Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2019 v4

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av entomophobiac, 15 February 2019, 16.40
187 responses
4.146 visningar
2 gillar
Jocke
av Jocke
 
Skapad av Måns, 20 February 2019, 11.38
17 responses
302 visningar
6 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Jedvard, 28 January 2019, 10.19
1 response
199 visningar
0 gillar
Jedvard
av Jedvard
 
Skapad av Dante, 29 January 2019, 08.38
94 responses
3.753 visningar
1 gillar
Anarchclown  
Skapad av flashknappen, 20 February 2019, 15.13
1 response
50 visningar
3 gillar
olaberg
av olaberg
 
Skapad av Måns, Igår, 22.05
2 responses
64 visningar
0 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Rymdhamster, 19 February 2019, 16.25
24 responses
694 visningar
15 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av S.I.R.E#01, Igår, 19.19
2 responses
98 visningar
1 gillar
S.I.R.E#01  
Skapad av Khan, 20 February 2019, 22.17
2 responses
197 visningar
1 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av luddwig, 16 February 2019, 08.14
17 responses
298 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2019 v4

  Detta är WRNU's filmklubb för v4.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år. UNDANTAG: Om jag har sett en film på bio och sedan köpt den, så kan filmen ses igen.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  5) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygssystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om någon är saknad, säg till! Eller kryssa in er själva.


  * TILLÄGG: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!

 • #2
  Jag har sett Goldfinger.

  Under helgen såg jag de två första Bond-filmerna, Dr. No och From Russia with Love. De känns som lite långsamma och bitvis lätt förvirrade detektivberättelser medan konceptet till den tredje filmen, Goldfinger, fått sin klassiska form. Bond spöar skurkar, frotterar sig med vackra damer, dricker dry martinis, deltar i biljakter, kläcker ur sig fyndiga one liners och reser jorden runt på 80 minuter. Han har också coola prylar, välsittande kostymer och en frisyr som aldrig blir rufsig. Allt detta med en karismatisk Sean Connery i centrum, och som helhet känns det... förlegat är kanske ordet jag söker. Det gäller särskilt kvinnosynen och specialeffekterna. Eftersom min första kontakt med Bond var Moonraker ser jag dessutom Roger Moore som den riktiga Bond. Samtidigt har Goldfinger absolut sina förtjänster. Dit hör ett bra momentum, den sluge Auric Goldfinge som ger mig vibbar av klassiska serietidningsskurkar, samt den storslagna titelmelodin.

  Betyg: 3 av 5 (föregångarna får båda 2 av 5).

  Kommentera


  • #3
   Jag har sett Åskbollen.

   Nästan allt är sig likt från Goldfinger. Det som saknas är dry martinis och biljakter. Som kompensation får vi en båtjakt och en hel del dykande. Vattentemat är påtagligt och om jag vore från Göteborg skulle jag sannolikt försöka vitsa till det och kalla filmen för Badbollen. På minuskontot hamnar i övrigt att skurkarna är slätstrukna och filmen ganska utdragen, på pluskontot att titelmelodin är utsökt dramatisk. Lite lustigt är även att CIA-agenten Felix Leiter återkommer för tredje gången med en tredje skådis, alla med olika utseende och stil.

   Betyg: 2+ av 5

   Kommentera


   • #4
    luddwig: "...CIA-agenten Felix Leiter återkommer för tredje gången med en tredje skådis, alla med olika utseende och stil.", det är därför han är CIA:s bästa agent :)

    Kommentera


    • #5
     Ursprungligen skrivet av Voldstagg13 Visa inlägg
     luddwig: "...CIA-agenten Felix Leiter återkommer för tredje gången med en tredje skådis, alla med olika utseende och stil.", det är därför han är CIA:s bästa agent :)
     Jag ser det som ännu ett bevis för att James Bond-filmerna i själva verket utspelar sig i ett annat fiktivt universum... =)

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg
      ... och en frisyr som aldrig blir rufsig.
      Tupé!

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Voldstagg13 Visa inlägg
       ...det är därför han är CIA:s bästa agent :)
       Raka motsatsen till Monsieur LeClerc i 'Allo 'Allo, "The man with a thousand faces - every one the same."

       Kommentera


       • #8
        Jag har sett Man lever bara två gånger.

