Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Blood Dark Thirst recension

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av wilper, Igår, 17.33
4 responses
143 visningar
8 gillar
Sysp
av Sysp
 
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
96 responses
2.720 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Galdermester, Igår, 16.51
3 responses
108 visningar
0 gillar
AnVili
av AnVili
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 10.51
186 responses
7.468 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Kotaka, Igår, 23.46
0 responses
72 visningar
2 gillar
Kotaka
av Kotaka
 
Skapad av Drelis, Igår, 23.19
0 responses
79 visningar
1 gillar
Drelis
av Drelis
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
1 response
92 visningar
0 gillar
Kotaka
av Kotaka
 
Skapad av Quadrante, 13 January 2019, 20.54
18 responses
260 visningar
1 gillar
Quadrante  
Skapad av entomophobiac, 13 January 2019, 13.19
23 responses
761 visningar
0 gillar
entomophobiac  
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
3 responses
95 visningar
0 gillar
Daniel
av Daniel
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Blood Dark Thirst recension

  Blood Dark Thirst recension

  Så jag har läst Blood Dark Thirst av Venger Satanis. Det är mer eller mindre en retro clone av Vampire The Masquerade men en fokuserad sådan. Jag har börjat tänka på det som anti-Svart av kval, Vit av lust. SaKval är indie Vampire där fokus är på relationer, mänsklighet, sociala spel och politiska intriger istället för våld, konstiga krafter, splatter och idiotiska planer på att mörda sig till positionen som vampyr kungen över staden. BDT handlar om att slita av folks armar och slå dem till döds med dem, du kan ha krafter som att riva av dina egna fingrar och växa dem till demoniska goblin tjänare eller öppna dina käkar stort nog att svälja en man hel, grund mekaniken för att dricka blod är att grabba tag i någon, basha deras huvud mot något och tugga in på dem och man kan max förlora en humanity per mat (och lätt få tillbaks dem) så du är fri att gå på killing sprees då och då.

  Systemet är snabbt och enkelt. Alla vampyrer är starka snabba och kan kontrollera sinnen så inga fler mesiga vampyrer som inte ens kan äta själva eller försvara sig som i Masquerade. Det känns väldigt OSR men med en högre power level. Så du kan spöa på människor, men strider mellan vampyrer är snabba och brutala.

  Backstoryn är att onda magiker skapade halvdemoniska blodsdrickande varelser på medeltiden, något magikern nu förlorat förmågan att göra, och att dessa sedan skapade andra vampyrer genom att tömma människor på blod och tvinga i dem sitt blod. Alla dessa vampyrer är demon rakt igenom och de arbetar alla mot målet att förstöra världen eller öppna en portal till helvetet. Men vampyrerna skapade de senaste 100 åren är annorlunda, deras demoner har inte full kontroll utan de behåller en del av sin mänsklighet och dessa är våra spelarkaraktärer som har mer nyanserade mål. Kanske vill de skydda människor från de äldre vampyrerna eller så kanske de bara vill kunna njuta av sin makt och behöver världen för att kunna göra det.

  Jag gillar verkligen den här taken på Vampire och hade gärna spelat ett Vampire spel mer om att krossa huvuden och dricka från de brutna skallarna innan jag försöker göra kung fu mot de ondare vampyrerna än politiska intriger... i ett par sessioner. Vilket är ungefär mitt problem med SaKval också. Det blir för mycket av ett spår och jag vill ha en blandning långsiktigt. Så det här är jäkligt kul och en kort kampanj eller one-shot rekommenderas varmt... men Masquerade är fortfarande prins över staden.

  http://www.drivethrurpg.com/product/...od-Dark-Thirst
Arbetar …
X