Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

[PROMOTION] Sagan om den brinnande himlen

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Henke, Igår, 15.51
26 responses
737 visningar
2 gillar
Anthrox
av Anthrox
 
Skapad av ceruleanfive, Idag, 20.24
3 responses
23 visningar
0 gillar
ceruleanfive  
Skapad av .113, Idag, 20.06
2 responses
26 visningar
0 gillar
0.113
av 0.113
 
Skapad av Svarte Faraonen, Idag, 12.21
11 responses
142 visningar
2 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av wilper, 16 September 2018, 16.04
49 responses
1.249 visningar
1 gillar
Owlbearpig  
Skapad av Mekanurg, Idag, 13.30
0 responses
48 visningar
3 gillar
Mekanurg  
Skapad av krank, 17 September 2018, 18.25
15 responses
260 visningar
0 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av God45, 17 September 2018, 19.02
10 responses
464 visningar
6 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Snow, Igår, 11.25
1 response
90 visningar
0 gillar
Tre solar  
Skapad av .113, Igår, 20.03
7 responses
130 visningar
0 gillar
Inkognito  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • [PROMOTION] Sagan om den brinnande himlen

  December

  Snöflingorna föll snabbt denna nyårsafton, lite för snabbt, likt fallande stjärnor. När man såg dem rusa ner mot marken på det viset, var det enkelt att tro på vad de sade borta i öster – att en sådan sträng vinter måste bero på en vredgad gud.

  Viviann Finner, Viv bland sina vänner, ställde ner ett nydiskat glas och tittade ut genom fönstret på sin stängda och förbommade krog, och såg snön hopa sig ute på gatan. Det skulle bli en lång vandring bort till hennes brors hus ikväll, tänkte hon, så det var bäst att hon skyndade sig.

  Krogen Giftäpplet var en sylta, men en populär sylta. Ett ruffigt enkelt tillhåll i de fattigare delarna av Portkjusa någon kilometer från Västporten, men det hade en krets av hängivna stamgäster och ett rykte om sig att inte späda ut drinkarna.

  Alla visste att mannen som ägde stället, Trehan Finner, var en trollkarl. De visste det lika mycket från hans glittriga ögon och menande leende, som från det faktum att han kunde söva ner en bråkig kund med bara en handfull sand. Men ingen tycktes bry sig om det. De flesta portkjusebor misstrodde trollkarlar, men alla som kände Trehan Finner gillade honom.

  När Rådet meddelade att man avsåg att blidka den annalkande armén genom att överlämna stadens alla nyttjare av magi till den ragesiska inkvisitionen – de hänsynslösa häxjägare som lokalt kallades Rensningen – för att bespara staden en blodig erövring av den ragesiska armén, var det inte många som klagade. Men när stadsvakten kom för att gripa Finner, blev krogens stamgäster som tokiga. Över hela distriktet kunde alla som kände mannen höras protestera högljutt mot denna orättvisa.

  Alla, utom Trehans hustru.

  Viv protesterade inte när hon fick höra att de fört bort hennes man. Inte heller greps hon av panik. Istället samlade hon ihop barnen och tog med dem till sin svägerska. Hon sade till sin äldste att han behövde vara modig och se efter sin bror och sade till båda sönerna att hon nog inte skulle kunna träffa dem på ett tag. Med det avklarat, begav sig den plötsligt ensamstående tvåbarnsmamman nedför Emelkvägen till Örnekorsets kyrka. Hon klev direkt fram till pastorn, påtalade att hon visste att kyrkan var ett gömställe för motståndsrörelsen och frågade hur hon kunde gå med i den.

  Efter flera timmar av Vivs vägran att avlägsna sig eller att acceptera ett nej, sade pastorn, en riddare av Örnekorset vid namn Buron, slutligen att om hon verkligen önskade hjälpa till, behövde de en plats för ett privat möte ikväll. Viv kände redan Torunn, som då och då besökte Giftäpplet, och erbjöd sin krog för mötet. Men om prästen hade hoppats att erbjudandet om att nyttja hennes familjs levebröd skulle räcka för att tillfredställa Viv, blev han gruvligt besviken. På väg ut ur templet, stannade hon upp och sade, ”Efter mötet, kommer jag hit för ett nytt uppdrag.”

  Fastän hennes krog var stängd, tog hon mötet på så stort allvar att hon återvände dit och städade upp, tills det var lika skinande rent som den dagen hon och hennes man hade köpt stället. Varje glas var diskat, varje hörn sopat och varje trasa tvättad. Viv föreställde sig djärva rebellkrigare som skulle samlas här och göra upp planer för att slå tillbaka mot de monster som hade tagit hennes man.

  Hon ställde upp det sista glaset på hyllan, sneglade mot det nästan nerbrunna vaxljuset som hon hade tänt när hon kom hit och insåg hur sent det var. Hon avsåg att vara härifrån långt innan Torunn dök upp. Hon svepte kläderna hårt omkring sig, tände en lykta på ett bord, blåste ut vaxljuset och klev ut genom bakdörren.

  På vägen ut, stannade hon upp och tittade runt i krogens dunkla inre. Hade hon fixat allt? Såg det propert ut?

  Så kom hon ihåg vad det var för en plats hon betraktade. Det var det lokala vattenhålet. Inte mycket att se, men kärleksfullt skött av sina ägare och lika älskat av sina stamgäster. Folk kom hit för att skratta, för att gråta, för att minnas, för att berätta orimliga historier för gamla vänner och höra deras gillande eller spe. De kom inte hit för att borden var blankpolerade, de kom för att dricka med vänner som de gillade och litade på och för att dela med sig av livets glädje och sorg.

  Det var, konstaterade hon – medan hon låste dörren och försvann bort i snöyran – en perfekt mötesplats för hjältar.

 • #2
  Spännande! Sökte på nätet och hittade sajten. Ska läsa mer.

  /Magnus

  Kommentera


  • #3
   http://www.brinnandehimlen.se/

   Kommentera


   • #4
    Ursprungligen skrivet av Oldtimer Visa inlägg
    Sidan verkar ligga nere

    Kommentera


    • #5
     Har startat om den. Fattar inte riktigt varför den stannade helt plötsligt.

     Kommentera


     • #6
      Härligt, finns det någon tidsplan på när kampanjen kommer att börja komma ut?

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Hans E Magnusson Visa inlägg
       Härligt, finns det någon tidsplan på när kampanjen kommer att börja komma ut?
       ​O, det var en riktig samvetsfråga det. Det hade ju varit perfekt att kunna lansera den på GothCon, men jag tror inte att det är realistiskt.
       Troligare är väl att första delen kommer närmare sommaren.

       Kommentera

       Arbetar …
       X