        Här bjuds vi på mera Bond efter det nu etablerade konceptet. Det är grabbig action och små humoristiska inslag över en tunn handling. Sett till de stora dragen är detta ingen dålig actionrulle. Det är på detaljnivå det skaver. Varför pratar så många japaner bred amerikanska? Varför måste Bond egentligen gifta sig med en flicka från en fiskeby? Varför är samma flicka den enda kvinnliga deltagaren i anfallet mot Spectres bas? Varför skjuter Spectres hejdukar sämre än stormsoldater? Varför finns det inte ett trappräcke i hela Spectres bas? Och så vidare. Liksom tidigare är det också tydligt att specialeffekterna inte var mogna för denna typ av film, men det är samtidigt lite charmigt när det ena modellrymdskeppet äter upp det andra. Spectres vulkanbas är dessutom en helt fantastisk set piece. Den ska jag absolut knycka till min rymdoperakampanj.

        Betyg: 3 av 5.

        Kommentera


        • #9
         Jag har sett I hennes majestäts hemliga tjänst.

         Agent 007 ligger runt lite mer än vanligt, blir kär och gifter sig. Annars är det mesta som det brukar i Bond-land. Om Åskbollen var en badboll är detta en snöboll där vi får se slalomfärder, bobfärder, skridskoåkning och laviner. Att George Lazenby spelar huvudrollen förändrar inte särskilt mycket, men att han är dubbad tar en del snärt ur replikerna. På ljudfronten är det annars fint att höra retroklingande syntar smyga sig in. Vidare saknar filmen de typiskt fiffiga agentgrunkorna, men den är däremot inte fri från saker som skaver. Särskilt märkligt är det att Spectres ledare Blofeld inte genast känner igen Bond och tar livet av honom. Att Blofelt här spelas av "Kojak" och saknar det serietidningsskurkiga ärret från förra filmen förtar också en del av stämningen.

         Betyg: 3- av 5.

         Kommentera


         • #10
          Ibland när jag har undvikande åsikter så undrar jag om det är mig eller alla andra som har fel. Jag kan ju skilja på saker som jag vet att jag gillar men andra inte tycker om (moster som tydligt är en man i gummidräkt tex). Men vissa andra saker är svårare, jag är tex allergisk mot när en film i slutet ska visa flashbacks till början av filmen. Det sänker en films betyg med nästan ett helt steg för mig och alla borde begripa att det är uselt historieberättande. Sen gillar jag inte krigsfilm överlag, men det ser det nästan inte ut som att andra gör heller.

          I alla fall, idag slapp jag undra för jag hade en med tittare som var av samma åsikt som mig.

          Jag har alltså sett Batman Ninja (2018?). Som av tidigare recensenter i filmklubben fått mellan 1 och 0 i betyg.


          Och det var kul och bra och jag blev glad av att titta. Så kan det vara, folk kan tycka olika och ha rätt ändå.

          Det är en DC Animations långfilm och de håller ju överlag hög kvalité och skäms inte för att pröva lite olika saker. Den här gången har de valt att ta tillvara på två saker och satt ihop dem till något som är större än helheten. Det ena är att Batman inte måste handla om mörker ångest och hämnd utan att det är minst lika mycket batman när Batman jagar Pingvinen genom en gigantisk skrivmaskin och Jokern kommer flygande med en helikopter som har ett jättestort Jokeransikte i fören. Den andra grejen är den sortens asiatisk komedi som finns i bland annat One Punch Man, Tenga Toppa Guren Lagan, Fong Sai Yuk 2 - Må den eviga kampens låga brinna för alltid, Drunken Master 2, FLCL och sånt. Sen så är estetiken snygg, det är kolsträck, mönster på himlen, överdesignade figurer och flyt i animationen.

          Resultatet är fantastiskt. Borgar som är mech:ar, orimliga onlinerförklaringar, läderlappsninjor, Bane som sumo, läderlappsfamiljen med alla sina Robins (red hood får till och med en egen del i annan med Kai do Maru pastell stil). På slutet gör Batman Narouto-tecken med händerna! (nej, det är ingen spoiler, jag lovar).
          Det är exakt rätt sorts dumt från början till slut!

          Bonus: om du ser filmen på Netflix med engelskt tal och svensk text så blir det tydligt att ett par scener har helt annan dialog på japanska, kul för den som vill lära sig något om hur man väljer att dubba saker.
          4 av 5

          Kommentera


          • #11
           Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
           Det ena är att Batman inte måste handla om mörker ångest och hämnd utan att det är minst lika mycket batman när Batman jagar Pingvinen genom en gigantisk skrivmaskin och Jokern kommer flygande med en helikopter som har ett jättestort Jokeransikte i fören.
           QFT.

