Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Jag recenserar alla äventyr på Scenariobiblioteket!

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Erebus, Igår, 15.14
1 response
104 visningar
0 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av konstanten, Igår, 10.54
1 response
139 visningar
2 gillar
Swedish Chef  
Skapad av Opoopo, Igår, 17.41
1 response
35 visningar
0 gillar
Caligo
av Caligo
 
Skapad av krank, 19 March 2019, 19.35
32 responses
635 visningar
3 gillar
krank
av krank
 
Skapad av krank, 18 March 2019, 23.41
4 responses
107 visningar
0 gillar
Daniel
av Daniel
 
Skapad av Erebus, Igår, 01.20
2 responses
126 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Khan, 07 January 2019, 19.19
15 responses
250 visningar
3 gillar
Minimoni  
Skapad av S.I.R.E#01, Igår, 11.24
4 responses
177 visningar
0 gillar
S.I.R.E#01  
Skapad av Markus Tullberg, Igår, 09.01
5 responses
117 visningar
5 gillar
solvebring  
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
6 responses
346 visningar
4 gillar
Cyberhest  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Ursprungligen skrivet av walium Visa inlägg
  Jag har ett gäng gamla äventyr till Noir, Trudvang och Götterdämmerung liggande på min dator. De är mer än tio år gamla och flera av dem har tidigare spelats på GothCon. Det skulle vara kul att få dem recenserade igen även om jag bara fick 2/5 för det äventyr som du recenserat hittills. :-D
  redaktor@scenariobiblioteket.se Vi tar gärna emot gamla GothCon-scenarion!

  Kommentera


  • Walium: Lägger du upp dem på scenariobiblioteket recenserar jag dem gärna :D

   Kommentera


   • Jag har precis skickat in två nya scenarion till Scenariobiblioteket. Så om du har ett sug att hjälpa till att få allt på Scenariobiblioteket recenserat kommer snart två grejer jag är för jävig för att själv skriva något om :)

    Kommentera


    • Så, jag tänkte, varför försöka bli berömd för att skriva bra rollspelsäventyr när jag kan bli berömd genom att bli bränd på bål av arga rollspelskritiker? Så nu är min samling av äckliga urban fantasy äventyr släppt på Scenariobiblioteket! Du kan hitta dem under namnet Skåneland här: http://www.scenariobiblioteket.se/?product=skaneland

     Om du vill ha en chans att kalla mig elaka namn eller så är det här din chans! Recensera mina äventyr! :D

     Kommentera


     • Jag har skrivit en kampanj till Supergänget som heter Prison city. Den är tiotusen ord lång och därför antagligen den längsta kampanjen i förhållande till hur långt grundspelet är ;) Den finns helt gratis att ladda ner från scenariobiblioteket på den här länken: http://www.scenariobiblioteket.se/?product=prison-city

      Om du vill ha en chans att kalla mig elaka namn eller så är det här din chans! Recensera mina äventyr! :D

      Kommentera


      • Scenario: Polybius
       Till: KULT
       Av: Mattias Storm

       Det här scenariot är baserat på Urban Legenden om arkadspelet Polybius som är kopplat till en rad försvinnanden och andra märkligheter. I äventyret spelar man tonåringar som dras närmre mysteriet och undersöker det. Det finns specialgjorda och supercoola karaktärsblad med highschool film stereotyper. Så du kan spela The Nerd, The Bitch, The Sickly och så vidare. Stämningen är därmed igång kickad så fort man får karaktärsbladet i handen. Det här är 80-tal, mycket Spielberg och Stranger Things. På spelledarsidan är det ännu bättre. Det här är kanske den snyggast designade rollspels PDF:en, professionell eller inte, som jag någonsin sett. Det är vansinnigt snyggt och praktiskt. Allting flödar över med stämning.

       Och sedan, när du tror det här kommer vara lite gulligt, kommer KULT flödande in genom alla luckorna och överväldigar dig. Det är kladdigt, äckligt och omänskligt grymt precis under ytan. Och det är just den ytan man bryter genom i äventyret. Att koppla en coming of age story med en handling om att bryta genom illusionen är briljant, utförandet är väldigt spelbart och har en tydlig struktur utan att vara rälsat och det är både kul och obehagligt bitvis. Det påminner om IT mer än något annat.

       Det enda smolket i bägaren är att det är lite sexistiskt här och där. Mycket för att uppfylla 80-tals tropes. En spelarkaraktär är tex The Bitch och att hon är sexuellt aktiv framställs som om det är en personlighetsdefekt. Det är inte jättemycket, men det märktes nog för att jag kände mig tvungen att ta upp det.

