Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2018 v22

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Per, Igår, 21.45
11 responses
163 visningar
2 gillar
Jocke
av Jocke
 
Skapad av stenhöna, Idag, 01.44
0 responses
4 visningar
0 gillar
stenhöna  
Skapad av stenhöna, 22 March 2019, 23.42
4 responses
130 visningar
0 gillar
stenhöna  
Skapad av krank, 18 March 2019, 23.41
5 responses
140 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av Leumas, Igår, 00.55
5 responses
144 visningar
4 gillar
Evokee
av Evokee
 
Skapad av Henke, 22 March 2019, 17.47
9 responses
247 visningar
4 gillar
Paal
av Paal
 
Skapad av Drafur, Igår, 17.06
1 response
75 visningar
0 gillar
Pendragon  
Skapad av krank, Igår, 01.37
1 response
57 visningar
0 gillar
Henke
av Henke
 
Skapad av Nässe, 22 March 2019, 23.19
11 responses
271 visningar
0 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av zonk, 22 March 2019, 21.45
17 responses
271 visningar
0 gillar
Rymdhamster  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2018 v22

  Detta är WRNU's filmklubb för v22.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år. UNDANTAG: Om jag har sett en film på bio och sedan köpt den, så kan filmen ses igen.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  4) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygsystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om någon är saknad, säg till! Eller kryssa in er själva.


  * TILLÄGG: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!

 • #2
  Jag och kollegan gick och såg Solo: A Star Wars Story på bio idag efter jobbet.

  Det är nog den starwarsigaste starwarsfilm som överhuvudtaget starwarsat sedan Episod IV, får jag nog säga.

  Allting är makalöst snyggt och väldesignat på ett sätt som jag visserligen tyckt att enstaka saker varit i de senaste årens nya starwarsfilmer, men som inte tidigare samlats till en så sammanlagt helhet av lysande miljöer, set pieces och bakgrunder. Tåget är nog min favorit.

  Storyn är perfekt avvägd heist plus gammal hederlig, klassisk äventyrsfilm. Här finns kanske inte den välavvägda och briljanta expectation subversion som The Last jedi bjöd på, men det var å andra sidan inte varken vad jag trodde att jag skulle få eller vad jag ville ha. Detta är äventyrsfilmsaction, inte något slags dekonstruktion av en episk filmserie. Perspektivet är betydligt mindre och snävare än i någon av de tidigare filmerna, och det vinner filmen på.

  Skådespeleriet är väldigt bra; jag tycker att all casting är spot on och att alla skådisar gjorde riktigt, riktigt bra ifrån sig. Jag köpte verkligen att de var vilka de skulle föreställa. Och Emilia Clarke överraskade riktigt ordentligt; hennes karaktär utforskas inte explicit, men åtminstone jag tyckte att man kunde läsa massvis mellan raderna i hennes sätt att spela sin karaktär. Jag gillade den karaktären MYCKET.

  Den kvinnliga droiden är nu min nya favoritdroid någonsin.

  What else... Jag gillade ljuddesignen och musiken väldigt, väldigt mycket.

  Jag kommer faktiskt inte på speciellt mycket jag tyckte illa om. Eller något alls, när jag tänker efter. Kanske att Han är grabbig och den sortens bullshitter jag har svårt för? Men det hör ju å andra sidan till.

  BETYG: 5/5. Jag vill se om den här nu ikväll.

  Kommentera


  • #3
   Jag har också kollat på Captain America: The First Avenger igen.

   Jag såg den tidigare 2013 och 2015.

   Jag är fortfarande riktigt imponerad av kanske framför allt hur de fått Chris Evans att se superliten och spinkig ut genom en kombination av snygga CGI-effekter och snygga fysiska effekter (och kameraarbete, vinklar, etc). Det är verkligen snyggt gjort.

   Jag har dock en fråga.

   Spoiler: 
   När Cap kraschlandar med planet, exakt hur blir han "infryst" / i dvala? Det är lite oklart i filmen huruvida han ligger i något slags nedfryst kammare eller om han bara hamnat i ett isblock som råkade skapas bara precis där han var.


   En tanke jag hade var också att hela den första delen, den med isen och när de hittar honom, egentligen känns extremt onödig. Den känns som den sortens grej man lägger in efter att man fokustestat på idioter som blivit superförvirrade av slutet. Tyckte de att de behövde spoila slutet, alltså? Eller förklara det för de mer trögtänkta i publiken? Jag tror att filmen, framför allt slutet, funkat mycket bättre om den börjat i Norge istället.

   Hur som helst, det här är fortfarande en riktigt bra film.

   BETYG: 5/5, även om jag sett den lite för många gånger för att vara HELT säker på att jag vill se om den imorgon...
   Last edited by krank; 03 June 2018, 00.41.

   Kommentera


   • #4
    Jag har sett Lupin the Third: The Castle of Cagliostro.    Arsène Lupin III (Yasuo Yamada) tänkte råna ett casino, men upptäcker att bytet är falska sedlar. Så hans uppmärksamhet riktas mot Cagliostro, som enligt myten sägs vara ursprunget till falsk valuta sedan urminnes tider. Och sen händer något oväntat: Lupin och hans kamrat Daisuke Jigen (Kiyoshi Kobayashi) snubblar över en dam i brudklänning (Sumi Shimamoto) som flyr i en gammal CV2 från en bunt skurkar.

    Gentleman som Lupin är – gentlemannatjuv, men ändock gentleman – så är det här något som han inte kan låta bli att ta sig an. Han bara måste rädda "fröken brud" från den onde greve Cagliostro (Taro Ishida).

    ---

    The Castle of Cagliostro här är en film som man blir glad av. Det är typ Miyazaki's take på en heist-film. Som heist-film är den också himla kul, med en rätt mångbottnad story och mängder med varm och mysig humor. Den är lite gammal, men för sin tid var den top notch.

    Så den ser jag hemskt gärna om.

    Kommentera


    • #5
     Jag har också sett A Chinese Ghost Story II.

     Den var mest rörig.

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
      Captain America: The First Avenger      En tanke jag hade var också att hela den första delen, den med isen och när de hittar honom, egentligen känns extremt onödig. Den känns som den sortens grej man lägger in efter att man fokustestat på idioter som blivit superförvirrade av slutet. Tyckte de att de behövde spoila slutet, alltså? Eller förklara det för de mer trögtänkta i publiken? Jag tror att filmen, framför allt slutet, funkat mycket bättre om den börjat i Norge istället.

      .
      jag håller med och vill dra det ett steg längre Jag tror filmen hade fungerat bättre om de inte alls hade haft med slutet, utan låtit filmen slutat när planet krashlanda, och istället låtit Caps uppvaknings scen vara i avengerfilmen istället. För den fungerar inte specielt bra här eftersom den inte har något med filmens handling att göra.

      Kommentera

      Arbetar …
      X