bok ur ett bibliotek som kanske kan hjälpa till att stoppa den där felguden. Så då är det bra att vi tog den? Eller var det som ändå dåligt? Jag tror att en del av de andra böckerna hade kunnat vara värda en hel del också och då kanske jag hade kunnat betala av fler av mina skulder om jag tog någon av dem. Fast man ska ju som inte stjäla heller, även om det är enkelt. Egentligen. Jag tror att jag har en lång väg kvar att gå innan det som blir bra i huvudet på mig. Eller rätt eller så. Eller hur rätt måste man vara innan man är tillräckligt lite dålig? Jag ska nog som fundera på den. Vi gav i alla fall boken till de andra systrarna, så vi äger som inget som vi inte ska ha nu. Det är bra.

       Kommentera


        #22
        Spelpass #16 och #17

        Tzaahi skriver till mäster Yngtze

        Var hälsad, mäster Yngtze. Må livet bestå. Din forna adept Tzaahi, av Kssenyas klan, söker ett möte med er. Jag är smärtsamt medveten om varför jag bannlystes, och att jag ansågs ovärdig. Men med Karomyas försorg har jag fått ynnesten att vid ett flertal tillfällen visa mig värdig. Detta innebär att jag nu kräver att kallas, utöver mitt klansnamn, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler samt dråpare av demonen Gaugins kropp.

        Berättelserna om de första två bedrifterna borde sedan länge ha nått er, mästare, men den senaste, och mest ärofull bedriften är blott några dagar gammal. Jag och mina följeslagare hade efter nogsamt undersökande funnit ut den mörka hemlighet som dolde sig bland Beloris systrar på en klosterö utanför staden Juba Centrix. En demon vid namn Gaugin hade korrumperat systerskapet och förmått dem att införskaffa en speciell andriodkropp som kunde härbärga dess ande. Vi fann en dold kammare under kapellet där demonen just frammanats, och jag anföll den givetvis genast. Den visade sig tåligare än något jag tidigare mött, och den slog ut flera av mina medhjälpare. Men det är som de visa säger, Fungerar det inte med våld så fungerar det med ännu mer våld.

        Striden blev lång och smärtsam men till slut rammade jag demonen, som Udd släpat upp på stranden after att den ärolöst försökt fly, med en motorbåt. Jag dekapiterade sedan den medvetslösa andrioden, och dess skalle är nu ett rökelsekar jag använder för mina meditationer, medan dess ögon numera har en plats i mitt halsband. Dess ande verkar inte finnas kvar i området, och den har förlorat sitt grepp över systerskapet. I sin tacksamhet lärde systrarna vissa av mina medhjälpare andliga förmågor, medan jag själv tränade upp min fysiska makt.

        Jag ska kanske nämna att mina medhjälpare också varit till viss hjälp, och att jag har tagit det på mig att så smått vägleda dem andligt. Noterbart är att Kubwa, en odu och därmed andligt efterbliven, har visat viss nyfikenhet kring andlighet, en nyfikenhet som jag med glädje stillar.

        I korthet anser jag att jag visat mig värdig, och att min förvisning bör omprövas, begränsas eller tidsbestämmas, allt efter er vishet. Hälsningar, Tzaahi av Kssenyas klan, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler, dråpare av demonen Gaugins kropp.

        Kommentera


         #23
         Spelpass #18

         Udd skriver hem

         Kära bryster

         Jag har inte hört av dig än, men dina meddelanden kanske bara inte har hunnit fram? Jag är ju och åker runt en hel del i och för sig, så det kan ju vara det, ja. Att de kommer fram just när jag har åkt igen. Och har du inte hunnit skriva så förstår jag det också, såklart. Men det vore jättetrevligt att få något från dig. Så jag knyter tentaklerna för det.

         I alla fall så är vi på Jujuba, jag minns inte om jag sagt det redan? Du skulle verkligen gilla att vara här, det är jättemycket fint vatten! Och speciella koraller som inte alls ser ut eller känns som de hemma. Vi har fått några, så jag kanske tar med en hem till dig och Noddi, jag tror hen skulle gilla det. Åh, åh, jag träffade också en annan terreq för några dagar sedan! Jag försökte prata med hen och det var jättetrevligt tyckte jag.

         I alla fall försöker jag också bli bättre på att laga folk. Jag träffade några systrar som gjorde det på något sätt som verkade jätteenkelt men när jag försöker är det jättesvårt. Jag förstår inte hur de gjorde. Jag har några böcker, men det är så långa instruktioner. Men jag ska bli bra på det, jag vill så gärna bli bra på något så där på riktigt. Jag hade till exempel varit jättedålig på att städa Kometen tidigare, det var dammigt nästan överallt. Jag är så rädd att jag inte ska få jobba kvar längre om jag inte börjar göra det bättre. Men det är svårt att hinna när vi är utanför Kometen så mycket också.

         Jag försökte också jobba med att städa på ett annat ställe häromdagen, men då hann Orval bli kidnappad. Vi hittade honom sen inne i Kometen där kidnapparna hade lagt honom. Det var kanske inte ett jättebra gömställe, men de hade nog tänkt stjäla vårt skepp också, för de hade vakter utanför när vi kom dit. Fast dem vann vi över. De sa att de ville ha några filer som Preztek tydligen hade stulit. Men allt det där gjorde ju att Kometen hade blivit smutsig igen också så jag får städa lite mer nu ett tag.

         Nu måste jag sluta, för vi ska tydligen leverera något nytt någon annanstans. Eller kanske fråga ut de som hade tagit Orval lite mer. Jag vet inte. Men de andra drar i mig nu.

         Klom, Udd

         Kommentera

         Senaste inlägg

         Minimera

         Diskussioner Statistik Senaste inlägg
         Started by God45, Igår, 20.27
         7 responses
         163 visningar
         4 gillar
         Senaste inlägg Leon
         av Leon
          
         Started by Matolo, Igår, 21.04
         2 responses
         61 visningar
         2 gillar
         Senaste inlägg Matolo
         av Matolo
          
         Started by Dr_Dängrot, 18 August 2019, 15.48
         26 responses
         919 visningar
         1 gillar
         Senaste inlägg Cybot
         av Cybot
          
         Started by Dr_Dängrot, 07 August 2019, 15.56
         85 responses
         3.289 visningar
         4 gillar
         Senaste inlägg Matolo
         av Matolo
          
         Started by Nässe, 17 August 2019, 09.46
         32 responses
         658 visningar
         7 gillar
         Senaste inlägg lilonjo
         av lilonjo
          
         Started by Khan, Igår, 22.14
         0 responses
         27 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Khan
         av Khan
          
         Started by Cyberhest, 19 August 2019, 14.58
         20 responses
         520 visningar
         10 gillar
         Senaste inlägg Cyberhest  
         Started by crilloan, Igår, 09.32
         3 responses
         125 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg illuzive  
         Started by Sodivra, Igår, 09.20
         0 responses
         60 visningar
         2 gillar
         Senaste inlägg Sodivra
         av Sodivra
          
         Started by Gurgeh, 20 August 2019, 20.19
         12 responses
         239 visningar
         3 gillar
         Senaste inlägg Wyldstorm  
         Arbetar …
         X