       Men det här är annars ett originellt, smart, kul och supersnyggt scenario. 4 av 5.

       Kommentera


       • Scenario: I nålens öga
        Till: System agnostiskt/Skräck
        Författare: Erik Hylander

        Jag har läst igenom hela I nålens öga och tagit in materialet. Även för någon som läser så snabbt som jag gör var det ett massivt och imponerande material. Slutsatsen jag har kommit fram till är att det är ett ofattbart imponerande rollspels scenario inte riktigt likt något annat jag har sett. Fokuset på efterforskning och bevisanalys är nästan allomfattande och görs levande genom väldigt imponerande rekvisita i form av allting från tidningsnotiser till domstolsprotokoll. Det här är ett tungt, tungt scenario. Och det är här det briljanta kommer in, det är skrivet så att till och med en spelledare som jag som hatar pappersarbete och att planera detaljer skulle våga mig på att spelleda det. Det är väldigt pedagogiskt och väldigt snyggt och jag får känslan av att författaren åtminstone läst på ordentligt om hur man pedagogiskt förmedlar information bäst.

        Vill du har skräck och action är det här inte din grej alls. Men om du vill ha en saftig stek av utredande som dina spelare kan sätta sina tänder i så är det här scenariot för dig.

        5 av 5.

        Kommentera


        • Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
         Vill du har skräck och action är det här inte din grej alls. Men om du vill ha en saftig stek av utredande som dina spelare kan sätta sina tänder i så är det här scenariot för dig.

         5 av 5.
         Wow, fina ord. Tack och bock. Jag får skicka en tanke till Peter Wennerholm för idén och tillståndet att använda hans texter. Extra roligt också att läsa om "det pedagogiska upplägget" eftersom jag är oskolad där, även om jag såklart försökt lägga upp det på ett lättfattligt vis. Men du sätter nog fingret på något jag inte tänkt på själv. Att skriva ihop scenariot var rätt krävande (och det kan det nog vara att läsa in sig på det med) men att SLa det var nu när jag tänker tillbaka ganska lätt. Mycket handlar om att dela ut papper till spelarna och sedan luta sig tillbaka och titta på när de klurar .

         Kommentera


         • Scenario: Sommar på kollot
          Till: Ur varselklottet
          Författare: Peter Klevvall

          Det här är väldigt snyggt och väldig lättläst, produktionsmässigt som alla scenariona till Ur varselklottet har varit. Jag har vid den här punkten helt och kanske för alltid tröttnar på 80-tals nostalgin som här presenteras helt okritiskt. Nya IT säger i alla fall något om vår syn på 80-talet, men det här är mycket mer rakt nostalgiskt.

          Scenariot har ett jätteproblem och det är att det är till Ur varselklottet. Intrigen håller inte egentligen för att spelarkaraktärerna är en hög unga på sommaren så det är rälsat väldigt hårt vid vissa nyckel tillfällen på sätt som är väldigt meta eller väldigt dumma. Kanske både och. Och vore karaktärerna inte barn så vore det här scenariot underväldigande. Det är som om man tagit en enda plot point från en Bond film (eller det Bond inspirerade Metal Gear Solid 3 specifikt) men inget av det andra. Och den coola onda spionen är... någon snubbe. Han är helt karaktärslös och den tråkigaste karaktären jag läst om i något scenario på bra länge.

          1 av 5. Det borde kanske få vara 2 av 5 för produktionsvärdena men till och med de känns... oinspirerat snygga.

          Kommentera


          • Det har kommit nya grejer på biblioteket idag! Jag ska recensera dem så snart som möjligt :D

           Kommentera


           • Det verkar vara en superfet kampanj till Svärdets sång på flera hundra sidor! Ser fram emot att läsa det här! :D

            Kommentera


            • Scenario: Mörkrets Zenit, alla 4 delarna.
             Till: Svärdets sång
             Av: I boken står det bara “Författaren”. På Scenariobiblioteket står det “Vije”. Så jag vet inte säkert.

             Wow vilken kärlek som gått in i det här projektet! Det är enormt stort! Bara den första delen av fyra är 101 sidor långt. Del 2 är 83 sidor. Del 3 är 99 sidor och del 4 är 113 sidor! Och alltihop är gjort av en enda person. Illustrationerna, layouten, texten och reglerna är alltihop sprunget ur en persons händer. Personen själv öppnar första delen med att be om ursäkt för det faktum att det bara är henom själv som korrekturläst, att kampanjen inte är speltestad och att kampanjen inte är nyskapande. Är det saker han borde be om ursäkt för?

