Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Valberedning 2016

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Krille, 21 June 2018, 00.40
3 responses
213 visningar
13 gillar
Dunderklumpen  
Skapad av Mr&MrsTrolls, Idag, 12.42
0 responses
13 visningar
1 gillar
Mr&MrsTrolls  
Skapad av LJSLarsson, Igår, 09.39
14 responses
356 visningar
7 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Herr Grönstedt, Idag, 12.27
0 responses
13 visningar
1 gillar
Herr Grönstedt  
Skapad av Khan, 10 January 2018, 11.51
122 responses
4.480 visningar
13 gillar
Rymdhamster  
Skapad av krank, 18 June 2018, 17.00
14 responses
90 visningar
0 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Wolfbane, Igår, 22.26
6 responses
79 visningar
0 gillar
Paal
av Paal
 
Skapad av God45, 27 March 2018, 22.04
50 responses
2.913 visningar
12 gillar
God45
av God45
 
Skapad av ceruleanfive, 19 April 2017, 16.51
117 responses
2.782 visningar
9 gillar
Rangertheman  
Skapad av Skarpskytten, 14 June 2017, 08.54
39 responses
1.135 visningar
6 gillar
zonk
av zonk
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Valberedning 2016

  Hej! Jag är valberedare för Föreningen WRNU, vilket innebär att jag ska sätta ihop ett förslag på personer till olika förtroendeposter. Det handlar om en styrelse på minst tre personer, 1-2 revisorer, och valfritt antal valberedare (kan vara 0 stycken).

  Styrelsen ska ha en ordförande och en kassör, men årsmötet måste inte bestämma vem som är vad utan kan låta styrelsen bestämma själva. Däremot vill jag såklart inte ha ett förslag på styrelse där ingen kan tänka sig ordförandeskapet.

  Valberedningens förslag på t ex styrelse har ingen "regelmässig tyngd", som det heter, utan är bara viktigt till den grad jag har gjort ett bra jobb med att tänka igenom det. Om du kommer under själva årsmötet och nominerar någon (eller dig själv), så har den då nominerade samma möjligheter att bli vald som dem jag föreslagit innan.


  Så här skrev jag förra året:
  Ursprungligen skrivet av Pilzeman
  Jag har inte varit så närvarande på forumet sedan flytten, men jag har förstått att det finns lite olika tankar kring föreningens framtid. Utan att här och nu ta ställning till vad jag tycker ska hända, är här en liten guide till alternativen som jag förstår dem:

  1. Fortsätta som vanligt. Vi behöver välja en 3+ till styrelse, 1-2 revisorer, och eventuellt en valberedning inför 2016.

  2. Göra föreningen vilande. Detta har inget stöd i stadgarna utan skulle vara en informell överenskommelse (om vi inte samtidigt ändrar i stadgarna). Som jag förstår det skulle vi välja 3 i styrelsen, 1 revisor, ingen valberedning, och låta den nya styrelsen komma undan med att i princip inte göra någonting förrän nästa års årsmöte. Eventuellt skulle vi riskera att förlora status som Sverok-förening framåt 2016, eftersom de vad jag vet kräver att vi ska redovisa verksamhet.

  3. Upplösa föreningen. Detta skulle beslutas på det stundande årsmötet, helst innan val av styrelse. Om det går igenom, läggs föreningen ner och följaktligen behöver ingen ny styrelse väljas. Detaljer kring upplösningen enligt stadgarna:

  §16 Upplösning
  Förslag om föreningens upplösning får endast framläggas på årsmöte. Att upplösning ska behandlas måste framgå av kallelsen. Föreningen kan inte upplösas så länge minst fem medlemmar vägrar godkänna upplösningen. Vid upplösning ska föreningens skulder betalas. Därefter ska föreningens tillgångar gå till verksamhet i enlighet med föreningens syfte. Hur detta ska ske beslutas på det sista årsmötet.
  Jag är inte revisor så ni får vänta på kranks utlåtande i frågan, men min uppfattning är att vi bestämde oss för alternativ 1, men det som hände var alternativ 2. Som sagt, ta mig inte på orden utan fråga styrelsen och revisor om ni vill att något mer ska hänt samt tror att det inte har gjort det! Jag har fortsatt att inte vara så närvarande på forumet under året, så jag bryr mig inte jättemycket själv.  Med det sagt efterlyser jag kandidater för styrelse, revisor och valberedning! Mer info kommer i svar härunder, alldeles strax.

