Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Altered Carbon (spoilers)

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Caligo, Igår, 23.38
0 responses
9 visningar
0 gillar
Caligo
av Caligo
 
Skapad av Khan, Igår, 13.05
9 responses
185 visningar
0 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Evokee, 17 February 2018, 07.38
12 responses
526 visningar
0 gillar
Lemur
av Lemur
 
Skapad av CapnZapp, 17 February 2018, 09.25
60 responses
1.113 visningar
4 gillar
Pendragon  
Skapad av krank, Igår, 19.55
0 responses
16 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av krank, Igår, 19.55
0 responses
4 visningar
0 gillar
krank
av krank
 
Skapad av God45, 17 February 2018, 21.11
22 responses
700 visningar
3 gillar
Nässe
av Nässe
 
Skapad av Birger King, Igår, 19.00
0 responses
56 visningar
0 gillar
Birger King  
Skapad av wilper, 17 February 2018, 12.23
5 responses
148 visningar
4 gillar
Lightshy  
Skapad av Johan K, Igår, 17.35
0 responses
32 visningar
0 gillar
Johan K
av Johan K
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Altered Carbon (spoilers)

  Det är ju bara så att jag måste prata om denna serie, som är lika trashig och problematisk som den är awesome och cyberpunk-älskarens drömserie.

  Men det jag måste prata om först är inte allmän fan-gushning, även om jag gärna diskuterar som det mest okritiska fanet med. För det jag är ute efter här tänker jag mig kräver viss trigger-varning.

  Grejen är att även om jag sällan tänker i termer av PK och feminism, och öppet erkänner att jag är gammaldags nog att uppskatta när talangfyllda hårt arbetande skådespelerskor väljer att ta av sig kläderna, är jag ju inte riktigt så tjockskallig så jag inte inser hur problematiskt det är när serien hyllas för att vara progressiv och jämlik med starka kvinnliga roller. På allvar, alltså.

  Seriens skapare, Laeta Kalogridis, lyfter ju själv upp scenen där Martha Higareda's karaktär slår ihjäl drösvis med kloner av Dichen Lachmans karaktär. Alla spritt språngande (även om Lachman när hon intervjuas om scenen konstaterar att det enda hon bär är en liten peruk "downstairs"). Som ett exempel på där nakenhet påstås vara empowering och inte titillating*, om ni ursäktar min svengelska.

  Men men ... är det inte ett problem när din feministiskt kraftfulla scen är identisk med den videosnutt som (givetvis) kommer snurra runt på de mest misogyna våldsporrsajter år framöver...? Jag menar, hallå, en helt naken kvinna som skjuts, huggs och slås ihjäl, gång på gång på gång.

  Låt oss kontrastera denna scen, med scenen strax därefter där Joel Kinnaman (fullt påklädd) tar hand om Martha Higareda efter att hon släpat sig hem efter sin genomtröskning. Hon sitter i badet, och det går upp för Kinnaman's hjälte att det är skurken som är i hennes kropp. Hon ställer sig majestätiskt upp och låter oss alla se hennes fantastiska kropp fullt ut.

  Inte heller här är jag oreserverat med. Denna softcore-scen får de ju in genom rollspel. Det är ju inte Higaredas karaktär som är majestätisk, utan en illvillig existens som blottar kroppen, typ utav spe. Att detta visar på makt tycker jag är trams. De visar ju till och med hur hjälten hotar att bräcka hennes arm om hon inte släpper charaden.

  Men men ... är det inte ett problem när din feministiskt kraftfulla scen är identisk med en scen när en påklädd hjälte använder sin fysiska styrka för att betvinga sin vilja på en naken kvinna?  Samtidigt vill jag inte helt bortse från chansen (risken?) att jag fått allting om bakfoten, och det verkligen är så här som den nya upplysta generationen av självständiga kvinnor vill ha det.

  Jag känner mig förvirrad. Kanske börjar jag bli gammal.

  *) Själv känner jag hur BS detektorn ger utslag och undrar om det inte varit ärligare att säga att Netflix CEO of Tits råkar vara kvinna...?


 • #2
  Nakenheten i Altered Carbon är jävligt målmedveten. Är det din kropp, något personligt, eller är kroppen bara en fashion accessory, ungefär lika personlig som en ny handväska.
  Det är denna nonchalans som Kovacs direkt plockar upp när han uppfattar att det är Kawahara vid rodret och inte Ortega.

  Om vi till exempel tittar på seriens attityd till manlig nakenhet så är det liksom inte en slump att den schlongen som vi ser i serien tillhör Laurens Bancroft, och att vi ser fler shots av Ryan/Kovacs sexpack än det finns plats för i kylen.

  Kommentera


  • #3
   Att han fattar att det är Rei i sleeven krävs väl förvisso ingen särskild förklaring till. De är ju trots allt syskon. Och det skulle ju också kunna vara hans envoymagi. Jag menar bara att det finns fler förklaringar än enbart "det var värst vad Kristin kråmar sig och är oblyg idag".

   Just den schlongen har jag förstått folk väntat på ända sedan Rome...

   Men inget av detta (som jag alltså inte argumenterar emot, se exempelvis http://www.indiewire.com/2018/02/alt...ty-1201926794/ ) hindrar mig från att fastslå att Altered Carbon styrker min hypotes om att när man vill ha seriöst kinky uppslagna kvinnokroppar får jag bättre och starkare resultat om jag låter kvinnor styra och ställa bakom kameran.

   Kommentera


   • #4
    Inga klagomål, och då är jag inte ens särskilt förtjust i sci-fi. Bästa serien på länge. Varenda naken kvadratcentimeter fyller en funktion i berättandet.

    Kommentera

    Arbetar …
    X