           Jag skulle för övrigt verkligen vilja att någon gjorde en riktigt bra totalt-jävla-utflippad otecknad Batmanfilm. Lite Adam West eller de mest knarkiga serieavsnitten, med 2020-talets specialeffektsbudget och totala avsaknad av känsla för moderation. Bröta på med weird fuckery shit, bara. Som ett slags botemedel mot Nolan-Batman, ett slags dark-and-gritty-lavemang. Låt pendeln svinga tillbaka ner åt andra hållet, liksom.

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg

            QFT.

            Jag skulle för övrigt verkligen vilja att någon gjorde en riktigt bra totalt-jävla-utflippad otecknad Batmanfilm. Lite Adam West eller de mest knarkiga serieavsnitten, med 2020-talets specialeffektsbudget och totala avsaknad av känsla för moderation. Bröta på med weird fuckery shit, bara. Som ett slags botemedel mot Nolan-Batman, ett slags dark-and-gritty-lavemang. Låt pendeln svinga tillbaka ner åt andra hållet, liksom.
            Är det inte vad "Batman & Robin" försökte vara?

            Kommentera


            • #13
             Ursprungligen skrivet av Gurgeh Visa inlägg
             Är det inte vad "Batman & Robin" försökte vara?
             Mnjae. Eller ja, det finns väl inslag av det, men är så inåthelvete dålig att den liksom slarvar bort all potential. Jag menar, den filmen är ju som allra bäst när den liksom bara kör på och är superkitchig, men när allt omkring är så fult och dåligt så faller det bara platt.

             Jag skulle vilja se samma sak fast med, typ, en plot nån tänkt på mer än fem sekunder, bättre skådespeleri, bättre regi, bättre klippning, och snyggare effekter. Och dräkter.

             Kommentera


             • #14
              Jag har sett Diamantfeber.

              Jag tycker att Diamantfeber låter som en Jönssonligan-film och det här nästan lika fånigt. Handlingen känns mest som en ursäkt för att hjälpligt koppla ihop actionscenerna, och många karaktärer är närmast karikatyrer. Felix Leiter dyker upp för fjärde gången med en ny dussinskådis. Även Blofeld är utbytt och för nu tankarna till Cliff Barnes i Dallas, vilket inte är en komplimang. Inte bjuds det på några retrosyntar heller men titelmelodin, återigen sjungen av Shirley Bassey, är magnifik.

              Betyg: 2+ av 5.

              Kommentera


              • #15
               Precis som Jocke har jag sett ”Batman Ninja”. Jag såg den inte helt frivilligt då det var min son och dotter som ville se den, att den är på japanska är dessutom positivt då det blir ett lärotillfälle för barnen att lära sig mer av sitt andra/första modersmål. Nåja, min japanska är helt klart på en rätt bra nivå så jag förstår det allra mesta utan att behöva text men filmen var inte speciellt bra. Detta är inte bra då jag dels är partisk för att de är i Japan och talar japanska samt att jag älskar allt med Batman.

               Nej, filmen var inget för mig då hela premissen är för mycket och jag föredrar helt klart en Batman i Gotham som talar engelska. Mina barn gillade den dock men de är fem och åtta år gamla och är strået vassare än mig själv på japanska. Min kärlek till allt med Batman har som kul är smittat av sig på mina barn och det med kombinationen att filmen utspelar sig i en ”historisk” japansk miljö på japanska är inte vanligt. Så tack vare detta så fick filmen ändock en pedagogisk poäng som inte alltid är lätt att hitta när det skall kombineras med nöje.

               Barnen tyckte filmen var en 5/5 men jag ger den en 3/5. Det stilistiska är snyggt och väldigt japanskt men för mig är det inte Batman. Handlingen är överdriven och löjlig, vilket alltid inte är fel men det fungerar inte för mig i den här filmen. Dock så vet jag inte om jag är målgruppen för filmen, eller vilken målgrupp som den riktas till alls. Det är i alla fall en väldigt annorlunda film som är sevärd ur ett kuriosa perspektiv eller för dess animerade stil, se den inte för handlingen.

               Jag är dock glad att jag såg den då det finns få filmer eller serier på japanska som jag och barnen kan se tillsammans utan att någon tycker det är för tråkigt. Jag vet inte hur mycket Pokémon jag har sett!!! För mycket är nog svaret närmast sanningen.

               Kommentera

               Arbetar …
               X