 • #2
  2015 års förtroendevalda:
  Styrelse

  Lupus Maximus (ordförande)
  Möller (kassör)
  Max Raven
  Stövelkatten
  Rymdhamster

  Revisor
  krank

  Valberedning
  Pilzeman


  Fråga: är det någon av er som vill kandidera igen? Till samma post, eller kanske en annan?

  Svar, för mig själv: jag ställer upp som valberedning igen, om ni vill ha mig. Den här tråden är ganska mycket copy-paste från förra årets. Det skulle det nog bli nästa år igen.

  Fråga till alla andra: kan du tänka dig att kandidera till någon av förtroendeposterna? Styrelsen ska som sagt vara minst 3 personer, och jag tror att både 3, 4 och 5 pers skulle fungera i den här föreningen. Revisorer ska vi ha 1 eller 2. Valberedning är inget måste, utan om ingen väljs så får styrelsen agera valberedning (dvs ta in kandidater och presentera på nästa årsmöte).

  Kommentera


  • #3
   Just det, för er som undrar: även om det går att kandidera under själva mötet, så är det bra att ha in nomineringarna innan mötet börjar. Mötet är ännu inte utlyst (jag tror att de har väntat på att jag ska starta den här tråden i en vecka nu, så förlåt styrelsen!). Det måste utlysas minst 2 veckor i förväg, så det kommer tidigast kunna ske om två veckor. Det måste enligt stadgarna hållas senast 31:e mars. Tidigare år har det hållts helt digitalt, utspritt över 1-2 veckor. Om det är så det görs i år igen, är det alltså klokt att starta det två veckor innan den 31:e mars, men det finns det ju tid till fortfarande.

   Kommentera


   • #4
    Detta var styrelsens uppgift enligt årsmötet:
    Ursprungligen skrivet av Magnus Seter Visa inlägg
    "Föreningen ska vara en plattform för medlemmarna att genomföra aktiviteter. Styrelsens uppdrag ska vara att tillse att de minsta insatser som krävs för att föreningen ska vara aktiv genomförs."

    Enkelt och öppet. Om någon vill engagera sig under året så kan det ske på medlemmens iniativ, kanske?
    Så det är mer alternativ 1,5...

    Då det är osäkert om jag kommer att fortsätta vara aktiv här efter att migreringen är genomförd så anser jag mig inte vara en lämplig kandidat till nästa styrelse.

    Kommentera


    • #5
     Ursprungligen skrivet av Pilzeman Visa inlägg
     Revisor
     krank

     Fråga: är det någon av er som vill kandidera igen? Till samma post, eller kanske en annan?
     Jag är inte speciellt intresserad av att kandidera igen. Jag vet att det inte är jättemycket jobb, men ändå.

     Kommentera


     • #6
      Jag betvivlar att Möller kommer fortsätta som kassör i och med att han inte längre är aktiv på forumet.

      Kommentera


      • #7
       Jag kan tänka mig att kandidera på samma grunder som förrra året. Dvs:

       Jag kan tänka mig att fortsätta rapportera in till Sverok, vare sig jag sitter i styrelsen eller inte.

       Jag kan även tänka mig att i denna egenskap sitta med i styrelsen för att underlätta saker som beslutsmässighet i möten, men inrapporteringen till Sverok skulle vara det enda jag tar på mig i denna egenskap.

       Kommentera


       • #8
        Vi behöver lite mer styrelse än så här. Finns det någon som vill sitta i styrelsen?

        Finns det någon, t ex tidigare års styrelse, som vill berätta för våra medlemmar vad föreningen är bra till, och varför folk borde vilja söka till styrelsen?

        Kommentera

        Arbetar …
        X