             Nej!

             Scenariot är ungefär lika bra grammatiskt som ett professionellt rollspel. Bilderna är snygga, jag har sett värre bilder i professionellt publicerade rollspel och layouten är standard för rollspel vilket betyder att den är funktionell om än inte spännande.

             Men det är standard fantasy. Det går inte att dölja, men jag tycker inte heller att det är en synd. Ja, det här är skrivet till Svärdets Sång men det hade fungerar lika bra i alla de “vanliga fantasy” rollspelen såsom Drakar och Demoner eller Dungeons and Dragons. Det här påminner mig mer än något annat om en adventure path till Pathfinder men gjort av en super engagerad amatör som brinner för rollspel istället för av proffs som behöver tänka på pengar och att sälja saker.

             Just känslan av att det här är gjort av en amatör som skrivit det här för att hen älskar rollspel och har konstruerat en hel värld som hen vill dela med sig av är den dominanta känslan i alla böckerna.
             Det känns som om jag läste Empire of the petal Throne för första gången igen. Precis som Tolkien skrev Sagan om ringen för att berätta om sin värld så har den här personen skrivit ett äventyr för att göra det samma. Vilket är fantastiskt! Ingen idiotisk infodump i halva boken som jag var tvungen att hoppa över som i många Drakar och Demoner och Parhfinder böckerna. Utan världen avslöjas av äventyret.

             Många författare gör misstaget att skriva ett nytt regelsystem för att förmedla sin fantasyvärld. Den här författaren gjorde ett äventyr och det är mycket bättre.

             Så äventyret då, hur är det? Ja, det sträcker sig över alla fyra böckerna och har strukturen presenterad i den första boken. Det är på en nivå där jag tycker det här är en enda stor bok (och jag recenserar den på det sättet). Men det finurliga är att medan äventyret har en tydlig riktning så finns det många alternativ överallt och det är väldigt sällan rälsat på ett sätt som stör eller förstör för spelarna. Många av äventyren går dessutom att plocka ut ur kampanjstrukturen och kan då spelas för sig själva.

             Handlingen är kanske den mest generiska fantasy delen av kampanjen. Men den är motherfucking glorious i sitt användande av onda riddare, korrumperade mörker, drakar, magi och lönnmördare. Det är som om när författaren befriade sig själv från att vara nyskapande eller weird med sin svarta riddare så kunde hen fokusera på att göra den allra bästa svarta riddaren. Så är det mesta i kampanjen.

             Kampanjen går också efter häftigt mer ofta än inte med portaler, luftskepp och drakapokalyps. Det är enormt fett väldigt ofta. Samtidigt börjar det inte vid crazy utan bygger upp till vansinnet från en ganska enkel grund. Zero till hero känslan är här och den är bra.

             4 av 5. Det här är i klass med Maktens portar eller Vildhjärta. Klassisk svensk fantasy. Men ja, kampanjen lider lite av att den inte är speltestad och vissa delar är inte så putsade som de kunde varit. Men det hade krävts ett team för att göra den bättre. Och jag vet inte om jag hade gillar den mer. Det här är ett kärleksprojekt någon lagt sin själ och sitt hjärta i.

             Om 5 år arbetar alla svenska rollspelsförfattare för den här personen eller så har vi dött för hens hand.

             Kommentera


             • Oooooh shiiiet!

              Kommentera


              • :) Helt sjukt roligt att du läst mina alster! Och att du gillar det :) Tack för en härlig läsning!

               Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
               Scenario: Mörkrets Zenit, alla 4 delarna.

               Om 5 år arbetar alla svenska rollspelsförfattare för den här personen eller så har vi dött för hens hand.
               Muahhahahaa! Bäva värld. Bäva!

               Kommentera


               • Ursprungligen skrivet av vije Visa inlägg
                :) Helt sjukt roligt att du läst mina alster! Och att du gillar det :) Tack för en härlig läsning!                Muahhahahaa! Bäva värld. Bäva!
                Du skriver riktigt, ritkigt bra rollspels grejer! Tack för att du lade upp den så att jag fick chansen att läsa din kampanj! :)

                Jag har börjar köra den som en av mina hemmakampanjer och kommer köra igenom åtminståne bok 1. Jag återkommer med rapport på hur det går.

                Kommentera

                Arbetar …
                X